Dodaj do ulubionych

egipt marsa alam

02.09.11, 12:34
hej kto był w Marsa Alam w listopadzie lub grudniu chodzi mi o ty czy wieje bo chcemy nurkować a słyszalam ze w tym okresie pogoda nie sprzyja czekam na informacje z góry dziekuje
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: egipt marsa alam 02.09.11, 13:19
      Z nurkowaniem nie ma problemu, bo pod wodą wiatru się nie czuje, niemiło bywa przy wychodzeniuz wody, zwłaszcza po południu. Komfort termiczny względny, na Sylwka 2009/10 woda była dosyć ciepła 24 stopnie, ale popołudniowy wiatr, jak słońce już było nisko, dawał się we znaki.

Jeśli natomiast masz na myśli snurkowanie, to tak, wiatr bywa silny i może to utrudniać pływanie, czy skutkowac zamknieciem pomostu w hotelach na otwartym wybrzeżu (w zatokach jest lepiej). Z uwagi na temperaturę wody, jak dla mnie konieczna pianka.
      • black_marimba Re: egipt marsa alam 02.09.11, 20:40
        Miriam, a czy mozesz polecić jakiśkonkretnu hotel "osłonięty" tak zeby tego pomosu nie zamykali ? >Lecę z dzieckiem i snurkowanie MUST BE ;-) Wyjazd grudzień-styczeń 2012

Będę wdzięczny
        • miriam_73 Re: egipt marsa alam 03.09.11, 20:05
          Trzeba wybierać hotele w zatokach, czyli albo Coraya/Samaya, albo Solymar, albo Brayka.
      • gabriel_br Re: egipt marsa alam 20.09.11, 15:14
        Witam , mam pytanie odnośnie waluty jaką zabrać dolar czy euro , czy w Marsa są jakieś sklepy i gzie . My wybieramy się do Fantazia Resort na początku listopada .
    • sid-sid Re: egipt marsa alam 21.09.11, 17:09
      Podłączam się tutaj, żeby nie śmiecić nowym wątkiem.
      Czy jeśli ktoś średnio pływa, to ma możliwość podziwiania raf i życia wodnego, tak raczej na głębokości gdzie ma się grunt? Czy na większości plaż hotelowych da radę dostać się do wody z brzegu, a nie tylko z pomostów - nie wiem czy zejścia do wody różnią się w zależności od hoteli?
      • des4 Re: egipt marsa alam 22.09.11, 07:58
        Wybierz np. Sol Y Mar Abu Dabbab, plaża jest w zatoce, piaszczysta, z piaszystym dnem, po bokach zatoki są rafy, bedziesz mogla stać na pasku i patrzeć jednocześnie na rafę.

Masz rację, w większości hoteli zejście do wody jest z pomostu, co raczej nie jest rozwiązaniem, dla dzieci i slabo pływających. Często zejście w ogole jest niemożliwe ze względu na silny wiatr i fale.
        • sid-sid Re: egipt marsa alam 22.09.11, 17:45
          Dzięki.:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka