Dodaj do ulubionych

Druga rewolucja 8 lipca

04.07.11, 19:18
Wiem od znajomego z Egiptu że 8 lipca szykuje się druga rewolucja. Chcą dojść do prawdy w jaki sposób zginęli protestujący. Podobno tym razem ma nie być przemocy. A ja już wykupiłam wczasy 21 lipca ;( Miejmy nadzieję że będzie ok
Obserwuj wątek
    • mrozikulus Re: Druga rewolucja 8 lipca 04.07.11, 19:50
      jolaelektroda napisała:

> Wiem od znajomego z Egiptu że 8 lipca szykuje się druga rewolucja. Chcą dojść d
      > o prawdy w jaki sposób zginęli protestujący. Podobno tym razem ma nie być przem
      > ocy. A ja już wykupiłam wczasy 21 lipca ;( Miejmy nadzieję że będzie ok

LOL.pl
      • gladi3 Re: Druga rewolucja 8 lipca 04.07.11, 20:32
        ja bym zrezygnowal z wczasow.
    • doris4227 Re: Druga rewolucja 8 lipca 04.07.11, 21:09
      pojade chyba nad baltyk albo do zakopanego.Egipt odpada jak tak sie sprawy maja.Szkoda. Wam tez tak radze.
      • doral2 Re: Druga rewolucja 8 lipca 04.07.11, 21:15
        nie ma to jak ploty siać, co to jedna pani drugiej pani przekazuje zeszytami...
        omg!
        • ymolah05 Re: Druga rewolucja 8 lipca 06.07.11, 12:45
          Kliknij google egipt , z prawej strony na górze kliknij 5 wyraz po koleje , zaznacz , przetłumacz w googlach i oto w tę sposób można się dowiedzieć co tam "piszczy" w kraju , który ma urzekające morze z przepięknym podwodnym światem .doral2 napisała:

> nie ma to jak ploty siać, co to jedna pani drugiej pani przekazuje zeszytami...
          > omg!
    • irhana Re: Druga rewolucja 8 lipca 04.07.11, 22:17
      Tam to co piatek jest "kolejna rewolucja", a przynajmniej ja już kilka razy słyszałam takie historie, które kończyły sie jakimiś piątkowymi demonstracjami. Niestety Egipcjanie mają to do siebie, że czasem dużo mówią i ubarwiają, a wychodzi tak jak zawsze czyli nijak :)))
      • jolaelektroda Re: Druga rewolucja 8 lipca 05.07.11, 00:20
        Ten znajomy napisał mi żeby się nie obawiać bo jeśli będą jakieś zamieszki to tylko w Kairze. Szczerze powiedziawszy i tam mam malutkiego stresika. Aha i to nie są żadne plotki,tylko wiem to od kogoś kto mieszka w Egipcie i wie jak się tam kształtuje sytuacja. Nie mam zamiaru nikogo straszyć,bo przecież ja też mam zamiar do Egiptu lecieć!
        • ottoni Z dala od rewolucji 05.07.11, 01:20
          Ja co prawda nie lece do Egiptu ale po Twoim ostrzezeniu przenioslem sie
          z Wroclawia do Augustowa aby byc dalej od piatkowej rewolucji.
          Napsz w sobote co kolega z Kairu pisze - moze wroce do Wroclawia.
        • irhana Re: Druga rewolucja 8 lipca 05.07.11, 07:01
          No więc tak jak mówiłam, takie "rewolucje" to w Kairze są co piątek ;) I mnie nie wystraszyłaś, nie tak łatwo mnie odstraszyć od Egiptu. Pozdrów znajomego i poproś go żeby Ciebie więcej nie straszył, bo potem siejesz panikę na polskim forum, a z tego co wiem to oni raczej czekają na turystów, więc straszenie dobre nie jest. :)))
    • kasian00 Re: Druga rewolucja 8 lipca 05.07.11, 09:03
      Ponad miesiąc temu, przed moim wyjazdem też miała być druga rewolucja.
      Jakoś w Sharm w hotelu jej nie zauważyłam. Spędziłam bardzo miło i spokojnie urlop:-)
    • krzychu.x Re: Druga rewolucja 8 lipca 05.07.11, 12:26
      wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Nowe-zamieszki-w-Egipcie-Tlum-niezadowolony-z-wyroku,wid,13566050,wiadomosc.html
      Sam się zastanawiam czy nie zrezygnować ale niestety biura nie pozwalają na rezygnację bez poniesienia straty przez klienta bo mają wszyskie infa w du...e dopóki MSZ nie wyda oświadczenia.
      • jolaelektroda Re: Druga rewolucja 8 lipca 05.07.11, 13:17
        Cytat z artykułu powyżej:
        ''Na 8 lipca planowana jest ogromna demonstracja, w której udział ma wziąć ok. miliona osób. ''
        K...a tego się właśnie obawiałam!!!!
        • doris4227 Re: Druga rewolucja 8 lipca 05.07.11, 17:44
          dlatego szczerze polecam zakopane.cisza spokoj nie wyjdziesz z chalupy bo leje deszcz.Rewolucja to nie dla gorali .Milo spedzisz czas.zapraszam.PO co wlec sie do Egiuptu.....
    • camino1 Re: Druga rewolucja 8 lipca 06.07.11, 11:42
      W kurortach jest totalny spokój. Wczoraj wróciłam z Sharm i wbrew moim wcześniejszym obawom wypoczywało mi się równie dobrze jak w zeszłym roku w Hurghadzie.
    • juanita84 ble ble ble 06.07.11, 14:03
      .... i jeszcze raz ble! Większość turystów wraca z Egiptu zadowolonych. Jeżeli mają już zastrzeżenia to nie z powodu „rewolucji” tylko tych co najczęściej się powtarzają tj. „zemsta”, problem w hotelu etc. Ja z utęsknieniem czekam na wylot. A tak po za tematem to lecę właśnie 8.07. :D
      • alfaromeo75 Re: ble ble ble 06.07.11, 22:12
        Ja również lecę 08.07 i się nie przejmuje
        Kto lei miłego urlopu.
        • krakow1.pl Re: ble ble ble 08.07.11, 09:47
          Też zycze wszystkim milego urlopu ;) a skad lecicie ? bo ja tez 8 lipca z Katowic ;)
          • agulka4227 Re: ble ble ble 08.07.11, 13:50
            A moze znajomy Jolielektrody nie chce zeby przyjezdzala do egiptu i ja postraszyl rewolta.....zrozumcie faceta.......Akto leci 12 lipca z krakowa do Sharmu pozdro i milego urlopu....Luzik i do...............Egiptu.
            • deoand Re: ble ble ble 08.07.11, 20:00
              www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,9918044,Mlodzi_chca_zmian__Najwieksze_demonstracje_od_obalenia.html
              No i co egiptolodzy od siedmiu boleści - a jednak facio miał rację - największa demonstracja od czasu rewolucji .... jeszcze spokojna ale kto wie kiedy się zacznie ucieranie nosa Sfinksowi
              • doral2 Re: ble ble ble 08.07.11, 20:30
                a widzisz różnicę pomiędzy słowami "rewolucja' a "demonstracja"???
                gdyby jednak nie, to polecam skorzystanie ze słownika...
                • agulka4227 Re: ble ble ble 09.07.11, 14:06
                  Azakopianke blokuja juz 2 dzien protest sluzby zdrowia.....oby rewolucjii nie bylo bo jak ja dojade na lotnisko do krakowa.Egipt wzywa......
                  • deoand Re: ble ble ble rewo rewo 09.07.11, 17:31
                    Ano po demonstracjach często następuja rewolucje szczególnie w krajach " dzikich "vide Libia - może i Syria wkrótce też dołaczy a Egipt chyba trochę za gorąco na rewolucje ale zobaczymy .
                    A i tak bezpieczniej w Egipcie niz w kraju Tuska czyli w Peru bo tam Polaków do rzeki wrzucają w ramach miłości do ludu znad Wisły

• aqua_frigida Re: ble ble ble rewo rewo 09.07.11, 23:59
                      deoand,
                      spokojnie...
                      Ja do Egiptu lecę - końcówka sierpnia :P
                      pozdrawiam
                      :)
                      • deoand Re: no to w połowie września bum bum 10.07.11, 00:25
                        No to zgodnie z poprzednimi twoimi doświadczeniami w inicjowaniu rewolucji wszelkiej maści to w Egipcie nalezy liczyć tak na trzeci tydzień września .

Trochę chyba Maroko się ociąga ale nic straconego !
                        • aqua_frigida Re: no to w połowie września bum bum 10.07.11, 11:29
                          aaa, bo w Maroku ja mam zamiar być jeszcze w tym roku. :D
                          Przełom września/października. :D
                          I to ma być - południe Maroka. ;)

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka