Dodaj do ulubionych

Alfa Star - początek "wtopy"?

23.12.10, 00:22
No cóż, po niewczasie przeczytałam dłuuugi wątek dotyczący w/w biura i zaczynam żałować, że go wybraliśmy. zostalismy wlasnie poinformowani, że nasz sobotni lot z 10:00 z minutami zostaje zmieniony na 19:00, a powrotny z 6 rano na 4 rano!
Cwaniaczki piszą sobie w umowie prawo do zmiany godziny wylotu, ale do cholery ciężkiej, myślałam że chodzi o 1 godzinę, a nie 9. Miescimy sie w tym samym dniu wylotu, wiec oczywiscie nie mozna sie skarżyć, ale kurczę, pół dnia jest w plecy. Ciekawe, czym nas jeszcze zaskoczą :/.

A trzeba było powtórzyć Kanary z Itaką. Echh, zachciało sie Egiptu...
Obserwuj wątek
    • tmaniekt Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 23.12.10, 10:06
      Alfa star ma jedną znaną mi zaletę jest TANI, ale proponuje troszkę cierpliwości nie pozwól żeby zepsuli ci wakacje.
      • wojtek37k Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 23.12.10, 10:12
        Ten wylot to Ci przesuneli w dniu wigilii ????
        Ja bym jakoś specjalnie nie lączył tej wtopy z Egiptem ,
        bo niby z jakiego powodu ........
        • doral2 Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 23.12.10, 11:13
          biuro podrózy samo z siebie nie przesuwa godzin wylotów.
          robią to linie lotnicze, u których biuro podrózy czarteruje loty.
          biuro podrózy ma nikły wpływ na goziny odlotów i przylotów.
          po co więc na nich psy wieszać??
          • miriam_73 Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 23.12.10, 11:32
            Nieprawda, biuro ma wpływ na godziny czerterów, chocby także poprzez to, że w zalezności od wybranych godzin lotów są rózne stawki (wieczorno-nocne sa tańsze). A zmiany godzin z "dobrych" czyli dziennych/ porannych na nocne to klasyka w przypadku Alfy. Niestety.
            • wojtek37k Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 23.12.10, 15:31
              doral2 słabo zorientowana , albo próbuje zamaskować wtopę Alfy , chyba jednak to pierwsze ...... po ilu wyjazdach , można można zacząć się orientować w ściemnianiu ????
          • iwo_nka Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 23.12.10, 15:40
            > biuro podrózy samo z siebie nie przesuwa godzin wylotów.
            > robią to linie lotnicze, u których biuro podrózy czarteruje loty.
            > biuro podrózy ma nikły wpływ na goziny odlotów i przylotów.
            > po co więc na nich psy wieszać??

Hehehehehe!!!!
            No to sie ubawilam!!! Jak wiec ocenic postepowanie BP, w tym przypadku WEZYRA, ktory wylot przesuwa o 4 godz. z 6 rano na 10 (faktyczny wylot o 11) a powrot z 21,50 na 4 rano (tu juz roznica 18 godz.)
            W dodatku na miejscu okazuje sie po rozmowie z innymi turystami tego BP ze tak sie dzieje od dluzszego czasu i regularnie. Po prostu biuro nie informuje o dodatkowym, mniej korzystnym polaczeniu. Zreszta nie zdziwilabym sie gdyby sie okazalo ze jest to jedyne polaczenie BP z Hurgada, tylko jak to sprawdzic? ;-))) W moim przypadku o zmianie godz. wylotu dowiedzialam sie w srode (wylot w piatek). W czwartek wieczorem potwierdzalam przylot i potwierdzono mi pierwotnie planowany wieczorny. 3 dni pozniej okazalo sie jak sie okazalo.
            A swoja droga czy takie skrocenie czasu wyjazd mozna reklamowac? W umowie mam napisane 7 noclegow, bylo tylko 6 (opuscilismy hotel o 0,30 w nocy)
            • doral2 Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 23.12.10, 20:12
              jaki jest sens zamawiać droższe loty, by zmieniać na tańsze?

jaki jest sens zamawiać loty w dzień by zmieniać na nocne?

mnie jest ganc pomada, czy lecę w dzień czy w nocy, byle punktualnie i do celu.

skoro nagminna jest zmiana godzin wylotów przez biuro takie czy siakie, to po cholerę wykupujecie w nim wycieczki??

jeśli jest niska cena wycieczek i kiepska opinia o touroperatorze, to nie oczekujcie kokosów.za pięć zeta nie kupisz mercedesa. jakość kosztuje.
              tyle w temacie.

a reklamować skrócony pobyt zawsze można, o ile nie minęło od tego czasu ze dwa lata.
              • wojtek37k Re: doral2 23.12.10, 21:48
                Czy ktoś pisał tutaj , oprócz założyciela wątku , że lata do Egiptu a Alfą ????
                Do kogo kierujesz ten tekst ????? Tego nie wiem .
                Alfa nie zamawia lotów porannych , tylko tak pisze w swojej ofercie i właśnie w tym problem .
                Tobie wszystko jedno , no to super , natomiast dla niektórych przy równorzędnych ofertach
                cenowych , może mieć znaczenie , godzina odlotu , to własnie wykorzystuje Alfa . Twoje upodobania , nie mają żadnego znaczenia , dla faktu , czy biuro wypełnia warunki umowy z klientem , a tam powinien być czas/pora odbywania się transferów .
        • novinka1 Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 23.12.10, 15:27
          Nie, chodzi o 25.12.
          • mamma-mia66 Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 23.12.10, 22:53
            Sprawdź program, z reguły pierwszy i ostatni dzień są przeznaczone na podróż. Było już wiele wątków o przesunięciu godziny lotu. I nie chodziło tylko o Alfa Star. To normalna rzecz, szkoda nerwów. Co tam pół dnia, ja miałam kiedyś wylot o 23.59 :) Nie była to Alfa ani nie był to Egipt.
            • deoand Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 24.12.10, 19:01
              Nie przejmuj sie Alfa to tak ma mnie przesunęli wylot do Sharmu z 9.00 na17.30 a przylot z 17.00 na 4.00
              oczywiscie wszystko w ramach tego samego dnia czyli wszystko ok . Ale dalej było nieźle !!
    • iwo_nka Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 25.12.10, 14:15
      OK, rozumiem ze aby bylo tanio trzeba latac w nocy ale wkurza mnie co innego. Dlaczego biuro nie poda faktycznych godzin wylotu i przylotu, skoro powtarzaja sie one regularnie? Wtedy sama decyduje z kim, z jakiego lotniska i kiedy lece. Ale podawanie atrakcyjnych godzin wylotu i przylotu ktore sa fikcja i udawanie ze zmiany sa nagle i nie zaplanowane to po prostu oszustwo i to mi sie nie podoba. Po zaplacie za wyjazd jestem zakladnikiem nieuczciwych praktyk biur podrozy ktore robia co chca i czuja sie bezkarne bo pierwszy i ostatni dzien jest przeznaczony na transfer ble ble ble.
    • camera-camera Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 25.12.10, 17:38
      Tak jak już ktoś napisał - to nie tylko Alfa przesuwa godziny lotu. Takie hallo z tego robisz a moim zdaniem każdy wie, że pierwszy i ostatni dzień jest stracony. I tak właśnie później ludzie czytając te bzdety mają złe zdanie na temat dango biura. Latam z Alfą od lat i nie robię z tego problemu, że loty są przesunięte.

Takie wywołane BP Neckerman nie zabrało na wycieczkę fakultatywną naszych znajomych do Kairu bo o nich zapomnieli i co? Czekali o drugiej w nocy na autokar który miał po nich przyjechać i amba.

Wyluzuj i daj spokój. To normalnie banał. Baw się dobrze i tyle :)
      • iwo_nka Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 25.12.10, 19:36
        Moze ty lubisz byc nabijany w butelke i uwazasz ze to normalne ale dlaczego ja mam nie pisac o tym ze biura po prostu oszukuja? Czy gdyby wylot z 6 rano przesunieto by ci na 23.59 tez bys uwazal ze to ok? Stosowanie STALEJ praktyki przesuwania godzin lotow jest nieuczciwe i tyle. I biura stosujace te taktyke nalezy pietnowac. I gdybys przeczytal watek to bys wiedzial ze ja akurat nie pisze o Alfa Star ;-)
        • camera-camera Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 25.12.10, 22:01
          ale ja nie odpowiadam konkretnie Tobie, nie wiem czemu się tak unosisz. I co z tego że sobie popiszesz na forum jak to i tak nic nie da. BP i tak będą przesuwać godziny lotów i tak. Jeżeli chcesz coś z tym zrobić to pisz może troszkę wyżej a nie na forum.

Ja się odnosiłam do tytułu poczatek "wtopy" z Alfa Star. Jeszcze nie wylecieli a już piszą że wtopa. Bez sensu. A tak mi sie wydaje, że Tobie też pasuje takie nalatywanie na BP

Ludzie zastanówcie się troszeczkę. Tak było, jest i będzie. A drugich nie znichęcajcie. Co to daje że z 6 zmieniają czas na 1. I tak spisz w tym czasie i tak. No chyba, że lubisz sobie pospać w hotelu a nie u siebie w domu?

U mnie jest tak, ze nie lot jest najwazniejszy a cały pobyt i wycieczki fakultatywne. U Ciebie widać co innego jest priorytetem.
          • lelex Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 26.12.10, 01:53
            camera-camera napisała:
            I co z
            > tego że sobie popiszesz na forum jak to i tak nic nie da. BP i tak będą przesuw
            > ać godziny lotów i tak.

To z tego, że część ludzi, tak jak np. ja, przeczytawszy o tym i o innych, nagminnych, podobnych przypadkach, zrezygnuje z usług Alfa Star. I tylko proszę nie odpowiadać, że wszystkie inne biura stosuja te samą praktykę, bo to (na szczęście) nieprawda. Nawiasem mówiąc, skąd też ten pomysł, ze Alfa Star jest najtańsze?
            • camera-camera Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 26.12.10, 12:42
              Ja tego nie napisałam, ze najtańsze. Lecieli znajomi z Neckermana lot był przsunięty, leciałam z Itaką też był przesunięty, podobnie jak z Triadą.

LUDZIE to są naprawdę tak nieznaczące elementy, ze dajcie spokój. Jak już pisałam bawcie się dobrze w ciągu tych pełnych 12 dni i będzie OK.

Każdy z nas gdyby prowadził BP też robiłby takie oszczędności.
              • wojtek37k Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 26.12.10, 22:40
                camera-camera napisała
                >
                > LUDZIE to są naprawdę tak nieznaczące elementy, ze dajcie spokój. Jak już pisał
                > am bawcie się dobrze w ciągu tych pełnych 12 dni i będzie OK.
                >
                > Każdy z nas gdyby prowadził BP też robiłby takie oszczędności.

Wybacz , ale zaczynasz przeginać wyrażając takie opinie , jawnie nawołujessz i starasz się usprawiedliwiać nieuczciwość , to ewidentne przegięcie . Mam jednak bardzo niewielką nadzieję , że to jednak jakieś nieporozumienie i niezrozumienie z Twojej strony sytuacji i na czym polega przekręt .
                • dewoj Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 27.12.10, 00:07
                  camera-camera jak to przesunięcie lotu nie wpływa na mój wypoczynek? Przecież mogę miec zaplanowany transfer do innego miejsca czy też zapłacony samochód.
                  Wszystkie potknięcia należy piętnowac i pisac bo może jakieś biuro z oszustwa robi standard.
                  Jak Necermann zachował się po zapomnieniu o zapomnieniu o znajomych przy wycieczce do Kairu?
                • casy15 Re: Alfa Star - początek "wtopy"? 29.12.10, 14:29
                  Nie leciałam nigdy z Alfą ale latałam już wielokrotnie z Eximem, Wezyrem Itaką i nigdy nie miałam opóźnienia, widocznie mam szczęście, bo uważam, że tylko od tego to zależy. Raz miałam obsuwę z powrotem, wylecieliśmy później do Polski o jakieś 12 godzin, ale nam to pasowało, w hotelu też problemu z tego powodu nie robili, bo doba kończyła się o 12:00 a my hotel opuściliśmy o 13:00. Ale pamiętam, że część Polaków też z tego powodu marudziła, bo musieli brać dodatkowy dzień wolny od pracy...
    • amra24 Stawki nocne i dzienne- glupota 26.12.10, 23:24
      Jesli chodzi o loty czarterowe i ich cenę, nie ma czegos takiego jak stawka dzienna czy nocna. Ktos tu chyba nie do konca jest w temacie , a puszcza dalej niesprawdzone informacje.
      Swoja droga- nie ma co wieszac psow na zadne biuro podrozy, tylko na linie lotnicze. To one odpowiedzialen sa za wszystkie zmiany godzin i nieprawda jest jakoby biura mialy wplyw na ustalenie godzin. I nigdy w zyciu nie kierowalabym sie przy wyborze oferty godzina wylotu, bo ta zawsze moze sie zmienic. Lepiej miec opoznienie, ale wyladowac na miejscu bezpiecznie, czego zycze zalozycielce watku.
      • iwo_nka Re: Stawki nocne i dzienne- glupota 27.12.10, 10:37
        > Swoja droga- nie ma co wieszac psow na zadne biuro podrozy, tylko na linie lotn
        > icze. To one odpowiedzialen sa za wszystkie zmiany godzin i nieprawda jest jako
        > by biura mialy wplyw na ustalenie godzin.
        Chyba jednak biura maja wplyw na terminy wylotow/przylotow skoro mnie po prostu przesunieto na inny lot, z innym przewoznikiem. Na lot o ktorym biuro informuje tuz przed wylotem mimo ze lata tak REGULARNIE.
        I chcialam zaznaczyc ze mnie nie zabrano kilku godzin snu w hotelu ale caly dzien nad basenem.
        Przy wyjezdzie na 7 dni te kilkanascie godzin nabiera niezwyklego uroku ;-)))
        I naprawde nie rozumiem dlaczego nie pietnowac nieuczciwej praktyki BP, ja juz wiem ze z WEZYREM wiecej nie polece i to nie dlatego ze przesuwaja godziny wylotow ale dlatego ze celowo oszukuja turystow. Dodatkowo poza skroceniem o 22godz wycieczki zafundowali nam międzylądowanie w Warszawie, o czym juz zupelnie nie bylismy informowani. Zmiana godziny powrotu to zawsze jakis klopot, po przylocie ludzie koczowali na lotnisku w oczekiwaniu na transport, ktory mial ich odebrac wg planu za kilkanascie godzin. Oczywiscie powiadomili wczesniej o zmianie wylotu ale odbierajacy w piatek rano zwyczajnie byli w pracy bo na lotnisku mieli sie pojawic w srodku nocy.
        • deoand Re: Stawki nocne i dzienne- glupota 27.12.10, 12:48
          Zmiana wylotu z 17 .00 na 4.00 to jest jednak dośc istotna różnica . Najczęściej latałem z wyklinaną tu Triadą ale w Triadzie najwyżej czekałem dwie godziny na odlot a nie 13 godzin .
          Cos ta Alfa to ściema jednak i do tego droga - ale Petra i Izrael zaliczony .

• ib_k alfa star, do bani 27.12.10, 23:30
          wylot w październiku z wro, wg umowy o 9.00, przesunięto na 22.00, powrót 4.00 przesunięto na 3 (wyjazd z hotelu o pólnocy), odpowiedź biura na skargę-przewidywalna, zaznaczyli w umowie więc mogą zmieniać, nie chce mi się iść do sądu, zagłosuję portfelem, moja rodzina już z alfy nigdy nie skorzysta (8 osób)
          • elizee25 Re: alfa star, do bani 28.12.10, 11:31
            nie jest prawdą, że Alfa z porannych wylotów zmienia zawsze na nocne, a taki wniosek można wysunąć czytając Wasze wypowiedzi. Leciałam w szczycie sezonu i godzina wylotu zmieniła sie tylko o 15 min. do tego co miałam na karcie zgloszenia. Wakacje zamawiałam w lutym i fakt do sierpnia, kilka różnych godzin na stronie Alfy przewinęło się przy mojej dacie wylotu, ale jak widać takie zmiany nie są regułą.
            Moja przyjaciółka leciała w czerwcu z TUI, o którym tu jeszcze nikt nie wspominał i z godz. 11 miała przełożony lot na 24, a na dodatek wylatywała z innego miasta więc na lot nie mogła sobie poczekać przed telewizorem na własnej kanapie i leciała z 3 letnim dzieckiem. Dlatego ja bym tak nie generalizowała, że Alfa jest taka be, a reszta cacy.
            • dewoj Re: alfa star, do bani 28.12.10, 21:12
              i nieprawdą jest, że dach przeciekał...tym bardziej że prawie wcale nie padało
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka