Dodaj do ulubionych

Marsa Alam

02.05.12, 14:39
Jaka jest temp w czerwcu wody w morzu :)???

Czy zabrac ze soba cos dlugiego z odzieży na noce??
Czy w Marsa mozna zakupic jakies fajne pamiatki sisze,koszulki jakies inne pamiatki posagi jakies zdobienia???
Co warto zobaczyc w Marsa Alam ???
Interesuja mnie bardzo atrakacje sportowe: przedewszystkim nurkowanie,banan,narty wodne ,skutery wodne , rowerki lub kajaki czy takie cos jest dostepne w marsa alam moj hotel Sol Y Mar Abu Dabbab ???
Skuter wodne najbardziej:)
Prosze o wszelkie info:)

Obserwuj wątek
    • pias-ek Re: Marsa Alam 02.05.12, 14:45
      Byłam w tym hotelu w marcu i żadnych sportów wodnych przy hotelu nie było. Jedynie można snurkować i nurkować. Być może w czerwcu coś ruszy z kopyta. W Marsa Alam nie ma nic do oglądania pustynia, pustynia i pustynia. Jedynie wycieczki np. do Asuanu i inne.
    • miriam_73 Re: Marsa Alam 02.05.12, 16:49
      Jaka jest temp w czerwcu wody w morzu :)??? Powinno być już od ok. 26 stopni wzwyż.
      >
      > Czy zabrac ze soba cos dlugiego z odzieży na noce?? Raczej nie powinno to być potrzebne, acz przydaje się na wycieczkach (klima w autobusie) czy w samolocie.
      > Czy w Marsa mozna zakupic jakies fajne pamiatki sisze,koszulki jakies inne pami
      > atki posagi jakies zdobienia???
      Raczej nie - Marsa Alam w rozumieniu takim jak posługują się nim touroperatorzy jest ciągiem hoteli porozrzucanych wzdłuż wybrzeża, na szczerej pustyni. W hotelach są sklepiki z "pamiątkami", ale ceny są kosmiczne, samo Marsa Alam jest po prostu mieściną, podobnie EL Quesir. Jeśli już jakieś zakupy to najlepiej pomyśleć o tym w Luksorze lub w Asuanie w czasie wycieczek.
      > Co warto zobaczyc w Marsa Alam ??? Raczej niewiele znajdziesz.
      > Interesuja mnie bardzo atrakacje sportowe: przedewszystkim nurkowanie,banan,na
      > rty wodne ,skutery wodne , rowerki lub kajaki czy takie cos jest dostepne w mar
      > sa alam moj hotel Sol Y Mar Abu Dabbab ???
      Nie, ponieważ większość wybrzeża jest chroniona, poza tym rafy mogłyby stwarzać zagrożenie. W Abu Dabbab w szczególności z uwagi na żerowisko żółwi w zatoce (ale i na zewnętrznych rafach również). Zodiaki z bazy nurkowej mogą się poruszać w sposób szczególnie kontrolowany. Inne motorowe wynalazki nie.
      Nurkowania jak najbardziej tak. W Solymarze na terenie hotelu jest baza włoska (Diving Ocean - "domek" na pagórku po prawej stronie zatoki i "kiosk" przy samej plaży, z wiatami, z ktrych gościnnie korzystają też inne bazy), Poza tym jest sporo innych baz, zlokalizowanych w lub obok innych hoteli w okolicy, do wyboru do koloru. W tym polskie.
      > Skuter wodne najbardziej:)
      • kkk Re: Marsa Alam 02.05.12, 19:38
        Wszystko juz zostało napisane, jedyne co mogę dodać to z Marsa możesz pojechać do Luxoru, Asuanu, Abu Simbel - polecam! :) byłam widziałam, na pewno warto a NAWET TRZEBA zobaczyć (1000 razy bardziej niz sławetne piramidy).
    • hasis56 Re: Marsa Alam 03.05.12, 17:58
      - Interesuja mnie bardzo atrakacje sportowe: przedewszystkim nurkowanie,banan,narty wodne ,skutery wodne , rowerki lub kajaki czy takie cos jest dostepne w marsa alam moj hotel Sol Y Mar Abu Dabbab ???
      Skuter wodne najbardziej:)-

God save the turtles !!!!!!!!

• des4 skuterobananów w Dabbab niet 03.05.12, 23:16
      wieś tańczy i śpiewa w Hurghadzie i Mielnie

dzięki Bogu...

ale habibka może znajdziesz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka