Dodaj do ulubionych

Do Egiptu w marcu.

06.01.13, 14:29
Witam.Wybieram się do Egiptu w marcu z dwójką dzieci (2 i 4 latka ).Prosiłbym o informacje od osób które były w tym terminie o temperaturach powietrza i wody,o wiatrach, o otwartych aquaparkach a także o obłożenie hoteli.Chętnie przeczytam różne sugestie odnośnie rekomendacji hoteli dla dzieci.
Obserwuj wątek
    • justyna198515 Re: Do Egiptu w marcu. 06.01.13, 15:39
      Ja też planuje wypad drugi w marcu- nie będzie jeszcze gorąco, ale już bardzo ciepło. Jadę z powrotem do HRG do Three corners SB-jakoś tak mi podpasował i sami sprawdziliśmy na urlopie we dwoje.
      • des4 Re: Do Egiptu w marcu. 07.01.13, 08:15
        doświadczenia z przełomu marca/kwietnia w Marsa

w dzień ciepło, tak do ok. 30C, ale chłodny wiatr od morza, na plaży przydają się parawany, nocą ok. 20C, dość rześko, ciepłolubnym przydaje się długi rękaw

woda w morzu 22-23C w sam raz na pływanie, na snorkowanie i nurkowanie wskazana pianka

warto skorzystać w umiarkowanych jak na Egipt temperatur i zaliczyć wycieczki, latem Luksor i Asuan to piec

jak dla mnie, na wyjazd z dziećmi idealny termin to druga połowa kwietnia albo okolice weekendu majowego
    • nucia9 Re: Do Egiptu w marcu. 08.01.13, 19:05
      w ub. roku była w marcu w Taba. w dzień cieplutko ale wieczorem chłodniej. najgorsze były komary. tego nie spodziewałam się, w nocy walczyłam z ich nalotem na nas. nie pomagały zamknięte okna w dzień. mieliśmy wrażenie że czekały na nas w przewodach od klimatyzacji. więc może zabezpieczcie się na ich wizyty. nie wiem jak w innych miejscowościach. a tak w ogóle to świetny wypoczynek. tego też wam życzę.
      • feleedia Re: Do Egiptu w marcu. 08.01.13, 19:15
        Biorąc pod uwagę obecną sytuację polityczną, pobyt w Taba blisko izraelskiej granicy jest raczej niewskazany.
        • nucia9 Re: Do Egiptu w marcu. 09.01.13, 21:09
          pisząc że byłam w Taba miałam na myśli, że może gdzie indziej nie ma komarów w tym okresie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka