Dodaj do ulubionych

Jaki prąd?

30.11.05, 22:52
Pytanie do tych co już byli: czy w najtajnszych hostelach i tym podobnych jest
prąd? Chodzi mi o Kenię, Tanzanię, i ew. Ghanę, ale proszę też o wpisy z
innych krajów.
A jeśli jest, to czy wtyczki i napięcie takie jak u nas? Bo podobno w RPA jest
inaczej.

Obserwuj wątek
    • kika82 Re: Jaki prąd? 01.12.05, 22:21
      W tych w ktorych bylam jest, tylko trzeba miec ze soba przelacznik (musisz miec
      taka wtyczke, jak w Anglii). Mam na mysli Kenie i Tanzanie. Ale pamietaj, ze
      wyjatki potwierdzaja regule:)))
      • camel_3d w rpa 02.12.05, 16:29
        myslele, ze sa takiej jak w agnliii, ale sa jednak inne:) podobne, aczkolwiek
        nie pasuja:)
        • monomotapa Re: w rpa 03.12.05, 11:08
          Można taką wtyczkę kupić już w Polsce? Jeśli tak to jak to dokładnie się nazywa,
          bo jak wpiszę w googla "wtyczka", to mogę nie znaleźć:)
          • camel_3d Re: w rpa 03.12.05, 23:25
            nie wiem czy mozna kupis w polsca, ale tam kupisz na kazdym lotnisku.
            • kika82 Re: w rpa 04.12.05, 20:53
              Kenii nazywali to po prostu transformatorem i mozna bylo kupic w kazdym
              supermarkecie.
              • monomotapa Re: w rpa 11.12.05, 02:31
                kurcze a wy jadąc do Afryki nie baliście się że w skutek innych wtyczek
                ładowanie i fotografowanie szlag trafi? ja rozumiem, że kupię tam tę
                wtyczkę/transformator, ale wolałbym kupić ją wcześniej. dzięki za wskazówki
                • kika82 Re: w rpa 11.12.05, 15:20
                  Spox, to jest Afryka, wiec musisz byc spokojny i gotowy na wiele. Np kiedy
                  okarze sie ze w Twojej lokum nie ma wogole pradu inie mozesz naladowac tych
                  dwoch baterii do apararu, ktore wyladowales na safari. Trzba dogadac sie z
                  tubylcami, oni zawsze maja jakis sposob. Wejdz tam na miejscu do pierwszego
                  lepszego supermarketu i na pewno znajdziesz. W Polsce bedzie trudno. Pole...
                  • monomotapa Re: w rpa 11.12.05, 15:29
                    no to wierzę ci na słowo. dzięki
                • camel_3d afryka to nie rosja... 19.12.05, 17:01
                  w afryce jest cywilizacja:)i prad plynie w miare staly:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka