Gość: ewa IP: *.tpnets.com 17.06.04, 20:56 czy warto decydowac sie na Kair 2 dniowy? Spotkalam tez 2 dniowy Luksor, czy jest to propozycja godna uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Stiwi Re: Kair 2 dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 20:57 Kair 2dniowy na pewno warto, drugi dzień wygląda inaczej, jesteś wypoczęta po nocy. Jedniodniowy to naprawdę udręka, łącznie 16-18 godzin w autokarze + niewiele na zwiedzanie, poza tym w takim gorącu i po takich bojach autokarowych, to nie zwiedza się najlepiej. Co do Luksoru to nie byłem, więc się nie wypowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kair 2 dni IP: *.tpnets.com 17.06.04, 21:06 dzieki, mam jeszcze pytanie czy jest wtedy szansa zobaczyc piramidy wieczore? Bo ogladalam zdjecia i podswietlone wygladaja imponujaco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiwi Re: Kair 2 dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 21:17 Na to pytanie już nie odpowiem, ale chyba tak, ja chociaż mogłem za darmo zostać na drugi dzień to nie skorzystałem, bo nie byłem przygotowany, ale z relacji tych co zostali, wiem, że warto. No i jedź z lokalnym biurem, dwa dni wyjdą Cię tyle co za jeden z biura z którym lecisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kair 2 dni IP: *.tpnets.com 17.06.04, 23:57 tak to wiem a moze masz jakies dobre i sprawdzone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiwi Re: Kair 2 dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 08:07 Byłem z Sonią, namiary, wycieczki i ceny znajdziesz na www.hurghada.pl Po przyjeździe wystarczy wysłać smsa z interesującymi Cię wycieczkami. Polecam również Safari na Quadach, niezła przygoda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kair 2 dni IP: *.tpnets.com 17.06.04, 21:07 Ciekawa jestem czy w drugim dniu oglada sie piramide schodkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasol Re: Kair 2 dni IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.06.04, 04:37 zobacz opis i ceny tej wycieczki: www.saidtravel.com (wycieczki z Anią i Saidem) www.hanyalibaba.republika.pl (biuro Hany'ego Alibaby) www.hurghada.republika.pl (wycieczki z Sonią) życzę miłych wakacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kair 2 dni IP: *.tpnets.com 18.06.04, 18:49 dziekuje za rady, napewno sprawdze Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Kair 2 dni 21.06.04, 10:28 Ewo, dwa dni na Kair to wciąż i tak za mało :) Polecam zapoznanie się z moją relacją z tegorocznego wypadu do Kairu na 3 dni we własnym zakresie. Z cała pewnością wybiore się tam wkrótce ponownie, może na tydzień. W ten sposób po kawałku poznam może chociaż mały fragment miasta ;) www.banzai.pl/egipt2004 lub (jesli nie dziala) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=13031490&a=13217324 Piramidy nocne oglądałam w zeszłym roku i ... sama właściwie powinnaś ocenić. Na mnie nie zrobiły piorunującego wrażenia.Raczej nie są warte swojej ceny, ale jesli masz dodatkowe pieniądze, to czemu nie. Poczytaj też moje zeszłoroczne opowieści, może Ci jeszcze w czyms pomogą :) www.egipt.republika.pl/rep/corrina.htm Jeśli jeszcze mogę w czymś pomóc, służę pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kair 2 dni IP: *.tpnets.com 21.06.04, 11:17 Super to opisalas az juz nie moge sie doczekac! mam pytanie jak zalatwilas transport do i z Kairu.? Czy to tez przez jakies biuro? Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Kair 2 dni 21.06.04, 11:21 Tak jak napisałam w relacji - poszliśmy na dworzec w Sharmie i kupiliśmy bilety na autobus :) Nie wiem, czy biura lokalne sprzedają bilety na liniowe autobusy, ale najłatwiej właśnie wybrać się na dworzec a właściwie przystanek, i tam kupić bilety osobiście. Mówią (przynajmniej w Sharmie) po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś