Dodaj do ulubionych

karta SIM w Egipcie

17.05.12, 03:18
jak wyglada obecnie kupno karty SIM przez cudzoziemca w Egipcie?jakie są ceny za kartę i kwoty doładowania? posty jakie znalazłem na forum pochodzą sprzed kilku lat...z góry dzięki za info
Obserwuj wątek
    • kasia_p45 Re: karta SIM w Egipcie 17.05.12, 09:57
      Normalnie. Kupujesz karte SIM wkładasz do telefonu bez simlocka. Doładowujesz i juz :)
      Robiłam tak w tym roku w Hotelu Titanic Palace w Hurghadzie.. Wczesniej przed hotelem LTI Grand Azure w Sharm.. a jeszcze wczesniej w jakims sklepie firmowym Vodafone w Hurghadzie.. i tyle :))
      • allax34 Re: karta SIM w Egipcie 17.05.12, 10:30
        A jakie są ceny za kartę SIM i doładowanie i minuty połączenia do Polski pamiętasz może ??
        • coca.kola Re: karta SIM w Egipcie 17.05.12, 11:24
          starter Mobinil kosztuje chyba 25 LE, doładowania od 25LE. Nie pamiętam ile kosztuje minuta połączenia do PL, ale zdecydowanie taniej niż z polskimi operatorami. 25 LE starczyło mi na kilkanaście minut rozmowy do Polski.

p.s. takich wątków masa tutaj, nawet jakoś niedawno był jeden na ten temat. wyszukiwarka naprawdę nie gryzie;)
          • kasia_p45 Re: karta SIM w Egipcie 17.05.12, 12:21
            No ja za starter 35 LE płaciłam ale oczywiście przepłaciłam tak samo za doładowania..
            Tak czy owak opłaciło sie i nawet nie dałam rady tego wykorzystac do konca..
            Ale ja juz tak mam niestety :))
    • damian2323 Re: karta SIM w Egipcie 17.05.12, 15:12
      dzieki za wszystkie info! szczegolnie o wyszukiwarce, choc ta znalazle posty z 2009r i starsze. a pytalem dlatego, ze np. w zeszlym roku kupujac karte SIM na Dominikanie mialem z tym troche zachodu i papierkowej roboty.
      • jasminkablack Re: karta SIM w Egipcie 17.05.12, 19:05
        Poproś jakiegoś Egipcjanina, żeby Ci kupił kartę SIM wtedy zapłacisz max 5LE :) Vodafone kupione przez Egipcjanina kosztuje 2LE :))
    • marcinr74 Re: karta SIM w Egipcie 03.06.12, 09:52
      Siemano!
      jak pogrzebałem po ichnich stronach operatorów i mniej więcej kształtuje się to tak:
      1. Mobinil - starter za 15-17 EGP, minuta do Polski - 4 EGP, SMS - 0,90 EGP
      2. Vodafone - starter za 20 EGP (w tym 5 EGP na start), minuta do polski 3,5 EGP, SMS - 0,80 EGP
      3. Etisalat - starter za 10 EGP, minuta do Polski - 2 EGP, SMS - n/d

znajomi jak chcieli kupic karte w Senzomall - musieli okazać paszport, ale nie wiem dlaczego, bo się wystraszyli i nie kupili:)
      Dużo osób mówi, że bądź to nie stanowi problemu, bądź to można "zlecić" lokalsowi:)

• gladi3 Re: karta SIM w Egipcie 03.06.12, 12:45
        witam!pisze z egiskiej karty sim.kupil mi moj egipski kolega w mobil nil,net w tel super!koszta ok 1dolar za 2min,jednak by to aktywowac to bioro obslugi i gdyby nie moj przyjaciel nie dalbym rady.ogolnie pozdro ym Hurghady,z nowosch. W koncu piekne chodniki w sakkala.
      • marcinr74 Re: karta SIM w Egipcie 12.06.12, 11:58
        Any news?

:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka