Dodaj do ulubionych

snurkowanie a ręczniki

14.06.04, 10:43
W sierpniu wybieram się po raz pierwszy do Egiptu. Przeczytałam więc mnóstwo
wątków i nadal dręczy mnie jedno pytanie. Wszyscy piszą, żeby nie brać
ręczników. A jak wygląda sprawa gdy wybieracie się np na wyspę Giftun
snurkować? Jak sobie poradzić bez ręcznika? A może zabrać z hotelu? Jakie
macie doświadczenia w tym temacie? :)
Obserwuj wątek
    • przemoa Re: snurkowanie a ręczniki 14.06.04, 10:49

Faktycznie podczas rejsu na rafy nie daja recznikow. Daja jedynie sprzet t.j. maska z fajka i pletwy. Nie wydaje mi sie jednak aby recznik byl konieczny. Po wyjsciu z wodby jest mozliwosc oplukania sie slodka woda, a wiatr i temperatura osusza cialo, a nawet koszulke od plywania. Bo wazniejsze od recznika jest zabranie koszulki, w ktorej bedziesz snurkowac. Bedac we odzie nie czuje sie dzialania promieni slonecznych. Podziwianie raf trwa ok. 3x1h wystawienie na taki czas plecow i ramion na dzialanie slonca moze b.zle sie skonczyc.
    • egipcjanka15 Re: snurkowanie a ręczniki 14.06.04, 10:59
      Mozesz zabrac ze soba plazowy recznik hotelowy. Uwazaj tylko, zeby Ci nie
      wlecial do morza, bo zagubienie slono kosztuje.
    • Gość: Chris Re: snurkowanie a ręczniki IP: *.inetia.pl 14.06.04, 12:10
      Ja uważam że zawsze wybierając się na rejs (bo inaczej raczej nie dostaniesz się na wyspe :) należy zabrać ze sobą ręcznik (plażowy czy prywatny) ponieważ chociażby na statku trzeba się na czymś położyć a na tym co tam jest to raczej się nie da :) Jeśli będziesz pływać ze statku to na pokładzie jest (zazwyczaj) prysznic ze zwykłą wodą po to żeby spłukać z siebie słoną wode. Na samej wyspie jest pare miejsc do siedzenia więc tam raczej ręcznik nie będzie potrzebny, do tego słońce które jet w Egipcie wysuszy Cię w pare minut i będzesz suchutka :)
      • kasiek_1 Re: snurkowanie a ręczniki 14.06.04, 12:16
        Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi :) Jest w sumie tak jak myślałam. Czeka
        mnie przemycanie ręczników z hotelu ;))
        • egipcjanka15 Re: snurkowanie a ręczniki 14.06.04, 13:39
          W zasadzie nawet nie przemycanie. Ja mowie o recznikach plazowych, ktore kazdy
          hotel zapewnia swoim gosciom, nie o bialych z lazienki. Tych ostatnich na
          plazy, czy statku uzywac nie wolno. Plazowe, czemu nie. Wynosisz je z hotelu na
          wlasne ryzyko, Jak zgubisz, zaplacisz kare. I to slona.
    • Gość: Kokos Re: snurkowanie a ręczniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 20:37
      snurkowanie a UE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka