Dodaj do ulubionych

UWAGA NA ALFA STAR

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.04, 02:05
Alfa Star skraca pobyt o jeden dzien i zmienia godziny wylotu. Sami tego
doswiadczyl;ismy na wlasnej skorze. Napisalismy skarge, nie raczyli
odpowiedziec ani przeprosic. Nie jest to uczciwa firma, odradzamy na
korzystanie z ich uslug. Barbara i Janek
Obserwuj wątek
    • Gość: Chris Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: *.acn.waw.pl 07.06.04, 02:18
      > Alfa Star skraca pobyt o jeden dzien i zmienia godziny wylotu.

Jakieś dokładniejsze dane co do tego można prosić bo godziny wylotu biuro zawsze może zmienić.

Warunki umowy alfastar które napewno podpisaliście:

5.9. Alfa Star zastrzega sobie możliwość zmiany:
      - miejsca odlotu i przylotu
      - trasy lotu (międzylądowania)
      - rodzaju samolotu, przewoźnika i czasów lotów,
      na krótko przed odlotem.
      W takim przypadku Alfa Star zorganizuje transport zastępczy lub pokryje jego koszty, do wysokości ceny biletu kolejowego drugiej klasy, do lub z wcześniej przewidzianego portu lotniczego.
      • Gość: cs Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: 195.215.5.* 07.06.04, 10:03
        a co ma do tego regulamin ?
        ludzie ostrzegaja po prostu, ze biuro robi swinstwo i skraca pobyt.
        • Gość: Chris Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: *.inetia.pl 07.06.04, 10:58
          > a co ma do tego regulamin ?

To że BP może robić takie zmiany na co użytkownik wyraziłzgode.

> ludzie ostrzegaja po prostu, ze biuro robi swinstwo i skraca pobyt.

Z czego co wiem to większość biur robi takie rzeczy.
          Pozatym przydały by się jakieś dokładniejsze informacje co do tego zdażenia, jakieś terminy wycieczki, wstępne godziny odlotu, o której i jakiego dnia był przedwczesny wylot ?? bo teraz to mamy kolejny post z którego nic nie wynika oprócz oczerniania BP.
          • Gość: cs Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: *.k241.webspeed.dk 07.06.04, 21:01
            przeciez kazdy musi podpisac ten regulamin, zeby gdzies pojechac, prawda ?
            To nie ma co sie wypierac, ze niby podpisal, to mu mozna zrobic kuku.
            Moze to i zgodne z prawem, ale nie w porzadku w stosunku do klientow.
            Przy rosnacej konkurencji na rynku takie biura beda odpadac i nikt nawet po
            nich nie zaplacze.

• Gość: Chris Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: *.acn.waw.pl 07.06.04, 21:14
              > przeciez kazdy musi podpisac ten regulamin, zeby gdzies pojechac, prawda ?

Oczywiście, ale zawsze można wybrać inne BP które jest bardziej pewne.

> To nie ma co sie wypierac, ze niby podpisal, to mu mozna zrobic kuku.
              > Moze to i zgodne z prawem, ale nie w porzadku w stosunku do klientow.

A czy ja pisze że to jest w porządku ?? ja tylko w tym wątku nie widze konkretów osoby co wysłała posta, widze tylko krytyke bez żadnych argumentów i odpowiedzi na posty wysyłane przez innych userów. Mam nadzieje że takich postów nie robią same BP żeby oczernić konkurencje i samemu przejąć część rynku.

> Przy rosnacej konkurencji na rynku takie biura beda odpadac i nikt nawet po
              > nich nie zaplacze.

Oczywiście że złe biura powinny upadać ale trzeba pamiętać że tanie biura są potrzebne bo nie każdgo Polaka stać na obsługe takich biur jak np. TUI i w takim przypadku trzeba się liczyć na to że za mniejszą cene otrzymuje się też gorszą opieke rezydentów, gorsze hotele itp... Mnie martwi bardziej to że mentalność Polaków jest taka że skoro zapłacił (obojętnie ile)to należy mu się najlepsza opieka rezydentów, najlepiej idywidualna dla każdego turysty, super hotel z obsługą tylko dla siebie, gwarancja super pogody itd... a jak już coś nie wyjdzie np przez godzine nie będzie prądu (co w Egipcie jest normalne) to już robią afere że PB było do D.... zepsuli mi wakacje bo morze było spienione i były fale, potrafimy tylko krytykować ale tacy są już Polacy :(
              • zojko Re: UWAGA NA ALFA STAR 07.06.04, 21:56
                Gość portalu: Chris napisał(a):
                > Mnie martwi bardziej to że mentalność P
                > olaków jest taka że skoro zapłacił (obojętnie ile)to należy mu się najlepsza
                op
                > ieka rezydentów, najlepiej idywidualna dla każdego turysty, super hotel z
                obsłu
                > gą tylko dla siebie, gwarancja super pogody itd... a jak już coś nie wyjdzie
                np
                > przez godzine nie będzie prądu (co w Egipcie jest normalne) to już robią
                afere
                > że PB było do D.... zepsuli mi wakacje bo morze było spienione i były fale,
                po
                > trafimy tylko krytykować ale tacy są już Polacy :(

Naprawdę uważasz, że kompetentny i uśmiechnięty rezydent oraz dotrzymywanie
                warunków umowy należy się tylko turystom z grubym portfelem?
                • Gość: Chris Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: *.acn.waw.pl 07.06.04, 22:06
                  > Naprawdę uważasz, że kompetentny i uśmiechnięty rezydent oraz dotrzymywanie
                  > warunków umowy należy się tylko turystom z grubym portfelem

Oczywiście że nie, mi bardziej chodziło o to że płacąc większe pieniądze z drogim biurem dostaje się opieke rezydenta na miejscu w hotelu przez cały czas trwania wycieczki a w przypadku tanich wujazdów zazwyczaje jest 2-3 rezydentów na wszyskie hotele w okolicy i nie mają oni kontroli nad tym co się dzieje w poszczególnych hotelach. Moge powiedzieć że do tej pory najlepszą rezydentke miałem na Krecie pare lat temu z biurem BB tak krytykowanym przez ludzi w Polsce za niekompetencje i okradanie klientów.
      • Gość: Misio Po co ci te dane? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 14:49
        Człowieku, po co ci te dane? Fakt jest taki, że skrócono komuś wakacje, po raz
        kolejny. Mam nadzieję, że to odpowiednio zrekompensują. Po co ci wiedzieć kiedy
        był wylot, przylot, międzylądowania i inne detale? Nie wierzysz temu, kto to
        napisał? Chcesz to sprawdzić w biurze podróży? A może masz właśnie ułatwiony
        dostęp biura podróży, bo pracujesz w nim?... Pozdrowienia. Michał
        • Gość: Chris Re: Po co ci te dane? IP: *.inetia.pl 07.06.04, 15:09
          > Człowieku, po co ci te dane? Fakt jest taki, że skrócono komuś wakacje, po raz
          > kolejny. Mam nadzieję, że to odpowiednio zrekompensują. Po co ci wiedzieć kiedy
          > był wylot, przylot, międzylądowania i inne detale?

Skoro ktoś wysuwa oskarżenia to wydaje mi się że powinien to dokładnie opisać a nie tylko krzyczeć ze ktoś tam jest złodziejem (tak robi Samoobrona) Jeśli BP skróciło np. wyjazd o pare godzin to jest to dopuszczalne i napisane w regulaminie który turysta piodpisał i wyraził na to zgode ale jeśli był to jedeń dzień (czyli conajmniej 24h) to już nie jest w porządku i powinno się ubiegać odszkodowania ale najpier chce usłyszeć dokładnie ja to się odbyło czyli co turysta podpisywał (termin wylotu - odlotu) a nie tylko zwykły chamski krzyk i obrażanie ludzi.
          Co do pracy to nie pracuje w BP i nigdy nie pracowałem, nie mam też żadnych znajomych pracujących w BP. Po prostu lubie mieć jasne sytuacje a nie tylko pomówienia bez dokładnych faktów. Sam jestem turystą i wiem co znaczy opieprzyc rezydenta (sam to ostatnio zrobiłem) ale wiem tez jaka jest ich praca i uzeranie sie z turystami (teraz jak bylem w Egipcie to turystka opieoprzała rezydenta ze zapomniała z hotelu sukienki i według niej była to wina rezydenta i kazała zawrócić autokar z lotniska o ona ma skleroze i niestety wracaliśmy do hotelu który był na końcu miasta)
          • corrina_f1 Re: Po co ci te dane? 07.06.04, 15:23
            Chris, ta pani zapomniała kurtki ;) Najlepsze, że przypomniała sobie o niej jak
            juz zabraliśmy ludzi ze wszystkich hoteli i jechaliśmy w kierunku lotniska no i
            trzeba było zawrócić do pierwszego hotelu, od jakiego zaczęło się zbieranie
            ludzi ..

Sukienki zapomniała ta pani, co dzwoniła w nocy do Joasi przy kolacji w Old
            Sharmie, żeby tamta jej załatwiła transport sukienki pozostawionej w pokojowej
            szafie :))
    • Gość: abcd Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 07:38
    • Gość: abcd Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 07:42
      OTO POLSKA WLASNIE !!!
      PREZES BIURA ZAMIAST WYRAZIC ZAL ZE STALO SIE JAK STALO I POSTARAC
      SIE ZEBY BYLO LEPIEJ - CYTUJE NAM TU WYCIUNKI WARUNKOW UMOWY !!!
      AZ SIE ZYGAC CHCE !!!
      TRZEBA OMIJAC TE ALFE SZEROKIM LUKIEM
      FEEEEE
      • Gość: Chris Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: *.inetia.pl 07.06.04, 11:16
        > OTO POLSKA WLASNIE !!!

Właśnie, kraj gdzie każdy jest niezadowolony z życia i tylko patrzy jak dowalić sąsiadowi bo on ma lepiej od niego :(

> PREZES BIURA ZAMIAST WYRAZIC ZAL ZE STALO SIE JAK STALO I POSTARAC
        > SIE ZEBY BYLO LEPIEJ - CYTUJE NAM TU WYCIUNKI WARUNKOW UMOWY !!!

O udało mi się awansować ze zwykłego turysty na prezesa :)

> TRZEBA OMIJAC TE ALFE SZEROKIM LUKIEM

Jak każde BP i wsiąść do autra/samolotu na własą ręke i wyruszyć na wyprawe, wtedy nie będzie marudzenia że coś się nie udało.
    • Gość: Ania Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: 157.25.152.* 07.06.04, 08:03
      Zgadza się Alfa zmienia godziny wylotu, zdarza się, że skraca o 1 dzień, ale
      to nie tylko Alfa. Nie zgadzam się natomiast , ze nawet nie przeprosi.. Nam
      skrocili o 1 dzien i do 2 tygodni biuro wypłaciło zwrot za skrócenie pobytu.
      • corrina_f1 Re: UWAGA NA ALFA STAR 07.06.04, 08:39
        Gość portalu: Ania napisał(a):

> Zgadza się Alfa zmienia godziny wylotu, zdarza się, że skraca o 1 dzień, ale
        > to nie tylko Alfa. Nie zgadzam się natomiast , ze nawet nie przeprosi.. Nam
        > skrocili o 1 dzien i do 2 tygodni biuro wypłaciło zwrot za skrócenie pobytu.

Coż, my też mieliśmy wylot z przygodami, bo zakończony w Tabie a nie Sharm,ale
        wiadomo o tym było kilka tygodni wcześniej i ja przeprosiny otrzymałam, z ust
        samego prezesa. Ponadto w ramach "zadośćuczynienia" dostaliśmy 2 dodatkowe
        bilety do delfinarium.

PS Psioczycie wszyscy na tą Alfę już od conajmniej 2 lat, a mimo wszystko,
        wiedząc, jacy są nieżetelni, wciąż z nimi jeździcie, dlaczego ?
        pzdr
        Kasia
        • Gość: man Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: 194.242.62.* 07.06.04, 10:33
          Być może są to (tak jak ja) turyści, którzy byli z AS pierwszy raz i kierowali
          się opiniami osób chwalących to biuro (tak jak Pani).

Co do terminu odlotów to jest to sprawa dla mnie niezrozumiała. Nie chciałbym
          nazwać tego nieuczciwością biura, jednak wnioski można wyciągnąć samemu.
          Rezerwowałem swoją wycieczkę ponad 40 dni przed terminem i wpłaciłem pełną jej
          kwotę ponad miesiąc przed jej terminem. Uzyskałem wtedy informację o terminach
          odlotów zgodną z informacją na stronie AS jak i "terminarzem" wycieczki.
          Wybrałem wtedy wylot z najbliższego lotniska - Wrocławia. Tak zrobili także
          inni turyści wylatujący z tego miasta. Dosłownie w ten sam dzień przeglądałem
          sobie dokładnie stronę www AS, terminarz wylotów dla turystów był bez zmian,
          ale wszedłem nieopatrznie do działu z informacjami dla biur pośredniczących. I
          szok, tu był komunikat o zmianie terminów wylotów (ponad miesiąc wcześniej!) z
          którego wynikało, że uczestnicy wylatujący z Wrocławia będą mieli wycieczkę
          krótszą o jedną dobę, zaś uczestnicy wylatujący z Wawy dłuższą o jeden dzień!
          (czyli o prawie dwa dni od uczestników "wrocławskich"). Zarówno ja, jak i inni
          uczestnicy wycieczki zostali o tym oficjalnie poinformowani 4-3 dni przed
          wylotem! Będąc już miesiąc wcześniej świadomy tej "tajnej" informacji starałem
          się zamienić miejsce wylotu na Wawę i zasypywałem biuro codziennymi telefonami
          z prośbą o zmianę lotniska, co udało mi się dosłownie na 1 dzień przed wylotem!
          I tylko to odwiodło mnie od zamiaru zgłoszenia takich praktyk do Izby
          Turystycznej.
          Reasumując, umieszczenie sobie furtki w umowie w postaci zacytowanego punktu
          nie może być podstawą do dowolnego manipulowania terminami wylotów,
          szczególnie, że biuro znało prawdziwe terminy wylotów już w chwili osobistego
          wpłacania przeze mnie pieniędzy, ja zaś nie zostałem o tym poinformowany.

Pozdrawiam.
          • Gość: Renata Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: 217.17.32.* 07.06.04, 10:49
            Miałeś szczęście, że udało Ci się zmienić na W-wę. Ja też próbowałam, ale
            niestety nic z tego nie wyszło i leciałam z Wrocławia. Historia była dokładnie
            taka sama. Sama dużo wcześniej zorientowałam się, że są planowane zmiany, biuro
            siedziało cicho. Dopiero po moich pytaniach biuro potwierdziło, ze będą zmiany
            lotów (skrócenie pobytu o 1 dzień). Oficjalnie dostałam potwierdzenie z nowymi
            godzinami lotów dopiero na kilka dni przed wylotem (chyba 2 dni). Myślę, że
            gdybym o to nie prosiła, to jest duża szansa, że wogóle by mnie nie
            poinformowano. Biuro chyba wychodzi z założenia, że to klient ma się dowiadywać
            o zmianach lotów.
          • Gość: ralf Re: UWAGA NA ALFA STAR - PKT? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 10:59
            Czy PB Alfa Star jest czlonikem Polskiej Izby Turystyki?
            Moze tam po prostu kierowac listy.
            Bo cholera nie moze byc tak, ze praktycznie kazdemu
            skracjaja pobyt, opozniaja loty i robia inne walki (zaslaniajc sie paragrafem)
            nie robiac z tym nic i utrzymujac sie na rynku.
            ralf
            PS.
            Padlo pytanie daleczgo tyle ludzi lata z Alfa Odpowiedz: bo daja sie nabierac !!
            Co do zwrotow kosztow,bonusow za szkody to nie chce tego - chce wypoczynku
            zgodym z oferta!!!
    • ksk40 Re: UWAGA NA ALFA STAR 07.06.04, 10:09
      W maju byłam w Egipcie , to co piszecie to prawda, godzina odlotu przesuwana
      była 3 razy a pobyt skrócony o nocleg i śniadanie.W Polsce zwróciłam sie do
      biura w którym wycieczka była wykupiona i tam bez żadnych problemów wypłacono
      mo 70 zł za śniadanie ale nocleg to juz nie był uwzgledniony Krystyna
      • Gość: Renata Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: 217.17.32.* 07.06.04, 10:24
        A nam nic nie zwrócono, choć była mowa o tym że Alfa będzie zwracać pieniądze
        po powrocie. Też skrócono nam pobyt o 1 dzień. Wyloty zmieniały się 2 razy od
        czasu wykupienia wycieczki, w tym raz zostaliśmy zaskoczeni w przeddzień
        powrotu do Polski. Rozumiem, że czasem może się zdarzyć jakaś zmiana, ale żeby
        to było tak nagminne? O co tu chodzi, czy biuro sprzedając wycieczki nie ma
        jeszcze wyczarterowanych lotów i te godziny podawane w internecie to tylko tak
        sobie, żeby coś napisać.
        2 lata temu mieliśmy podobną historię z biurem Oasis Tours z W-wy, skrócono nam
        pobyt o 2,5 dnia i tłumaczenie było takie, że to wina przewoźnika (nawet jedna
        rezydentka usiłowała nam wmówić, że to wina samego prezydenta Kwaśniewskiego,
        który rzekomo wybrał się do Tunezji miesiąc wcześniej i pozmieniał terminy
        lotów - zabawne, prawda?). W samolocie przed startem (dodatkowo 2 godz.
        czekania w samolocie na lot) pilot pokazał nam rozkład lotów, z którego
        wynikało że lot ten (niby zmieniony) został już ustalony dużo wcześniej przed
        rozpoczęciem naszej wycieczki! Dostaliśmy później pisemne stanowisko od linii
        lotniczych WEA potwierdzające ten fakt, jak również wskazano nam, że to
        przewoźnik dostosowuje się do biur które czarterują lot, i to biura tak
        naprawdę dyktują terminy.
        Więc jak to jest z tymi lotami Alfy?? Nota bene nasz lot powrotny z Egiptu był
        czarterowany wyłącznie przez Alfa Star.
        • Gość: Taba Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: 157.25.31.* 07.06.04, 12:10
          I nam także skrócili pobyt o jeden dzień. Informacja o tym dotarła do nas na
          jakieś 12 godzin przed wylotem - na łóżku leżała notatka. Czyli dowiedzieliśmy
          się wieczorem około 20.00 że około godziny 3.00 mamy w nocy zbiórkę
          Ogólnie było tak:
          Alfa Star nie raczyło wywiesić informacji na swojej tablicy w naszym hotelu że
          wylatujemy do Polski jeden dzień wcześniej -wywiesili, jak się póżniej okazało
          tylko w bydynku obok.
          Nasi znajomi którzy mieszkali w budynku obok rano po przeczytaniu informacji
          uspokoili się bo nie było ich na liście osób wracających wcześniej. Ale już
          koło godziny 12.00 byli na liście - dopisani ręcznie.
          Rezydent nie chciał się z nami spotkać w celu złożenia reklamacji.
          Rano o godzinie 4.00 okazało się że nie lecimy o 6.40 tylko jednak o 6.00
          ale ...dostaliśmy bilety na swój lot. To duże osiągnięcie w Alfa Star!!!
          Grupie osób które miały lecieć samolotem o 6.40 w ogóle nie dali nowych biletów
          i kazali okazywać te stare z terminem wylotu dnia następnego!!! A jednocześnie
          rezydent nam powiedział że na lotnisku to on nie ma już żadnej władzy(-:

I jeszcze jedno - nie dostaliśmy suchego prowiantu na wycieczkę do Kairu i
          Luksoru bo nie jechaliśmy z nimi tylko z biurem lokalnym....dwa razy tańszym.
          Naciągacze jedni.

W kilku słowach: bałagan, lekceważenie klientów, bezczelna rezydentka,
          naciądactwo i wyłudzanie pieniędzy za wycieczki lokalne. Nawet mie się nie chce
          walczyć o zwrot pieniążków za ten dzień o który mi skrócili pobyt - nie chcę
          mieć już z nimi nic wspólnego.

Ale poza tym w Egipcie było CUDOWNIE!!!
          • Gość: Chris Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: *.inetia.pl 07.06.04, 12:31
            > I nam także skrócili pobyt o jeden dzień. Informacja o tym dotarła do nas na
            > jakieś 12 godzin przed wylotem - na łóżku leżała notatka. Czyli dowiedzieliśmy
            > się wieczorem około 20.00 że około godziny 3.00 mamy w nocy zbiórkę

A o której miał być normalnie wylot ??

> I jeszcze jedno - nie dostaliśmy suchego prowiantu na wycieczkę do Kairu i
            > Luksoru bo nie jechaliśmy z nimi tylko z biurem lokalnym....dwa razy tańszym.
            > Naciągacze jedni.

A co ma z tym wspólnego BP ?? skoro nie jechaliście z nimi na wycieczke to czemu się czepiacie BP ?? Za prowiant odpowiada hotel i wystarczyło powiedzieć dzień przed wycieczką w recepcji że się rano jedzie i żeby przygotowali posiłek.

• Gość: Taba Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: 157.25.31.* 09.06.04, 16:31
              Wylot miał być za 1 dzień i 12 godzin a był za 12 godzin.
              W hotelu powiedzieli nam iż mamy spytać Alfa Star czy mogą nam wydać prowiant
              jak nie jesziemy z nimi na wycieczkę. I co sie okazałao - iż sprawa prowiantu
              NALEŻY DO BIURA I BIURO SIĘ NIE ZGODZIŁO.
              Naciągacze i tyle
        • Gość: Bienio Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: *.74.udn.pl 07.06.04, 15:46
          Miej pretensje do Air Polonii (bo sie zachowali, jak chu.je w stosunku do
          biura), a nie do Alfy. Biuro nie moiało na to zadnego wpływu. Znam sprawe "od
          środka".
          • Gość: Renata Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: 217.17.32.* 07.06.04, 15:58
            A to wzruszające. Doprawdy. Linie lotnicze zachowały sie jak ch..., biedne
            biuro nic niewinne. Tylko dlaczego to jest notoryczne??? I dlaczego w takim
            razie biuro nie zmieni sobie przewoźnika, skoro Air Polonia jest taka be.
            • Gość: Chris Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: *.inetia.pl 07.06.04, 16:10
              > A to wzruszające. Doprawdy. Linie lotnicze zachowały sie jak ch..., biedne
              > biuro nic niewinne. Tylko dlaczego to jest notoryczne??? I dlaczego w takim
              > razie biuro nie zmieni sobie przewoźnika, skoro Air Polonia jest taka be.

Pewnie dlatego że BP nie stać na własne samoloty a inne linie lotnicze mają wyższe ceny a biuro chce zachować niskie ceny wycieczek. Jak by wzieli droższe linie to ceny poszły by do góry i już oferty bnie były by takie ciekawe. Dlaczego nikt nie kupuje wycieczek w Orbisie, Tui ?? tam nie ma problemów bo w/w BP mają własne samoloty ale za to ceny wycieczek są dużo wyższe. Trzeba pamiętać ze jak się płaci mało to nie można wymagać standardu jak w drogich BP choć BP powinny się starać nadrobić to dobrą obsługą a z tym niestety nie jest najlepiej :(
              • Gość: Darek Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:56
                Chris, jak rozumiem jesteś szefem Alfy. Czytasz opinie i chwała Ci za to, więc
                jak możesz się przekonać większości ludzi wystarczyłaby do szczęścia pełna
                informacja lub zwykłe przepraszam. Jasne, że nie każdego to zadowoli bo i
                powody niezadowolenia mogą być różne - jeden jest wyjątkowo wymagający a drugi
                może być bardzo tolerancyjny ale wpadka BP poważna i jego opinia również będzie
                negatywna. To czy wycieczka jest tania czy droga to sprawa względna. Dla
                każdego Twojego klienta 2 czy 3 tys. od osoby to duże pieniądze (szczególnie
                jeśli jedzie rodzina) a za duże pieniądze ma się duże wymagania. Ludziom nie
                jest obojętne czy wycieczka kosztuje 15 czy 30 USD i czy mieszkają na statku 3*
                czy 5*. BP obiecało taki a nie inny standard więc wymagają tego za co zapłacili
                niezależnie od "trudności obiektywnych". Jeśli ktoś jedzie na 14 dni to chce
                być 14 dni a nie krócej. Ja również wybieram się z Alfą i już wiem, że muszę
                coś zorganizować sobie na czas prawie 12 godzin po wymeldowaniu z pokoju bo
                pokój musimy opuścić do południa a wylot jest dopiero następnego dnia w nocy.
                Jestem spokojnym człowiekiem i nie mam zamiaru z tego powodu się awanturować.
                Albo dopłacę z własnej kieszeni za jeszcze jedną dobę albo będę koczował przez
                cały dzień przed hotelem na walizkach. Uważasz, niezależnie od przyczyn takiego
                a nie innego rozkładu lotów, że to jest właściwe traktowanie klienta? Może BP
                coś wymyśli a może nie. Nie wiem tego ale chyba powinienem. Oczywiście ja wiem
                wcześniej o problemie, ale nie zmienia to faktu że problemu nie powinno być.
                Poza tym inni wycieczkowicze mogli trafić na mniej odpowiedzialnego pracownika,
                który nie pofatygował się zadzwonić z informacją o zmianie.
                Winne niedociągnięć jest i będzie zawsze BP, bo to ono sprzedaje wycieczkę, a
                BP to nie pracownicy tylko zawsze szef. Niestety, możesz mieć najlepsze chęci i
                zamiary ale jako szef zawsze będziesz ponosił odpowiedzialność za
                niekompetencję lub arogancję pracowników oraz wpadki Twoich podwykonawców. Taki
                jest los szefa.
                Pozdrawiam i życzę zadowolonych klientów
                • corrina_f1 Re: UWAGA NA ALFA STAR 07.06.04, 18:05
                  Darku i inni, proszę, nie mylcie Chrisa z Krisem, spójrzcie na IP i nicki, to
                  dwie różne osoby !!!

Jeden z nich faktycznie jest Prezesem Alfy, drugi - zapewniam Cię , z pewnością
                  nim nie jest :)
                  A ja nie jestem rzeczniczką prasową obydwu, ale w tym momencie muszę
                  zareagować ;)

pozdrawiam
                  Kasia
                  • Gość: Darek Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 18:15
                    Jeśli tak to sorki, ale kierowałem się głównie tonem wypowiedzi. Nicki a tym
                    bardziej IP....sam mam kilka, zależy gdzie jestem.
                    pzdr
              • zojko Re: UWAGA NA ALFA STAR 07.06.04, 22:07
                Gość portalu: Chris napisał(a):

> Pewnie dlatego że BP nie stać na własne samoloty a inne linie lotnicze mają
                wyż
                > sze ceny a biuro chce zachować niskie ceny wycieczek. Jak by wzieli droższe
                lin
                > ie to ceny poszły by do góry i już oferty bnie były by takie ciekawe.
                Dlaczego
                > nikt nie kupuje wycieczek w Orbisie, Tui ?? tam nie ma problemów bo w/w BP
                mają
                > własne samoloty ale za to ceny wycieczek są dużo wyższe. Trzeba pamiętać ze
                ja
                > k się płaci mało to nie można wymagać standardu jak w drogich BP choć BP
                powinn
                > y się starać nadrobić to dobrą obsługą a z tym niestety nie jest najlepiej :(

Standard i zmiana terminów wylotów to dwie nie mające ze sobą nic wspólnego
                sprawy. To, że BP nie stać na samoloty - zrozumiałe. Ale istnieje w biznesie
                coś takiego jak NEGOCJACJE. Jeżeli Alfa Star jest dla Air Polonia klientem
                strategicznym (a mniemam, że tak właśnie jest) to może warto podjąć rozmowy -
                "Jeżeli nie zmieni się jakość waszych usług będziemy zmuszeni zmienić
                przewoźnika." A konkurencja coraz większa.
    • Gość: Adam DO PREZESA ALFA STAR IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 13:59
      Panie Prezesie

Dlaczego dzieje sie tak, ze Pana biuro skraca pobyt?
      Moze lepiej po prostu zrobic oferte z 13toma noclegami
      albo podniesc cene oferty - nie bedzie nieporozumien.
      Wybieram sie z Alfa 15.07 do Egiptu z Katowic
      i mam nadzieje ze bedzie ok.

Pozdrawiam
      Adam
      • magja2003 Re: DO PREZESA ALFA STAR 07.06.04, 15:44
        Ja wyjde na zadowolona klientke bo u mnie wszystko sie odbylo w terminie wylot
        przylot tak jak bylo zaplanowane i nawet godzina sie zgadzala nikt niczego nie
        przesuwal. Wpadek nie bylo, samolot odlecial zgodnie z planem, nie skrocili mi
        pobytu. A moze poprostu mialam szczescie????
        Pozdrawiam
    • Gość: UWAGA UWAGA Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: *.idea.pl 07.06.04, 17:37
      Po wniesieniu poprawek do ustawy o ruchu turystycznym i jej rozszeżeniu,
      regulamin BP i umowa przez nie sporządzona może podlegać weryfikacji przez sąd
      który będzie rozpatrywał spory wynikłe na tle jej stosowania. Priorytetem jest
      zawsze dobro konsumenta !!!
      • Gość: UWAGA UWAGA Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: *.idea.pl 07.06.04, 17:49
        rozszerzenia ! sorry - złe kopiowanie!
        • Gość: Chris Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: *.inetia.pl 07.06.04, 18:00
          Zawsze warto poczytac

Federacja konsumentow

Umowa o świadczeniu usług turystycznych, cena, reklamacja

www.federacja-konsumentow.org.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=239
          • Gość: UWAGA UWAGA Re: UWAGA NA ALFA STAR IP: *.idea.pl 07.06.04, 18:11
            poczytajcie bo naprawdę warto ! Ciekawe czy BP odstawi mnie do domu jesli nie
            zapewni mi pobytu w wybranym hotelu. Zamiana ? hmm odczucie subiektywne, czy
            zaproponowany na miejscu obiekt spełnia moje wyobrażenia o wykupionym pobycie !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka