Dodaj do ulubionych

Hotel Radisson w Taba-był ktos z Was???

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.03.04, 20:15
Czy to jest na strasznym zadupiu? Jest coś obok? Gdzie ta TABA i jak ten
hotel wygląda w rzeczywistości?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Hotel Radisson w Taba-był ktos z Was??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.04, 17:42
      Co to za hotel, że nikt o nim nic nie wie?
    • Gość: observer Re: Hotel Radisson w Taba-był ktos z Was??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 18:57
      A kiedy do tego Radisona lecisz i z jakim towarzystwem.Coś mogę Ci
      wyjasnić .Pozdrawiam.
      • Gość: Kasia Re: Hotel Radisson w Taba-był ktos z Was??? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.03.04, 21:48
        Alfa Star ma taką opcję Fortuna 5 gwiazdek. Dowiedziałam sie w biurze, że
        klienci z fortuny5 lądują w hotelu Radisson Sas w miejscowości Taba. Opisy tej
        miejscowości są ok, hotele widzę, że tylko same najlepszy, ale to jest na
        jakims odludziu.
        Chciałam się dowiedziec czy się nie zanudzimy przez tydzień skoro nie ma gdzie
        wyjść poza hotel. Chcę odpocząć, i owszem, ale poza widokami,że dech w
        piersiach zatyka chciałabym też iść na jakis bazar z miejscowymi wynalazkami i
        zobaczyć innych ludzi. Dwa dni bez ludzi wytrzymam, ale wiecej nie.
        • Gość: observer Re: Hotel Radisson w Taba-był ktos z Was??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 09:33
          Słuchaj.zależ czego się spodziewasz.Napewno nie jest to miejsce,które stanowi
          bazę wypadową na zwiedzanie Egiptu.Wszędzie jest daleko: Kair,Luxor itp.Ale jak
          chcesz odpocząc i to bez rodziny i rozgardiaszu,to polecam.Jest tam
          sopkoj,obsługa kultura,bez arabskiego wrzask.jak brakuje Ci cywilizacji,to
          polecem centrum Warszawy.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Kasia Re: Hotel Radisson w Taba-był ktos z Was??? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.03.04, 10:28
            Bardzo Ci dziękuje za rady, życzliwe. A Egipt widziałam już kilka razy, więc
            wiem, że jest to daleko. Moje pytanie nie dotyczyło zwiedzania, ale samego
            hotelu. Naucz sie słuchać (czytać), a nie komentować, bo nie o to chodzi
            obserwatorze na tym forum.
            • Gość: observer Re: Hotel Radisson w Taba-był ktos z Was??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 11:42
              Wybacz.Nie było to moją intencja,ale jak ktoś był tam juz kilka razy,to może
              zapragąć by wypocząć za spokojem /bez nachaalnych handlarzy,klaksonoww itp/
              Sorry jak Cię uraziłem
              Pozdrawiam
            • Gość: observer Re: Hotel Radisson w Taba-był ktos z Was??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 12:43
              P.S.A jakbyśmy sie tam spotkali,to masz w przeprosiny u mnie drinka:),bo
              niebawem się tam wybieram.
              • Gość: Ewa Re: Hotel Radisson w Taba-był ktos z Was??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.04, 14:12
                Przeczytałam recenzje na brytyjskich i niemieckich stronach, są fatalne,bardzo
                źle mówią o obsłudze, wyżywieniu i wręcz o brudnych naczyniach.
                Sam hotel ma 4 gwiazdki nie 5.

Ja rezygnuję chyba.
                • Gość: Kasia Re: Hotel Radisson w Taba-był ktos z Was??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.04, 18:05
                  a ja dostałam od Polaka zdjęcia z tego hotelu i napisał mi jak było, był
                  zachwycony.
                  Jak wrócę to sama ocenię i opiszę. Lecę 3 kwietnia, aobserwator kiedy, żeby
                  mógł spełnic swoją obietnicę?
                  • Gość: observer Re: Hotel Radisson w Taba-był ktos z Was??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 20:13
                    Też lecę 3 i słoa dotrzryymuje.Wyatuje Poznań
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Kasia Re: Hotel Radisson w Taba-był ktos z Was??? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.03.04, 20:32
                      ja wylatuję z Warszawy - Alfa. Może rzeczywiście sie spotkamy, fajnie. Z kim
                      jedziesz? A może wejdziesz na gg?
                      • Gość: observer Re: Hotel Radisson w Taba-był ktos z Was??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 21:03
                        Słucha jadę samChbee trochę wypoczą dlateg t wybralem,=.Jęsli by byl dobry
                        kompan t w asartrzemmmmmzeniu ymunowy ma m beapłarnr zanianę s SDN na DBK.
                        Gwarantowane przez Alfę.
                        W rzie kontaktow podaej mail.Drink i tak aktualany.
                        Pozrawoam Stefan ?niestety olbdoy?
                        Pozdrawiam
                        • Gość: Kasia Re: Hotel Radisson w Taba-był ktos z Was??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.04, 21:24
                          ja też jadę sama, ale nie sama. gg 5900507. Fajnie, bedzie z kim pogadać.
                • Gość: Kasia do Ewy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.04, 18:10
                  wiesz co Ewa, duzo rzeczy czyta sie na różnych stronach. Hotel wygląda
                  rewelacyjnie, znalazłam mnóstwo zdjęć i stron, szkoda tylko ze nic nie ma w
                  okolicy, ale myślę, że kanion i piekna plaża mi to wynagrodzi.
                  W różnych hotelach byłam i w różnych miejscach na swiecie i stwierdziłam, że
                  ten jest (przynajmniej na zdjęciach) jednym z lepszych. Oczywiście może w Sharm
                  są super hotele, ale za takie pieniądze, że szkoda gadać. A sklepy z egipską
                  tandeta są mi do szczęścia nie potrzebne. Wiem tylko, że nie zniosę pustego
                  hotelu, musze widzieć ludzi.Zresztą po tym jak poczytałam sobie opinie o
                  hotelach na Sharm stwierdzam, że ludzie najlepiej opisują te najtańsze. jak
                  hotel ma 4 gwiazdki, to już wybrzydzają, a jak pięć, to już im wszystko nie
                  pasuje.
                  • Gość: Ewa Re: do Ewy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.04, 18:18
                    Ja też się zastanawiam nad tym hotelem, czytałam tu na forum opinie i były
                    różne, ale te które znalazłam na www.reviewcentre.com/reviews11058.html
                    mnie przeraziły.

Nie jestem rozkapryszoną nuworyszką, po prostu chcę raz spędzić wakacje
                    bez "ale ale" a o to w Egipcie ciężko.
                    • Gość: Kasia Re: do Ewy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.04, 18:22
                      www.radisson.com/reservation/hotelSearch.do;jsessionid=Ac88K2WuPLRKEviwbpsvBCGMPGekAbLPEqWxhQ70AxMs6NhukTRx!1557544894!169870418!7001!7002

to jest link do strony firmowej radisson : www.radisson.com
                      Potem wpisz Taba i wyskoczy Ci ten hotel, jesli link wpisany nie będzie
                      działać. jak byk napisane 5 gwiazdek. czy myslisz, że taka sieć kłamałaby?
                      Jeśli tak, to po co?
                    • Gość: Kasia Re: do Ewy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.04, 18:25
                      Jak podasz mi swój adres e-mail, to wysle Ci opinie goscia z tego hotelu,
                      Polaka i zdjęcia.
                    • Gość: Kasia Re: do Ewy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.04, 19:05
                      www.holidays-exposed.com/r/accom_one/2004001.html
                      Ewa znalazłam jeszcze inne opinie, sa w miarę podobne, chociaż jedzenie różnie
                      ludzie oceniają, co świadczy o tym, że co człowiek, to inny gust smakowy.
                      Ja już podjęłam ostateczną decyzję i jade tam.
                      Pozdrawiam
                  • Gość: Kasia Re: do Ewy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.04, 18:42
                    www.kasbah.com/resort_hotels/taba_egypt.htm
                    Ewa, zobacz na tej stronie są ceny i gwiazdki 3 hoteli z tego regionu. Cena tez
                    chyba o czyms swiadczy.
                    • Gość: Ewa Re: do Ewy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.04, 19:17
                      Proszę o zdięcia i dziękuję za linki :)

ewaawe@o2.pl
                      • Gość: Kasia Re: do Ewy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.04, 19:54
                        wysłałam to co od kogos dostałam, było wiecej zdjęć, ale nie wszystkie
                        przepuścił serwer. Maja mi jeszcze dosłać.
    • Gość: Ewa Re: Hotel Radisson w Taba-był ktos z Was??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.04, 20:02
      Dzięki serdeczne
    • Gość: Kasia Re: Hotel Radisson w Taba-był ktos z Was??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.04, 21:30
      Najśmieszniejsze jest to, że sama sobie odpowiedziałam na te wszystkie pytania.
      Liczę, ze ktos tam jeszcze będzie.
    • Gość: efd Bylam w Radisson SAS w Tabie - nie polecam IP: *.tnt15.stk3.swe.da.uu.net 29.03.04, 11:10
      Pomimo, ze hotel ladny nie polecam. Zadupie kompletne (kilkanascie km od
      granicy z Izraelem) i jesli lubisz sie ruszac to kiszka - wszedzie daleko i
      praktycznie jestes skazana na taksowki zamawiane w hotelu (ceny kosmiczne). My
      troche jezdzilismy, ale trzeba bylo wlozyc w to duzo wysilku. Bylismy w Izraelu
      (do granicy stopem, od granicy taksowka zamowiona z hotelu - bylo juz pozno).
      No ale teraz chyba Izrael lepiej sobie odpuscic. Pojechalismy tez do Dahab
      autobusem - nie polecam!! wlecze sie ze 3 godz i brud nie z tej ziemi. Ale i
      tak bylo warto, by ponurkowac w Blue Hole. Wracalismy busikem taxi wzietym z
      Dahab (b.tanio). Pojechalismy tez innym razem do Dahab a stamtad przez jakas
      agencje (jakich mnostwo) wzielismy nocna wyprawe na gore Mojzesza - uuu, nie
      jest lekko ale warto!
      W hotelu nuda. Jakies dziwne towarzystwo. Na spacer nie ma gdzie pojsc -
      wszedzie wkolo budowy. Malo zieleni - hotel nowy i wszystko swiezo posadzone.
      Zapomnij o polazeniu po bazarach czy cos takiego. Naprawde jestes skazana w 100
      % na hotel. Moze trafia sie fajni ludzie - czego Ci zycze. Obsluga taka sobie.
      Jedzenie dobre. Czysto. Pokoje duze, ladne, czyste. Lazienki kiepskie. Ladny
      basen. Plaza taka sobie. ALE CO NAJGORSZE TO BARDZO LICHE MIEJSCA DO NURKOWANIA
      CZY SNORKLINGU. Raf praktycznie nie ma.
      Poprzedno (kilka mies. temu) bylismy w Sharm - Hotel Dreams Beach i po
      przyjezdzie do Taby miny nam zrzedly. Prosilismy rezydenta o przeniesienie nas
      do Sharm, nawet do hotelu 4 czy 3 gwiazdkowego z zamiana all inclusive w Tabie
      na HB w Sharm. Niestety biuro (Alfa Star)ma klientow i ich prosby gdzies.
      Pociecha niech bedzie, ze spokoj i mozna sie prawdziwie zrelaksowac. Jesli masz
      sporo kasy wykupujesz wycieczki u rezydenta.
      Milego pobytu.
      E
      • Gość: andrzej Re: Bylam w Radisson SAS w Tabie - nie polecam IP: *.espol.com.pl 30.03.04, 01:04
        jadę do tego hotelu we wrześniu i mówiąc szczerze z Twojego maila wynika, że
        dobrze wybrałem. o to mi chodziło.
        a swoją drogą: jak się wybiera 5***** hotel po to, żeby później ciułać na
        wycieczkach i jeździć zasyfionymi autobusami to coś jest nie tak. jak się bawić
        to do końca. z klasą.
        pozdrawiam

ps. napisz lepiej jak drinki w all inclusive i jeżeli masz jakieś ciekawe
        zdjęcia z hotelu to będę zobowiązany neo@list.pl
        • Gość: Ewa Re: Bylam w Radisson SAS w Tabie - nie polecam IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.04.04, 22:36
          Troszkę średnio rozumiem ten wyjazd busem do Dahab żebu ponurkowac w BlueHole
          Przeciez można było płynąć stateczkiem nurkowym z Taby w
          lepszych "okolicznościach"
          jakaś ściema rzeczywiście.

Ja tam jadęw połowie maja.
        • Gość: obser Re: Bylam w Radisson SAS w Tabie - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 22:43
          Świeżutkich zdjęć mam masę tylko podaj ile pojemności mogę Ci wysłać na
          skrzynkę,żeby przyjęła jednorazowo.Co do drinków to przygotuj się na
          najgorsze.Jest tego masa i Twoja wątrobianka będzie miała dużo pracy.Hotel jest
          super.Oczywiście wybierz opcję All,bo finansowo Cię zmarnują,a tak to hulaj
          dusza.
          Pozdrawiam
          • Gość: andrzej Re: Bylam w Radisson SAS w Tabie - nie polecam IP: *.espol.com.pl 15.04.04, 18:32
            mam na szczęście all, więc będzie zabawa.
            z wątrobą też nie ma problemu, zaprawiona.
            do wyjazdu zostało niecałe 5 m-cy.
            pobiegałem trochę po stronach netowych eilatu, czyli sąsiedniej mieściny Taby
            tuż za granicą. jest tam fajne delfinarium. można sobie zarezerwować
            snurkowanie z delfinami. rezerwacja przez internet, płatne kartą, godzina
            pływania 225 szekli, czyli około 250 PLN.
            • Gość: N. Re: Bylam w Radisson SAS w Tabie - nie polecam IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.04.04, 18:59
              Noooo jeśli największy Izraelski porti kurort na MC nazywasz mieściną to
              gratuluję znajomości geografii
              • Gość: andrzej Re: Bylam w Radisson SAS w Tabie - nie polecam IP: *.espol.com.pl 16.04.04, 00:49
                ...największy izraelski kurort nad Morzem Czerwonym...
                a przepraszam bardzo: to ile jest tych kurortów izraelskich nad tym morzem?
                na 12 km wybrzeża. znasz jakieś inne?
                • Gość: N. Re: Bylam w Radisson SAS w Tabie - nie polecam IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.04.04, 14:23
                  Eilat to ponad 22 tysięcy mieszkańców w tej chwili, znany port, trochę
                  przemysłu.
                  Trzeba być ignorantem żeby nazywac Eliat mieściną...
                  • Gość: andrzej Re: Bylam w Radisson SAS w Tabie - nie polecam IP: *.espol.com.pl 16.04.04, 18:27
                    słuchaj no, pajacu.
                    nazywasz mnie ignorantem i zarzucasz nieznajomość geografii chroniąc się za
                    anonimowością internetu. eilat ma 48 tysięcy mieszkańców. nie nazwałem go
                    mieściną z braku szacunku tylko z wynikało to z kontekstu wypowiedzi. mieszkam
                    w mieście portowym, które ma ponad 400 tysięcy mieszkańców i z mojego punktu
                    widzenia eilat jest małym miasteczkiem, czyli mieściną.
                    a pisząc "...największy Izraelski porti kurort na MC..." sam z siebie robisz
                    durnia bo to jedyny izraelski port nad morzem czerwonym. i to na dodatek nie
                    tylko geograficznego durnia, ale i ortograficznego, bo przymiotniki pisze się
                    małą literą.
                    pozdrowionka
          • Gość: totalerror Re: Bylam w Radisson SAS w Tabie - nie polecam IP: *.icpnet.pl 19.04.04, 11:06
            Witam!!!
            Mam zamiar wybrac sie do tego hotelu w Lipcu (z Alfastar, byłem z nimi w
            zeszłym roku w Hurgadzie, byłem zadowolony)
            Czy moge prosić osoby z forum ktore były w tym hotelu lub maja jakies materiały
            na jego temat o przesłanie tego na moj E-mail mmcomputer@post.pl) mozna wysyłać
            zdjecia duza skrzynka nawet do 100MB

Dzieki

Maciej z Poznania
    • Gość: mjaj Re: Hotel Radisson w Taba-był ktos z Was??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.04, 19:03
      tu sobie poczytaj,

jest tylko chyba jedna negatywna opinia jakiegos tlustego angola :-)

www.holidays-uncovered.co.uk/frames.htm

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka