Dodaj do ulubionych

Po wyborach...

29.05.14, 11:58
wygrał Sisi, jak myślicie jaki będzie Egipt pod rządami generała?
Obserwuj wątek
    • sobol74 Re: Po wyborach... 29.05.14, 12:59
      mam nadzieję że :
      - spokojny
      - konsekwentny
      - stabilny
      - bezpieczny

Pewnie w pierwszym czasie dadzą o sobie znać przeciwnicy Sisi-ego - myślę że jego zdecydowane działanie ( jak w przypadku sprawców zamachu na autobus ) doprowadzi do sytuacji która miała miejsce za Hossniego. Oby było jako kilka lat temu - kiedy turyści zdecydowanie bezpieczniej czuli się w E.

Pozdrawiam - planując wyjazd .

• rojb.erek Re: Po wyborach... 29.05.14, 14:00
        też mam taką nadzieję, obawiam się tylko ,że nie szybko ta stabilizacja nadejdzie.
        i tak jak Ty też planuję wyjazd :)
        pozdrawiam
        • gladi3 Re: Po wyborach... 29.05.14, 14:15
          oby bylo jak za Hossiniego bezpiecznie bo ich trza za morde trzymac by byl spokoj taki narod.
          • sobol74 Re: Po wyborach... 29.05.14, 15:06
            Podczas pierwszego wyjazdu - zastanawiało mnie dlaczego na każdym skrzyżowaniu stoją żołnierze z bronią.
            Po kilku latach - już to rozumiem. Takie widoki były dla nich - nie dla nas.

Pzdr
            • rojb.erek Re: Po wyborach... 29.05.14, 15:23
              szczerze mówiąc to mi te punkty kontrolne w niczym nie przeszkadzały i nie stresowały ( były głosy ,że niektórym to skraca relaks na wakacjach), chyba nawet to sprawiało ,że czułam się tam bezpieczniej zwłaszcza w trakcie pobytów gdy sytuacja była zaogniona bardziej niż zwykle (czytaj: ubiegły rok lipiec-wrzesień). I moim zdaniem dobrze ,że są.
              zastanawiam się tylko czy teraz tuż po wyborach nie będzie jakichś kretyńskich akcji odwetowych że wygrał ten a nie inny...
              ten kraj zasługuje na spokój
        • doral2 Re: Po wyborach... 30.05.14, 18:46
          akurat byłam w tym czasie.
          ani przed, ani w trakcie, ani po nie zauważyłam żadnych, ale to żadnych symptomów czegokolwiek.
          jak zwykle było ciepło, milo, spokojnie, a egipcjanie jak zwykle mili, uczynni i uśmiechnięci.
          i bardzo się dziwią, dlaczego turyści nie chcą przyjeżdżać.
          obłożenie hoteli w granicach 35%.
          puste restauracje, ulice, dyskoteki, sklepy, plaże i baseny.
          • diveisfun Re: Po wyborach... 30.05.14, 19:55
            Wróciliśmy wczoraj po dwóch tygodniach. Hotele pełne, brak miejsca na plaży. Dobrze, że nam było to obojętne po całym dniu na łodzi. Egipcjanie z jednej strony cieszyli się z wyborów. Były fajerwerki, szisza, muzyka oraz tańce. Inni młodzi Egipcjanie mówili, że nie będzie w ich kraju demokracji tylko rządy wojskowe. Dla turystyki to dobrze, ale dla nich jako narodu nie. Trudno mi o osąd. Większość naszych znajomych była zadowolona.
    • kasiolegiptomanka Re: Po wyborach... 29.05.14, 23:32
      Dla wszystkich Egipcjan spokoju . zdrowia',pracy ..a lubiących Egipt wakacji w spokojnym kraju i oby się spełniło.
      • mob-os Re: Po wyborach... 31.05.14, 00:35
        Niech tak zostanie Egipcjanom. Tylko powodzenia należy zyczyć !!!!
    • pedro102 Re: Po wyborach... 30.05.14, 14:38
      wg mnie to się uspokoi
      • 1martyna1987 Re: Po wyborach... 30.05.14, 22:54
        z tego co mi wiadomo to juz nastąpiły zmiany ... 19.06 wylatuje do Hurghady i juz poinformowano mnie ze jest dodatkowa opłata na lotnisku tzw. "rozwojowa" wynosząca 7 USD. Był ktoś teraz uiszczał ją?
        • rojb.erek Re: Po wyborach... 31.05.14, 05:39
          osobiście mi ta opłata jakos bardzo nie przeszkadza, u nas też płacimy tak zwane klimatyczne i jakos nikt sie nie buntuje.jak to ma im pomóc to oki.
          choć szczerze mówiąc łatwiej by mi było płacić gdyby ta kasa szła na przykład na ochrone rafy,sprzątanie wód czy coś takiego bo do szału mnie doprowadzają pływające reklamówki które czasem widywałam i inne śmieci.albo po prostu na edukację, by Egipcjanie zrozumieli ,że o przyrode też należy dbać, że to ich kapitał eksportowy, że jak tak dalej będzie to turyści się wyniosą nie ze względu na zamieszki ale ogólnie panujący śmietnik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka