Dodaj do ulubionych

Triada Rejs + pobyt

IP: 62.114.154.* 24.07.04, 22:09
pare uwag dot. wycieczki z Triada
po pierwsze - slynny Akhnaton - bardza przyjemny statek, swietna organizacja
i niezapomniane przezycie, szczegolnie jezeli trafi sie na Jarka, przewodnika
z Triady
ogolnie organizacja ze strony Triady bez pudla
po rejsie ludzie trafili do Magawish, Le Meridian i Santa Maria.
teraz wlasnie pisze z Magawish, reszta info za tydzien

apropo Triada organizuje z Aswanu wycieczki do Abu Simbel za 35 dolcow, oraz
do wioski nubijskiej i swiatyni Izis obie po 15 dolcow.

Jak mowilem, wycieczka wspaniala, chociaz zachowanie kilku, na szczescie
tylko kilku, naszych turystow to szczyt buractwa.

na razie.
Obserwuj wątek
    • Gość: tk Re: Triada Rejs + pobyt IP: *.comnet.krakow.pl 24.07.04, 23:35
      cześć,mam pytanie jak jedziemy na tą impreze z Triadą to na jaki hotel możemy liczyć? Magawish? Jakiś inny?
    • przemoa Re: Triada Rejs + pobyt 25.07.04, 20:43

cs jak mozesz pisac o czyms starym, brudnym, zarobaczonym ze jest przyjemne??? Nie czaruj ludziom w glowie bo mam fotke jednej z kabin jakie Triada oferuje turysto. Obecnie Izba Turystyki bada sprawe tego statku i watpliwego certyfikatu stworzonego po buncie turystow z cerwcowego rejsu. Po co wciskasz ludziom ze Triada ma cacy Abu Simbel za 35$ skoro wiesz ze lokalne biura oferuja dokladnie to samo za 25 $, czyli ok 40 % drozej. Nazywanie burakami ludzi ktorzy staraja sie wyegzekwowac od Triady to co im oferowane jest b.plytkie.
      • Gość: meg Re: Triada Rejs + pobyt IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.04, 22:23
        Popieram, Akhnaton to okropieństwo pływające resztką sił... na szczęście miałam
        jeszcze pobyt w Hurghadzie, z którego jestem w pełni zadowolona.
        Niedawno wróciłam i chetnie podzielę sie wrazeniami 3252756 :)
        • przemoa Re: Triada Rejs + pobyt 26.07.04, 20:43
          widze ze negatywna ocena tego statku to nie byla jedynie fatamorgana wywolana u uczestnikow rejsu ktory ja odbylem !
      • Gość: cs Re: Triada Rejs + pobyt IP: *.k380.webspeed.dk 03.08.04, 01:52
        Tym razem bylem osobiscie i widzialem, tak ze przestan pieprzyc od rzeczy i nie
        wmawiaj dziecka w brzuch skoro nie wiesz nawet, o czym pisze.
        Statek jest normalny i z pewnoscia zasluguje na te 4 gwiazdki.Nie jest ani
        brudny ani zarobaczony a malkontentom ktorzy zachlystuja sie marmurami i zlotem
        doradzam wycieczki za 4000 zl, a nie za 2000.
        Co do wycieczki, to nie wciskam, a po prostu informuje, ze Triada ma wycieczke
        za 35 $, wole juz dolozyc pare $$ i miec wszystko gwarantowane przez swojego
        pilota na miejscu. Nie naleze do ludzi, ktorzy dadza sie zabic za 5$.

a co do buractwa, to sa jestes plytki, koles, bo akurat mialem na mysli pare
        osob, ktorzy zrobili karczemna awanture za rachunki w hotelu, bo im
        sie "zdawalo" ze maja opcje AI, gdzie akurat mieli tylko HB i odmowili
        kategorycznie zaplaty za wyzlopana Cole i wode.

Tak ze nie narzucasj innym swoich pogladow, dla mnie i dla wszystkich
        pozostalych 40 osob z naszej grupy caly rejs byl wspanialy i statek byl
        absolutnie do rzeczy.
        Moze dlatego, ze zamiast kabín na statku filmowali Nil i zabytki a zamiast
        narzekac na wszystko dookola po prostu bawili sie na dyskotekach w barze na
        Akhnatonie.
        • przemoa Re: Triada Rejs + pobyt 03.08.04, 08:04
          CS teksty typu kup sobie wycieczke za 4000 a nie 2000 to typowe dla pracownikow Triady. Nie jest istotne ile sie placi. Napewno kazdy z uczestnikow placi tyle ile Triada wola za dana impreze. Ale skoro ktos oferuje 4* statek, a potem ludzi kwateruje w kabinie z dziurawym sufitem, obdrapana sciana, miejscem na nogi w klimatyzatorze to wybacz ale nie da sie tego nazwac uczciwym. Pewne standarty nawet i w Egipcie obowiazuja.
          • Gość: cs Re: Triada Rejs + pobyt IP: 195.215.5.* 03.08.04, 09:21
            Zatem trzymajmy sie faktow, bo atakowanie ludzi, ktorym sie podobalo, do
            niczego nie prowadzi.
            Jak mowilem, nasza grupa ok 40 osob jednoglosnie okrzyknela rejs za wspanialy i
            statek za spelniajacy wszelkie wymagania.
            W drugiej grupie byle 2-3 rodziny ktore mialy problem z placeniem bakszyszu i
            rachunkow za napoje, ale konkretnych uwag co do statku nie slyszalem.

Za to Triada dala d**** z hotelem Santa Maria, na co 2 rodziny napisaly skarge
            i sie im nie dziwie.
            Triada jak widac nie ma stalego poziomu uslug i 10% - 20% jest to dno, ale tez
            maja dobre strony.
            Za to inne biura tez daly d*** i jakos sie o tym nie pisze, np slynna juz Alfa
            Star znow skrocila pobyt o 12 godzin, a wycieczke do Luxoru zafundowali busem z
            zepsuta klima.

Zatem daruj sobie stwierdzenia typu: "Nie czaruj ludziom w glowie" albo "Po co
            wciskasz ludziom..." bo pisze o tym, co sam doswiadczylem.
            No chyba ze wszyscy "zadowoleni" to sa pracownicy Triady :0))
            Duzo nas tam bylo tym razem...
            • przemoa Re: Triada Rejs + pobyt 03.08.04, 09:46
              cs ja nie atakuje ludzi, ktyorym sie podobalo a tym bardziej Ciebie. Cieszyc moze ze po naszym czerwcowym rejsie statek oczyszczono, a tym bardziej cieszyc moze zmiana przewodnika na takiego z ktorym sie doskonale zwiedza ten piekny kraj.
              Ja staram sie wyczulic uwage turystow na Triade, na ktorej sie srodze zawiodlem, a podejscie odpowiedzialnych osob mnie dobilo.
              Sam widzisz jak traktuja klientow w czerwcu mieli doskonaly hotel 3* Zahabija i nagle zmienili na Santa Maria, ktory jak piszesz jest tragiczny.
            • przemoa Re: Triada tez skraca pobyt 03.08.04, 09:48

• przemoa Triada tez skraca pobyt 03.08.04, 09:51
              Nam Triada srocila pobyt o caj jeden dzien. Zamiast w sobote wylecielismy w niedziele. W nie dziw sie CS ze trodno mi chwalic to biuro, choc to co moza bylo pozytywnego o nich napisac napisalem.
              • Gość: cs Re: Triada tez skraca pobyt IP: 195.215.5.* 03.08.04, 10:40
                po prostu odpisuje na Twoj post:
                --
                cs jak mozesz pisac o czyms starym, brudnym, zarobaczonym ze jest przyjemne???
                Nie czaruj ludziom w glowie bo mam fotke jednej z kabin ....
                Po co wciskasz ludziom ze Triada ma cacy Abu Simbel za 35$ ...
                Nazywanie burakami ludzi ktorzy staraja sie wyegzekwowac od Triady to co im
                oferowane jest b.plytkie.
                • Gość: mmm Re: Triada tez skraca pobyt IP: *.crowley.pl 06.08.04, 22:47
                  czy w programie z rejsem jest tez Kair? ile mniej wiecej trzeba dodatkowo wydać
                  na bilety wstępu?
                  • Gość: cs Re: Triada tez skraca pobyt IP: 80.167.93.* 06.08.04, 23:24
                    W programie Triady rejs + wypoczynek nie ma Kairu. Mozna go wykupic w
                    Hurghadzie za 30 USD - 1 dzien - lub 50 USD - 2 dni - w miejscowym biurze.
                    W czasie rejsu przewidzianych jest kilka wycieczek za ktore pobierane jest 91
                    USD na bilety wstepow, autobusy, pilotow egipskich itp.
                    Sa to:
                    Luxor - Dolina Krolow + autobus
                    Luxor - Swiatynia Hatchepsut + kolosy Memnona + autobus
                    Luxor - Karnak
                    Luxor - swiatynia Luxorska
                    Edfu - swiatynia Horusa + dojazd dorozkami
                    Komo Ombo - swiatynia
                    Aswan - niedokonczony obelisk + rejs feluka
                    Aswan - tama Asuanska + autobus

Dodatkowo mozna wykupic z Aswanu wycieczki (ceny Triady):
                    Abu Simbel - 35 USD
                    wioska nubijska - podroz lodzia Nilem + wyspa Kitchenera - 15 USD
                    swiatynia Isis na Filae - 15 USD

Z tym, ze te 91 USD jest obowiazkowe, natomiast dodatkowe wycieczki - tylko dla
                    chetnych.
                    • Gość: lato3 Re: Triada tez skraca pobyt IP: *.gimsat.pl 08.08.04, 10:21
                      Obecnie Triada pobiera dodatkowo na rejsie 86 dolarów a nie 91 jak było w
                      katalogu.
                • przemoa Re: Triada tez skraca pobyt 07.08.04, 11:47
                  Cieszy mnie ze jak wynika z Twojej wypowiedzi CS nasz wysilek w walce z Triada nie poszedl calkiem na marne. Widocznie choc nie przyznali sie do niedociagniec w przygotowaniu rejsu to wzieli sobie do serca i zadbali o dostosowanie statku do parametrow 4*. Zgadzam sie z Toba ze dobry przewodnik to ponad 50% sukcesu takiego rejsu. Nam nie bylo dane takiego doswiadczyc i moze z tego powodu cala ta "wojna". Dobrze przygotowany program i przewodnik potrafi w sposob naturalny zretuszowac pewne niedociagniecia pobytowe. A mam do Ciebie pytanie co ze slynna kabina 111 czy przestali ja przydzielac? Jestem bardzo ciekaw.
                  • Gość: Ona Re: Triada tez skraca pobyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 14:07
                    A kto był Waszym przewodnikiem ?
                  • Gość: cs 111 ? IP: *.k380.webspeed.dk 09.08.04, 14:50
                    a gdzie byla ta 111 ?
                    w kazdym badz razie nikt u nas nie mial kajuty 3-osobowej.
                    dla malzenstw z 1 dzieckiem dawali standartowa dwojke plus singla, a jedyna
                    pani z 2 dzieci dostala kabine 2-pokojowa na gornym pokladzie z dostawka.
                    nie bardzo pamietam rozklad statku, ja bylem na 2 poziomie i to byly kajuty od
                    nr. 300
                    na 1 poziomie, tam gdzie recepcja i stolowka, byly chyba 200
                    a gdzie w takim razie byly setki ?
            • cent-urion Jednoglosnie 07.08.04, 09:33
              Nie znam sprawy ale jak slysze o 40 Polakach ze mieli taka sama opinie na jakis
              temat to jest to na 100%KIT!
              • Gość: cs Re: Jednoglosnie IP: *.k380.webspeed.dk 07.08.04, 23:39
                Tak, to jest niespotykane, ze 40 Polakow ma taka sama opinie na jeden temat.
                Tez bym w to nie uwierzyl, nawet jak mi ktos powie, ze spotkal 2 Polakow
                zgodnych ze soba.
    • Gość: Oliwka Re: Triada Rejs + pobyt IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.08.04, 00:19
      Zgadzam się z Tobą w 100%. Ja także odbywałam z Triadą rejs statkiem Akhnaton i
      był to najwspanialszy tydzień wakacji. Była to niezwykła frajda mogąc oglądać z
      pokładu statku zmieniające się krajobrazy i odczuwać coraz bardziej gorący
      klimat. Obsługa na statku jest znakomita - w moim odczuciu o niebo lepsza od
      obsługi w hotelu Magawish. Szczególnie miło wspominam wieczór nubijski na
      statku, podczas którego oglądaliśmy występy nubijskiej tancerki i grę kapeli na
      bębnach. Kolejna atrakcja to zorganizowanie zabawy z przebraniem się w
      tradycyjne stroje egipskie (m.in. galabije).
      Jarek jest znakomitym przewodnikiem; wspaniale przybliżył nam kulturę obecnego
      oraz historię starożytnego Egiptu, rozbudzając tym samym jeszcze większe
      zainteresowanie tą bogatą cywilizacją.
      Ze swojej strony raz jeszcze polecam wybranie się do wioski nubijskiej. Jest to
      stosunkowo tania wycieczka, a dostarcza niesamowitych wrażeń. Odbywa się łodzią
      motorową, a obejmuje wizytę w miejscowej szkole, gdzie można podpatrzeć dzieci
      podczas lekcji. Sami także odbyliśmy lekcję alfabetu arabskiego i nubijskiego -
      i byliśmy nawet z niego przepytywani przez tamtejszą nauczycielkę! Zwiedzaliśmy
      całą wioskę, wstępując także do jednego z domów na herbatę hibiskusa,
      podziwialiśmy wyroby rzemieślnicze mieszkańców, a także można było zamówić
      sobie tatuaż z henny. W drodze powrotnej dopłynęliśmy do miejsca, w którym
      można było spróbować przejażdżki wielbłądem, po czym odwiedziliśmy wyspę będącą
      bogatym ogrodem botanicznym - coś wspaniałego.
      O zachowaniu turystów nie warto się wypowiadać. Najważniejsze jest to, aby nic
      nie zepsuło radości z tych wakacji.
      Pozdrawiam
      • Gość: cs Re: Triada Rejs + pobyt IP: *.k380.webspeed.dk 07.08.04, 01:40
        to musielismy razem podrozowac.
        Po rejsie bylem w Magawish, pobyt tam wydawal sie nudny jak diabli po tych
        wszystkich atrakcjach na Nilu.
        • Gość: Oliwka Re: Triada Rejs + pobyt IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.08.04, 22:35
          Miałam wariant odwrotny - najpierw pobyt w hotelu Magawish, a potem dopiero
          rejs (głównie dlatego, że do samej Hurghady przylecieliśmy grubo po północy i
          nie mogło być już mowy o zebraniu konwoju na wyjazd do Luksoru). Moja podróż do
          Egiptu przypadła na początek maja - ominęło mnie więc świętowanie z okazji
          wstąpienia Polski do Unii Europejskiej. Już wtedy w Egipcie było bardziej
          gorąco niż obecnie w Polsce - w Asuanie aż 51 stopni w cieniu!
      • cent-urion Oswiecim 07.08.04, 09:49
        Ja pierdziele juz wiem ze sie na to nie pisze "ogladanie dzieci w szkole"
        chciala bys zeby tlumy ludzi z aparatami ogladali Twoje dzieci podczas lekcji,
        a poza tym czuje straszna cepeliade dla turystow, kicz i non iron na calego.
        > motorową, a obejmuje wizytę w miejscowej szkole, gdzie można podpatrzeć
        dzieci
        > podczas lekcji. Sami także odbyliśmy lekcję alfabetu arabskiego i
        nubijskiego -
        >
        > i byliśmy nawet z niego przepytywani przez tamtejszą nauczycielkę!
        Zwiedzaliśmy
        >
        > całą wioskę, wstępując także do jednego z domów na herbatę hibiskusa,
        > podziwialiśmy wyroby rzemieślnicze mieszkańców, a także można było zamówić
        > sobie tatuaż z henny. W drodze powrotnej dopłynęliśmy do miejsca, w którym
        > można było spróbować przejażdżki wielbłądem, po czym odwiedziliśmy wyspę
        będącą
        >
        > bogatym ogrodem botanicznym - coś wspaniałego.
        > O zachowaniu turystów nie warto się wypowiadać. Najważniejsze jest to, aby
        nic
        > nie zepsuło radości z tych wakacji.
        > Pozdrawiam
    • Gość: Magda Re: Triada Rejs + pobyt IP: 62.135.124.* 07.08.04, 14:30
      wszystko zależy od ludzi, dla jednych jest wystarczający komfort na statku 4* i
      wszystko im się podoba, bo zauważają to co dzieje się dookoła i to jest
      ważniejsze przeżycie. Ale inni ..... zostawię bez komentarza. Każde biuro ma
      swoje złe dni kiedy naprawdę nie ma żadnego wpływu na przebieg działań, ale
      większość turystów tego po prostu nie rozumie i żeby nie wiem co stawało się na
      głowie to i tak będą niezadowoleni nawet podczas pobytów bez wpadek
      • Gość: cs Re: Triada Rejs + pobyt IP: *.k380.webspeed.dk 07.08.04, 23:42
        He he a zgadnij, jake komentarze slyszalem przy wyjezdzie z Magawish:
        "Pani kochana, to maja byc 4 gwiazdki ??? A widziala pani jak krzywo sa
        poukladane kafelki w lazience ?" :o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka