turystka21 30.07.10, 15:55 Czy miał ktoś okazję lecieć balonem nad Luksorem? Będę miała taką możliwość, ale wiadomo.. to trochę kosztuje 100 USD, podzielcie się wrażeniami-czy naprawdę warto się na to zdecydować?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annaszyb Re: lot balonem nad Luksorem 15.08.10, 21:56 Na pewno warto. Widoki są niesamowite. A co do ceny, to lot balonem w Polsce jest 5 razy droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
xxyyzz.0 Re: lot balonem nad Luksorem 31.08.10, 10:12 z jaki biurem byliście?gdzie można kupic taki lot balonem? Odpowiedz Link Zgłoś
imka.allegro Re: lot balonem nad Luksorem 16.08.10, 10:58 Przeczytaj jeden z wątków 'balonowych' forum.gazeta.pl/forum/w,622,70709644,70709644,Luxor_przelot_balonem_zdjecia_info.html Obejrzyj zdjęcia. Wątek stary, zmieniła sie cena i niektóre detale, np. teraz już nie latają nad Nilem i wschodnim brzegiem. Ale IMO i tak warto. Leciałam dwa razy, jak będe mieć okazję, to pewnie polecę jeszcze nie raz. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: lot balonem nad Luksorem 16.08.10, 11:25 Zdecydowanie warto: travel.webshots.com/album/566679538grRwPW Przyjemność nietania, ale emocje i wrażenia jedyne w swoim rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
trevally Re: lot balonem nad Luksorem 25.08.10, 18:42 Leciałem 2 tygodnie temu, polecam. Wrażenia niesamowite, szczególnie jesli trafi się na dobrego pilota. Nasz celowo zahaczał gondolą o palmy i przewiózł nas dokładnie między Kolosami Memnona :) Maksymalnie wznieslismy się na nieco ponad 800 metrów, widoki rewelacyjne, warto wydać tyle aby to zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
erloy3 Re: lot balonem nad Luksorem 02.09.10, 18:02 W EGIPCIE ZDECYDOWANIE NIE WARTO!!! Leciałem 2 lata temu balonem w Turcji nad Kapadocją i w tym roku nad Luxorem. Lot w Turcji trwał 1h15min, w bajkowej scenerii, małe kosze (o ile pamiętam 8-osobowe), kilkanaście kolorowych balonów w powietrzu co dodawało uroku. Lot nad Luxorem trwał 35min, duże kosze (bardzo gorąco od ognia- w małych koszach stoisz pod ogniem i tak nie grzeje) , zaledwie kilka szarych balonów w powietrzu. Z tego co widzę na zdjęciach powyżej miałem pecha bo nie lecieliśmy nad Karnakiem. Nasz lot wyglądał tak: w dole pola uprawne, przelot nad Nilem, potem jakaś biedna dzielnica Luxoru (slamsy), następnie jakieś nieużytki i znowu pole uprawne na którym wylądowaliśmy. Jeżeli masz kiedyś w planach wyjazd to Turcji to tam naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś