Dodaj do ulubionych

Fort Arabesque- hotel

28.09.10, 10:39
Planuję wyjazd w sezonie letnim do Makadi Bay- hotel Fort Arabesque. Ciekaw jestem, jakie są wrażenia tegorocznych turystów, z jakiego biura wyjeżdżaliście, jaka była cena za pobyt 2 tyg. w sezonie wakacyjnym?
Dziękuję za informacje.
Obserwuj wątek
    • colin1974 Re: Fort Arabesque- hotel 28.09.10, 14:14
      Byliśmy obok w Sunrise ale kożystaliśmy z plaży Arabesqui bo jest po prostu piękna i chyba najładniejsza w Makadi.Ale coś za coś w hotelu cieńko z basenami ale przy takiej plaży kto by leżał przy basenach.Fajny teren no i większość pokoi z widokiem na morze .
      • sim-ba4 Re: Fort Arabesque- hotel 28.09.10, 17:33
        Chciałbym spędzić wakacje w tym hotelu ze względu m.in. na tą piękną plażę. Ile płaciliście za serwis plażowy ( leżaki + parasol ) ?
        Pozdrawiam.
        • colin1974 Re: Fort Arabesque- hotel 28.09.10, 18:37
          My dogadywaliśmy się z obsługą ale Ty masz wszystko bezpłatne w ramach all -pozdrawiam
          Polecam rafe przy Prima Life na lewo świetna,plażą ok 100-200 metrów w lewo
    • sim-ba4 Re: Fort Arabesque- hotel 01.10.10, 20:27
      Nikt nie był w tym hotelu ? Nie uzyskam informacji z pierwszej ręki ? Chyba tak już jest, jeśli dobry hotel to niedostępny w polskich biurach podróży.
      • sim-ba4 Re: Fort Arabesque- hotel 02.10.10, 14:30
        Jednak nikt z Polski do tego hotelu nie wyjeżdżał w roku 2010. Trudno uzyskać na forum minimum informacji. Prawdopodobnie hotel jest za drogi dla Polaków ( hotel 4* ).
        • colin1974 Re: Fort Arabesque- hotel 02.10.10, 17:20
          Ci co byli w Arabesqce mówili że nie warto tyle płacić ,fatalne baseny i średnie a raczej słabe jedzenie .
          • sim-ba4 Re: Fort Arabesque- hotel 03.10.10, 20:10
            Zależy mi szczególnie na informacjach od turystów, którzy spędzali wakacje w tym hotelu. Tak się składa, że w lipcu ja także byłem w hotelu Sunrise, więc Arabesque widziałem od zewnątrz. Super położenie, piękna plaża w porównaniu z Sunrise. Serwis plażowy przy Arabesque nie możliwy do załatwienia po cichu z obsługą. Oficjalna cena to 20 euro/os. Rozmawiałem osobiście z jednym z menadżerów tego hotelu. Poza tym aktualne pierwsze pytania ( zawarte w pierwszym poście ). Może ktoś planuje już teraz wakacyjny pobyt w tym hotelu, będę wdzięczny za informacje.
            • mob-os Re: Fort Arabesque- hotel 03.10.10, 21:56
              Byłam we wrzesniu 2010 w sąsiednim Sunrise select royal Makadi .Mogę tylko stwierdzić jedno Być tylko w Sunrise a ewenualnie iść na rafkę do Arabesqa ,ale nigdy ale to nigdy odwrotnie.Nadmieniam że iść to jest 5 minut.
              • sim-ba4 Re: Fort Arabesque- hotel 04.10.10, 07:04
                Właśnie, jak zauważyła mob-os to goście z Sunrise musieli korzystać z pięknej plaży przy Arabesque, a nie na odwrót. Tamci wypoczywali zadowoleni w swoim hotelu. Nie zauważyłem ich na plaży Sunrise ( ten hotel oferuje plażę i kąpielisko, jak nad Zalewem Zegrzyńskim ). Dlatego, jak napisałem wcześniej potrzebuję informacji od turystów, którzy przebywali w Arabesque. W Sunrise byłem osobiście.
            • colin1974 Re: Fort Arabesque- hotel 04.10.10, 09:39
              -Serwis plażowy przy Arabesque nie możliwy do załatwienia po cichu z obsługą

My mieliśmy dwa leżaki i parasol na 6 dni za 2 butelki żołądkowej bez problemu.
              • breslau34 Re: Fort Arabesque- hotel 16.10.10, 21:27
                Spędzałem urlop w hotelu Fort Arabesque w lipcu 2010r. Potwierdzam wysokie notowania tego hotelu. REWELACJA !!! Plaża przy tym hotelu bezkonkurencyjna, podobna do plaż egzotycznych, np. na Bali. Bardzo duża, wygodne leżaki, nie zatłoczona. Piękne rafy przy brzegu. Hotel dla ludzi szukających naprawdę wypoczynku nad morzem. Przeciwieństwo sąsiednich hoteli. Jego wystrój bez egipskiego nadęcia i kiczu. Jest to jeden z najlepszych hoteli w Makadi. Był w ofercie Neckermana. Mam nadzieję, że będzie również w przyszłym sezonie. Goście hotelowi to w większości Włosi i Niemcy. Wyżywienie bardzo dobre, typowo włoskie. Personel hotelu bardzo uprzejmy. Nie ma gości z Rosji. Nie jest to hotel popularny także wśród Polaków ( prawdopodobnie ze względu na cenę, hotel 4*- 2 tyg. pobyt / koszt 4,5 tys. os., ale warto) , w czasie naszego pobytu tylko dwie rodziny z Polski.
                • colin1974 Re: Fort Arabesque- hotel 17.10.10, 11:08
                  No ale jeśli chodzi o baseny to tragedia ,odrapana farba odpada do wody.
                  • breslau34 Re: Fort Arabesque- hotel 17.10.10, 18:22
                    Będąc gościem w tym hotelu nie zauważyłem tego typu wad w basenach. Jestem zdziwiony twoją uwagą. Poza tym będąc w tak pięknym miejscu sporadycznie korzystaliśmy z basenów. Nie rozumiem turystów, którzy jadąc tak daleko , nad ciepłe morze, później całymi dniami leżą nad basenem. Basen mam blisko domu na co dzień. Kiedy byłeś w Fort Arabesque?
                    • sim-ba4 Re: Fort Arabesque- hotel 17.10.10, 18:48
                      Breslau, wielki dzięki za informacje. Już myślałem, że nikt z Polski w tym hotelu nie był. Widziałem ten obiekt z zewnątrz. Jestem zdecydowany wykupić pobyt w nim w przyszłe wakacje. Z tego , co się orientuję biura podróży, które do tej pory wystawiły ofertę na lato 2011 nie mają tego hotelu w sprzedaży, chyba, że coś przeoczyłem. W lipcu tego roku byliśmy w Sunrise Royal Makadi. Niby obiekt 5*, ale daleko mu do Fort Arabesque
                      ( prawdziwe 4* europejskie ). Mało zieleni, kiepska plaża z kąpieliskiem. Widziałem także w Makadi inne hotele o standardzie 4* ( Sol y Mar Club Makadi, wszystkie Iberotele ), wyglądały dużo lepiej niż nasz Sunrise. Także ilość gwiazdek nie zawsze świadczy o wysokim standardzie niektórych hoteli. Jeszcze raz dziękuję za informacje.
                    • colin1974 Re: Fort Arabesque- hotel 17.10.10, 20:59
                      Też nie jestem zwolennikiem basenów mając w zasięgu morze Czerwone chodzi mi tylko o to że płacąc nie mało za pobyt w tym hotelu nie powinno być odrapanej farby w basenach (czerwiec 2010).Ale poza tym faktycznie plaża rewelacyjna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka