salsa 19.03.11, 20:44 Interesują mnie informacje i wrażenia z tych miejsc. Jaka atmosfera? Jak wygląda ruch turystyczny? Wybieram się do Egiptu na początku kwietnia i nie wiem, czy uda się zwiedzić te miejsca z jakąś wycieczką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aisza5 Fotki sprzed muzeum- na Tahrirze jest OK! 22.03.11, 13:27 picasaweb.google.com/gajaczerna/TAHRIR#5579451267705823938 Odpowiedz Link Zgłoś
lotka-1 Re: Fotki sprzed muzeum- na Tahrirze jest OK! 23.03.11, 17:31 Mam znajomych, którzy niedawno wrócili z lasta, byli w Hurghadzie. Mówią, że cisza, spokój nie trzeba się martwić o swoje bezpieczeństwo. Byli na różnych wycieczkach, mieszkali w ładnym hotelu z sympatyczną obsługą. Podobno nawet lotu jakoś bardzo nie mieli opóźnionego także wypoczynek im się naprawdę udał. Nie będę pisała z jakim biurem bo ludzi to drażni, ale ja z nimi też podróżowałam i wcale się nie dziwię, że im zorganizowali dobre wakacje! Odpowiedz Link Zgłoś
aldrei88 Re: Do aisza5 - hotel 23.03.11, 19:04 Na Twoich fotkach widzę, że mieszkałaś w hostelu niedaleko Al Tahrir. Powiedz mi proszę jak nazywa się ten hostel? Na wypadek gdybym szukała noclegu w Kairze. A ten wygląda całkiem przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
aisza5 Od aisza5 - pzd z Egiptu 24.03.11, 08:42 Ja zazwyczaj zatrzymuje sie w hostelu Dahab- z widokiem na Tahrir (na dachu- 7pietro). Bardzo przyzwoity i za singla place tylko 6USD (35gyney). Polecam z calego serca, z lotniska za 2F tez dobry dojazd. Pozdrawiam z Egiptu, bo jutro swietujemy kolejna miesiecznice rewolucji Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Kair, Aleksandria - jak tam teraz jest? 23.03.11, 21:48 W miare spokojnie. Prawie wszystko odbywa sie tak jak wczesniej. Jedyna rzecz, ktorej trzeba bezwzglednie przestrzegac to "godzina policyjna" jednak pilnowana przez wojsko :) Policji na ulicach prawie w ogole nie widac. Ten zakaz wychodzenia obowiazuje od 22 do 7 rano. Tylko w wyjatkowych wypadkach mozna sie z niego wywinac, a tak groza bardzo wysokie (jak na Egipt) kary pieniezne wlacznie z aresztem. Odpowiedz Link Zgłoś