Dodaj do ulubionych

Banalne pytanie o wode w samolotach

27.07.11, 13:40
Upewnic sie chce - czy nadal wylatujac z Egiptu na ichnich lotniskach mozna wnosic ze soba wode do samolotu? Wode otwarta, kupiona na zewnatrz, nie na wolnoclowce trzymaną w bagazu podrecznym.
Wiem ze na pewno tak bylo w Hurgadzie - czy jest nadal? No i jak z innymi lotniskami?
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Banalne pytanie o wode w samolotach 27.07.11, 13:45
      Zalezy od widzimisię obsługi na lotnisku przy taśmach :)

Na początku czerwca jak wracałam z Hamaty na lotnisku w MA kazali wyrzucać, 2 tyg. później - nie było z tym najmniejszego problemu. Dowiozłam nawet wodę do domu :-)))
    • syrenka.4 Re: Banalne pytanie o wode w samolotach 27.07.11, 14:50
      KILKA razy wracałam z Egiptu z różnych regionów i nigdy nie było problemu z w niesieniem wody do strefy odłotów.
    • maoko Re: Banalne pytanie o wode w samolotach 27.07.11, 14:51
      Oficjalnie niby nie można, ale faktycznie większość wnosi. Tak jak w poście wyżej, wszystko zależy od ich widzimisię. W kwietniu w Hurgadzie bez problemu wpuscili z napojami z zewnatrz, natomiast raz w Sharmie wyrywkowo - co którejś tam osobie zabierali, reszta przechodziła normalnie nawet z butelkami 2l. Śmiało weź, najwyżej wyrzucą do kosza - innych konsekwencji nie ma.
      • mmmagda_83 Re: Banalne pytanie o wode w samolotach 27.07.11, 14:59
        Nawet nie wiedziałam,że tam wolno wnosić wodę, bo u nas to zapomnij! Miałam w zeszłym roku Kubusia Play dla 2 latka i nie pozwolili mi wnieść, można dla dziecka ale w butelce lub kubeczku dla dziecka. Musiałam wyrzucić i kupić napoje na bezcłowej:)
        • niiktos Re: Banalne pytanie o wode w samolotach 27.07.11, 15:05
          Bo u nas cywilizacja a tam dzicz ;)
        • dorotakatarzyna Re: Banalne pytanie o wode w samolotach 27.07.11, 23:02
          Też miałam Kubusia, bo zapomniałam wyjąć z podręcznego, kazali mi go otworzyć i łyknąć, i pozwolili zostawić :) Lotnisko w Goleniowie.
    • malik12345 Re: Banalne pytanie o wode w samolotach 27.07.11, 15:32
      w Hurghadzie bez problemu , ale we wrzesniu leciałem z Sharm to przed wejściem na strefe odlotów była sterta wody pozostawionej przez podróznych.A na bezcłowych i dookoła puszka coli , wody itp 5$
      • aqua_frigida Re: Banalne pytanie o wode w samolotach 27.07.11, 21:42
        Mnie się jeszcze nie zdarzyło abym musiała wyrzucać wodę w Egipcie - spokojnie i legalnie przechodziłam z butelką (dwiema) wody. Często przywoziłam je aż do domu. :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka