Dodaj do ulubionych

Exim to palanty

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.03.04, 22:09
dzisiaj powiedzieli mi,że nie ma miejsc na 31 marca do Sharmu, więc kupiłem
wycieczkę w innym biurze. Teraz patrzę na last minute, a tu pełno miejsc w
samolocie. Co za debilne biuro, więcej z nimi nigdzie nie pojadę. Góra inni.
Skoro nie chcą miec klientów, to nie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ula Re: Exim to palanty IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 22.03.04, 22:28
      zastanow sie co klikasz; gdzie spr. miejsca; w biurze sa aktualne dane
      natomiast w sieci podawane sa z opoznieniem. Zanim klikniesz cos to przemysl
      temat lub skonsultuj. Na pewno gdyby byly miejsca w czarterze nikt by nie
      odmowil Ci sprzedazy.
      • Gość: kamil Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.03.04, 22:31
        Człowieku, dzwoniłem dzisiaj do nich o 11. teraz jest 22.27. Co informatyl
        zmarł? Zresztą nie ma to znaczenia, strona powinna byc aktualna, czemu inni
        mają aktualną. Po cholere mam tracic czas na sprawdzanie ich ofert i dzwonienie
        do nich. nie ma miejsc, to nie ma terminu, tak trudno zrobic kliek i usunąć?
        Każdy głupi to potrafi. takie ich tu lenistwo, jak i na miejscu z tego co
        czytam.
        • Gość: oli Re: Exim to palanty IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 22.03.04, 22:48
          Chyba nie wiesz ile biur obsluguje i ile ma w swej ofercie sprzedaz; pomysl i
          nie rozpoczynaj wariackiego watku. Spadaj! Kupuj gdzie chcesz ; last minute
          zawsze w cenie. Oczywiscie, ze trudno usunac, bo przez caly dzien potwierdzenia
          i rezerwacje splywaja z calej Polski; jak nie rozumiesz problemu to nie
          zabieraj glosu.
          • alex2004 Re: Exim to palanty 22.03.04, 23:31
            Zgadza sie, wlasnie widze, ze ten caly Exim to banda brudnych chamow.
            Tez u was nic nie kupie, spadajcie sami, gbury pieprzone.
            • Gość: kultura Re: Exim to palanty IP: 62.139.254.* 27.03.04, 19:31
              alex24... daruj sobie..
              wielbiciel Eximu
            • Gość: olenka2 Re: Exim to palanty IP: 213.134.130.* 29.03.04, 09:30
              Witam, A ja byłam z Eximem 2 tygodnie na Nefretete II. Było
              ffaannttaassstyyczznie. Polecam serdecznie, ale jedynie tym którzy jadą bo
              interesuje ich Egipt, a takim którzy tylko chcą zaimponować znajomym zdkęciam
              typu "ja i piramida" radzę dwa tygodnie w Sharmie.
              Pozdrawiam
              P.S. Nie miałam żadanyvh problemów z zakupem.
          • Gość: Fajas Re: Exim to palanty IP: *.krakow.pl 29.03.04, 10:50
            W dobie Internetu i systemow informatycznych to jest tylko kwestia inwstycji w
            odpowiedni system. Jesli tego nie zrobia z czasem znikna z rynku za kilka lat
            przyjda czasy, ze wiekszos tego typu uslug bedziemy kupowac przez Internet czas
            to zrozumiec. Biura podrozy jak narazie sa niereformowalne nawet jesli maja
            jakies serwisy Internetowee to jakosc obslugi jest tragiczna informacje
            nieaktualne, ceny nieaktualne, opisy hoteli sprzed kilku lat. Ale to kwestia
            czasu, przyjda czasy jak w bankowosci, ja ood 2 lat nie stalem w kolejce
            bankowej, co wiecej nie bylem w banku!!!! I jest mi z tym bardzo dobrze...
        • Gość: moki Re: Exim to palanty IP: 212.122.247.* 28.03.04, 20:41
          kochanie istnieje takie cos jak rezygnacja z imprezy turystycznej i
          automatycznie zwolniaja sie miejsca
    • Gość: ula Re: Exim to palanty IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 22.03.04, 22:29
      sam jestes palant i to do potegi n- tej
    • Gość: kasia Re: Exim to palanty IP: 62.135.62.* 23.03.04, 14:57
      skoro maja uzerac sie z kims takim jak ty to lepiej w Polsce powiedziec ze nie
      ma miejsc- po co zatruwac sobie zycie takim - jak to okresliles -
      "palantem".....

pozdrawiam
      • Gość: Viola Re: Exim to palanty IP: *.crowley.pl 23.03.04, 15:10
        kochana, chłopak ma rację, daj mu spokój. Mi tez powiedzieli, że nie ma miejsc,
        więc wykupiłam święta w innym biurze. Dzisiaj kontrolnie zadzwoniłam jeszcze
        raz i okazało się, że jednak sa miejsca na 31 marca. Tez byłam wsciekła,
        poniewaz miałam juz wybrany hotel z eximu, a potem musiałam szukac od nowa
        oferty. Może im nie zalezy na klientach. Przysiegam, ze byłam grzeczna i nie
        krzyczałam na pania przez telefon.
        • Gość: Dorota Re: Exim to palanty IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 17:27
          Jesli spostrzeze biuro, ze jest duze zainteresowanie jakims terminem, a maja
          jeszcze miejsca w hotelach to dokupuja czarter sami lub z kims na polowe. Wtedy
          wpadaja dodatkowe miejsca do sprzedazy. Druga sprawa, ze w kazdym biurze mozna
          dokonac rezerwacji jednodniowej bez ponoszenia dodatkowych kosztow. Dlatego
          miejsca sie zwalniaja.
    • Gość: Kasia Re: Exim to palanty IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 15:05
      Kasiu masz racje. Wiesz ja jeszcze nigdy nie mialam problemow z Eximem, zawsze
      byłam zadowolona. dokladnie wszytko czytalam, dzwonilam i wszystko bylo ok. Ja
      tem jestem za Eximem, no tylko te Lotusy mnie troche wkurzaja, fajne biuro,
      hotele tez ok, ach ten Lotus:(
      • Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.04, 17:58
        powiedzmy, ze fajne. Dużo by o tym biurze opowiadać. Ja nie byłam zadowolona z
        ich obsługi w zeszłym roku, ale szkoda mi już zdrowia.
        • Gość: Ryszard Re: Exim to palanty IP: *.proxy.aol.com 24.03.04, 09:39
          Ja zalatwialem wyjazd w czasie feri zmowych do Hurghady z Eximu i jakas kurwa z
          rezerwacji przyjela zamowienie przez telefon powiedziala ze trzyma 2 godz te
          miejsca , brat byl za 15 min , chcial zaplacic , a kurwisko powiedzialo ze juz
          nie ma tych miejsc . Gdybym tam byl to chyba bym kurwe udusil ;(((
          • Gość: Dorota Re: Exim to palanty IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 09:51
            Moze bez wulgarnych slow; to o czym piszesz to nierzetelnosc biura podrozy,
            ktore sprzedaje oferte eximu, a nie samego eximu. O ile mi wiadomo Exim nie
            prowadzi swoich punktow sprzedazy ofert, a posilkuje sie posrednikami. Zastanow
            sie kogo oskarzasz exim czy nierzetelnego pracownika xxx biura
          • Gość: Poszkodowana Re: Exim to palanty IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 27.03.04, 22:24
            W ciagu dwoch tygodni otrzymasz pozew o znieslawienie. Nie podaruje Ci tego.
            Bez zadnej przyczyny zostalam obrzucona blotem. Sprawa odbedzie sie w Wa- wie.
            Taka agresja nie powinna miec miejsca na forum. Adwokat wydrukowal strone. Mam
            Twoje dane. Mysle, ze nastepnym razem - pomyslisz co robisz. Spotkanie za 2
            tygodnie.
            • sojowa buhahahaha 27.03.04, 22:48
              Adwokat musial ci wydrukowac, bo sama nie potrafisz...? A tak na marginesie: to
              co jest tym znieslawieniem od goscia? Z czym sie nie zgadzasz?
              • Gość: Poszkodowana Re: buhahahaha IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 27.03.04, 22:56
                Spadaj sojowa; dosc watkow; za obrazenie - sprawa bedzie; nikt nie ma prawa na
                forum publicznym wyrazac takich mysli i uzywac takich slow; adres int. zostal
                sczytany. Wreszcie moze wyeliminujemy takich co uzywaja slow bezpodstawnie. Ja
                bede walczyc; nie pozwole sie obrazac ; moj tesc bedzie adwokatem.
                • sojowa Re: buhahahaha - tesc adwokat? 27.03.04, 23:21
                  i ci nie wytlumaczyl, ze nikt ciebie nie wymienil z imienia i nazwiska? to ze
                  gosc opisal wulgarnie co mu sie przydarzylo nikt nie skojarzylby z toba
                  kimkolwiek jestes. niech ci tesc wytlumaczy albo przestan blefowac.
                  a "zczytanie" co masz kobito na mysli? nie masz ZADNYCH namiarow na goscia bo
                  musialby provider dostac nakaz prokuratorski aby ujawnic dane adresowo/osobowe
                  goscia. nie ma sprawy w sadzie - nie masz nic. a ze w sadzie nie bedziesz miec -
                  to juz chyba skumalas...
                  • Gość: Poszkodowana Re: buhahahaha - tesc adwokat? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 12:33
                    Mam jego dane, bo byl w biurze.
                    • sojowa Re: buhahahaha - tesc adwokat? 28.03.04, 13:38
                      to co wczesniej bredzisz cos o zczytywaniu? poza tym mozesz mu naskoczyc -
                      napisal "jakas k...a z rezerwacji". nie ma w jego poscie ani danych adresowych
                      biura ani twojego nazwiska. powtarzam: mozesz mu NASKOCZYC! poza tym nie
                      sprostowalas, ze napisal nieprawde - czyli...?
                      A tak na marginesie moze podaj namiar na swoje biuro - warto wiedziec na
                      przyszlosc kogo klienci niepolecaja.
                      P.S. teraz rozumiem podwazanie przez ciebie prawdziwosci zeznan niejakiej
                      klientki Joli w innym watku - NIE JESTES BEZSTRONNA - Exim to twoj pracodawca,
                      wiec jesli piszesz jakies opinie w obronie biura nabijajac sie z
                      klienta/turysty i szukajac dziury w calym mimo, ze tam cie nie ma to pisz
                      wyraznie tak jak inni kim jestes bo to rzuca odpowidnie swiatlo na twoj
                      ewypowiedzi

Klient Turysta z 3miasta
            • Gość: Ania hahahahahahahahahahahahahaha IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.03.04, 15:25
              Kretynka sie ujawniła? Nie dziwie sie, że Kamil nazwał Exim palantami skoro
              pracują z takimi idiotkami. A czytac umiesz kretynko? Moze mój tez spiszesz
              adres? hahahahahahahaahahahahaha
    • richa Re: Exim to palanty 24.03.04, 10:56
      Niezwykła kultura dyskutantów najlepiej świadczy o poziomie zarówno Eximu,
      agentów Eximu, jak i ich klientów. W tej dyskusji - jak na dłoni - widać
      kompleksy i zwyczajne chamstwo. Współczuję biurom podróży, które muszą
      obsługiwać takich klientów. Współczuję klientom, którzy korzystają z takich
      biur. Zastanówcie się, czy warto?
      Nie zdziwiło Was nigdy, że tego typu dyskusji nie ma nigdy między klientami a
      biurami Orbisu, TUI czy Neckermanna? Dlaczego obrzucanie sie błotem ma miejsce
      przy udziale klientów Eximu, Triady, Oasis Tours, Ecco Holiday (a w przeszłości
      Big Blue oraz Aladina) i im podobnych? Inni ludzie? Inna kultura? Inne
      wychowanie?
      Coraz częściej to forum staje się kloaką, do której wszyscy wylewają pomyje.
      Zastanówcie się, skąd to się bierze?

Pozdrawiam
      Rysiek
      • Gość: Mariusz Re: Exim to palanty IP: 195.205.44.* 24.03.04, 11:59
        Powiem Ci dlaczego. Bo ludzie mysla ze za 1000 zł zwiedza swiat a tak sie nie
        da, biuro ubiera oferte w ladne słowka aby sprzedac klient zas malo ktory czy
        co podpisuje. Czasami to wyglada jak transakcja w ktorej walka polega na tym
        kto kogo bardziej przechytrzy a rynek wszystkim daje rowne szanse.
        Inna sprawa to zachowanie i kultura wypowiedzi. Jesli facet nazywa kobiete
        kurwą nawet jesli go w ten sposób potraktowała to co powiedziec o jego kulturze?
        zwykły idiota, ciekawe kiedy ludzie to zrozumieja
        • Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.04, 15:06
          Człowieku, za jakie 1000 złotych? Ja za dwie osoby zapłaciłam w wakacje 6400.
          Jesli uważasz, że to jest mało, to przepraszam, ale już się nie odzywam.
          Tydzień swoich wakacji straciłam przez obsługe hotelu i rezydenta.
      • Gość: olenka1 Re: Exim to palanty IP: 213.134.130.* 26.03.04, 14:02
        Czyżby dlatego wymienione jako nieobecne na forum biura mają ceny zaporowe dla
        małych ludzików, którym się wydaje że za 1000 zł są pany i jak pojadą do
        takiego Egiptu to się szczypią bo piwo kosztuje 14 funtów w hotelu i nie dadzą
        nubijskiem dziecku 1`0 funtów za naszyjnik, bo to kupa szmalu.

Pozdrawiam
        • ra.kr Re: Exim to palanty 26.03.04, 14:59
          Wiecie coś wam powiem, wielu z Was pisze że polskie BP maja niekompetentnych
          Rezydentów albo nieciekawe hotele, mówicie tu również że duże B.P. takie jak
          Necerman czy Orbis maja bardzo wysokie ceny. Wiecie skad to się bierze, powiem
          wam z tąd, że chcąc utrzymac standard nie da sie zrobić dobrej wycieczki za
          1000 PLN. Wielu z was wie, że jestem przewodnikiem i pilotem wiec naprawde wiem
          o czym mówie. Wielu turystów dziwi sie czemu jestesmy postrzegani jako turyści
          2 kategorii powiem wam czemu, Niemcy czy inni obywatele Europy zachodniej i nie
          tylko oni wiedzą, że istnieje coś takiego jak TIP niestety w naszym kraju
          ciagle wszyscy zastanawiaja sie dać czy nie przecież zapłąciłem poco mam coś
          więcej dawać. Dlatego też wiekszość B.P. zbiera jakąs pule na napiwki i puźniej
          ja rozdziela. Niewiem jak to robili inni pioci ale na rejsach które ja
          obsługiwałem starałem sie żeby turyści widzieli komu i ile się daje.
          Pozdrawiam
          Radek

p.s
          nie porównujcie sie z Anglikami, Niemcami czy kimkolwiek innym bo do kultury
          tych turystów niestety naszym jeszcze dość daleko.

p.p.s.
          jeżeli zrobilem jakieś blędy to sorry
          • Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.04, 15:15
            Zrobiłeś błędy i to straszne.Ale cóż. Wiem jedno, od kilku lat wyjeżdżam
            jedynie do 4 i 5 gwiazdkowych hoteli i nie zauważyłam, żeby Polacy byli gorsi w
            dawaniu napiwków kelnerom. Nie wiem jak jest w hotelach o niższej kategorii, bo
            byłam ostatni raz w takim 7 lat temu, własnie w Egipcie. na śniadanie o
            godzinie 8 rano były już tylko jajka na twardo, chleba nawet do tych jajek nie
            było, więc za co mam zostawiać napiwek w takiej restauracji? Może za brudne
            talerze? Nie twierdze, że wszystkie 4 lub 5 gwiazdkowe hotele sa lepsze,
            poniewaz w zeszłe wakacje spotkałam się z niewypatroszona ryba na kolacji, a
            kiedy zapytałam sie kucharza co to jest, to usłyszałam "it`s normal". Gdzie tu
            normal? W tym hotelu byli tylko goscie z Eximu i Oasisu + Włosi. To chyba o
            czyms swiadczy. Gdybym wiedziała, że tak bedzie to chyba bym kupiła wycieczkę w
            Neckermannie lub Orbisie i gwarantuje Ci, że rezydent zrobiłby cos w tej
            sprawie. Włosi w tym hotelu mieli oddzielona część w restauracji i byli
            zupełnie inaczej obsługiwani. Za co więc dawac te napiwki? Za brud, za ich
            łaskę?
            • ra.kr Re: Exim to palanty 26.03.04, 15:34
              Chyba troche opatrznie mnie zrozumiałaś nie chodziło mi o napiwki ale właśnie o
              cenę imprezy. Jeżeli porównasz ile płacą klijenci Neckermana, czy orbisu w
              porównaniu do innych BP. Zwróć uwage ja również organizuje wyprawe do Egiptu i
              jest on adostć droga ponieważ chce zachować wysoki standard i wygodę
              zwiedzania. Ale niestety takie warunki dyktuja dosyć wysoką cenę, dlatego też
              są rozbierznośći w cenach pomiedzy naszymi a zachodnimi BP.
              Pozdrawiam
              Radek
              • Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.03.04, 15:52
                Właśnie teraz porównywałam ceny tych biur i Eximu. Okazało sie, że akurat do
                Egiptu nie ma zbyt dużej róznicy miedzy Neckermannem a Eximem. Może 100 złotych
                więcej. A hotele generalnie i tak wszyscy mają takie same. najniższe ceny z
                Eximu to 1460 złotych za tydzień do jakiegos 3 gwiazdki hotelu, a najdroższa
                nie wiem, bo połapac sie nie moge. W ich katalogu też ceny niezbyt niskie, wiec
                nie ma sie co tak ekscytować. Jak sie dobrze poszuka, to i Neckermanna lub
                Orbisu można znaleźć fajną oferte do 4, 5 gwiazdkowego hotelu. Ceny za 1000
                złotych to sa jakies mity mój drogi. Nawet Triada już takich cen nie ma. W
                gazecie cena 899 złotych, a potem doliczą Ci transfer, opłate lotniskową,
                ubezpieczenie, wyzywienie i robi sie 1700 za tydzień. Żadna rewelacja dla kogos
                ktoliczył na te 899 złotych.
                Średnia cena za sredni standart za dwie osoby za dwa tygodnie, to wydatek około
                6000 złotych. Jesli mniej, to znaczy, że masz szczęście lub lubisz mieszkac w
                slamsach. ja znalazłam sposób. Szukam w miare nowych hoteli. Po pierwsze są
                czyste, po drugie na początku sa w miarę tanie (bo jeszcze nie są wypromowane i
                ludzie boją sie do nich jeździć). patrze rok później a ten sam hotel już 1000-
                1500 złotych droższy (od osoby). Dlaczego? Bo poszła opinia wśród turystów.
                jest to sposób na cudowne, beztresowe wakacje. Jedna tylko rada. jesli nie
                chcesz miec zmarnowanych wakacji, to nie jedź z eximem. każde inne biuro tylko
                nie exim. Już w ich biurze w Warszawie jest beznadziejna obsluga, bo łaske Ci
                zrobią, że odpowiedzą na jakies pytanie. Oczywiscie wiecznie konczą im się
                własnie miejsca na dany termin (tak jak z tym 31 marca, a zobaczcie że dalej są
                miejsca), a to co na miejscu, to juz jak szczęście dopisze. po co tak ryzykować
                swoje pieniądze, szarpać nerwy i zdrowie. czy nie lepiej zapłacic te 100
                zlotych wiecej i pojechać z innego biura? Dodam,ze nie jestem żadnym
                pracownikiem Neckermanna czy TUI. Zwyczajnie kiedys skorzystałam z ich usług i
                wróciłam bardzo zadowolona.
                • ra.kr Re: Exim to palanty 26.03.04, 15:58
                  Widze, że niezbyt dokładnie przeczytałas mój post, ja nie jeżdrze jako turysta
                  ja takie wyjazdy organizuje. A to co mówisz to prawda chociaz nie wszystkie
                  hotele o sprawdzonej remomie maja wysokie ceny. Ja znalazłem w Kairze oferte
                  dobrego, nawet powiedziałbym jednego z najlepszych, hotelu za przyzwoite
                  pieniądze.

Pozdrawiam
                  Radek
                  • Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.03.04, 16:02
                    Zgoda, ale wpierw trzeba tam pojechac i zobaczyc jakie sa hotele, prawda?
                    trzeba też nauczyc sie szukac w internecie. Jesli sie ma wątpliwości czy hotel
                    nowy jest dobry, to trzeba zajrzec na gogle lub yahoo i poszukac tego hotelu.
                    Można też sprawdzic czy hotel ma swoją stronę w internecie i obejrzeć go.
                    Tylko Polacy wierzą takim biurom jak Exim, a potem płaczą, że jest syf za
                    ciężkie pieniądze.
                    • ra.kr Re: Exim to palanty 26.03.04, 16:17
                      Nie tylko Polacy, Exim czy Cartago to miedzynarodowe biuro, które prowadzi
                      interesy nie tylko w Egipcie. Czysto polskim biurem natomiast jest Alfa Star
                      która miala potknięcia ale z tego co widze ciagle pnie sie do góry. Więc może
                      nie wszystko co nasze to złe. Dajcie tym ludziom pracowac normalnie a nie
                      wymagajcie Sheratona za "1000 pln" to oczywiście przenosnia. Za dobry htel
                      trzeba odpowiednio zapłacić taka jest prawda.
                      Pozdrawiam
                      Radek
                      • Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.03.04, 16:25
                        Teraz jade z Alfy do egiptu. A wiesz dlaczego wybrałam to biuro? Bo pani, która
                        mnie obsługiwała była uprzejma, miła, miała anielską cierpliwość i była bardzo
                        kompetentna. jesli czegoś nie wiedziała, to prosiła o chwilę, a potem
                        odpowiadała na moje pytanie upewniwszy się czy podaje dobrą odpowiedź. I to
                        jest dla mnie to. Wszystko załatwiłam przez telefon, e-mail i fax, poniewaz
                        dzwoniłam bezpośrednio do Radomia. Mam nadzieję, że wrócę zadowolona.
                        Oczywiscie hotel, który mi polecono sprawdziłam na 1000 sposobów i wiem gdzie
                        trafię. Brawo dla Alfa Star, byle więcej takich biur z taka obsługa w Polsce.
                        • corrina_f1 Re: Exim to palanty 26.03.04, 16:43
                          Ania, kiedy dokładnie jedziesz i czy Hurghada czy Sharm ?
                          Kasia
                          • Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.03.04, 16:51
                            Tym razem Sharm. W Hurgadzie i w El Gounie już byłam kilka razy. W tym raz z
                            nieszczęsnym biurem Exim.
                            W zeszlym roku byłam z Triadą w Sheraton Miramar, o wiele lepsza obsługa niz
                            eximu. Jednak obsluga w Polsce nie podobała mi się. Panie robiły ogromna łaskę
                            z odpowiedzią na jakiekolwiek pytanie i są niedoinformowane. Dlaczego ich
                            wybrałam? Poniewaz ten sam hotel w kilku biurach miał różne ceny, a w Triadzie
                            najlepszą. Okazało sie na miejscu, że klienci triady mieli świetne pokoje
                            (dobre położenie), a reszta troche marudziła. Wszystko jest kwestią poświęcenia
                            chwilki czasu przed wyjazdem.
                            • corrina_f1 Re: Exim to palanty 26.03.04, 16:52
                              Ja jadę do Sharmu z Alfą 8 maja, Ty chyba wczesniej ?
                              K.
                              • Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.03.04, 16:55
                                Ja lecę już 3 kwietnia. Kiedy wrócę to napiszę jaka obsługa była na miejscu. W
                                zeszłym roku klienci Alfy w Sheraton Miramare byli w miarę zadowoleni.
                                • Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.03.04, 16:57
                                  Dodam, że chodzi mi tylko i wyłącznie o organizację, tzn. lotnisko,dowóz do
                                  hotelu, przydział pokoju i wizyty rezydenta w hotelu.
                                  Na wycieczki sie już nie wybieram, bo widziałam w Egipcie prawie wszystko. Kusi
                                  mnie tym razem Jerozolima.
                                  • ra.kr Re: Exim to palanty 26.03.04, 17:01
                                    Aniu odpuść sobie Jerozolime w tym roku. Wczoraj rozmawiałem ze znajomymi z
                                    Izrela, tam jest teraz naprawde nie ciekawie. Skoro mi znajomi odradzaja
                                    przyjazd to znaczy że coś tam jest bardzo nie tak jak należy.
                                    Pozdrawiam
                                    Radek
                                    • Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.03.04, 17:06
                                      Wiem, wiem, oglądam telewizje od czasu do casu i czytam prasę. Szkoda.
                                      Specjalnie wybrałam Sharm, żeby tam pojechać.
                  • Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.03.04, 16:08
                    W zeszłym roku widziałam jak ludzie sie wsciekali przy wyjeździe. kupili hotele
                    3 gwiazdki w Hurgadzie. sam wiesz jakie to są hotele. Beznadzieja. Ale
                    oczywiście Pani w eximie i w Triadzie te hotele zachwalała. Zadzwoniłam tak
                    kontrolnie po przyjeździe, że sprawdzić co powiedzą na ich temat. Nie
                    wiedziałam, czy mam sie śmiać, czy płakac. Ci co byli w 5 gwiazdkowych wracali
                    zachwyceni. Różnica w cenie miedzy tymi hotelami to około 500 złotyc od osoby
                    za tydzień. Dla jednych dużo, dla drugich mało. Wydaje mi się jednak, że jesli
                    kogos stać na wydatek rzędu 1400 złotyc, to niech dołoży jeszcze 200 i jedzie
                    przynajmniej do 4 gwiazdek. Zobaczycie na miejscu jaka to różnica w Egipcie.
                    szczególnie widac to w restauracjach i obsłudze hotelu.
                    • czytelnik22 Re: Do Ani(?) 26.03.04, 17:17
                      Cześc Beata (z 2003)
                      W tym roku jesteś Anią, ? ha ha !!!!
                      PZDR
                      • Gość: Ania Re: Do Ani(?) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.04, 17:27
                        Chyba jakas pomyłka. Nie mam na imie Beata, ale Ania. Dlaczego tak sądzisz?
                        • czytelnik22 Re: Do Ani(?) 26.03.04, 17:45
                          Gość portalu: Ania napisał(a):

> Chyba jakas pomyłka. Nie mam na imie Beata, ale Ania. Dlaczego tak sądzisz?

No w każdym razie tak podpisywałaś się w zeszłym roku, pamietasz pisaliśmy
                          często o Sheratonie, w którym byłas w czerwcu z córką chyba gdy rozbierały się
                          te babki, o których pisałas też gdzieś teraz.
                          Najwięcej pisalismy sobie o Eximie, którego ja chwaliłem i chwalę dalej bo
                          byłem już z nimi 3 razy i z pewnością jezeli jeszcze będę wybierał się kiedys
                          do Egiptu lub Tunezji z pewnością w pierwszej kolejności sprawdzę ich ofertę. O
                          Eximie pisalismy też na forum świat, jak jechałaś do Tunezji z powodu braku
                          dobrych ofert do Egiptu, gdy ludzie tam masowo ruszyli.
                          MAm dobrą pamięć ha ha.
                          Mm nadzieję że tym razem nie rozczarujesz się Alfą. Nie wiem czy jeszcze wtedy
                          czytałas forum, ale w sierpniu-październiku 2003 r. to było najbardziej
                          mieszane z błotem biuro na tym forum.
                          Jeszcze raz pozdrawiam !
                          • Gość: Ania Re: Do Ani(?) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.03.04, 17:53
                            Owszem mam córkę, alew Sheratonie z nią nie byłam, więc chyba zaszła jakaś
                            pomyłka. Ponadto na temat eximu nie dyskutowałam i rok temu o Sheratonie nic
                            nie pisałam,bo zwyczajnie nie miałam na to czasu.
                            Tunezję wybrałam spontanicznie, w ostatniej chwili, żeby jeszcze gdzies
                            wyskoczyć. Chyba rzeczywiście zaszła jakaś pomyłka. Może ktos ma podobny gust
                            jesli chodzi o hotele i kierunki. To miłe. Wiem tylko, że już nigdy w zyciu z
                            eximem nie pojadę. Nie mam opchopty kolejny raz miec przyjemność natknąć się na
                            beznadziejnego rezydenta lub rezydentkę, np.taką jak pani Kasia w Tunezji.
                • Gość: taba Re: Exim to palanty IP: 157.25.31.* 26.03.04, 17:06
                  A ja dołożę swoje na temat Eximu
                  W biurze Eximu w Warszawie spytałam do jakiej izby turystyki exim należy bo
                  słyszałam że do Górnosląskiej. Na to panienka odpowiedziałmi tak: No niech sie
                  pani chwilę zastanowi - jak moze należeć do górnośląskiej jak ma siedzibę w
                  Warszawie? Zamilkłam na takie słowa. Ale sprawdziłam - w katalogu - który był
                  pół metra od panienki - nalezy do Górnośląskiej Izby Turystyki.
                  A panienka była bardzo niemiła.

Ot tak - tylko żale niedoszłego klienta Eximu

Pozdrawiam
                  Taba

• Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.03.04, 17:10
                    Siedzibe maja równiez chyba w Chorzowie. Dlatego należec może do Górnosląskiej.
                    Zreszta jaka to rówżnica, tam jakies beznadziejne osoby pracują.Szkoda gadać.
                    • Gość: Mariusz Re: Exim to palanty IP: 195.205.44.* 26.03.04, 17:18
                      Ja byłem z nimi w Tunezji i nie powiem złego słowa. Wszystko zgodnie z ofertą.
                      Wiec chyba jest roznie a to swiadczy o tym ze chociaz czesc osob tam sie
                      stara.Nie kazdy nadaje sie do sprzedawania ofert.
                      Wybierajac Sheratona mozna miec jakies obawy o standard, nie bardzo rozumiem?
                      • Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.04, 17:26
                        Można miec obawy. Dlaczego? Ponieważ Sheraton jest rozleglym hotelem i mozna
                        dostac "gorsze pokoje", tzn. takie przy basenie. Głośno, nie ma zieleni i
                        kiepskie pokoje. Lepsze pokoje są przy plaży i przy fontannie. Reszte masz taką
                        samą. Pokoje przy basenie w zeszłym roku mieli klienci Big Blue.

A co do Tunezji. Bylam w zeszlym roku w sierpniu właśnie z Eximem (po 5 latach
                        ponownie). Czy miałes przyjemność poznać rezydentke Kasię??? Fantastyczna
                        kobieta, która chyba poza dnem butelki nic wiecej nie widziała. nawet ja
                        nagralismy na wideo, żeby miec dowód na jej kompetencję.
                        • Gość: Mariusz Re: Exim to palanty IP: 195.205.44.* 26.03.04, 17:35
                          Wiesz jestes dosc wyjatkowa klientka jesli przywiazujesz taka wage do pokoi w
                          hotelu. Czy jezdzisz po to aby spedzac czas w pokoju?
                          Dla mnie to juz przesada. Rezerwuj miejsca w 5* de lux i problem z głowy
                          • Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.04, 17:38
                            Sheraton jest 5 de lux. Jak zobaczysz te pokoje, to wtedy pogadamy. jest
                            różnica, uwierz mi. Te przy plazy i fontannie sa ciche i mają na dole ogródki.
                            te przy basenie są bardzo głośne i już nie mają ogródków i tarasów.
    • Gość: pomyslowy Re: Exim to palanty IP: 62.135.62.* 27.03.04, 18:44
      uffff...cale szczescie ze powiedzieli ci ze nie ma miejsca..moze juz
      zainstalowali wykrywacz palantow przez glos? co by z gory eliminowac takich
      idiotow i nie miec z nimi problemu na miejscu po przylocie....rada dla
      wszystkich biur podrozy: idiotom mowcie NIE jeszcze przed wylotem. niech
      spadaja do Ciechocinka na wczasy. zeby wstydu i zlej opinii innym Polakom nie
      robili.
      • Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.03.04, 19:37
        Pojedziesz, sam sie przekonasz jak jest "super" z eximem. Bardzo Cie prosze o
        jedno. Nie pisz potem jak to było kiepsko na wyjeździe, dobrze? Kiedy ja
        wyjeżdżałam w zeszłym roku, to na lotnisku w Tunezji zebrała się grupka ludzi.
        Wiesz o czym rozmawiali? O wspólnej reklamacji, a byli z różnych hoteli w
        róznych miejscach
        - zmiany hoteli (jedną 7-mio osobową rodzine rozdzieli, dziadkowie w jednym
        hotelu, a rodzice zdziećmi w drugim, śmiesznie prawda? dobrze, że dzieci nie
        rozdzielili)
        - inni w 4 gwiazdkowym hotelu w Mahdii nie mieli telwizorów w pokoju (a
        przecież zapłacili za to, bo tam nie ma co robic wieczorem), wstawili im
        ostatniego dnia pobytu
        - inni tak jak u mnie w hotelu wsciekali się na to, że przez tydzień stali pod
        drzwiami włąsnego pokoju, bo karta się ciągle zacinała. Byłam tego swiadkiem i
        bardzo współczulismy tym ludziom. Rezydentka eximu nie pomogła tym ludziom w
        zamianie pokojów (sami nic nie mogli uzyskac w recepcji).
        - jeszcze inni wylądowali w takiej norze-hotelu, że aż strach, pokazywali nam w
        cyfrowym aparacie zdjęcia
        - na lotnisku wszyscy czekalismy na samolot 7 godzin, bo rezydenci nie mogli
        sie wczesniej dowiedzieć, że samolot odleci później, zresztą po co płacic
        dodatkowo za hotel, lepiej ludzi obudzic o 4 rano i wywieźć na lotnisko
        itd, itd
        z Egiptu z eximem tez chcesz troche ciekawostek?
        Jesli uważasz, że chamska obsługa w biurze na Pieknej to jest normalne dla
        ciebie to ok, nie jeździj z palantami.
        Ja z własnego doświadczenia przyznaję temu chłopakowi rację, bo wiem, że mówi
        prawdę. Ponadto żyjemy w czasach demokracji i kazdy ma prawo powiedzieć to co
        uważa. Ty mówisz swoje, a on mówi swoje.
        • Gość: ola Re: Exim to palanty IP: 80.51.236.* 27.03.04, 21:37
          Ania,

My tez mielismy podobna sytuacje na lotnisku. Ludzie z roznych hoteli oraz z
          rejsu dyskutowali o wnoszeniu skarg na Exim. Niektorzy zdazyli przeprowadzic
          duzo rozmow telefonicznych z biurem w Polsce, przeslali wiele faxow, i zero
          odpowiedzi. Uslyszalam, ze ludzie z rejsu zamiast statku 5cio gw. dostali lajbe
          jak sie pozniej okazalo niedopuszczona do plywania. Inni w 5cio gw. hotelach
          mieli karaluchy w pokojach. Cieknace krany i brak spluczek powtarzaly sie w
          opowiadaniach roznych ludzi (chodzilo o hotele 5cio gw.)
          W wiekszosci hoteli sa pokoje o roznym standarcie. Wiadomo, ktore wykupuje
          Exim...
          • Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.03.04, 21:49
            Mam nadzieję, ze ta banda oszustów padnie w tym roku. I wreszcie będzie święty
            spokój. Życze im tego z całego serca. szkoda mi tylko turystów. Znowu sie
            nabiorą.
        • Gość: pomyslowy Re: Exim to palanty IP: 62.135.62.* 28.03.04, 17:01
          Aniu,
          Widze twoja ogromna wscieklosc na Exim. Dlaczego? Dlaczego piszesz w imieniu
          innych? Dlaczego nie opiszesz na przyklad jak wygladal twoj pobyt z Eximem?
          Rozdzielili cie z mezem, chlopakiem badz kolezanka do dwoch roznych hoteli?
          Wiesz, widze po twoich wypowiedziach ze niektorzy ludzie (moze za malo
          dowartosciowani) uwielbiaja oskarzac innych na podstawie jakichs zaslyszanych
          informacji. moze ty po prostu szukasz sensacji????
          wyjasnie ci wiec troche:
          - slyszalas ze jakas rodzine rozdzielili: czy napewno do innych hoteli na caly
          pobyt? w sezonie bywa ze hotele sa przepelnione pomimo potwierdzenia rezerwacji
          a wtedy biuro zapewnia inny hotel o takim samym standardzie. to wszyscy maja w
          umowie. nalezy umowe czytac przed podpisaniem. a moze rodzina nie byla
          zgloszona na jednej rezerwacji i wtedy kto mogl sie domyslec ze to rodzina??
          - slyszalas ze w mahdi nie bylo telewizorow. czy napewno byly w katalogu? bywa
          ze turysci sa przyzwyczajeni ze w kazdym hotelu min. 3* sa telewizory. a tak
          nie jest wszedzie. i potem bez czytania wczesniej katalogu-awantura i
          najezdzanie na rezydenta by ten "telewizory kupil i przyniosl badz tez zabral
          sie od lopaty i wybudowal dla nich budynek odpowiadajacy standardowi za ktory
          zaplacili przeciez ciezkie pieniadze, skandal, skandal" (cale 1000 zl z
          przelotem i wyzywieniem..). wszystkie biura podrozy, nie tylko exim zastrzegaja
          sobie, ze wyposazenie hotelu jest okreslone na moment oddawania katalogu do
          druku. bywa wiec, ze nawet jesli telewizor w katalogu jest to potem moze go nie
          byc. i nie tylko w tak znienawidzonym przez ciebie, Aniu eximie.
          -opoznienie lotu-zadne biuro podrozy nie ma na to wplywu. loty czarterowe moga
          byc opoznione, godziny przesuniete. to jest tez w umowach biur podrozy. dlatego
          etez loty czarterowe sa takie tanie. np. bilet na czarter waw-hurghada-waw
          kosztowal by ciebie ok 250 usd. a gdybys chciala leciec samolotem rejsowym,
          punktualnie, wygodniej - to koszt: waw-kair-waw: ok 350 usd w promocji i dodac
          jeszcze kair-hurgada-kair: ok 150 dol. razem ok. 500 dol. najtaniej.
          -kto stal pod drzwiami przez tydzien nie mogac dostac sie do pokoju? jak to? a
          czy przynajmniej doniesiono mu lozko pod pokoj zeby mogl sobie spokojnie spac
          czekajac az drzwi sie otworza?
          Teraz ode mnie- odnosnie KARALUCHOW-bo tak czesto niektorzy odwiedzajacy to
          forum utozsamiaja ich istnienie w krajach odwiedzanych z niekompetencja biura
          podrozy..- karaluchy sa we wszystkich krajach poludniowych. bez wzgledu na
          hotel mozna je w lecie spotkac. kazdemu, naprawde, uwierzcie-niezaleznie od
          tego czy kupil wczasy w eximie czy innym biurze podrozy-karaluch moze wejsc do
          szafy.szczegolnie jak pozostawia sie jedzenie w pokoju (a Polacy lubia wnosic
          do hotelu, oj lubia..) ale nie trzeba w tym przypadku pisac skargi z
          dolaczonymi zdjeciami insekta, nie jest tez konieczne dzwonienie do rezydenta w
          srodku nocy zeby ten jak najszybciej zainterweniowal (..tzn.co zrobil?
          porozmawial z karaluchem zeby ten sobie poszedl?). Na karalucha tylko jeden
          sposob: BIERZE SIE BUTA, RAZ DWA TRZY I PO KARALUCHU. i nie trzeba interwencji
          rezydenta.
          Pozdrawiam
          • Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.04, 18:07
            Nie bedę opisywała tego wszytkiego co mi sie przytrafiło z eximem, ponieważ
            zrobiłam to w zeszłym roku dwukrotnie.
            A stała pod drzwiami moja przyjaciółka z dzieckiem, wiec jestem tego co pisze
            pewna na 100 %. Zreszta jedna z osób z tego forum miała okazje ją poznać. My
            bylismy z meżem w innym hotelu i w innym terminie. Jaja z drzwiami miały
            miejsce w hotelu Mahdia Palace -5 gwiazdek. Ponieważ dziewczyna stara się
            wybierac dosyć dobre hotele, więc tym bardziej była zaskoczona. Kiedy my
            wracalismy w swoim terminie słyszałam identyczne historie na lotnisku, własnie
            z tego samego hotelu. Jak wiec widac exim nadal pakował klientów do tych samych
            pokoji. Opowiadała mi również, że w pokoju śmierdziało stęchlizną, a ekipa
            otwierająca drzwi codziennie wchodziła do niej po drabinie przez balkon i
            wywalali zamek z okna, po czym codziennie go zakładali. Pokój był na parterze,
            w suterenie (ze wzgledu na spadek położenia). Po tygodniu po awanturze
            turystów, którzy wstawili się za nią hotel zmienił dziewczynie pokój.
            Zagrożono, że powiadomia exim w Polsce. Rezydentka została nastraszona
            wywaleniem z pracy. nagrali ja na kamerę.Dopiero wtedy wzięła się do roboty.
            Moja przyjaciółka dzień w dzień sterczała z dzieckiem owinięta w recznik pod
            recepcją. nie mogła sie dostac do pokoju i przebrac na kolację. Była już tak
            zrezygnowana, że nawet nie miała siły się kłócić i błagać o dostep do pokoju.
            Zarówno dyrektor hotelu, jak i obsługa recepcji, jak i rezydentka twierdzili,
            że nic sie nie stało i za każdym razem pytalico sie stało tym razem.

A teraz odnośnie całej reszty tego co piszesz. Powiem Ci tak. Od wielu lat
            wyjeżdżam i korzystałam z wielu biur.Nie ucz ojca dzieci robić. Wiem na czym
            polega czytanie umów itd i mysle, że wiekszość osób na tym forum równie często
            gdzies wyjeżdża i wie o co chodzi. Zadam Ci tylko jedno pytanie, dlaczego
            Triada potrafiła gości poinformowac o zmianie godziny wylotu i przesunąc
            godzine wyjazdu z hotelu, dlaczego potrafił to zrobić Neckermann, dlaczego
            potrafiło to zrobić TUI. Bo im sie chciało to zrobić. boszanują swoich klientów
            i dzieci, ktore jada zrodzicami. Podobnie jak eximczyniło Big Blue. Pamiętam
            jak siedziałam na lotnisku w srodku nocy na Krecie.
            Dodam jeszcze jedno, ty wiesz jedno, a ja wiem drugie. I nie przekonasz mnie,
            że to biuro jest dobre. Dla mnie byli chamscy, nie zadowolili mojego
            podniebienia, nie obsłużyli mnie tak jak trzeba, żebym wróciła do nich i
            ponownie wydała u nich pieniądze. Czemu na lotnisku wracający turysci
            neckermanna i TUI nie dyskutuja na temat złej obsługi, czemu nie zabira się
            tutajk w ich sprawie negatywnego głosu. Czy nie daje Ci to do myslenia.

Co do ceny 1000 złotych. Pokaż mi chociaż jedna oferte eximu za 1000 złotych.
            Chciałabym ją zobaczyć. U nich nawet dwugwiazdkowy hotel kosztuje o wiel
            więcej.

Na koniec stwierdzam, że kończe z tobą dyskusję, ponieważ ja moge sypać
            argumentami na nie, a Ty odwołujesz sie tylko do przepisów jak jakis urzędas
            państwowy. Pozdrawiam
            • Gość: pomyslowy Re: Exim to palanty IP: 62.139.254.* 29.03.04, 20:48
              Aniu.
              Uwierz ze mnie tez nie chce sie z toba rozmawiac.
              Wiec do widzenia.
              A ja zadzwonie do Eximu zeby zartudnili lepszych kucharzy w Tunezji czy w
              innych krajach. Bo przeciez jakby exim zatrudnial lepszych kucharzy tak jak
              kupowal inne pokoje to twoje podniebienie byloby usatysfakcjonowane.
              Milych dalszych dyskusji ze soba.
      • Gość: Ania Re: Exim to palanty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.03.04, 20:05
        I co pomysłowy?? nie wiesz teraz co masz powiedzieć, czy pracujesz w tym
        cholernym eximie?
        • Gość: Minius Aniu czy to obsesja czy inna przypadłość? IP: 81.219.125.* 27.03.04, 22:59
          Aniu padło Ci na rozum? Zauważyłem, że od 5 postów rozmawiasz sama ze sobą na
          tym wątku. Czy to jakaś obsesja, czy niedowartościowanie, tego nie wiem.

Wiem za to, że zawziętość to straszna wada. Nie korzystałem nigdy z usług
          Eximu, jednak czynnie uczestnicząc w życiu tego forum już od roku, mogę z pewną
          dozą wiarygodności napisać, że w okresie największego ruchu turystycznego w
          r.2003 właśnie wobec Eximu było najmniej skarg. Nie wierzysz? Przejrzyj wstecz
          forum.
          • Gość: Ania Re: Aniu czy to obsesja czy inna przypadłość? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.04, 10:53
            Nie, nie rozmawiałam sama ze sobą. Zobacz na godziny, prowadzilismy dyskusje na
            temat eximu.
            • zolza2003 Re: Aniu czy to obsesja czy inna przypadłość? 29.03.04, 12:10
              no widzę, że Beata już się obudziła z zimowego snu i znowu zaczyna rozrabiać
            • zolza2003 Re: Aniu czy to obsesja czy inna przypadłość? 29.03.04, 12:12
              spokojnie możesz się wypierać, że Beata z zesłego roku i TY to inne osoby, ale
              jeśli zmieniasz nick to zmień choć trochę styl pisanie- może jakieś inne słowa
              i mniej napastliwie? Od razu Cię poznałam
              • Gość: Mariusz Re: Aniu czy to obsesja czy inna przypadłość? IP: 195.205.44.* 29.03.04, 12:25
                Nie bardzo wiem o co wam chodzi, natomiast uwazam ze kolezanka Ania troche
                przesadza. Rowniez bylem w wielu roznych hotelach i nie sadze aby 5* nalezace
                do znanej sieci pozwolily sobie na karaluchy, brud, kiepska obsluge.
                Pisanie ze klientom eximu daja najgorsze pokoje nie ma sensu bo jaki interes ma
                w tym biuro jesli istnieje juz kilka lat?
                Kiedy bylem z nimi w tunezji tez w pokoju czuc bylo stechlizne ale czy to wina
                biura ze pokojowka nie wietrzy albo poprzedni klienci byli brudasami. Ludzie
                nie przesadzajcie zwlaszcza kolezanka Ania.
                • zolza2003 Re: Jak to z "Beatą" było 29.03.04, 14:15
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=6689059&a=6729984
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=6312973&a=6324067
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=6306546&a=6306546
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=6099984&a=6099984 - a to Beata
                  właśnie

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=6019081&v=2&s=0
                  Dodatkowo "Kasia" z wątku "horro..." to ta sama osoba
                  • czytelnik22 Re: Jak to z "Beatą" było 29.03.04, 15:50
                    A jednak pamięć mam dobrą !!!
                    Tyle, że o eximie w Tunezji rozmawiałem w zeszłym roku z Beatą występująca
                    jako JJ

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=7333579&v=2&s=0

PZDR
                    • zolza2003 Re: Jak to z "Beatą" było 29.03.04, 15:53
                      Bo w Egipcie była "Beata" a w Tunezji to już "JJ"
                      Tylko, że mimo starań trudno pomylić tę osobę- pisze zbyt charakterystycznie.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Ania Re: Jak to z "Beatą" było IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.03.04, 16:34
                        A Ania to Beata i JJ tak?
                        Zobacz ile osób korzysta tutaj z serwera aster city.
                        A moze Kamil, który rozpoczął wątek to również Ania, Beata i JJ?
                        Ludzie, chyba macie zbyt duzo czasu. Detektywi?
                      • Gość: Ania Re: Jak to z "Beatą" było IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.03.04, 16:35
                        A do Braylii leciał Kamil, hahaha
                      • Gość: Ania Re: Jak to z "Beatą" było IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.03.04, 16:40
                        A jedna z tych osób to moja przyjaciółka, zgadnij detektywie która.
                        Co nie oznacza, ze ja to jedna z tych osób.
                      • Gość: Ania Re: Jak to z "Beatą" było IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.03.04, 16:49
                        I jeszcze jedno. Starałam się znaleźć te charakterystyczne dla nas wspólne
                        cechy. Jakoś ich nie widzę. czy możesz mi wskazać? Może brak kropek nad
                        niektórymi literkami lub znaki zapytania? Co jeszcze detektywie. Nawet adres
                        jest inny. Pomyśl troszeczkę.
    • Gość: LiT Re: Exim to palanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 08:45
      POPIERAM
      JAK ARAB MOŻE PROWADZIĆ DOBRZE BIURO PODRÓŻY.
      ONI TU BĘDĄ KRZYCZEĆ KRZYCZEĆ A PRAWDA JEST OCZYWISTA W HILTONIE STAŁO TO CO
      SIĘ STAŁO I PRZYNAJMNIEJ JA I MOI ZNAJOMI Z WAMI NIE POJEDZIE>
      TANDETYZM USŁUG JEST W TYM BIURZE STANDARDEM.
      PAAAAAAAAA
      • Gość: Mariusz Re: Exim to palanty IP: 195.205.44.* 31.03.04, 15:41
        a czy mozna prowadzic rozmowe z czlowiekiem ktory jest debilem?
    • Gość: ksia Re: Exim to palanty IP: *.uwgda.gov.pl 02.04.04, 15:29
      2 dni temu wróciliśmy z Hurghady, kontakt z Eximem ograniczył się do zakupu
      wycieczki i transferów z/na lotnisko. Wszystko było OK.
      Hotel Sultana ** , nikt przed nami w biurze nie ukrywał, że jest 7 km od
      centrum, mały basen itd.
      Było super, hotelik skromny, czysty, miła obsługa (mój narzeczony nawet się
      zaprzyjaźnił z panem od plaży), bez arabskiej nachalności, luz, fajna rafa,
      jedzonko dobre (bez 12 rodz. ciast, ale przeżyłam :-)
      W ogóle czułam się tam b. dobrze, akurat nie potrzebuję luksusów, bo sama nie
      mieszkam w takowych, a pojechałam odpocząć, a nie przebywać w apartamencie.
      Ludzie z kt. rozmawialiśmy w hotelu narzekali na niego, ale na pyt. dlaczego?
      odpowiadali mętnie, że daleko. No, ale to chyba było wiadomo z góry. Zresztą
      mnie nie pociąga hałas Downtown czy Sakali, a za 1 funta mogłam dojechać do
      centrum. Moja obserwacja jest taka: Polak chce mało wydać a żąda dużo i chce
      się poczuć za granicą jak pan. I w ogóle lubi narzekać na wszystko. Cóż, ja od
      rodaków raczej trzymałam się z daleka choć poznaliśmy kilka miłych osób.
      Acha, w hotelu sporo Rosjan (głośni czasem), Czechów, Słowaków i in.
      W Kairze spaliśmy w hotelu 4 **** podobno, był 10 razy gorszy od naszego, w kt.
      czuliśmy się jak u siebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka