Dodaj do ulubionych

AMC Airlines - opinie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 14:25
Właśnie dowiedziałem się, że z powodu wycofania się Airpolonii z lotów
czarterowych, do Egiptu polecę liniami AMC.
Czy ktoś zna w ogóle adres strony internetowej linii AMC?
Jakimi maszynami oni latają, jaki jest ich stan techniczny, ile mają lat i
czy w ogóle da się nimi gdzieś dolecieć?!

Jak coś wiecie na ten temat to piszcie!!

Pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • jurekkom Re: AMC Airlines - opinie 11.06.04, 14:38
      szukaj na tym forum.Jest garść informacji.
      • Gość: gość Re: AMC Airlines - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 14:56
        Właściwie to już przeszukałem ale tu wszyscy piszą o jedzieniu, wygodach itp
        ale nie piszą nic na temat bezpieczeństwa. Chciałbym otrzymać takie informacje.
    • Gość: niko Re: AMC Airlines - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 21:54
      Z oferty jakiego biura korzystasz?
    • Gość: Beata Re: AMC Airlines - opinie IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.06.04, 21:58
      Kiedy dokładnie wylatujesz?
      • Gość: gość Re: AMC Airlines - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 22:13
        Atena Travel, a wylecieć miałem 31.07 ale z tego co się już dowiedziałem wyloty
        będą we wtorek, więc termin wylotu napewno ulegnie zmianie o kilka dni.
        • Gość: niko Re: AMC Airlines - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 22:16
          ja wyjeżdżam z Selectours i jeszcze nie wiem na co zamienili Air Polonię.
          • Gość: ada Re: AMC Airlines - opinie IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 11.06.04, 22:28
            selectours od dawna lata ACM - charteruja samolot razem z Eximem.
            Exim latal tymi liniami chyba juz w zeszlym roku. Z tego co wim wszyscy
            przezyli:)
            • Gość: Mac Re: AMC Airlines - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 23:48
              Selectours lata także LOTem.Z Katowic.
    • Gość: Miśka Re: AMC Airlines - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 11:23
      Niestety również dowiedziałam się o tym że lecę AMC, a nie Air Polonią
      (selectours)i nigdzie nie mogę znaleźć żadnych wiadomości na temat ich
      taboru.Jeśli ktoś może udzielić takich informacji ,będę wdzięczna.
      • Gość: Stiwi Re: AMC Airlines - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 11:34
        Przecież wystarczy użyć opcji szukaj.... Linie AMC już nie po raz pierwszy
        gościły na łamach forum Egipt.

Osobiście uważam, że zmienili Wam na lepsze. Leciałem LOTem w drogę powrotną z
        Hurghady Boeingiem 737, mogącym pomieścić 150 osób... Ciasno, niewygodnie.
        Kilka razy leciałem już AMC Aviation i bardzo sobie chwalę. Dostaniecie
        posiłek, napoje, w przypadku LOTu trzeba słono zapłacić, żeby zostać sowicie
        obsłużonym. Mimo tego, że LOT miał 3 godziny opóźnienia wylotu z Hurghady, nie
        zaoferował gorącego posiłku, tylko ciastko i napój... Leciałem z Selectours,
        które to biuro sobie chwalę, w drodze powrotnej dokonano nam jednak zmiany
        samolotu (dokoptowano do klientów Ecco, w Wawie akurat był szczyt gospodardzy,
        może to było powodem nie latania AMC do Wawy w tym okresie) teoretycznie na
        lepszy, ale tylko teoretycznie.

Polecam AMC i nie ma się czego obawiać. Leci się wygodnie i przyjemnie, miła
        obsługa, dużo miejsca (przynajmniej ja tak odczułem), dobre jedzenie (przedsmak
        tego co Was czeka na miejscu :-).

Należy się tylko pozytywnie nastawić i choć wiem, że LOT cieszy się bardzo
        dobrą opinią, to nie ma obaw do AMC.
        • maziunia Re: AMC Airlines - opinie-Stiwi 14.06.04, 14:16
          Lecieliśmy tym samym samolotem,wygodniej było Ci w AMC zapewne dlatego,że
          2/3 było puste,natomiast w Locie komplet.Daltego tez pewnie wracaliśmy
          wcześniej,bo BP nie znalazły wystarczającej ilości chętnych,aby opłacało
          im się płacić AMC za charter całego samolotu.
          A co do serwisu-dostajesz to,co zamówia BP.A Ecco od początku przyjęło
          zasadę,że posiłku nie zamawia.W cenie dostajesz tylko keks i
          kawę/herbatę.Reszta płatna dodatkowo.Ecco zamieszcza nawet o tym info w
          swoim katalogu.
          Pozdrawiam
          Madziunia

• zabiki Re: AMC Airlines - opinie 12.06.04, 11:54
      Wystarczy w googlu wpisac 2 słowa i jest mnóstwo informacji o AMC

www.amcairlines.com/
      www.dooyoo.de/reisen/fluglinien/amc_airlines/1000394/
      • Gość: gość Re: AMC Airlines - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 12:21
        Juz to zrobiłem wcześniej ale w życiu bym nie wpadł żę strona
        www.amcairlines.com może być stroną firmową lini lotniczej!?
    • Gość: Wojtek Re: AMC Airlines - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 12:33
      A nie wicie może jakie to samoloty z taboru AMC latają na czarterach z Warszawy
      do Hurghady? Już wiem czym dysponują ale ciekaw jestem czym komkretnie polecę.
      • mama_maxia Re: AMC Airlines - opinie 12.06.04, 12:56
        My niedawno wróciliśmy z Hurgady LOT'em, ale do Hurgady lecieliśmy AMC: troszkę
        wysłużonym i głośnym, ale wygodnym AIRBUS'em.
        3-4-3 - więc zdecydowanie luźniejszy niż Boing LOT'u 3-3. Lecieliśmy z małym
        dzieckiem...i nikt nie zainteresował się, że maluch nie ma dodatkowego pasa,
        żebym go dopięła do swojego, a poza tym i start i lądowanie były spokojne
        (nawet bardzo).
      • Gość: Stiwi Re: AMC Airlines - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 14:02
        Z Warszawy do Hurghady latają MD-83:
        lotnictwo.net/foto.php?id=103060
        • Gość: !plum! Re: AMC Airlines - opinie IP: *.lowicz.mediaclub.pl 13.06.04, 22:08
          Szkoda tylko, że ta stronka nie chce sie wczytać... ;)
          • Gość: Stiwi Re: AMC Airlines - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:29
            Wczoraj wczytywała się bez problemu, tu też masz fotki MD-83:
            www.airliners.net/open.file?id=593759&WxsIERv=TWNEb25uZWxsIERvdWdsYXMgTUQtODMgKERDLTktODMp&WdsYXMg=QU1DIEF2a
            WF0aW9u&QtODMg=V2Fyc2F3IC0gT2tlY2llIC8gRnJlZGVyaWMgQ2hvcGluIChXQVcgLyBFUFdBKQ%
            3D%
            3D&ERDLTkt=UG9sYW5k&ktODMp=SnVuZSAzLCAyMDA0&BP=1&WNEb25u=S3J6eXN6dG9mIFNrb3dyb25
            za2kgW2Vwd2Ffc3BvdHRlcnNd&xsIERvdWdsY=U1UtQk9Z&MgTUQtODMgKE=&YXMgTUQtODMgKERD=MT
            M0&NEb25uZWxs=MjAwNC0wNi0wNg%3D%3D&ODJ9dvCE=&O89Dcjdg=&static=yes

www.airliners.net/open.file?id=588960&WxsIERv=TWNEb25uZWxsIERvdWdsYXMgTUQtODMgKERDLTktODMp&WdsYXMg=QU1DIEF2a
            WF0aW9u&QtODMg=QW1zdGVyZGFtIC0gU2NoaXBob2wgKEFNUyAvIEVIQU0p&ERDLTkt=TmV0aGVybGFu
            ZHM%3D&ktODMp=TWF5IDIwLCAyMDA0&BP=0&WNEb25u=U3ZlbiBUb2Jlcmd0ZQ%3D%
            3D&xsIERvdWdsY=U1UtQk9a&MgTUQtODMgKE=&YXMgTUQtODMgKERD=NzE%
            3D&NEb25uZWxs=MjAwNC0wNS0zMA%3D%3D&ODJ9dvCE=&O89Dcjdg=&static=yes

www.airliners.net/open.file?id=579581&WxsIERv=TWNEb25uZWxsIERvdWdsYXMgTUQtODMgKERDLTktODMp&WdsYXMg=QU1DIEF2a
            WF0aW9u&QtODMg=V2Fyc2F3IC0gT2tlY2llIC8gRnJlZGVyaWMgQ2hvcGluIChXQVcgLyBFUFdBKQ%
            3D%3D&ERDLTkt=UG9sYW5k&ktODMp=TWF5IDE1LCAyMDA0&BP=0&WNEb25u=SmFuIE9zdHJvd3NraQ%
            3D%
            3D&xsIERvdWdsY=U1UtQk9Z&MgTUQtODMgKE=QW5vdGhlciBjaGFydGVyIGZsaWdodCB0byBFZ3lwdA%
            3D%3D&YXMgTUQtODMgKERD=MTMy&NEb25uZWxs=MjAwNC0wNS0xNg%3D%
            3D&ODJ9dvCE=&O89Dcjdg=&static=yes

www.airliners.net/open.file?id=572581&WxsIERv=TWNEb25uZWxsIERvdWdsYXMgTUQtODMgKERDLTktODMp&WdsYXMg=QU1DIEF2a
            WF0aW9u&QtODMg=UG96bmFuIC0gTGF3aWNhIChQT1ogLyBFUFBPKQ%3D%
            3D&ERDLTkt=UG9sYW5k&ktODMp=TWF5IDUsIDIwMDQ%
            3D&BP=0&WNEb25u=TWljaGFsIEthY3ptYXJlayAoV2xrcF9TcG90dGVycyk%
            3D&xsIERvdWdsY=U1UtQk9Z&MgTUQtODMgKE=&YXMgTUQtODMgKERD=MTAy&NEb25uZWxs=MjAwNC0wN
            S0wNQ%3D%3D&ODJ9dvCE=&O89Dcjdg=&static=yes

I generalnie www.airliners.net i model AMC MD-83
    • Gość: mario Re: AMC Airlines - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 21:44
      up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka