Gość: Gosia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 20:31 Co to jest caracade (chyba tak się to pisze?)Alkohol? Jaki? Jaki ma smak? Ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Voy Re: Co to jest? IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 20:33 Napoj bezalkoholowy. Herbatka owocowa z kwiatkow hibiscusa. Bardzo dobre, lekko kwaskowe (tzn kwasne) ale mozna doslodzic do smaku.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voy Re: Co to jest? IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 20:40 Nie ma za co. Cene podziel przez 5. Nie wierz jak mowi, ze juz na tym traci. Jesli bedzie mowil o glodujacych dzieciach (bo tak malo chcesz zaplacic), znaczy ze jescze mozesz troche utargowac.:)))) A powaznie, to nie wiem ile teraz kosztuje karkade....:) Ale gdybys wiozla z Egiptu to chetnie sie zalapie, jak rowniez na "naboje" do sziszy.... Voy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 20:40 Jakie są narodowe trunki egipskie? Czy mozna pić świeże soki owocowe (chcę uniknąć zemsty.(: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voy Re: Co to jest? IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 20:43 Hmmmmmmmmmm.... to sprawa czysto indywidualna. Miej na wszelki wypadek imodium pod reka. Ale jesli juz zaryzykujesz to sprobuj sok ze swiezo wycisnietej trzciny cukrowej..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 21:05 Być i nie popróbować... to porażka. No jeżeli juz 'zaszaleję" to czy jest nadzieja, że choroba nie będzie dłużej trwać niż dwa dni? Pytanie dość emocjonujące dla mnie- czy chorobie towarzyszą wymioty i ból brzucha? Trochę mnie to przeraza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voy Re: Co to jest? IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 21:11 Oj moze, moze... ja ci powiem tak: zemste "faraona" to ja mialem raz. W... Turcji :) Skonczylem pod kroplowka, totalne odwodnienie organizmu. Ale w torbie zawsze mam imodium gdy jestem w Egipcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 21:28 upssssssss. To mnie dobiłeś. Pojadę i na pewno będę piła wodę mineralną. Nie tknę soków i takich innych tam specjałów. Juz teraz mi zal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voy Re: Co to jest? IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 21:31 A mi zal ze nie skosztujesz soku z trzciny. Albo cytrynowego! Pomysl, ja do niczego namawiac nie bede! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 21:35 Kusisz mnie niebotycznie. A moze najpierw łyczek alkoholu(brrrr), a potem soczek? Pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voy Re: Co to jest? IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 21:39 z tego co wiem jest dokladnie odwrotnie:) Alkohol "pobiera" z organizmu wode, by sie rolozyc. No a wysoka temperatura, odwodnienie.... zemsta wita! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voy Re: Co to jest? IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 21:41 7569659 to moj numer gg. Widze ze jestes online. Ja jeszcze chwile tez. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 21:44 Nie bardzo to rozumiem, bowiem spotkałam się tu na forum z opiniami, ze jest to wskazane. No to jak jest? Ja na prawdę pragnę spędzić ten wspaniale zapowiadający się urlop bez sensacji żąłądkowych - podporządkuję się wszelkim rygorom bezpieczeństwa, a jak widzę - reguły nie ma..:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voy Re: Co to jest? IP: *.teleartom.com.pl 28.03.04, 21:48 masz racje, regul nie ma. I to jedyna regula...:) Sa ludzie ktorzy wystrzegaja sie wszystkiego co moze byc potencjalnym zagrozeniem.... i dostaja zemste, ale tez tacy jak ja. Jadam z Arabami w ichniejszych knajpkach, pijam sobi etc. I nie dostaje zemsty. No i alkohol tez mi sie zdarza przyjac...;) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Co to jest? 28.03.04, 23:59 Kobieto, tych świeżych soczków to TRZEBA spróbować. Pal sześć zemstę!!! Świeży sok z mango to jest coś nie do opisania. Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: Co to jest? 29.03.04, 00:22 ja zawsze piję świeże soki owocowe i nie mam żadnych sensacji żołądkowych... najbardziej polecam sok z trzciny cukrowej. tym bardziej, że kosztuje on tylko 1/4 funta za ogromny kufel (chyba taki 1/2 l) Odpowiedz Link Zgłoś
gajasirocco Re: Co to jest? 28.03.04, 21:24 Karkade- to herbata z kwiatów malwy rosnacych na pograniczu Egiptu, Sudanu. Herbatkę mozna kupić w sklepiku arabskim lub skosztować w herbaciarni w Karawanseraju- Centrum Kultury Arabskiej na Jelonkach w Warszawie- ul.Konarskiego 87- czynne codziennie od 11........jest też herbatka beduińska, saharyjska, mieta egipska....są też naboje do szisz i nawet całe szisze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Co to jest? IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 23:42 Karkade to herbata z kwiatow hibiscusa. Smaczny napoj i w sumie najtanszy. W hotelu był gratis jako jedyny napoj za reszte trzeba bylo placić. Na miescie (Sharm) płacilam ok 5 LE. swieże soki są ok, ale stttrrraaaszznnie slodkie. Mialam wrazenie ze cukier byl dodawany do soku- doslownie miod! Ja nigdy nie mialam zemsty:)) jadlam, piłam wszystko - winko egpiskie też) po winku troche źle sie czulam ,ale zemsty nie bylo:) Odpowiedz Link Zgłoś