Dodaj do ulubionych

CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.04, 08:08
WITAM

CZY KTOS BYL OSTATNIO W HOTELU LE MERIDIEN MAKADI BAY (EGIPT)
Z TRIADA ?
CZY W DALSZYM CIAGU KWATERUJA POLAKOW W GORSZEJ CZESCI TEGO HOTELU?

W MAJU OPISALA TO RZECZPOSPOLITA CIEKAWE CZY COS SIE ZMIENILO OD TEGO CZASU?

www.biznespolska.pl/wiadomosci/prasa/?cityID=warszawa&contentID=97509
Obserwuj wątek
    • Gość: up Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: 81.219.144.* 07.07.04, 09:24
      up
      • Gość: JULIA Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 09:37
        Jaki ty guuupi jesteś i beznadziejny z tym swoim UP, idź stąd i nie zaśmiecaj
        forum, czubku!
        • Gość: up Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: 81.219.144.* 07.07.04, 11:35
          up z pozdrowieniami
    • Gość: andkawon Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 09:50
      Z takim zachowaniem co zrobiła wydaję mi się, że nie... jednak ze swojej strony
      muszę przyznać..., że raz mnie rozczarowywali negatywnie, a innym razem bardzo
      pozytywnie. Jednak nie mam do nich pretensji ...ile osób tyle zdań... i w tym
      roku po raz piąty z nimi lecę, tym razem wylatuję 10 lipca z Katowic do Egiptu
      do Sea Gulla i co więcej jedzie nas 4 osoby ... zabrałem rodzinkę Nowaków...hi
      hi hi...a co do tego czy coś się zmieniło w Le Meridian tego. ale sorki nie
      wiem. Pozdrawiam Andrzej.
    • ewamalecka Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? 07.07.04, 15:41
      Sluchaj,ja juz kilka razy podnosilam na forum ten watek ale nie bylo odzewu,
      lece 17 lipca z Warszawy i chcialam sie skrzyknac z innymi by grupa
      zaprotestowac gdy zastaniemy na miejscu cos niezgodne z oferta (bo trzeba
      przyznac ludzie z Triady ladowali nie raz i nie dwa w Lagoon, Dune a nawet bud.
      glownym bez zadbych ceregieli. W kupie razniej, odezwij sie to cos zadzialamy.
      • Gość: piotrg Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: *.gdynia.mm.pl 07.07.04, 22:00
        Wylatuję też 17.07 na 7+7 z W-wy i mam TRAF 5*(3 osoby).
        Jestem do dyspozycji w przypadku prób zakwaterowania w gorszym standardzie. O
        ile wiem to chyba unikają kwaterowania w Le Meridien w czesci Garden bo ludzie
        sa już z góry bojowo nastawieni. Jak bedzie zobaczymy...
    • Gość: Janina Re: dziwne, że nikt nie odpowiada... IP: 81.219.144.* 07.07.04, 20:29
      dziwne, że nikt nie odpowiada...
      • przemoa Re: dziwne, że nikt nie odpowiada... 07.07.04, 20:46
        moze ludzie przestali do tego hotelu jezdzic z Triada
        • Gość: J23 Re: dziwne, że nikt nie odpowiada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:20
          JA też się dziwię, że ludziska jakoś mało piszą na ten temat. Jadę 10.07 i aż
          boję sie, czym może zaskoczyć mnie Triada. Może ktoś w końcu odezwie się, w
          sprawie kwateunku w Le Meridien.
          • Gość: Janina Re: dziwne, że nikt nie odpowiada... IP: 81.219.144.* 07.07.04, 22:43
            Jak już będziesz na miejscu i w dodatku z dostępem do internetu to może
            napiszesz nam jakiś krótki wątek jakiego miała(e)ś TRAF'a ?
            Niektórzy, np. ja, jadą 24-go i też jakoś nie mogą się doczekać wiadomości od
            osób z TRAFionych 5*, a przecież już kilka turnusów się przewinęło, skończyło...
            • Gość: J23 Re: dziwne, że nikt nie odpowiada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 07:05
              OK, jeżeli będę w Le Meridien, to dam znać co i jak. Gdzie nas kwaterują.
          • Gość: cleo Re: dziwne, że nikt nie odpowiada... IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 07.07.04, 23:46
            u nas 4 osoby były w le meridien. Z tego co mi powiedzieli byli bardzo
            zadowoloni.
            • Gość: guru Podobnie w Magawish :( IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.04, 07:13
              Podobno tak samo Triada robi w Magawish.
              Zamiast w odnowionej czesci Lotus**** kwateruja w starych smierdzacych domkach
              na pustyni :( Triada juz tak ma ;(

Mozecie byc pewni ze przeczytacie o tym w prasie. I znowu prezes Triady bedzie
              zaskoczony !
              • Gość: efka Re: Podobnie w Magawish :( IP: 81.219.144.* 08.07.04, 08:07
                Ludziska potrafią tylko narzekać na tym forum, zwłaszcza na zapas przed
                wyjazdem. Po powrocie to juz nikomu się nie chce... pochwalić np. że było super
                właśnie w tym zagadkowym 5* TRAFIE i w którymś z hoteli...
                • ewamalecka Re: Podobnie w Magawish :( 08.07.04, 10:00
                  Słuchajcie, jak dojedziemy poczekajmy gdzie będą nas chcieli upchać i wtedy
                  bedziemy się martwić, masz racje, jak coś nie gra to jest masa postów, a jak
                  jest OK to cisza, a więc może to dobry znak, że nikt nic nie pisze? Ja na pewno
                  napisze z LeMeridien przynajmniej 2 slowa, bo wiem,że ludziska na to czekają.
                  Lecę 17-go na 2 tyg, ale nie na rejs tylko pobyt. Do zobaczenia w Egipcie!!!!
                  • Gość: efka Re: Ja też napiszę z LeMeridien IP: 81.219.144.* 08.07.04, 13:56
                    Skoro lecisz 17-go na dwa tygodnie - to zapewne drugi tydzień będziemy mieć
                    wspólny - bo my tam wylądujemy 24-go (mamy imprezę 7+7 ale na pewno najpierw
                    bedzie wypoczynek, bo wyruszamy wieczorem z Katowic). Z niecierpliwością
                    będziemy oczekiwać na informacje o tym hotelu, bo jest bardzo prawdopodobne, że
                    to bedzie właśnie nasz TRAF5*. Dlatego "napisz proszę chociaż kilka słów"
                    Ewa
                • przemoa Re: Podobnie w Magawish :( 08.07.04, 17:03
                  efka jestes niesprawiedliwa ; ja w trakcie pobytu i po powrocie chwalilem hot. Zahabia ( moze dlatego ze oczekiwalem 3* a nie 5* ), bylem bardzo zadowolony i mile zaskoczony
                  • Gość: efka Re: Podobnie w Magawish :( IP: 81.219.144.* 08.07.04, 18:00
                    Przepraszam, nie chciałam być niesprawiedliwa, czytałam Twoje sprawozdanie.
                    Tylko brakowało mi pochwał TRAFu właśnie 5*. Ja rozumiem, że wybrać 3* i trafić
                    tak jak Wy super - to jest szczęście. Ale trafiać w 5, a wylądować w 3 - to juz
                    gorzej - a takie właśnie tu słuchy chodziły. Tak?
              • Gość: opi Re: Podobnie w Magawish :( IP: 212.160.106.* 08.07.04, 10:08
                A w sheratonie kwaterują w budzie dla psa!po 5 osób do jednej.SKANDAL.
                ALE WY WSZYSCY PIERD.....!
                Jedziecie na urlop i raczej o tym nie zapominajcie
              • Gość: koala Re: Podobnie w Magawish :( IP: 81.4.20.* 08.07.04, 21:38
                moze jednak warto poczytac katalog, zanim sie wyjedzie do egiptu. Chyba dosc
                dokladnie jest napisane gdzie sa kwaterunki gosci triady???
    • przemoa TRIADA NIE JEST UCZCIWA? 08.07.04, 18:29
      Triada nie ma szans stac sie uczciwa tak dlugo az nie zmieni swej polityki i podejscia do turystow. Jak udalo mi sie dowiedziec od pracownikow Triady za te wszystkie "przekrety" z niedowartosciowaniem obiektow odpowiada p. Katarzyna Tkaczyk pracownica centrali Triady. Pani tej wydaje sie ze nadal pracuje we wczesnych latach 90-tych, kiedy polacy zachlysywali sie wyjazdami zagranicznymi. Pani ta jak przekazala nam przez rezydentow nie boi sie nawet prasy. Dziwi mnie jedynie podejscie prezesa i zarzadu Triady, ze pozwalaja na tak nieodpowiedzialna prace i nie reaguja na sygnaly ktore do zarzadu docieraja.
      • Gość: franc Re: TRIADA NIE JEST UCZCIWA? IP: 212.160.106.* 08.07.04, 18:36
        jaki ty głupi jesteś !Odwal sie od kasi ,prezesa,zarządu itp.Leczysz kompleksy?
        Odpowiada za wszystko cała firma i wszyscy w niej zatrudnieni.Polityka jest
        uczciwa a przedewszystkim skuteczna!i przynajmniej nie musisz trząść portkami
        czy polecisz i czy wrócisz.Z triadą latasz Lot-em i masz gwarancje ,że będziesz
        zadowolony jeżeli tylko rozsądnie podejdziesz do sprawy czyli cena /jakość.
        Błagam nie odpisuj-nie chce cie znać ani czytać
        • przemoa Re: TRIADA NIE JEST UCZCIWA? 08.07.04, 19:10
          Gość portalu: franc napisał(a):

> jaki ty głupi jesteś !Odwal sie od kasi ,prezesa,zarządu itp.Leczysz kompleksy?
          > Odpowiada za wszystko cała firma i wszyscy w niej zatrudnieni.Polityka jest
          > uczciwa a przedewszystkim skuteczna!i przynajmniej nie musisz trząść portkami
          > czy polecisz i czy wrócisz.Z triadą latasz Lot-em i masz gwarancje ,że będziesz
          >
          > zadowolony jeżeli tylko rozsądnie podejdziesz do sprawy czyli cena /jakość.
          > Błagam nie odpisuj-nie chce cie znać ani czytać
          I to jest wlasnie przyklad na podejscie Triady do turystow. Turyscie ktory ma pretensje nie tlumaczy sie , nie rozmawia z nim, tylko nazywa glupim. A i jeszcze nakazuje sie cieszyc ze wogule jedzie i wroci. Tak jak pisalem wczesne lata 90-te nic dodac nic ujac. A do p. Kasi to nie ja sie przyczepilem, a zostala przez rezydentow wskazana jako winna sprawy oszustwa ze statkiem. Dotego to p. Kasia obrazila 45 turystow, ktorzy domagali sie wyjasnien stwierdzajac do rezydentki p. Uli "nie bede z nimi romawiac, niech sobie do prasy pisza". A prezes, ktory odpowiada za spolke tez wody w usta nabral i nie raczy zareagowac na pismo 45 osob. Wiec stary nie zarzucaj mi ze to ja sie czepiam, ja tylko w imieniu oszukanych ludzi informuje przyszle ofiary jaka jest polityka Triady.
          Dla watpiacych w to co pisze, prosze o meila odwrotnie przesle kopie 45 oszukanych turystow, oraz zdjecie 4* kabiny, jaka zaoferowala Triada.
    • Gość: ypse Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: *.supermedia.pl 09.07.04, 11:50
      Witam

Rok temu bylismy z Triada w Turcji na obiezdowce (15 dni).
      Calosc b. fajna lecz byl MALY problem.
      Po zakonczeniu objazdu mielismy wykupiony hotel 4*.
      Dostallismy "apartamenty" w bydynu bez * :((
      Triada do tej pory nie uznaje reklamacji.

Znajomi mieli identyczny problem, lecz wykupili H 3* i tez dostali "apartamenty"
      Dlatego my kupilismy H 4* - ktorego nie otrzymalismy.
      Nigdy wiecej nie wyjade z tym biurem.

Ypse
      • przemoa Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? 09.07.04, 14:23
        ypse Twoj przypadek tylko potwierdza podejscie Triady do turystow !
        • sibill1 Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? 09.07.04, 15:51
          Śledzę Cię od samego początku jak tylko pojawiłeś się z pretensją ukróconego
          wylotu. Potem bardzo podobała mi się Twoja relacja z hotelu Zahabia (
          super!!! ), nagle zmiana o 100 stopni statek **** do bani. Ja pracuję dla
          Triady 5 lat w jednym z oddziałów niestety nie w centrali i nie pozwolę mówić
          że "wszyscy" pracownicy Triady mają złe podejście do turystów. Wiesz ja miałam
          turystów w tym samym terminie co jechałeś (bo łatwo to spr. kim jesteś) i wiesz
          są odmienne relacje - każdy klient jadący od nas z biura ma dokładną informację
          jak wygląda statek - pokazujemy zdjęcia zrobionę tego roku na tym samym statku
          i wiesz może dlatego my nie mamy reklamacji - mogłeś wybrać droższą ofertę jaką
          oferuje biuro konkurencyjne i byłbyś na ***** statku i było by wszystko dobrze.
          Cenę jaką zapłaciłeś odpowiadała standardowi jaką otrzymałeś. Są wypowiedz z
          tego samego pobytu - i milusińsko się je czyta; typu:"ad. statek - czytałem
          wątek Przemoa o statku Triady. Hm. Też plynelismy "AKHNATON"em i wg mnie było
          ok. Luksusów nie było - ale należało się nastawić, że marmurów tam nie
          będzie :) mieliśmy kabiny 306 i 310 (pierwsze piętro, prawa burta (parzyste
          numery to prawa burta, nieparzyste to lewa), z przodu. Taki nasz 2*-3* pokój.
          Aha - nie ma TV :)Przemoa narzekał na klime, koce - ale u nas klima działała (3
          poziomy chłodzenia :), pokój czysty, łazienka też. Pokojowi codziennie czyscili
          i sprzątali, nowe ręczniki układane w smieszne wzorki, minibasen (3x7metrów,
          1,50 głębokości), leżaki (wstań rano i zajmij sobie - bo potem może być
          problem). Stateczek mały - 80 pasażerów zabiera, a załoga około 50 osób :)
          Przemoa nie napisał, ale statek miał wg mnie jedną DUŻĄ zaletę: wychodzisz z
          kajuty na zewnątrz, na świeże powietrze - masz barierkę i możesz filmować lub
          opalać się przed kajutą. A w 5* masz tylko okno (duże - ale co z tego) -
          wychodzi się do "środka" statu - więc jeżeli chcesz wyjść na powietrze - to
          musisz przejść przez cały statek i wdrapać się na najwyższy pokład.
          No i AKHNATON to jeden z szybszych statków - wyprzedzaliśmy te wielkie
          pływające hotele jeden po drugim. A co się z tym wiąże było sporo czasu na
          zwiedzanie i chodzenie po miastach.
          NO I JEDZENIE. PYCHOTA. Dużo, kelnerzy się uwijają, ciasta mniam, mniam :)
          Jak będziesz miał urodziny - to masz jak w banku że zrobią ci tort - nam
          zrobili tort z okazji Dnia Dziecka :] Śniadanka trochę monotonne - ale w końcu
          co można wymyslać na śniadanie (aha - wędlinke to mają nieciekawą).
          PS. Polecam kajuty z przodu statku. I im wyzej tym lepiej (301-314).
          No i kremy z DOOOŻYM filtrem (minimum to 30).
          Ceny na statku: piwo 15 funtów, woda 1.5l - 5 funtów. Wina nie piliśmy :)
          Na lotnisku od razu rozmien 50$-100$ (koniecznie ze 20 funtów w 1 funtowych
          banknotach) - podczas zwiedzania miast na własna rękę - 1 funciaki są
          niezbędne :]
          poz!

no właśnie - hmmm ....... Ale każdy ma swoje potrzeby. Tak jak piszesz sam
          luksusów nie oczekiwałeś a jednak nie spełniło to Twoich oczekiwań . Ale moze
          zaczekaj na odpowiedź - bo na rozpatrzenie reklamacji jest od 30 do 60 dni
          zależy czy trzeba czekać na opinie pilotów i wtedy siej zamęt . Ja życzę przede
          wszystkim samych miłych i uprzejmych i niekonfliktowych klientów w Twojej pracy
          ( jeżli pracujesz ) i w przyszłym roku "lepszych" wrażeń z wakacji.
          pozdr
          • przemoa Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? 09.07.04, 18:18
            Nigdy nie twierdzilem ze wszyscy pracownicy maja zle podejscie do turystow. Wydaje mi sie ze osoby winne problemu zostaly wyraznie wylonione(dostalo mi sie na forum wlasnie za personalizacje). Zawsze uwazalem ze to co dobre nalezy chwalic i tak robie, inne zdanie na temat problemu rejsu nie jest zwrotem o 180 stopni. To ze ja pisze o tym na forum nie oznacza ze jest to wylacznie moje zdanie. Biura nie posiadaja informacji jaki statek Triada proponuje, a tym bardziej nie posiadaja zdiec (w Poznaniu). Nawet poznański odzial Triady pierwsze zdiecie AKhnaton-a dostal ode mnie.

Raz jeszcze pragne podkreslic ze nikt z grupy nie wymagal luksusow. Ludzie domagali sie tak jak oferowano i zawarto w umowie jednostki 4*. Jedak w porownaniu z innymi statkami 4* Akhnaton zdecydowanie odbiegal, co nawet potwierdzila w rozmowie rezydentka p. Urszula.
            Do chwili obecnej nikt z Triady nie przedstawil dowodu na to ze statek posiada deklarowane 4*.

W jednym sie z Toba zgadzam jedzenie na statku wspaniale i gdyby wydawac certyfikaty na podstawie jakosci podawanych posilkow to Akhnaton spokojnie moze dostac nawet 5*. Obsluga statku byla b.mila , ale to chyba wynika z przyjaznego podejscia Egipcjan do turystow.
        • Gość: TRIADA Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: 212.160.106.* 09.07.04, 15:55
          Wkrótce minie miesiąc od Pańskiego powrotu z Egiptu, a emocje ciągle żywe!
          W związku z tym, że tezy Pańskich wypowiedzi na tym forum zaczynają się
          ostatnio powtarzać, postanowiliśmy nieco ożywić dyskusję przedstawiając
          wszystkim zainteresowanym certyfikat egipskiego Ministerstwa Turystyki.
          Jest to dokument potwierdzający kwestionowaną przez Pana kategorię
          czterech gwiazdek przyznaną statkowi Echnaton.

www.triada.pl/show.php?ID=1089380302x2070957338&X=2035447170&ZB=
          Przy okazji chcielibyśmy dodać, że co tydzień z naszym biurem przebywa w
          Egipcie ok.1400 turystów. Większość dobrze się bawi zwiedzając ciekawe miejsca
          i odpoczywając od codzienności, wiec wracają zadowoleni.
          Tylko nieliczni podzielają Pańskie zamiłowanie do wiecowych form spędzania
          wolnego czasu, pisania skarg, zbierania podpisów itp. Nikt nie jest w tym
          jednak tak dobry, jak Pan! Kapelusze z głów przed Tym, co od grupy ok.100
          turystów Triady przebywających w tym czasie na Echnatonie uzyskał 45 podpisów
          pod NIEZASADNĄ skargą! Najwyraźniej kocha Pan to zajęcie i oddaje mu się z
          najprawdziwszą pasją..

Panie Przemysławie, życzymy dalszych sukcesów. Polecamy jednak zająć się
          sprawami, które bardziej zasługują na angażowanie Pańskiego czasu i talentu.

Z poważaniem
          Triada BP
          • przemoa do autora TRIADA 09.07.04, 17:55
            Jest mi niezmiernie przykro ale zaprezentowany link nie prowadzi do strony zawierajacej certyfikat statku.Jak do tej pory nikt go nie widzial i byc nie moze skoro nawet na statku go nie bylo. Co do zbierania podpisow to i uczestnicy i pracownicy Triady wiedza ze nikt ich nie zbieral. Reklamacja lezala w recepcji i kto uwazal za stosowne sie pod nia podpisal. Skoro szanowny autorze Triada uwarzasz ze skarga byla niezasadna to dlaczego Spolka Triada nie udzielila do dnia dzisiejszego odpowiedzi ? Prawdopodobnie nie posiada argumentow dla udzielenia takiej.
            Co do moich milosci to prosze pozostawic je mnie.
            Podobnie jak pracownicy Triady i ja jestem pracownikiem. Z ta roznica, ze odpowiadam na pisma, tym bardziej na zarzuty. Triado (spolka) moze jednym ruchem uciac temat rozsylajac odpowiedzi na przedstawione w pismie zarzuty, prawidlowo uzasadnione. Jak do tej pory cisza, nawet prezes firmy nie poczuwa sie aby udzielic odpowiedzi. Jak mozna wyzej przeczytac nie tylko nasza grupa czeka na odpowiedz, sa i tacy co juz rok czekaja...
            • Gość: TRIADA Re: do autora TRIADA IP: 212.160.106.* 09.07.04, 18:27
              Przepraszam, ten link powinien zadziałać.

www.triada.pl/show.php?ID=1089390046x693796735&X=505088984&ZB=

• przemoa Re: do autora TRIADA 09.07.04, 18:37
                Gość portalu: TRIADA napisał(a):

> Przepraszam, ten link powinien zadziałać.
                >
                > www.triada.pl/show.php?ID=1089390046x693796735&X=505088984&ZB=
                >

Pod tym linkiem jest umieszczony certyfikat ministerstwa turystyki Egiptu . Dziwi mnie dlaczego datowany jest 6 lipca 2004, wystawiony na dopiero na zyczenie Triady?
                • Gość: Bolo Re: do autora TRIADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 18:59
                  LUDZIE, JACY WY JESTEŚCIE BEZNADZIEJNI ZAMIAST MYŚLEĆ O WYJEŻDZIE, WYPOCZYNKU
                  TO WY JUŻ TERAZ WSZYSCY SIĘ "NAKRĘCACIE".Śmieszni jesteście z tekstami np. jak
                  nas zakwaterują ... to wszyscy się zwołamy i zrobimy aferę itp. Nie dziwię się
                  teraz że na tym forumm jest tylu niezadowolonych ludzi z wyjazdów bo jak już na
                  kilka dni przed wyjazdem napuszczacie samych siebie na biuro i obsługę.Teraz
                  widzę że problemy nie tkwią w biurach podróży ale w Was samych !!!!!
                  Zastanówcie się nad sobą i zmieńcie swoje podejcie do wyjazdu a urlop spędzicie
                  miło i przyjemnie :)))
                  • przemoa Re: do autora TRIADA 09.07.04, 19:17
                    Bolo my wlasnie wrocilismy i probujemy walczyc z biurem.
              • przemoa Re: do autora TRIADA 09.07.04, 19:20
                I jeszcze jeden drobiazg : ten "certyfikat" przedstawiony na stronie nie jest wystawiony przez Ministerstwo Turystyki Egiptu, jest wystawiony przez Stowarzyszenie Hoteli. Z tego co mi wiadomo do wydania certyfikatu upowaznione jest Ministerstwo Turystyki.
                • Gość: Grażyna Re: do autora TRIADA IP: *.crowley.pl 09.07.04, 20:49
                  Triada??? - to najzwyczajni oszuści. Pisałam już o tym szczegółowo jak wysłali
                  nas do Hilton Resort w Hurghadzie, który był już od wielu msc. w generalnym
                  remoncie. Ktoś tu wcześniej napisał, że skrzykną się dużą grupą gdyby coś było
                  nie tak i będą chcieli dochodzić swoich praw. Też tak zrobiliśmy, było nas 40
                  osób perfidnie oszukanych przez Triadę. Napisaliśmy reklamację, podpisaliśmy
                  się pod nią i patrzyliśmy na głupawo uśmiechniętego rezydenta, NIC!!! Ale za to
                  teraz po wielu miesiącach (reklamacje, pisma do różnych urzędów, WIT-nie
                  odpisali mi do tej pory...), doczekałam się pozytywnej reakcji. Triada wreszcie
                  odpowie za oszustwo, a finał tego będzie w sądzie. Pracownicy Triady np. Szef
                  Działu Egipskiego, a następnie jej zwierzchnik starają się "spuścić" głupimi
                  pisemkami ludzi takich jak ja (domagających się uwzględnienia reklamacji).
                  Niestety mam wrażenie, że najczęściej im się to udaje. Trzeba mieć dużo
                  cierpliwości, żeby przez tyle miesięcy (od paźdz. ubr) spotykać się z
                  lekceważeniem sprawy tak oczywistej, z tyloma dowodami. Raz na jakiś czas
                  powinna Triada znaleść się w sądzie za swoje oszustwa, może wtedy nie
                  mielibyście tych wszystkich wątpliwości. Ja z nimi na pewno już nie polecę
                  nigdzie. Powinniście do umowy kazać sobie dopisać w której części hotelu
                  będziecie zakwaterowani. Bzdurą jest, że o tym postanawia hotelarz. Może o
                  pokojach poniekąt tak (może), ale o tym w której części będą Polacy wiadomo na
                  podstawie umowy Triady z Hotelem (nam też chcieli wcisnąć ten kit).
                  O finale sprawy z Triadą powiadomię Was na forum.
                  Miłego wypoczynku w Egipcie.
                  • przemoa Re: do autora TRIADA 09.07.04, 21:00
                    Grazynko nawet nie masz pojecia jak mnie podbudowalas. Ja tez staram sie konsekwetnie w imieniu grupy walczyc narazie na tym forum z aroganckim podejsciem dz. Egipskiego do turystow. W koncu musza zrozumiec ze to my turysci placimy i to organizator jest dla nas a nie odwrotnie. A my turysci spodziewamy sie zwyczajnej uczciwosci ze strony biura.
                    • Gość: mateusz Re: do autora TRIADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 12:47
                      tak czytam te wszystkie watki ktore od dluzszego czasu przewijaja sie na forum
                      i wiedzac to co wiem z innych zrodel o triadzie, powiem Wam ze nigdy nie
                      zdecydowalbym sie na wyjazd z tym biurem. od paru lat jezdze z konkurencyjnymi
                      biurami i nie zdarzyla mi sie wpadka. a co mnie dodatkowo (poza wlasciwym
                      wywiazywaniem sie z warunkow umowy) wkurza, to sposob podawania przez nich
                      cennika.Chyba tylko po to zeby ktos, skuszony "tania oferta" dal sie wpuscic na
                      wyjazd ktory de facto kosztuje tyle samo jak nie wiecej co w innych biurach.Tam
                      mam podana cene i np. wiem ze dochodzi mi wiza egipska i sprawa jest jasna.a
                      juz argument ze przynajmniej dolecisz i wrocisz jest faktycznie z tamtej epoki.
                      bo musze przyznac ze moi znajomi wyjezdzali wlasnie w czasie afery z airpolonia
                      i w ciagu doslownie 2 dni wiadomo bylo ze jest inny samolot, a ze arabskie
                      linie lotnicze-no i co z tego?myslicie ze w stanach jak uslysza LOT to nie
                      maja ciarek na plecach;)pozdrawiam
                    • Gość: Graża Re: do autora TRIADA IP: *.crowley.pl 10.07.04, 18:44
                      Długo to trwało, ale mam nadzieję, że opłaci się być cierpliwym i stanowczym,
                      choćby po to, aby w Triadzie zrozumieli, że nie są bezkarni. Ktoś wcześniej
                      pisał o tym, że Mazowiecki Urząd Wojewódzki w Warszawie (wydział rozwoju
                      regionalnego) pomógł "utrzeć nosa" Triadzie. Do nich właśnie się zgłosiłam i to
                      od nich otrzymałam pozytywną dla mnie odpowiedź. Równocześnie złożyłam całą
                      dokumentację do Federacji Konsumentów. Tu również spotkałam się z życzliwością
                      i konkretami dotyczącymi dalszego postępowania. Może dlatego, że jak już
                      pisałam dowody (zdjęcia, oświadczenie rezydenta o stanie hotelu...), wskazują
                      na oszustwo Triady.
                      • Gość: efka Re: do autora TRIADA IP: 81.219.144.* 10.07.04, 19:03
                        Po tych wszystkich wypowiedziach, a będąc przed wyjazdem z Triadą właśnie,
                        muszę mieć nadzieję i modlic się, by nie było źle.
                        • Gość: flora Re: do autora TRIADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 20:37
                          nie załamujcie mnie, właśnie przez portal wakacje zarezerwowałam le meridien,
                          na dodatek nie wiem z jakiego biura. błagam napiszcie czy coś się zmieniło?
                          • Gość: efka Re: do autora TRIADA IP: 81.219.144.* 10.07.04, 20:46
                            Zapytaj tam gdzie rezerwowałaś (emailem) kto jest organizatorem imprezy,
                            odpowiedzieć muszą.
    • Gość: roluso Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: *.adyton.com.pl / *.crowley.pl 10.07.04, 21:05

Ja odpowiem, że TRIADA nie jest juz uczciwa. Ja wylatywałem z żoną z Katowic
      15.05.04r na 7+7 i cała impreza naprawde była udana (na pobytówce hotel
      Magawish) lecz gdyby nie to, że zamiast pełnych dwóch tygodni skrócili nam
      pobyt o jedną dobę i nie chcą za tę dobę zwrócić pieniążków (po złożonej
      reklamacji przyszła odpowiedź negatywna z jakimiś bzdurnymi bzdetami) lecz
      sprawy nie popouszczę.
      • Gość: efka Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: 81.219.144.* 10.07.04, 21:16
        W jaki to sposób skrócono Wam pobyt? Ciekawa jestem bo też się wybieram?
        • Gość: Graża Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: *.crowley.pl 11.07.04, 08:56
          Pisane było już o tym szczegółowo, choć nie wiem czy Roluso, czy może ktoś inny
          miał taką samą historię. Najgorsze jest to, że w Triadzie nie wysilają się
          nawet trochę, aby turystom wyjaśnić zaistniałą sytuację, nie mówiąc o uczciwym
          przyznaniu się do błędu i przeprosinach. Roluso, nie odpuszczaj Triadzie, oni
          tylko na to czekają, że się znudzisz. Pierwszym i ostatnim krokiem z ich strony
          jest właśnie głupawe pisemko.
      • Gość: balu Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: *.crowley.pl 11.07.04, 21:46
        Zdecydowanie nie są uczciwi. Naciągają nas jak tylko mogą udając jakie to oni
        mają tanie wyjazdy. A gdzie wszystkie opłaty dodatkowe, gdzie reklamowane przez
        nich wspaniałe warunki wyjazdu? Byliśmy raz z Triadą, sprawdziliśmy niestety
        osobiście jakie są fakty, nigdy więcej nie skusimy się na z pozoru niską cenę,
        za to zawsze płaci się frycowe. Wszystkim znajomym odradzam jakiekolwiek
        wyjazdy z Triadą, nigdy więcej.
        • Gość: cleo Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 11.07.04, 22:17
          Prosimy o konkrety gdzie i kiedy byłeś

bo taką wypowiedz można napisać gdzie i kiedy się chce

community.webshots.com/user/barbaragoralska
        • przemoa Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? 13.07.04, 19:53
          Gość portalu: balu napisał(a):

> Zdecydowanie nie są uczciwi. Naciągają nas jak tylko mogą udając jakie to oni
          > mają tanie wyjazdy. A gdzie wszystkie opłaty dodatkowe, gdzie reklamowane przez
          >
          > nich wspaniałe warunki wyjazdu? Byliśmy raz z Triadą, sprawdziliśmy niestety
          > osobiście jakie są fakty, nigdy więcej nie skusimy się na z pozoru niską cenę,
          > za to zawsze płaci się frycowe. Wszystkim znajomym odradzam jakiekolwiek
          > wyjazdy z Triadą, nigdy więcej.

Zgadza sie maja najwiecej ukrytych cen, po to aby pozornie byc konkurencyjnym biurem.
      • Gość: iwona Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 13:43
        W maju byłam na wczasach z biurem TUI.Wylot był z Warszawy ale na samolot
        docelowy przesiadaliśmy się dopiero we Frankfurcie.Mieliśmy pecha,ponieważ
        linie którymi mieliśmy polecieć ogłosiły właśnie tego dnia strajk i zamiast ok.
        15 odlecieliśmy o godz. 22 innymi liniami.W konsekwencji tego na miejscu
        byliśmy ok. 8 godź później.Wystarczyło jedno pismo po powrocie do kraju aby TUI
        przyznało nam rekompensatę pieniężną w bardzo przyzwoitej kwocie.Tak powinien
        wyglądać szacunek dla klienta.
      • Gość: hej Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: *.zeb.com.pl / 81.15.238.* 14.07.04, 14:00
        My też nie damy się zbyć Traidzie. Nam skrócili pobyt o 2 doby nie mówiąc o tym
        że rezydent 3 razy podawał godzinę wymeldowania z pokoi a i tak ostatecznie
        musieliśmy dopłacić pół doby hotelowej bo jak się okazało godzina podana przez
        rezydenta i jakoby ustalona z menagerem hotelu okazała się nieprawidłowa. Wciąż
        czekamy na odpowiedz na reklamację ale jesli bedzie negatywna to nie
        zrezygnujemy. Najwyżej sprawa skończy się w sądzie
    • juuss Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? 13.07.04, 21:14
      2,4 tys za 2 tyg w hotelu 5*??? trzeba byc baardzo naiwnym . za te cene mozna
      oczekiwac najwyzej3*. Ludzie, badzcie realistami ...
      • Gość: Graża Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: *.crowley.pl 13.07.04, 22:58
        Tylko jak się nie ma wcześniej info od znajomych, lub nie przeczyta się opinii
        na forum, to tak właśnie jest.
        Pozdrawiam
      • Gość: karna Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 12:01
        Za 2400zł. można spędzić 2 tyg. w bardzo miłej atmosferze, w czystym,
        przestrzennym pokoju z widokiem na morze w 5* hotelu.Więc to chyba kwestja
        poinformowania się...cena nie ma z tym nic do czynienia tylko oferta, którą
        trzeba dobrze dobrać!! - Da radę jeżeli sie ma trochę wyczucia i dobrego noska,
        którego ty pewnie nie masz.
        • Gość: cs oj ludzie IP: 195.215.5.* 14.07.04, 12:09
          przeciez to nie o to chodzi, czy sie jest naiwnym, czy sie ma noska, ale o
          rzetelnosc firmy
          czy teraz mamy wynajmowac detektywa Rutkowskiego do sprawdzania kazdej oferty ?
          nie na tym polega turystyka, taka partyzantka powinna nalezec do przeszlosci,
          przeciez to nasze pieniadze i czas
    • Gość: wero Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 13:46
      ciekawi mnie po przeczytaniu tego wszystkiego jak to jest ze zwrotem pieniedzy
      po powrocie, doplacilam do pokoju jednoosobowego 600 zl, z mozliwoscia
      dokwaterowania drugiej osoby, ponoc ta kwote maja mi zwrocic po powrocie, gdyby
      tak bylo. poza tym nie jestem pewna czy naprawde mialam zaplacic az 600, bo
      pozniej wyczytalam w katalogu nastepujaca rzecz:
      "w przypadku gdy klient podpisuje umowe tylko na swoja rzecz, nie dokonujac
      zgloszenia innych osob, w celu pomniejszenia kosztow wyniklych z zakwaterowania
      w pokoju jednoosobowym, organizator moze zaproponowac klientowi zakwaterowanie
      z innymi uczestnikami imprezy tej samej plci w dwu lub trzyosobowym pokoju, pod
      warunkiem wplacenia przez klienta przy zawieraniu umowy ceny pokoji dwu lub
      trzyosobowych powiekszonych o 15% ogolnej zawartosci zamawianych swiadczen. w
      przypadku zakwaterowania z innymi uczestnikami wg zasad okreslonych powyzej,
      kwota stanowiaca 15% ogolnej ceny imprezy podlega zwrotowi na rzecz klienta.".
      po przeczytaniu tego (niestety juz po zawarciu umowy) zaczelam sie zastanawiac
      dlaczego zaplacilam az 600, a nie jak to by wynosilo w przypadku mojej
      wycieczki ok. 230 zl. napiszcie jak to jest z takimi przypadkami, prosze, bo
      mam jeszcze troche czasu zeby ewentualnie cos zdzialac.
      • Gość: Graża Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: *.crowley.pl 15.07.04, 22:09
        Czy tą umowę podpisałaś z Triadą?
        • Gość: wero Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 00:59
          tak, bardzo chcialam jechac i taki impuls, ze duzo nie poczytalam przed
          podjeciem decyzji, dopiero gdy emocje opadly zaczelam sie we wszystko wczytywac
          i mam coraz wiecej watpliwosci, choc nadal bardzo chce jechac, pozdrawiam, jak
          masz jakies informacje na zadany przeze mnie temat to chetnie poczytam
          • Gość: Graża Re: CZY TRIADA JEST JUZ UCZCIWA? IP: *.crowley.pl 16.07.04, 09:31
            Niestety nie "rozgryzałam" nigdy tego problemu, spróbuj stworzyć nowy wątek z
            zapytaniem. Myślę, że znajdzie się ktoś, kto będzie znał odpowiedź na Twoje
            pytanie. Powodzenia.
            Jak zdobedę jakieś info to napiszę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka