Dodaj do ulubionych

Hilton Waterfalls- ktory pokoj

08.10.04, 09:11
Witam!

Czy ktos moze nam pomoc w wybraniu ladnego pokoju w Hilton Waterfalls?
Wybieramy sie niedlugo do Sharm.
Dziekuje
Arek
Obserwuj wątek
    • Gość: Zuza Re: Hilton Waterfalls- ktory pokoj IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 08.10.04, 09:55
      Witam,

ja wrocilam z Hilton Waterfalls tydzien temu.
      Co do pokoi to nie dajcie sie wrzucic do tych zaczynajacych sie na 45 i 46 sa
      przy ulicy i generatorach pradu :). Generalnie zasada jest taka, ze im nizsza
      numeracja tym pokoj blizej morza i z ladniejszym widokiem. Jesli biuro podrozy
      Wam obiecuje wybor konkretnego pokoju troche bym sie nad tym zastanowila.
      Pokoje tak naprawde sa przydzielane dopiero na miejscu przez obsluge hotel.
      Lepiej dac 10$ komus z recepcji i poprosic o znalezienie ladnego pokoju. A i
      zalatwiajcie do z dzienna zmiana w recepcji. Ci co sa w nocy sa najmniej kumaci
      i pomocni. Jesli chcecie wiedziec cos wiecej, pytaj.
      • Gość: hien61 Re: Hilton Waterfalls- ktory pokoj IP: *.pro-futuro.com 08.10.04, 15:08
        Dziekuje bardzo za wszelkie uwagi.
        Oczywiscie biuro nie gwarantuje zandego wyboru pokoju , ale majac doswiadczenie
        z Hurgady wiem, ze 10$ otwiera wszystkie drzwi.
        Bede bardzo zobowiazany za wszelkie uwagi na temat pobytu w hotelu.
        Czy sa zajecia fakultatywne na terenie hotelu?
        Czy mozna pograc sobie w siatke?
        Co robic wieczorem na terenie hotelu?
        Gdzie polecacie wyjsc wieczorem ?
        Jakie ceny z hotelu do miasta taksowkami oraz busikami?
        Czy mozna wnosic napoje na teren hotelu i czy sa gdzies w jego poblizu sklepy?
        To chyba wszystko na juz.

Dziekuje i pozdrawiam wszystkich

Arek
        • Gość: Zuza Re: Hilton Waterfalls- ktory pokoj IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 08.10.04, 15:38
          No to po kolei:
          hotel bardzo porzadny, fajny, napawde dobry wybor
          co do zajec: jest przez caly dzien prowadzona animacja ale w zasadzie przez
          wlochow dla wlochow (animatorzy nie mowia po angielsku), jest baza nurkowa ale
          jakas taka zapomniana przez swiat i ludzi (jesli chcesz moge podac Ci namiar na
          super baze w innym hotelu, z ktorej my korzystalismy)
          W siatke mozna pograc na samej plazy
          Wieczorkiem sa wystepy animatorow w amfiteatrze (ale jak nie mowisz po wlosku
          to nic fajnego), jest dyskoteka, jest chill out zone gdzie sziszku popalic
          mozna. 2 razy w tygodniu jest party w barze na plazy.
          Z miejsc ciekawych do wyjscia wieczorem polecam restauracje el fanar - z hotelu
          w lewo i droga do samego konca - bardzo fajna wloska restauracja na plazy. W
          Naama Bay restauracja rustichella tez wloska, boska na swiezym powietrzu lub
          panorama - bar bezalkoholowy za to z pieknym widokiem na zatoke - polecam
          wieczorem. Do miasta (Naama Bay) jezdz busik hotelowy 5 razy dziennie - rano
          bezplatny, wieczorem platny 7LE od osoby. Taksowka do Naama Bay za wiecej niz
          20LE za kurs nie jezdzcie, bo to zdzierstwo. Najlepiej wyjsc z hotelu i lapac
          taksy na ulicy. Obok hotelu, doslownie po drugiej stronie ulicy jest "centrum
          rozrywkowe" fantazja - tez mozna tam zajrzec - typowy egipski koloryt.
          Napoje wnosilismy bez problemu, co prawda nie przez recepcje bo do naszego
          pawilonu nie bylo to konieczne, ale widzialam jak ludzie dreptali przez glowny
          hall z siatkami. W poblizu sa sklepiki - z hotelu w prawo i na wysokosci konca
          fantazji jest supermarket smile, gdzie kupowalismy np. napoje. Jesli macie
          jeszcze jakies pytania to napisz : aoblucka@hotmail.com, chetnie sie podziele
          wiedza. Poza tym lece znowu 21.11 :)
    • Gość: Freddi Re: Hilton Waterfalls- ktory pokoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:01
      Cześć! Polecam pokój 1410. Jak chcesz to podaj mi e-mail. To wyślę Ci zdjęcie
      zrobione z okna tego pokoju. Dałem 10$ w recepcji i miałem najlepszy pokój ze
      wszystkich Polaków. Widok przepiekny. Nawet z łazienki widziałem morze.

Pozdrawiam,

Freddi
      • Gość: Zuza Re: Hilton Waterfalls- ktory pokoj IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 08.10.04, 10:08
        1410 to chyba gdzies w okolicach dolnego basenu, co??
        • Gość: Freddi Re: Hilton Waterfalls- ktory pokoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:15
          Nie dokładnie. 1410 jest umieszczony na 1 piętrze w budynku w środku hotelu.
          Nie przy dolnym basenie, tylko w budynku wyżej.

Pozdrawiam,

Freddi
          • Gość: Zuza Re: Hilton Waterfalls- ktory pokoj IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 08.10.04, 10:18
            Ja mieszkalam w 3601 i tez mi sie podobalo :).
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka