Dodaj do ulubionych

Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANIA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 17:07
Czy warto z nimi jechać na tą imprezę? Jak oceniacie ten program,bo ja już
sama nie mogę się zdecydować.Zawsze chciałam zobaczyć Petrę...
Jest to nowa impreza,nie oferowali tej opcji wcześniej-czy Triada może mieć
wpadki np. z zakwaterowaniem albo z wycieczkami podczas tego objazdu? Jechać
teraz i zaryzykować? A może lepiej poczekać do następnego sezonu i poczekać
aż wszystko się "dotrze"?
I czy w Jordanii jest bezpiecznie? Bliskość Iraku...

www.triada.pl/show.php?ID=1093013610x146028389&X=922383721&ZB=
Obserwuj wątek
    • mwm Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI 20.08.04, 18:17
      Bardzo fajna oferta! Mnie strasznie zal, ze zabraklo mi czasu i bedac w Sharm
      nie pojechalam do Petry. Ta oferta Triady - 7 dni objazdowki i 7 dni pobytu
      wypoczynkowego w Sharm jest interesujaca. Fajnie, ze obok Petry jest rowniez
      Aleksandria. O bezpieczenstwo sie nie martw. Na Synaju jest teraz bezpieczniej
      niz we Wloszech czy Hiszpanii... Gdybym mogla to juz bym leciala z powrotem do
      Egiptu!!! Pozdrawiam - Malgosia
      • Gość: niezdecydowana Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 22:31
        Wielkie dzięki za info.Być może się zdecyduję na ten wyjazd.
    • mirandadl Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI 20.08.04, 19:32
      fakt co prawda dopiero wrocilam z objazdowki 7+7 po Egipcie ale chocaz myslalam
      o Maroko na nastepen wakacje - teraz nie jestem juz tego taka pewna.. wyjazd
      byl super i moze nastepnym razem jednak sie skusze na Egipt z Jordania:))) W
      sumie najlepiej jechac i na jedna i druga wersje objazdu:)))
    • miriam_73 Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI 20.08.04, 20:06
      Ja tylko jestem ciekawa skąd im wiza jordańska wyszła 35 USD - kosztuje 10 din
      co daje ok 15 dolarów, opłata wyjazdowa wynosi połowę tego...
      • pc_maniac Jordania to po Turcji najbardziej cywilizowany ... 20.08.04, 22:56
        Jordania to po Turcji najbardziej cywilizowany kraj muzułmański.
        Spotkacie tam bawiące się na dyskotekach Jordanki. Wiele z nich ubiera się po
        europejsku i ogólnie od rozpoczęcia panowania króla Jordanii kraj ten stara się
        nie ingerować w sprawy innych krajów za to robi wszystko by Jordania stała się
        cywilizowanym krajem. Jest tam wiele ruchów kobiecych. Kobiety często kończą
        studia i starają się swoją wiedzę wykorzystywać w pracy zawodowej.
        Myślę, że warto zobaczyć ten kraj, a szczególnie KOMPLEKS PETRA (dla
        niewtajemniczonych powiem, że w jednym z zabytków Petry kręcone były sceny z
        filmu Indiana Jones i Święty Grall).
        Dość ciekawym przeżyciem w wycieczce do Petry może być również nocleg w
        namiocie beduińskim na pustyni, choć nie oznacza to broń Boże, ze nie można
        również w bardzo porządnych oraz ekskluzywnych hotelach.
    • fasola25 Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI 23.08.04, 11:41
      oferta wyglada interesujaco, szczegolnie cena robi wrazenie
      bedac w czerwcu w sharmie wybralam sie na wycieczke do petry
      wycieczke oferowalo nasze biuro BP PEGAS
      lecielismy samolotem z sharm do aqaby, pozniej autokarem do petry i powrot na
      lotnisko
      w promocji ta jednodniowa wycieczka kosztowala 199 USD (normalnie maja ja chyba
      za 259 USD), inne biura mmialy taka oferte nawet za 405 USD!!!!
      wiec cena TRIADY z calym objazdem jest rzeczywiscie rewelacyjna
      jednak moze lepiej troszke poczekac na pierwsze opinie z objazdu, bo w triadzie
      rozne "niespodzianki" sie zdarzaja

a jesli chodzi o wize jordanska to w sumie placilismy 23 USD
      poxdrawiam
      • Gość: niezdecydowana Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 15:54
        Dzięki za informacje.
        Rzeczywiście cena wycieczki fakultatywnej z Sharm do Petry jest wysoka i
        bardziej opłaca się jechać na taki objazd(mam nadzieję).
        Najpierw chciałam jechać na pobyt do Sharm i potem zahaczyć o Jordanię...
        Czy byłaś może w Wadi Rum?
        Orientujesz się może jakie są ceny tej wycieczki z Akaby?

Lepiej poczekam na pierwsze wrażenia osób,które pojadą, a potem pewnie sama się
        skuszę.
        pozdrawiam!
        • fasola25 Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI 24.08.04, 16:10
          niestety w Wadi Rum nie byłam:(
          i nie mam pojecia ile moze kosztowac taka wyprawa
          ale po Petrze juz wiem ze nastepna moja wyprawa to bedzie jordania (od
          m.martwego przez amman, petre (raz jeszcze), wadi rum po aqabe) pewnie razem z
          syria bo takie oferty znalazlam
          pozdrawiam
          • Gość: niezdecydowana Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 20:59
            Witaj!
            Też znalazłam ofertę,o której(chyba) piszesz:Syria-Liban-Jordania (Logos
            Tour ???)-fajny mają program,ale najpierw muszę wybrać się do Egiptu-
            koniecznie płw.Synaj,Aleksandria,Kair,Sakkara...
            Nie ukrywam ,że w przyszłości chętnie wybiorę się dalej(niż do Jordanii) na
            Bliski Wschód- spełnić swoje marzenie o wizycie nad Morzem Martwym oraz
            Jerozolimie.
            Pozdrawiam!
            • miriam_73 Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI 25.08.04, 21:31
              Jest też już od bodaj 2 lat podobna wycieczka w ofercie Sigmy Travel, z pobytem
              w Akabie na końcu:
              www.sigma-travel.com.pl/programy/JORDANIA-LIBAN-SYRIA.doc
            • fasola25 Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI 26.08.04, 15:24
              hello
              podobnie jak Ty tez myslalam o m. martwym i jerozolimie
              nie wiem czy wiesz, ale bedac na synaju mozna sie wybrac na wycieczke
              fakultatywna do jerozolimy i nad m.martwe!!!!!
              z tego co wiem to takie wypady sa organizowane tylko z Taby
              jedzie sie autokarem do eliatu (przekroczenie granicy egipso-izraelskiej trwa
              ponad godzine bo wszystkich bardzo skru[ulatnie sprawdzaja) a zeliatu samolotem
              do jerozolimy
              podobno rewelacyjna wycieczka (koszt ok 150-200 usd)
              jest jednak problem
              otoz jadac do izraela nie mozna miec w paszporcie adnotacji o wizycie w syrii
              a jadac do syrii, ze sie bylo w izraelu - po prostu nie ma szans na wjazd
              trzeba sie wiec zdecydowac co sie chce zobaczyc
              myslalam juz o tym aby wybrac sie do izraela a potem wymienic sobie paszport na
              nowy, ale nie wiem czy to cos da
              no, i to chyba tyle

pozdrawiam z wroclawia!!!!!
              • Gość: niezdecydowana Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 12:00
                Witaj!
                wiedziałam o tym,że chcąc przekroczyć granicę syryjską nie można mieć żadnej
                adnotacji o wizycie w Izraelu ,ale o tym,że jadąc do Izraela nie można mieć
                śladu z pobytu w Syrii to już nie.
                Najpierw chyba pojadę nad M.Martwe i do Jerozolimy-jest bliżej,a bazę wypadową
                będę miała na Synaju, na którym będę tylko tydzień i nastawiam się raczej na
                nurkowanie,więc zwiedzanie w dużych ilościach podczas pobytu nad morzem nie
                wchodzi w grę. Ale jakieś dwa wypady jednodniowe będą OK.
                Syrię i Liban muszę odłożyć na póżniej-pewnie w opcji z Jordanią(paszport mi
                się kończy 01.2006 r)-da się wytrzymać, a i czasu za mało,żeby to wszystko
                (Syria,Liban,Jordania,płn.Egipt+M.Martwe,Jerozolima)zwiedzić-potrzebowałabym
                miesiąc...
                Czy znasz jakieś biuro organizujące wypad nad M.Martwe i do Jerozolimy
                (rozumiem,że cena podana przez Ciebie to koszt wycieczki jednodniowej?)?
                Co warto jeszcze zobaczyć na Synaju-polecasz jakieś wycieczki krajoznawcze?
                Pozdrawiam z Sopotu!!!
                • fasola25 Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI 27.08.04, 15:10
                  witam ponownie,
                  niestety nie znam zadnego biura na synaju, ktore organizowaloby wypady
                  jednodniowe do jerozolimy, bedac w sharmie nawet takiej wycieczki nie widzialam
                  znajomi bedac na Tabie na taka wycieczke pojechali
                  i wiem ze z taby sa one organizowane
                  z poludniowego synaju jest jednak kawalek do taby (ok 200 km),
                  ja prawdopodobnie w pazdzierniku wybiore sie do dahabu, moze wtedy bedzie
                  latwiej, bo troszke blizej taby

a jesli chodzi o wycieczki na Synaju to polecam klasztor sw.katarzyny z
                  gorejacym krzewem i kolorowy kanion
                  nie udalo mi sie wybrac na nocne wspinanie na gore mojzesza, ale teraz na pewno
                  nadrobie ta zaleglość
                  bylam jeszcze na quadach + wielblady - fajna zabawa, wiec jesli starczy Ci
                  czasu i $ to polecam
                  na Ras Mohammed sie nie wybralam (podobno warto) bo przy samym hotelu mielismy
                  tak wspaniala rafe, ze nie chcialo nam sie z niej ruszac gdzie dalej a
                  nurkujemy tylko z rurka
                  pozdrawiam
                • miriam_73 Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI 05.09.04, 18:26
                  W lokalnych biurach, w tym u rezydenta Alfy jest z SSH wycieczka nad Morze
                  Martwe i do Jerozolimy, w Alfie kosztuje 230 USD. W tamtą strone jest przejazd
                  autobusem do Taby, przkroczenie granicy, przejazd nad Morze Martwe z postojem a
                  nastepnie przjeazd do jerozolimy. W programie jest Góra Oliwna, Stare Miasto i
                  postój przy Knessecie a następnie transfer do tel Avivu i przelot do Ejlatu i
                  stamtad powrót przez Tabę do Sharmu. Alfa ma te wycieczkę w czwartki.
    • fasola25 Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI 23.08.04, 11:42
      i zapomnialam dodac,
      ze Jordania to przepiekny kraj
      i naprawde bardzo bezpieczny (podobno najbezpieczniejszy z arabskich)
    • Gość: niezdecydowana Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 14:22
      Hej!
      Czy ktoś się wybiera we wrześniu na tę imprezę?
      Pozdr!
    • Gość: Stiwi Jordania + Liban + Syria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 14:45
      Zastanawia mnie czy ktoś był na tej wycieczce organizowanej przez Sigma Travel?
      Wygląda bardzo ciekawie i całkiem przystępnie cenowo myślę, tylko czy nie ma
      żadnych ukrytych opłat na miejscu?
      • justm Re: Jordania + Liban + Syria 20.09.04, 09:05
        hej stiwi! ;)

o ile dobrze kojarzę, to za parę dni moja mama wybiera się na tą wycieczkę.
        jeśli chcesz dopytam o szczegóły.
        na 80% to jest właśnie sigma.
    • Gość: up Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 14:44
      Podnoszę.Ciekawy wątek...;)
    • Gość: aga Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 03.10.04, 16:13
      jadę właśnie na ten wyjazd-7+7 Egipt i Jordania:wylatuję 18.10.2004 z
      Wawy.Jeśli ktoś też jedzie w tym terminie to może się zgadamy-będzie weselej:)))
      mój gg:1333689
      • Gość: an1001 Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 09:08
        ja mam wielka ochotę wybrać na ten wyjazd. Jak wrócisz to koniecznie napisz o
        swoich wrażeniach. Udanej wyprawy. czekam na relacje.
        • Gość: aga Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI IP: *.cs.bialystok.pl / *.cs.bialystok.pl 06.10.04, 16:30
          odpiszę na pewno:)))
          • Gość: Ulka Re: Co myślicie?-Nowa oferta Triady EGIPT-JORDANI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 06:44
            A może podzieli się Swoimi wrazeniami ktoś, kto już wrócil ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka