Dodaj do ulubionych

pytanie do znawców hoteli

13.05.12, 17:11
witam
w tym roku chce dac jeszcze raz szanse Egiptowi po nudnym MarsaAlam wybiore HURHGADE
i tu moje pytanie jaki hotel znajduje sie blisko centrum posiadający 4-5* i mający w swojej ofercie ALL min od 9 do 2 w nocy a najlepiej 24h
dodam ze przegladam rzone oferty ale wiekszosc all do 23
z góry dziekuje za konkretne odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • zoro27 Re: pytanie do znawców hoteli 29.05.12, 13:41
      podbijam bo zaraz bede wyjezdzał a nic konkretnego nie znalazłem
    • werkaem Re: pytanie do znawców hoteli 29.05.12, 14:15
      Blisko centrum jest hotel Arabia Azur Resort (do Sakali 1,5km, do centrum Hurhardy (dowtown) ok.3km i ma all inclusive do 2 w nocy.
      Możesz jeszcze zobaczyć hotel Arabella Azur i Grand Plaza, też blisko centrum, ale all mają do 24. Niestety ale te najlepsze hotele z ALL do 2 w nocy lub 24 h nie są w pobliżu centrum, tylko raczej daleko od centrum a miejcu, gdzie są najlepsze plaże.
      • liliansob Re: pytanie do znawców hoteli 29.05.12, 18:25
        Lillyland Beach, nad którym się zastanawiam na sierpień ma 24h all
        • l-a Re: pytanie do znawców hoteli 29.05.12, 20:15
          liliansob napisała:

> Lillyland Beach, nad którym się zastanawiam na sierpień ma 24h all

Pytanie było o hotel blisko centrum, jest mnóstwo hoteli o wiele lepszych niż Lillyland Beach w odległości 15-18 km od centrum Hurghady (Lilliland jest ok. 17 km) z dobrym all inclusive do północy lub nawet 24h.
          • ami.ra Re: pytanie do znawców hoteli 29.05.12, 20:38
            Dobra zabawa super klimacik ma Ali Baba ......tylko bar do ok 1 w nocy ale to spoko wystarczy:)
    • dariusznow Re: pytanie do znawców hoteli 29.05.12, 21:02
      Może to głupie pytanie ale na cholerę Ci ten All przez całą dobę?

Nie chcę niczego narzucać ale można i należy na urlopie robić coś więcej niż leżenie, jedzenie i picie - szczególnie w Egipcie
      • zoro27 Re: pytanie do znawców hoteli 29.05.12, 22:13
        niekoniecznie 24h ale do 2 w nocy a dlaczego bo wieczorami najlepiej sie siedzi
        za wycieczki dziekuje w Turcji sie umeczyłem na Pamukale powiedziałem nigdy wiecej a wiec pozostaje lezenie :)
        a blisko centrum bo w tym Marsa sie wynudziłem jak mops wkoło pustynia dlamnie Tragiczna okolica

mam nadzieje ze w pełni zaspokoiłem twoją ciekawosc na zadane pytania
        • maoko Re: pytanie do znawców hoteli 30.05.12, 15:38
          Raczej nie uzyskasz na Twoje pytanie satysfakcjonującej odpowiedzi, chyba że uściślisz: jak blisko centrum - Sakalli?
          W samej Sakalli nie znajdziesz hotelu z All do 2 w nocy, choć masz gdzie pochodzić i nie musisz korzystać z taksówek. W jej centrum jest w miarę dobry Sea Gull - All do 23:45 (jak ja byłam, czas był pilnowany co do sekundy, ale można było sobie przed końcem wziąć kilka kolejek na raz, jednak to było trochę czasu temu).
          • mrsnice Re: pytanie do znawców hoteli 30.05.12, 16:19
            ja też byłam w Sea Gull i polecam. Co, prawda miałam HB, więc z hotelowych alkoholi nie korzystałam. Ale po wyjściu z hotelu są dyskoteki, bary i wszystko, co potrzeba.
            • zoro27 Re: pytanie do znawców hoteli 30.05.12, 22:28
              makao no własnie nie wiem jak jest w Hurghadzie jesli chodzi o okreslenie jak blisko centrum
              nie chciałbym byc poraz kolejny rozczarowany ze w koło brudna pustynia
              osobiscie jednak wole TR bo jes gdzie wyjsc wieczorkiem ale zona powiedziała ze 3 raz nie chce tam jechac
              jesli mam uscislic to pasowała by mi taka okolica zeby mozna było isc wieczorkiem na spacer pooglądac jakies sklepiki potargowac sie o jakies suveniry moze z raz by sie poszło na dyskoteke aczkolwiek w wieko prawie 40 nie wypada no ale wakacje :)
              • dariusznow Re: pytanie do znawców hoteli 30.05.12, 23:14
                Jeśli mogę raz jeszcze to żeby połazić po sklepach nie musisz być w Sakkali
                zerknij sobie na plan
                www.google.pl/imgres?imgurl=http://republika.pl/hurghada/images/mapHRG.jpg&imgrefurl=http://www.hurghada.pl/maphrg.html&h=895&w=718&sz=275&tbnid=As5dg18PpFmlGM:&tbnh=90&tbnw=72&zoom=1&usg=__8yy5C7rC5KDeEorSajRKT14zcNo=&docid=wCQ5dJhigD_gDM&hl=pl&sa=X&ei=SInGT5P3JNDLtAai8PkQ&ved=0CHUQ9QEwAA&dur=592
                Część nazw hoteli się zmieniła, niektórych nie ma ale zarówno w Sakalli jak i przy Willage Road masz deptaki i możestwo sklepików, podobnie bardziej na południe w okolicy hoteli Mamlouk (nie ma na planie) i Alf leila Wa Leila oraz Jungle (nie ma na planie) jest typowo europejskie centrum handlowe Sezo, Kleopatra (sklep ze stałymi cenami) i promenada ze sklepikami, gdzie swój sklepik z papirusami na niejaki Marko świetnie mówiący po polsku

nie bardzo wiem co co TR - Turcja?

Co do Pamukali to mnie rozczarowałeś bo uważam je za jedno z najpiękniejszych miejsc jakie widziałem i jest warte każdego trudu alby je zobaczyć.. :)

Co do all to niewiele pomogę, bo posiedzieć lubię ale raczej przy sziszy i piwku, ew "gintonic " men fadlak

Sprawdź hotele Garden i Mamlouk (obok siebie właściwie jeden komleks, jest sporo na forum, chba w Gardenie all dosyć długo albo 24h, ale nie są one tanie)
                trochę fotek z tych hoteli tutaj www.fmix.pl/albumy/6865/8

Mam nadzieję, że trochę pomogłem :)

co do poruszania się to poczytaj forum bo akurat w Hurg bez problemu jedziesz wszędzie busem za grosze więc pojęcie blisko staje się bardzo względne...
                • zoro27 Re: pytanie do znawców hoteli 31.05.12, 21:17
                  dziekuje za odpowiedzi ale przekonałem zone do TR-tak Turcja
                  jesli chodzi o Pmaukale to miejsce super ale podróz męcząca i dlatego nigdy wiecej
                  no nic moze jeszcze kiedys dam szanse Egiptowi narazie jakos jestem negatywnie nastawiony do tego miejsca przez Marsa mimo pieknej rafy i zobaczeniu zólwików przy hotelu
                  jesli uraziłem kogos kto kocha Egipt to przepraszam
          • a.m-skurska Re: pytanie do znawców hoteli 02.06.12, 13:14
            travelzone.pl/oferty.html?seekAdv=1;seekDataOd=2012-07-03;seekDataDo=2012-07-17;seekGeo=Region%3A%20Hurghada;seekDojazd=2;seekKat=4;seekRodz=1;seekDepar=7;seekAme[0]=3
            w opcjach zaawanasowanych wyszukiwania jest all24h więc zaznacz i szukaj
            • deoand Re: pytanie do znawców hoteli 02.06.12, 14:47
              Padła tu nazwa hotelu See Gull -nie wiem czy nie ma fajniejszych hoteli w HRG ale rzeczywiście See-Gull wyglada nieźle i jest w samym centrum Hrg -jak pójdziesz w kierunku takiej syrenki chyba , no przynajmniej takiej rzeźby , to po drodze masz sklepów od jasnej ciasnej i knajpek tez a i kluby sa w poblizu - a po powrocie to nogi beda ciebie pewno bolały -chyba , że z powrotem złapiesz jakiegos busika . Pustyni to nie ma chyba , że wejdziesz w uliczkę prostopadła do głownej trasy to jak w całym Egipcie -wtedy to syf , kiła i mogiła . Ale kto ci każe zbaczać tam gdzie nie trzeba .
        • kkk Re: pytanie do znawców hoteli 04.06.12, 17:52
          o kurcze, współczuję ci :) jeśli się w Marsa wynudziłeś
          polecam polskie morze, okolica jaka jest wiadomo, wszędzie bary, dyskoteki, chętne laski i inne tego typu atrakcje, i alkohol 24 h/dobę ;) i również towarzystwo powinno ci pasowac.
          Nie wybieraj Egiptu, to Afryka, a tam wszędzie pustynia, nudaaaaa ;) zostaw ją ludziom mającym pasję nurkowania zwłaszcza, oni tam mają raj na ziemi
    • turysta38 Re: pytanie do znawców hoteli 04.06.12, 10:07
      Też polecam hotel Sea Gull. Byłem tam 4 lata temu. Jak się decydowaliśmy to głównie ze względu na położenie - centrum wszędzie blisko. Busikiem trzeba jechac do starej cześci Hurgady ale tam byliśmy raz. Natomiast jak szukasz rozrywki to do zastanowienia czy Sharm el Sheikh nie jest lepsze - bardziej rozrywkowe i rafy przy hotelach (szczególnie polecam Hadabe). Z hotelemi ten sam problem bardzo blisko centrum są raczej bez długiego all i trochę gorsze. Sea Gull ma bardzo dobrą kuchnie i fajne baseny. Właściwie są to dwa hotele stary obok siebie i można będąc zakwaterowanym w jednym chodzic do drugiego na basen czy posiłki. Minusem jest plaża bez rafy. Większość raf przy hotelech została zdewastowana. Warto popłynąć na rafy statkiem z klubu nurkowego nawet na samo snurkowanie - sa nawet z polską obsługą.
    • luwin Re: pytanie do znawców hoteli 04.06.12, 11:28
      Byłem w hotelu Arabia Azur, do ścisłego centrum jest ok. 15 minut spacerkiem,można też podjechać taksówką, ale wokół hotelu są też pasaże handlowe jak ktoś chce zrobić zakupy.
      Hotel położony jest bezpośrednio przy plaży. Osoby które maja pokoje na parterze z tarasem to praktycznie wychodzą i są już na plaży.
      W hotelu jest kilka barów i restauracji, w których serwowane są posiłki na okrągło, tak wiec można jeść i pić już od wczesnych rannych godzin chyba nawet od 6 aż do 2 w nocy. Restauracje są czyste. Drinki są przepyszne, od koloru do wyboru, soki troszkę rozcieńczane ale tragedi nie ma, natomiat napoje typu pepsi, sprite fanta itp są 100%, bo nalewają z butelek. Jedzenie jest naprawdę dobre i dużo tego wszystkiego.
      Na terenie hotelu znajduje się dyskoteka, warto tam zajrzeć, jest równiez billard, tenis, siatkówka, a tuż przy hotelu oferowane są również różnego rodzaju sporty wodne. Hotel ma dwie piękne rafy koralowe sztucznie utworzone, warto wiec zabrać płetwy i rurkę, można wtedy podziwiac piękne ryby, a jest ich sporo. Leżaków dużo, nie trzeba wcześnie wstawać aby zarezerwować, zawsze znajdzie sie jakies wolne miejsce. Poza tym pokoje ogromne.
      Polecam, hotel naprawdę bez zastrzeżeń.
      • dariusznow Re: pytanie do znawców hoteli 04.06.12, 12:45
        Hotel ma dwie piękne rafy koralowe sztucznie utworzone,
        Gdyby tak można było.....

W Azurze nie mieszkałem ale byłem i odniosłem wrażenie, że czasy świetności ma za sobą
        Wszystko już zestarzałe, kilka razy odnawiane, trąci myszka
        ale hotel zbiera świetne opinie
        • alfaromeo75 Re: pytanie do znawców hoteli 05.06.12, 09:59
          To pojedz do Sharm znajdź hotel w centrum i napewno bedzie lepiej niz w Hurgadzie
          • zoro27 Re: pytanie do znawców hoteli 05.06.12, 21:01
            do kkk jesli u nas była by pogoda to za przeproszeniem w dupie miałbym zagraniczne wycieczki
            a co w tym Marsa mozna było robic wieczorem ? i jeszcze bym sie utopił bo był opdpływ a poszlismy na rafe bez płetw
            abstarchując od tego jednak wybrałem hotel fantazja1001 ze wzgledu na to ze jest jungle obok a tui ma bezpłatny wstep i wize w cenie i z tego co czytałem 5-10 minut spacerkiemn do bazaru marketu i tym podobnym i całoddobowo w lobby napoje ciepłe
            • dariusznow Re: pytanie do znawców hoteli 09.06.12, 18:57
              dziekuje za odpowiedzi ale przekonałem zone do TR-tak Turcja

abstarchując od tego jednak wybrałem hotel fantazja1001

Prawdziwy zorro w dwóch krajach jednocześnie :)

Co do hotelu zwanego również Alf Leila Wa Leila to masz blisko do centrum handlowego Senzo - typowa galeria dla bogatych miejscowych, bo do bazaru, to daaaleko (myślę o Daharze)
              Poza tymm w tym hotelu są fajne pokazy
              • zoro27 Re: pytanie do znawców hoteli 09.06.12, 22:14
                dwa kraje ? a czytac ze zrozumieniem i patrzec na date wpisu to w szkole uczyli?
                nie chce mi sie tłumaczyc jak dziecku jak wyslisz troszke szare komórki sam dojdziesz do wniosku czy jade do tam czy tu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka