Dodaj do ulubionych

Co to jest?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 20:31
Co to jest caracade (chyba tak się to pisze?)Alkohol? Jaki? Jaki ma smak? Ile
kosztuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: Voy Re: Co to jest? IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 20:33
      Napoj bezalkoholowy. Herbatka owocowa z kwiatkow hibiscusa. Bardzo dobre, lekko
      kwaskowe (tzn kwasne) ale mozna doslodzic do smaku....

pozdrawiam
      • Gość: Gosia Re: Co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 20:38
        Dzięki.
        • Gość: Voy Re: Co to jest? IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 20:40
          Nie ma za co. Cene podziel przez 5. Nie wierz jak mowi, ze juz na tym traci.
          Jesli bedzie mowil o glodujacych dzieciach (bo tak malo chcesz zaplacic),
          znaczy ze jescze mozesz troche utargowac.:))))

A powaznie, to nie wiem ile teraz kosztuje karkade....:)

Ale gdybys wiozla z Egiptu to chetnie sie zalapie, jak rowniez na "naboje" do
          sziszy....

Voy
      • Gość: Gosia Re: Co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 20:40
        Jakie są narodowe trunki egipskie? Czy mozna pić świeże soki owocowe (chcę
        uniknąć zemsty.(:
        • Gość: Voy Re: Co to jest? IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 20:43
          Hmmmmmmmmmm.... to sprawa czysto indywidualna. Miej na wszelki wypadek imodium
          pod reka. Ale jesli juz zaryzykujesz to sprobuj sok ze swiezo wycisnietej
          trzciny cukrowej.....
          • Gość: Gosia Re: Co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 21:05
            Być i nie popróbować... to porażka. No jeżeli juz 'zaszaleję" to czy jest
            nadzieja, że choroba nie będzie dłużej trwać niż dwa dni? Pytanie dość
            emocjonujące dla mnie- czy chorobie towarzyszą wymioty i ból brzucha? Trochę
            mnie to przeraza...
            • Gość: Voy Re: Co to jest? IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 21:11
              Oj moze, moze... ja ci powiem tak: zemste "faraona" to ja mialem raz. W...
              Turcji :) Skonczylem pod kroplowka, totalne odwodnienie organizmu. Ale w torbie
              zawsze mam imodium gdy jestem w Egipcie.
              • Gość: Gosia Re: Co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 21:28
                upssssssss. To mnie dobiłeś. Pojadę i na pewno będę piła wodę mineralną. Nie
                tknę soków i takich innych tam specjałów. Juz teraz mi zal...
                • Gość: Voy Re: Co to jest? IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 21:31
                  A mi zal ze nie skosztujesz soku z trzciny. Albo cytrynowego!
                  Pomysl, ja do niczego namawiac nie bede!

Pozdr
                  • Gość: Gosia Re: Co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 21:35
                    Kusisz mnie niebotycznie. A moze najpierw łyczek alkoholu(brrrr), a potem
                    soczek? Pomoże?
                    • Gość: Voy Re: Co to jest? IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 21:39
                      z tego co wiem jest dokladnie odwrotnie:)
                      Alkohol "pobiera" z organizmu wode, by sie rolozyc.
                      No a wysoka temperatura, odwodnienie.... zemsta wita!
                      • Gość: Voy Re: Co to jest? IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 21:41
                        7569659 to moj numer gg. Widze ze jestes online. Ja jeszcze chwile tez.
                        Pozdr.
                      • Gość: Gosia Re: Co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 21:44
                        Nie bardzo to rozumiem, bowiem spotkałam się tu na forum z opiniami, ze jest to
                        wskazane. No to jak jest? Ja na prawdę pragnę spędzić ten wspaniale
                        zapowiadający się urlop bez sensacji żąłądkowych - podporządkuję się wszelkim
                        rygorom bezpieczeństwa, a jak widzę - reguły nie ma..:(
                        • Gość: Voy Re: Co to jest? IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 21:48
                          masz racje, regul nie ma. I to jedyna regula...:)
                          Sa ludzie ktorzy wystrzegaja sie wszystkiego co moze byc potencjalnym
                          zagrozeniem.... i dostaja zemste, ale tez tacy jak ja. Jadam z Arabami w
                          ichniejszych knajpkach, pijam sobi etc. I nie dostaje zemsty.
                          No i alkohol tez mi sie zdarza przyjac...;)
                    • miriam_73 Re: Co to jest? 28.03.04, 23:59
                      Kobieto, tych świeżych soczków to TRZEBA spróbować. Pal sześć zemstę!!! Świeży
                      sok z mango to jest coś nie do opisania.
        • beduinka Re: Co to jest? 29.03.04, 00:22
          ja zawsze piję świeże soki owocowe i nie mam żadnych sensacji żołądkowych...
          najbardziej polecam sok z trzciny cukrowej. tym bardziej, że kosztuje on tylko
          1/4 funta za ogromny kufel (chyba taki 1/2 l)
    • gajasirocco Re: Co to jest? 28.03.04, 21:24
      Karkade- to herbata z kwiatów malwy rosnacych na pograniczu Egiptu, Sudanu.
      Herbatkę mozna kupić w sklepiku arabskim lub skosztować w herbaciarni w
      Karawanseraju- Centrum Kultury Arabskiej na Jelonkach w Warszawie-
      ul.Konarskiego 87- czynne codziennie od 11........jest też herbatka beduińska,
      saharyjska, mieta egipska....są też naboje do szisz i nawet całe szisze!
    • Gość: Kasia Re: Co to jest? IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 23:42
      Karkade to herbata z kwiatow hibiscusa. Smaczny napoj i w sumie najtanszy. W
      hotelu był gratis jako jedyny napoj za reszte trzeba bylo placić. Na miescie
      (Sharm) płacilam ok 5 LE. swieże soki są ok, ale stttrrraaaszznnie slodkie.
      Mialam wrazenie ze cukier byl dodawany do soku- doslownie miod! Ja nigdy nie
      mialam zemsty:)) jadlam, piłam wszystko - winko egpiskie też) po winku troche
      źle sie czulam ,ale zemsty nie bylo:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka