jolaelektroda 23.06.12, 18:06 Czy ktoś leciał z nimi do Hurghady? Dzisiaj ponoć wracali z nad morza czarnego do Warszawy z powodu usterki. Wcześniej nazywali się Yes airways, zastanawiam się jak się będą sprawować w tym sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: Linie lotnicze OLT express 23.06.12, 18:56 Oto link wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Samolot-z-Polakami-musial-zawrocic-w-drodze-do-Egiptu,wid,14673921,wiadomosc.html Na szczęście nic się nie stało i znowu ponoć turyści polecieli do Marsa . Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: Linie lotnicze OLT express 23.06.12, 19:18 Ja korzystam tylko z linii, które lataja boeingami :) Odpowiedz Link Zgłoś
jolaelektroda Re: Linie lotnicze OLT express 23.06.12, 20:01 W ofercie na lato Sun Fun ma te linie i trochę się obawiam Odpowiedz Link Zgłoś
walerka_1914 Re: Linie lotnicze OLT express 23.06.12, 21:05 No ja też sie obawiam bo za 13 dni lecimy z S&F tymi liniami do Hurgady,i nie dosyć,ze ogólnie boję się latać to teraz jeszcze kolejne wpadka OLT Express.No masakra jakaś:( Odpowiedz Link Zgłoś
kiepa76 Re: Linie lotnicze OLT express 23.06.12, 23:05 My lecimy w poniedziałek z s&f do Sharm właśnie tymi liniami :( Dziś Nam przesunęli wylot z 5 na 3 rano....... Odpowiedz Link Zgłoś
jolaelektroda Re: Linie lotnicze OLT express 24.06.12, 06:59 To jak już wrócicie to dajcie znać czy były jakieś opóźnienia i jak lot ogólnie. Miłych wakacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yo_witka Re: Linie lotnicze OLT express 25.06.12, 09:51 Wracalimy z OLT z Hurghady 15.06- wszystko ok. Wylot i przylot o czasie - załoga mieszana - stewardessy Polki i pana kapitan Egipcjanin ale starający się mówić po polsku:) Sky Bar płatny w PLN-ach co uważam jest zaletą. Samolot Airbus jakiśtam nie znam się:) Ale sporo miejsca na kolana - w tamtą strone lecieliśmy równiez Airbusem linii egipskich ( Air Cairo) i siedzenia były tak tragicznie blisko siebie że nawet ja przy wzroście 160cm miałam problem żeby zmieścić kolana Także OLT na plus. W zeszłym roku byliśmy w Turcji z nimi jeszcze pod szyldem YES airways i również wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jun-gel Re: Linie lotnicze OLT express 25.06.12, 10:18 Wracałam 21 czerwca z Hurghady a leciałam 7 czerwca do Hurghady - wszystko punktualnie 100% bez usterek ! Załoga całkowicie " polska" . Odpowiedz Link Zgłoś
kiepa76 Re: Linie lotnicze OLT express 25.06.12, 12:25 Trochę podniosły mnie te wypowiedzi na duchu......Wylot mamy dzisiaj o 3 w nocy -czyli jutro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
li1210 Re: Linie lotnicze OLT express 25.06.12, 18:07 Wczoraj z nimi wróciłam .Powrót był planowany na 15,40 a wylecieliśmy ok.22.Samolot przyleciał opóżniony z Polski.Podano nam ,że po wystartowaniu z Poznania stwierdzono awarię i samolot musiał wracać .Biuro Itaka zorganizowała posiłek i napoje .Nie wiem jak inne biura.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Linie lotnicze OLT express 26.06.12, 11:08 Zła passa olt trwa. Aż mi ich szkoda. Dzisiaj ATR w poznaniu ... Odpowiedz Link Zgłoś
2marta366 Re: Linie lotnicze OLT express 26.06.12, 18:40 LI! dobrze, że chociaż w tej podróży itaka się Wami zajęła;) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia1416 Re: Linie lotnicze OLT express 01.07.12, 22:08 Właśnie dziś wróciłam z Egiptu liniami OLT i było OK. Wylot i lądowanie bez opóźnień (wawa). Ogólnie było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
eg1504 Re: Linie lotnicze OLT express 03.07.12, 08:07 dzięki za info, lecęc z nimi w sobotę:) Odpowiedz Link Zgłoś
kiepa76 Re: Linie lotnicze OLT express 04.07.12, 11:27 Wróciliśmy dzisiaj w nocy z Sharm liniami OLT ,lot w dwie strony spokojny o czasie.Obsługa bardzo miła,lecielismy airbusem-wygodne siedzenia i w porównaniu do poprzednich lat dużo więcej miejsca na nogi (przy 194 wzrostu to ważne hehehe) Odpowiedz Link Zgłoś
optio11 Re: Linie lotnicze OLT express 06.07.12, 16:03 Mysmy lecielismy 21.06 do HRG z Katowic i wszystko gralo, ale powrot juz byl z innym polskim przewodnikiem Bingo Airlines. Skad ta zmiana, nie wiadomo, ale takze bez problemow:-) Odpowiedz Link Zgłoś
scraby Re: Linie lotnicze OLT express 09.07.12, 19:54 Ja się właśnie dowiedziałem, że jutro lecę z nimi do Sharm , miałem z Bingo ale zmienili na OLT Express, może i lepiej bo BIngo to niezłe Bingo jest, mają jedną maszynę wiec jak się coś stanie ( np. wymiana pneumatyka, czyli opony), to obsuwa jest w czasie, wiec dobrze że OLT lecę. Kiedyś czekałem 4 godziny w Wawie na wylot na Kretę z powodu wymiany opony w samolocie, jakież poruszenie wielkie było w poczekalni, ze jak to samolot opóźniony?!!! Niezadowolenie klientów max, agresja 120 %, tylko jak spytałem ( pracuję z samolotami) , kto wsiądzie do samolotu , którego jedna opona podwozia głównego kwalifikuje się do wymiany i może strzelić czytaj pęknąć podczas lądowania, co grozić może....., sami sobie dopowiedzcie, to cisza zapadła...czasem nerwica nas ogarnia a opuszcza trzeźwe myślenie, wiec wolę spóźniony ale bezpieczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
gerv.azy Re: Linie lotnicze OLT express 09.07.12, 18:52 A zgadzam się, ostatnio jakoś komfortowo można było wyprostować nóżki. Choć tyle nie mierzę, cenię sobie przestrzeń przede mną:) Odpowiedz Link Zgłoś
goldenka100 Re: Linie lotnicze OLT express 09.07.12, 20:43 wracałam z Hurghady 6.07.Lot super ,bez zadnych problemów-i start i lądowanie naprawde idealne.Samolot czysty,załoga swietna.Pilotowała Pani kapitan.Niewiem skad te obawy co do tych lini Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: Linie lotnicze OLT express 09.07.12, 23:44 Ja tez 6 lipca wracalam z egiptu tymi liniami wszystko bylo o.k zadnych opozniej i niespodzianek ale maz skarzyl sie na mala ilosc miejsca na nogi :-( tymi samymi liniami lecielismy dó egiptu i tez bylo wszystko o.k ale tym razem bylo wiecej miejsca na nogi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fazib Re: Linie lotnicze OLT express 21.07.12, 22:00 OLT Express 20 lipca wracałem z Hurghady do Katowic. Planowo wylot miał być o godzinie 20:45. Było lekkie opóźnienie, ale przylot do Katowic był zgodny z planem 1:25 w dniu 21 lipca. Wszystko w czasie lotu było w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
walerka_1914 Re: Linie lotnicze OLT express 22.07.12, 15:42 Wracałam nimi wczoraj z Hurgady do Poznania wszystko ok.Jedyny minus dla większosci na pokłądzie to słaobo zaopatrzony Sky Bar. Głodni i spragnieni Polskiego jedzenia rodacy rozczarowani bo nie było dostępnych w ofercie kanapek z Polskim "obkładem".oraz małusieńka dostępność napoi i to nie tylko wyskokowych,ale wszystko oczywiscie na wesoło.Obsługa jak dla mnie ok .Co mnie na mega plus zaskoczyło to dużo miejsca (jak dla mnie a wieloma liniami latałam) do siedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dianaro Re: Linie lotnicze OLT express 24.07.12, 21:00 Ciekawe co z tego wyniknie: www.tvn24.pl/nie-zloza-sprawozdania-moga-stracic-licencje,266816,s.html Odpowiedz Link Zgłoś
dianaro Re: Linie lotnicze OLT express 27.07.12, 10:47 www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/olt-express-juz-nie-lata,267331.html Odpowiedz Link Zgłoś
fazib Re: Linie lotnicze OLT express 27.07.12, 11:37 data.flight24.com/flights/yap7325/ Odpowiedz Link Zgłoś
scraby Re: Linie lotnicze OLT express 27.07.12, 11:48 no to mi się udało wrócić z nimi przysłowiowym rzutem na taśmę, wróciłem 25 lipca rano z Sharm a 26 już nie latali ale fart :) Odpowiedz Link Zgłoś
fazib Re: Linie lotnicze OLT express 27.07.12, 12:06 Skąd wiesz że nie latają? Z mojego linku wynika że dzisiaj z Katowic do Hurghady o 5:00 polecieli planowo. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: Linie lotnicze OLT express 27.07.12, 12:49 OLT express straciło dzisiaj koncesje i ogłosi upadłość. Natomiast OLT Poland, który obsługuje loty charterowe działa bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Linie lotnicze OLT express 27.07.12, 13:15 Może i działa, tylko ciekawe czy będzie miał czym latać.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
4lata Re: Linie lotnicze OLT express 27.07.12, 14:21 czy Sun&fun do Egiptu lata tylko OTL? czy odwolują wam loty? Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: Linie lotnicze OLT express 27.07.12, 15:06 ups... amber gold zupełnie wycofał się z finansowania OLT. Więc chyba nie tylko OLT regional 'poleci', ale też OLT poland. Co stawia biura podrózy w nieciekawej sytuacji ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
adaneta Re: Linie lotnicze OLT express 27.07.12, 23:16 my wylądowaliśmy 27.07 o g.1.25 w warszawie, wylot z hurghady 26.07 g.20.45 napiszcie czy OLT realizuje loty charterowe, bo znajomi zostali w HRG i już się martwią czy(m) wrócą?... Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Linie lotnicze OLT express 27.07.12, 23:28 adaneta napisała: > my wylądowaliśmy 27.07 o g.1.25 w warszawie, wylot z hurghady 26.07 g.20.45 > napiszcie czy OLT realizuje loty charterowe, bo znajomi zostali w HRG i już się > martwią czy(m) wrócą?... To pytanie skieruj do przedstawicieli OLT. Oficjalnego komunikatu na ten temat nie wydano. Odpowiedz Link Zgłoś
dianaro Re: Linie lotnicze OLT express 31.07.12, 11:13 To było do przewidzenia: kontakt24.tvn.pl/temat,dzis-upadlosc-olt-turysci-uziemieni,54014,html?categoryId=496 www.tvn24.pl/stres-dezorientacja-mieli-leciec-olt-siedza-w-hotelu,268121,s.html Odpowiedz Link Zgłoś