hien61 08.10.04, 09:11 Witam! Czy ktos moze nam pomoc w wybraniu ladnego pokoju w Hilton Waterfalls? Wybieramy sie niedlugo do Sharm. Dziekuje Arek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zuza Re: Hilton Waterfalls- ktory pokoj IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 08.10.04, 09:55 Witam, ja wrocilam z Hilton Waterfalls tydzien temu. Co do pokoi to nie dajcie sie wrzucic do tych zaczynajacych sie na 45 i 46 sa przy ulicy i generatorach pradu :). Generalnie zasada jest taka, ze im nizsza numeracja tym pokoj blizej morza i z ladniejszym widokiem. Jesli biuro podrozy Wam obiecuje wybor konkretnego pokoju troche bym sie nad tym zastanowila. Pokoje tak naprawde sa przydzielane dopiero na miejscu przez obsluge hotel. Lepiej dac 10$ komus z recepcji i poprosic o znalezienie ladnego pokoju. A i zalatwiajcie do z dzienna zmiana w recepcji. Ci co sa w nocy sa najmniej kumaci i pomocni. Jesli chcecie wiedziec cos wiecej, pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hien61 Re: Hilton Waterfalls- ktory pokoj IP: *.pro-futuro.com 08.10.04, 15:08 Dziekuje bardzo za wszelkie uwagi. Oczywiscie biuro nie gwarantuje zandego wyboru pokoju , ale majac doswiadczenie z Hurgady wiem, ze 10$ otwiera wszystkie drzwi. Bede bardzo zobowiazany za wszelkie uwagi na temat pobytu w hotelu. Czy sa zajecia fakultatywne na terenie hotelu? Czy mozna pograc sobie w siatke? Co robic wieczorem na terenie hotelu? Gdzie polecacie wyjsc wieczorem ? Jakie ceny z hotelu do miasta taksowkami oraz busikami? Czy mozna wnosic napoje na teren hotelu i czy sa gdzies w jego poblizu sklepy? To chyba wszystko na juz. Dziekuje i pozdrawiam wszystkich Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Hilton Waterfalls- ktory pokoj IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 08.10.04, 15:38 No to po kolei: hotel bardzo porzadny, fajny, napawde dobry wybor co do zajec: jest przez caly dzien prowadzona animacja ale w zasadzie przez wlochow dla wlochow (animatorzy nie mowia po angielsku), jest baza nurkowa ale jakas taka zapomniana przez swiat i ludzi (jesli chcesz moge podac Ci namiar na super baze w innym hotelu, z ktorej my korzystalismy) W siatke mozna pograc na samej plazy Wieczorkiem sa wystepy animatorow w amfiteatrze (ale jak nie mowisz po wlosku to nic fajnego), jest dyskoteka, jest chill out zone gdzie sziszku popalic mozna. 2 razy w tygodniu jest party w barze na plazy. Z miejsc ciekawych do wyjscia wieczorem polecam restauracje el fanar - z hotelu w lewo i droga do samego konca - bardzo fajna wloska restauracja na plazy. W Naama Bay restauracja rustichella tez wloska, boska na swiezym powietrzu lub panorama - bar bezalkoholowy za to z pieknym widokiem na zatoke - polecam wieczorem. Do miasta (Naama Bay) jezdz busik hotelowy 5 razy dziennie - rano bezplatny, wieczorem platny 7LE od osoby. Taksowka do Naama Bay za wiecej niz 20LE za kurs nie jezdzcie, bo to zdzierstwo. Najlepiej wyjsc z hotelu i lapac taksy na ulicy. Obok hotelu, doslownie po drugiej stronie ulicy jest "centrum rozrywkowe" fantazja - tez mozna tam zajrzec - typowy egipski koloryt. Napoje wnosilismy bez problemu, co prawda nie przez recepcje bo do naszego pawilonu nie bylo to konieczne, ale widzialam jak ludzie dreptali przez glowny hall z siatkami. W poblizu sa sklepiki - z hotelu w prawo i na wysokosci konca fantazji jest supermarket smile, gdzie kupowalismy np. napoje. Jesli macie jeszcze jakies pytania to napisz : aoblucka@hotmail.com, chetnie sie podziele wiedza. Poza tym lece znowu 21.11 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Freddi Re: Hilton Waterfalls- ktory pokoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:01 Cześć! Polecam pokój 1410. Jak chcesz to podaj mi e-mail. To wyślę Ci zdjęcie zrobione z okna tego pokoju. Dałem 10$ w recepcji i miałem najlepszy pokój ze wszystkich Polaków. Widok przepiekny. Nawet z łazienki widziałem morze. Pozdrawiam, Freddi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Hilton Waterfalls- ktory pokoj IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 08.10.04, 10:08 1410 to chyba gdzies w okolicach dolnego basenu, co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Freddi Re: Hilton Waterfalls- ktory pokoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:15 Nie dokładnie. 1410 jest umieszczony na 1 piętrze w budynku w środku hotelu. Nie przy dolnym basenie, tylko w budynku wyżej. Pozdrawiam, Freddi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Hilton Waterfalls- ktory pokoj IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 08.10.04, 10:18 Ja mieszkalam w 3601 i tez mi sie podobalo :). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś