Dodaj do ulubionych

Rejs po Nilu

IP: *.gdynia.mm.pl 11.05.04, 20:11
Było super chociaz troszkę męcząco.Czasami trzeba było wstawać o 1 w nocy ,
czasami o 3 albo o 5 jak sie chciało zobaczyć i Kair i Abu Simbel koło
granicy z Sudanem. Ale warto !!! Warto ! Warto! I oczywiście warto wziać
wysokie filtry przecisłoneczne ! Po tygodniowym rejsie zatrzymałam sie w
Hurghadzie w hotelu Le Meridien, który bardzo polecam ! Nurkowanie dostarcza
niezapomianych wrazeń !!
Obserwuj wątek
    • Gość: annamarc64 Re: Rejs po Nilu IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 11.05.04, 21:12
      Też wybieramy się na rejs po Nilu ale w sierpniu.Napisz jak przeszłaś te
      upały i z jakiego biura pojechałaś .My jedziemu z Eximem.
      • Gość: Mariola Re: Rejs po Nilu IP: *.gdynia.mm.pl 11.05.04, 21:33
        Upały przezyłam bardzo dobrze bo uwielbiam gorąco, ale miałam wysokie filtry.
        Tak naprawdę upały dopiero zaczynają się tam teraz :)a w sierpniu moze być juz
        baaardzo goraco ale na statku jest basen więc napewno tez przezyjecie :)
        Jechałam z Orbisem .Było ok, chociaz na nastepne wycieczki wybiorę pewnie inne
        biura zeby sprawdzić . Ale cieszę się, że dzięki Orbisowi poznałam wspaniałego
        człowieka, doskonałą i bardzo sympatyczną przewodniczkę Małgosię M. z Kairu.
        Pozdrawiam Was i udanych wakacji !!!!!!
    • magja2003 Re: Rejs po Nilu 11.05.04, 22:03
      Ja bylam w zeszlym roku we wrzesniu i bylo super, zwiedzialam wiele, wrazenia niezapomniane. Przewodnik moim zdaniem byl super, tempo szalencze, temperatura wysoka ale mnie to bardzo odpowiadalo. A na statku mozna sie opalac, jest basen, obsluga bardzo mila a bal galabijowy jest rownie egzotyczny jak i caly Egipt.
      Polecam wszystkim rejs po Nilu i zycze wiele niezapomnianych wrazen
    • Gość: annamarc64 Re: Rejs po Nilu IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 11.05.04, 22:19
      Mariolu piszesz ze zatrzymałaś się w Hurghadzie.czy rafy koralowe
      zrobiły na tobie wrażenie , bo wiem z forum , ze najpiękniejsze rafy
      sa w Sharm El Sheikh.
      • Gość: Mariola Re: Rejs po Nilu IP: *.gdynia.mm.pl 12.05.04, 16:36
        Annamarc, tak, zrobiły na mnie ogromne wrażenie, ale to prawda, najpiękniejsze
        są w Sharm i chcę pojechać tam w przyszłym roku na tydzień ; samo nurkowanie
        tym razem i jedna wycieczka na górę Mojżesza. Ale te rafy które
        widziałam ,nurkując z maską pierwszy raz w zyciu zrobiły na mnie orgromne
        wrazenie.Jak lezysz bez ruchu na wodzie to czasami podpływają całe ławice ryb,
        tak na "dotknięcie ręki" no, jest super !!! I ten kolor morza ... lazur,
        szafir aż prawie nierealne kolory :) i woda taka ciepła !!! Jak chcecie
        nurkować to radzę zabrać T-shirty i nawet szorty do nurkowania bo jak sie tak
        leży na wodzie nie czuje się w ogóle jak słońce opala ... Najbardziej opaliłam
        sobie tyłek :)))) Pozdrawiam :)
        • Gość: annamarc64 Re: Rejs po Nilu IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 13.05.04, 21:42
          Mariolu w związku z ostatnimi zagrożeniami terroryzmem na Bliskim Wschodzie
          czy wyjezdzajac do Egiptu czułaś sie niepewnie.BO mamy pewne obawy,ale pomomo
          tego ten wyjazd bardzo nas pociaga.
          • egiptolog Re: Rejs po Nilu 13.05.04, 21:43
            Naprawde nie ma sier czego bać jedź i zwiedzaj tam jest bezpiecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka