Dodaj do ulubionych

!!! I S L A M !!!

03.11.04, 13:29
To pytanie, ktore zadala mi kolezanka w trakcie dyskusji, a ja nie potrafilam
na nie odpowiedziec.
Jak mozna przejsc na islam? Czy jedyny sposob to wyjsc za muzulmanina?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Chyba ona zwariowała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 14:17
      Lepiej jej to wybij z głowy. Rozmawiałam z Egipcjaninem, który jest
      chrześcijaninem i bardzo się się dziwi ludziom , którzy zmnieniają wiarę na
      Islam, lub też Panie które wychodzą za mąż za muzułmanina. W Egipcie , żeden
      chrześcijanin nie zmiesza krwi z muzułmaninem.
      • beata_blue Re: Chyba ona zwariowała 03.11.04, 18:02
        Dlaczego? Przeciez to religia jak kazda inna, a ze maja takie zasady... Nie
        mozemy powiedziec, ze sa w jakikolwiek sposob gorsi od chrzescijan!!!

Ale w dalszym ciagu prosze o odpowiedz-czy przejsc na islam mozna tylko
        wychodzac za maz za muzulmanina?!
        • pc_maniac Re: Chyba ona zwariowała 03.11.04, 18:20
          W Polsce również są meczety i są Imamowie.
          Niech wybierze się do meczetu i tam dowie się wszystkiego co pragnie wiedzieć.
          Zaś co do religii - nie wszyscy wyznawcy Islamu to terrorysci. Ta religia w
          czasach średniowiecza była np. dużo bardziej postępowa i otwarta na kulturę niż
          Chrześcijanizm.
          • pc_maniac No tak, na Twoje pytanie zapomniałem odpowiedzieć 03.11.04, 18:22
            Nie, nie tylko poprzez małżeństwo można przejść na Islam.
            Ale szczegóły j.w.
            • Gość: soki Re: No tak, na Twoje pytanie zapomniałem odpowied IP: *.lgs.com.pl 03.11.04, 18:48
              Zeby przejsc na islam nie trzeba nigdzie sie zglaszac - wystarczy wypowiedziec deklaracje, ze allah jest jedynym bogiem a Mahomet jego prorokiem. Natomiast jesli konwertowac sie na jakakolwiek religie to wypadaloby cos o niej wiedziec...
              • beata_blue Re: No tak, na Twoje pytanie zapomniałem odpowied 03.11.04, 18:51
                Nikt nie mowil, ze ktos tu przechodzi! To byla tylko ciekawosc, czy malzenstwo
                jest jedynym sposobem.
              • pc_maniac Re: No tak, na Twoje pytanie zapomniałem odpowied 03.11.04, 19:07
                Gość portalu: soki napisał(a):

> Zeby przejsc na islam nie trzeba nigdzie sie zglaszac - wystarczy
                wypowiedziec
                > deklaracje, ze allah jest jedynym bogiem a Mahomet jego prorokiem.

No nie do końca. By być prawdziwym wyznawcą islamu należy postępować zgodnie z
                zaleceniami tejże religii. A nie jest to wyłącznie zalecenie by Boga nazywać
                Allahem, a Mahometa prorokiem.
                Nie wolno wyznawać innych bogów poza Allaha, nie wolno spożywać wieprzowiny w
                żadnej postaci, jak również alkoholu w żadnej postaci. Obchodzić dni Święte,
                modlić się 5 razy dziennie bedąc zwrócony twarzą w kierunku Mekki, zgłębiać
                tajniki Koranu (świetej Księgi Muzułman), kobiety mają obowiązek zasłaniać
                włosy, ramiona oraz łydki. Wiele wymogów w tej religii jest podobnych do
                religii Chrześcijańskiej, np. nie wolno kraść (choć oszukiwać w interesach
                wolno ;o)), dawać ubogim jałmużnę oraz jedzenie.

NAjwięszym zaszczytem dla Muzułmanina jest udanie się choć raz w życiu do
                Mekki, jednak należy to zrobić gdy Twoja wiara jest mocna i nie zachwiana.
                Więcej zakazó dotyczy kobiet. Nie będę się tutaj wdawał w szczegóły, ponieważ
                jedynie interesuje się tą religią, a nie jestem jej wyznawcą (i sądzę, ze nie
                będę). Warto byś poprostu porozmawiała na te tematy z osobą, która wyznaje
                Islam. Spewnością znajdziesz takie osoby na forum strony wwww.hurghada.pl
                Polecam tą witrynę.
    • Gość: Ivy Re: !!! I S L A M !!! IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 03.11.04, 21:40
      Mysle ze islam to niebezpiczna religija. Wczoraj czytalam ze w Egipcie ojciec,
      zabil 4 sposrod 7 swoich corek poniewaz byl sfrustrowany brakiem meskiego
      potomka. W XXI wieku. Ale czego mozna sie spodziewac po ludziach balwochwalczo
      wierzacych w jakiegos proroka mahomeda, ktory poslubil 6-letnia dziewczynke.
      • pc_maniac Re: !!! I S L A M !!! 03.11.04, 21:52
        Wiesz Ivy, w zeszłym roku zostały odkryte w Łodzi w beczce zamordowane dzieci
        chrześcijańskiej rodziny.
        A nie mówię, że to przez bałwochwalcze uwielbienie do Chrystusa.

Więc staraj się brać pod uwagę większość, a nie wykolejone przypadki. Bo takie
        w każdej religii znajdziesz.
        • pc_maniac BTW. W Chinach taki proceder to codzienność... 03.11.04, 21:58
          BTW. W Chinach taki proceder to codzienność we wsiach zabitych dechami.
          Zabijanie dziewczynek, sprzedawanie ich do domów publicznych, oddawanie do
          domów dziecka, porzucanie, nawet głodzenie na śmierć w niektórych przytułkach.
          Pointersuj się tym, to fakty, że tam dzieje się to na porządku dziennym.

A Muzułmanami nie są.
          • Gość: Ivy Re: BTW. W Chinach taki proceder to codzienność.. IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 04.11.04, 21:12
            Czy w chinach na porzadku dziennym jest rowniez obrzezanie kobiet,
            kamieniowanie, podpalnie zywcem, okaleczanie, mordowanie w imie
            zachowania "honoru rodziny"? W jakim kraju oprocz krajow muzulmanski aranzuje
            sie malzenstwa kilku- kilkunasto-letnich dziewczynek?
        • Gość: Ivy Re: !!! I S L A M !!! IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 05.11.04, 18:55
          I co pc_maniac zabraklo ci twoich bzdurnych argumentow?
          • pc_maniac Re: !!! I S L A M !!! 05.11.04, 19:19
            Ivy - Obrzezanie często spotyka się wśród nieislamskich plemion afrykańskich.
            Palenie żywcem - chocby w Indiach - również niemuzułamński zwyczaj. Zemsty
            rodowe - choćby Włochy, Sycylia - niemuzułmańskie.

Nigdy nie mówiłem, że Islam to idylka, powiem więcej - jest to OBECNIE (a nie
            zawsze) bardzo wsteczna religia. Może tak już jest w Świecie, że gdy jedna
            religia staje się postępowa, to inna zaczyna iść w przeciwnym kierunku.

Swego czasu Islam był idealną religią promującą sztukę, naukę, ale nawet wtedy
            głównym nurtem rozwoju tej religii była aprobata niewolnictwa i handlu
            niewolnikami. I to właśnie 95% handlu niewolnikami podlegało wyznawcom Islamu.
            Była to kopalnia pieniędzy dla Muzułmanów. I stąd brały się głównie ich
            bogactwa. Obecnie takim źródłem jest ropa. Ciekawe co będzie gdy ropa się
            skończy?! Bo Zachód stawia na wiedzę i naukę, Arabowie niestety tłumią te
            kierunki, bo niedouczone społeczeństwo prościej kontrolować. Już Carat o tym
            wiedział.
            Jak głośno by się nie mówiło o Islamie, jest to jednak religia nędzarzy i
            cwaniaczków ich kontrolujących.
      • egipcjanka15 Re: !!! I S L A M !!! 04.11.04, 15:12
        Gość portalu: Ivy napisał(a):

> Ale czego mozna sie spodziewac po ludziach balwochwalczo
        > wierzacych w jakiegos proroka mahomeda,

Zamin sie na jakis temat wypowie, wypadalo by miec choc podstawowa wiedze na
        jego temat. Wyznawcy islamu nie wierza w Mahometa, tylko w Boga jedynego (po
        arabsku: Allah). Dlatego bledem wielkim, niestety bardzo rozpowszechnionym,
        jest nazywanie wyznawcow tej religii mahometanami. Blad. To sa muzulmanie.

Poza tym Mahomet (Muhammad) to imie i, prorok nie prorok, pisze sie je z
        wielkiej litery.
      • Gość: faraon Re: !!! I S L A M !!! IP: 82.201.234.* 04.02.05, 13:39
        jesli chcesz wiedzic wiecej o islam prosze wyslac mi na maila
        emad_venus@hotmail.com tylko jesli cjcesz poznac islam dltego masz bardzo
        zly in formacyi o islam
        pzdrowienie z mozumanem
    • Gość: anuulka Re: !!! I S L A M !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 22:51
      Kilka dni temu kupilam sobie ksiazke na temat islamu. wprawdzie jeszcze nie
      mialam czasu czytac ale przejrzalam i wyglada bardzo ciekawie. nie wiem czy
      jest cos na temat o ktory pytasz ale jak przeczytam to dam znac.

A oto link do wspomnianej ksiazki ;)

www.swiatksiazki.pl/cgi-bin/KlubSwiatKsiazki.storefront/418955c102328d9a2741d44b60490688/Product/View/43
      59
      • beata_blue Re: !!! I S L A M !!! 04.11.04, 05:39
        I zrozumcie wreszcie ludzie, ze jak ktos zabija swoje dziecko, to nie znaczy,
        ze jest od razu muzulmaninem! Malo bylo takich przypadkow w samej tylko Polsce
        (Pc_maniac)? A na calym swiecie ile?!
        Powtarzam raz jeszcze-niewazne jaka ktos wyznaje religie, wazne jakim jest
        czlowiekim! A islam wcale nie kaze zabijac dziewczynek (znacie piec filarow
        islamu?!) W kazdym spoleczenstwie (chrzescijanie, muzulmanie, buddysci, zydzi,
        ateisci itd) zdarzaja sie jakies odchyly od normy i to, co ktos wyznaje nie ma
        tu najmniejszego znaczenia!
        I przestancie slepo wierzyc w to, co widzicie w telewizji! Tam pokazuja tylko
        takich (muzulmanow), ktorzy zabijaja zolnierzy w Iraku, robia samobojcze
        zamachy w Izraelu i uderzaja samolotami w WTC! Ale to wyolbrzymione! Jaki
        procent ogolu muzulmanow oni stanowia? Bo chyba nawet nie 0,1%!!!
    • Gość: cs rzuc okiem na te strony w necie IP: 195.215.5.* 04.11.04, 09:32
      www.arabia.pl/forum2/index.php
      islam-in-poland.org/forum/index.php
      mysle, ze mozesz tam dowiedziec sie sporo istotnych rzeczy
      • corrina_f1 Re: rzuc okiem na te strony w necie 04.11.04, 14:47
        A mi się wydawało, że wyznaje się jakąś religię nie dlatego, że się ją
        przyjmuje, ale dlatego, że się w coś wierzy. W gruncie rzeczy wierzymy w tego
        samego Boga, choć każdy może Go nazywać inaczej. Jednak kwestia jakiejś
        formalności chyba nie jest tu najważniejszą sprawą, ale to, co nosimy w sobie.
        Może głupio to napisałam, ale mam nadzieję, że wiecie, o co chodzi.

pzdr
        Kasia
        • Gość: almaz Re: rzuc okiem na te strony w necie IP: *.aluzyjna.waw.pl / *.aluzyjna.waw.pl 04.11.04, 21:19
          W Islamie oprócz tego, że się wierzy w Allaha, ostatniego proroka Mahometa, to
          jeszcze trzeba święcie wierzyć w to, że Koran pochodzi prosto od boga i należy
          być posłusznym nakazom zawartym w Koranie, a najlepiej również nakazom zawartym
          w sunnie proroka, gdyz jakby nie bylo, zostal on wyslany, zeby dac najlepszy
          przyklad dobrego muzulmanina.
          Czyli konkretnie trzeba wierzyć, że:
          -mąż ma prawo bić nieposłuszną żonę, jeśli wcześniej słowne argumenty i
          separacja od łoża nie przyniosly stosownego efektu (Koran)
          -mąż ma prawo rozwieżć sie ze swoją żoną, jeśli zaprawgnie ją sobie zmienić,
          wypowiadająć trzykrotnie Talaq (Koran + Hadisy)
          -żona ma prawo rozwieść się z mężem tylko w uzasadnionych przypadkach,
          sądownie, i tracąc przy tym przynajmniej część swej zapłaty, którą dostała od
          męża za poślubienie go (Koran + hadisy)
          -córce należy się tylko połowa wysokości majątku, który przypada synowi, po
          rodzicach (Koran)
          -świadectwo jednego mężczyzny jest równe świadectwu dwóch kobiet w sądzie
          (Koran)
          -kobieta nie powinna wychodzić z domu bez pozwolenia męża (hadisy)
          -jesli odmówi seksualnych usług mężowi bez poważnego powodu anioły będą ją
          przeklinać do rana (hadisy)
          -powinna oddać się mężowi kiedykolwiek on zapragnie, nawet będąc zajęta w
          kuchni, czy na wielbłądzie (hadisy) (aha, to nie dotyczy męża, choć żona ma
          prawo rozwieźć się z mężem impotentem, które nie satysfakcjonuje jej
          seksualnie, co prawda wówczas może pożegnać się z dziećmi)
          -kobieta jest gotowa do współżycia małżeńskiego w wieku 9 lat (patrz małżeństwo
          proroka zawarte z dzieckiem 6 letnim, Aisha, skonsumowane w łożeczku gdy one
          miała 9 lat, hadisy)
          -TRZEBA wierzyć, że obowiązkiem muzułmanina jest jihad, dla jednych jest to
          jihad dnia codziennego, walka ze swoimi slabościami, dla innych święta wojna z
          niewiernymi, tylko że jedynie ten drugi jihad jest nagradzany niebem od razu
          bez watpliwosci, hadisy i Koran)
          -ludzi, którzy zmienili wiarę z islamu na inna, powinno się karać smiercią
          (hadisy)
          - i konkretnie bardzo popularne w Egipcie, obrzezanie dziewczynek, zgodnie z
          czterema głownymi szkołami sunnickimi islamu, Maliki, Hanbali, Hanafi oraz
          Shaafi, bogobojna muzułmanka powinna być obrzezana, są to stare szkoły, szeroko
          uznawane w muzulmańskim świecie, tradycja obrzezania oparta jest na hadisach)
          dlugo by mowic.. moze lepiej sobie poczytac Koran i hadisy na wlasna reke, ja
          spotkalam się z takim nastawieniem muzułmanów w polsce, że starają się oni nie
          mówić niemiłych rzeczy, przynajmniej do czasu konwersji. Ale o ile się
          orientuję, to takie nastawienie mają wszyscy muzułmani robiący dawa (no w końcu
          zarabia się na ten raj, nie? sztuka jest sztuka.. jak nie ta konkretna, to na
          pewno jej dzieci będą prawdziwymi muzułmanami..)
    • Gość: gruba Re: !!! I S L A M !!! IP: 62.135.62.* 04.11.04, 23:13
      niedawno czytalam swietny artykul o islamie i jego wyznawcach-porazajacy i b.
      prawdziwy-gazeta FORUM, muzulmanie glosza, ze inne religie poza ich sa
      falszywe, nie pozwalaja budowac kosciolow w krajach islamskich np. arabia
      Saudyjska, nie mieszaja sie z innymi religiami, a tak w ogole to gardza nami
      chrzescijanami, sa hipokrytami i zaklamanymi ludzmi, glosza wiare w
      Allaha,Imamowie glosza w meczetach straszne rzeczy na temat innych kultur i
      religii, ich misja, o ktorej mowia otwarcie to islamizacja calego swiata
      to przerazajace-pisze to, bo zylam pomiedzy tymi ludzmi b. dlugo i poznalam ich
      prawdziwe oblicze
      • Gość: Ivy Re: !!! I S L A M !!! IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 05.11.04, 19:07
        Wkurzam sie czytajac niektore posty. Pisza je ludzie a w przewazajacej
        wiekszosci jakies panienki ktore pojechaly raz czy dwa na wakacje do Egiptu
        poznaly wlazacych w dupe europejczykom, dwulicowych muzulmanow, a potem pisza
        jakies bzdury nie majac tak naprawde zielonego pojecia czym tak naprawde jest
        islam. To jest przerazajace.
      • Gość: N. Re: !!! I S L A M !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:13

to może Ivy popiszesz ze mna? nie jestem babą która poznała Islam przez
        łóżko.I to co czytam na temat tej religii np w wykonaniu "grubej" to bzdury
        napisane niewiem z jakiej przyczyny
        n.
        • Gość: Ivy Re: !!! I S L A M !!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 05.11.04, 19:25
          Jasne, nie znam islamu tak dobrze jak almaz, ktora czyta duzo na ten temat, ale
          wiem ze ogranicza on (to jest lagodnie powiedziane bo w rzeczywistosci odbiera
          prawo do bycia czlowiekiem) prawa kobiet, a przez to jest dla mnie nie do
          przyjecia. Nie szanuje religii ktora nie szanuje praw ludzkich i czyni ludzi
          slepymi.
    • Gość: N Re: !!! I S L A M !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:42

wiesz ja jakoś ograniczona przez wiarę Ivy nie jestem.A co za takie
      ograniczenia uznajesz? Hijab? ......
      • Gość: Ivy Re: !!! I S L A M !!! IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 05.11.04, 19:52
        mąż ma prawo bić nieposłuszną żonę, jeśli wcześniej słowne argumenty i
        separacja od łoża nie przyniosly stosownego efektu (Koran)
        -mąż ma prawo rozwieżć sie ze swoją żoną, jeśli zaprawgnie ją sobie zmienić,
        wypowiadająć trzykrotnie Talaq (Koran + Hadisy)
        -żona ma prawo rozwieść się z mężem tylko w uzasadnionych przypadkach,
        sądownie, i tracąc przy tym przynajmniej część swej zapłaty, którą dostała od
        męża za poślubienie go (Koran + hadisy)
        -córce należy się tylko połowa wysokości majątku, który przypada synowi, po
        rodzicach (Koran)
        -świadectwo jednego mężczyzny jest równe świadectwu dwóch kobiet w sądzie
        (Koran)
        -kobieta nie powinna wychodzić z domu bez pozwolenia męża (hadisy)
        -jesli odmówi seksualnych usług mężowi bez poważnego powodu anioły będą ją
        przeklinać do rana (hadisy)
        -powinna oddać się mężowi kiedykolwiek on zapragnie, nawet będąc zajęta w
        kuchni, czy na wielbłądzie (hadisy) (aha, to nie dotyczy męża, choć żona ma
        prawo rozwieźć się z mężem impotentem, które nie satysfakcjonuje jej
        seksualnie, co prawda wówczas może pożegnać się z dziećmi)
        -kobieta jest gotowa do współżycia małżeńskiego w wieku 9 lat (patrz małżeństwo
        proroka zawarte z dzieckiem 6 letnim, Aisha, skonsumowane w łożeczku gdy one
        miała 9 lat, hadisy)
        i konkretnie bardzo popularne w Egipcie, obrzezanie dziewczynek, zgodnie z
        czterema głownymi szkołami sunnickimi islamu, Maliki, Hanbali, Hanafi oraz
        Shaafi, bogobojna muzułmanka powinna być obrzezana, są to stare szkoły, szeroko
        uznawane w muzulmańskim świecie, tradycja obrzezania oparta jest na hadisach)

to jest fragment postu almaz i niektore z ograniczen
      • pc_maniac Re: !!! I S L A M !!! 05.11.04, 19:57
        "Co boskie Bogu, co cesarskie cesarzowi".
        To mądre słowa, z których jednak w Islamie nigdy się nie korzystało.
        W kraju, gdzie religia jest prawem demokraja może istnieć jedynie w szczątkowej
        formie.

O ile demokracja nie jest bez wad, to niech ktoś poda tutaj lepszą (wymyśloną
        przez człowieka formę rządów?!
        Niestety przywódcy Islamu nie tolerują innyego prawa jak wyłącznie koraniczne.
        Do czego to może prowadzić, już w czasach "Świętej Inkwizycji" przekonali się
        Chrześcijanie.
        • Gość: Ivy Re: !!! I S L A M !!! IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 05.11.04, 20:03
          I tu sie musze z toba zgodzic pc_maniac. Kazdy rodzaj fanatyzmu religijnego
          jest niebezpieczny, ale przyznasz ze obecnie fanatycznych chrzescijan jakos
          niewielu, a fanatyzm religijny w wykonaniu muzulmanow rozkwita
          • pc_maniac Re: !!! I S L A M !!! 05.11.04, 20:10
            Ivy, powyżej napisałem więcej o moich odczuciach wobec Islamu.
            Napisałem tam, że ta religia nie jest religią postępową, a w XXI wieku stać
            obiema nogami w XIX wieku to cofanie się do feudalizmu.
            Myślę, ze właśnie słowo "feudalizm" idealnie odzwierciedla zasady jakie panują
            w Islamie.
    • Gość: gruba Re: !!! I S L A M !!! IP: 62.135.62.* 05.11.04, 19:55
      no tak, jak ktos sie nie zgadza z czyjas opinia to zaraz jest pietnowany, ja
      nie poznalam Islamu przez lozko, ale mieszkalam w kraju islamskim 4 lata i
      wiesz mi wiem o czym mowie. Nie wystarczy czytac duzo, ale zobaczyc jak to
      funkcjonuje w praktyce, a nie na pobycie wakacyjnym przez 2 tygodnie....
      • Gość: Ivy Re: !!! I S L A M !!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 05.11.04, 19:58
        Opowiedz jak to wyglada w praktyce. Niech poczytaja
      • Gość: N. Re: !!! I S L A M !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 20:01

hm... wiesz skąd wiesz ,że ja poznałam przez łóżko?
        n. trochę chyba mnie obrażasz
        • Gość: Ivy Re: !!! I S L A M !!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 05.11.04, 20:06
          Co ty z tym lozkiem? Czy ja cos takiego powiedzialam? Chcialam cie tylko prosic
          zebys napisala jak to wyglada w praktyce, bo nie wszyscy wiedza jak
    • Gość: gruba Re: !!! I S L A M !!! IP: 62.135.62.* 15.11.04, 16:15
      nie chce pisac jak to wyglada, bo tego nie mozna tak napisac w 2 zdaniach
      przykro mi, ze cokolwiek sie napisze na NIE to czlowiek spotyka sie z atakiem i
      to przewaznie ludzi, ktorzy nie maja zielonego pojecia o tym. Jada na wakacje i
      mysla, ze poznali kulture, religie i zwyczaje danego kraju od podszewki.
      Jak dla mnie to jedzcie i wiazcie sie z nimi, a za pare lat przypomnicie sobie,
      ze mialam racje, Jestem dumna z tego, ze jestem chrezscijanka i mam otwarty
      umysl, kazdy ma prawo wyboru i wiem o czym mowie piszac te slowa-spedzilam 4
      lata w kraju islamskim i poznalam ich prawdziwe oblicze
      zycze wszystkich wlasciwych wyborow w zyciu
      pozdrawiam
    • Gość: faraon Re: !!! I S L A M !!! IP: 82.201.234.* 04.02.05, 13:43
      jesli masz pytanie o islam prosze wyslac mi na maila emad_vens@hotmail.com
      dlatego nie macie prawdziwy informacji
      pozdrowienia z faraon
      • Gość: Aliya Re: !!! I S L A M !!! IP: *.79.101.82.adsl.griffin.net.uk 18.02.05, 15:08
        a ja jestem europejska muzulmanka, konwertytka, i nie zaluje mojego ywboru i
        nigdy nie bede zalowala
        Islam jest wyznaniem prawdziwym i jedynym. Mozna zyc w XXI wieku i stosowac sie
        do nakazow islamu niekoniecznie bedac zacofanym czlowiekiem.Sama jestem dobrze
        wyksztalcona, mam dobra prace, i znam osobiscie wielu arabow ktorzy sa
        wyksztalceni, madrzy i uczynni, a przytym sa dobrymi muzulmanami. Nie
        oceniajcie ludzi na podstawie kilku chorych przypadkow i ewentualnie
        pracownikow plazowych w kurortach wypoczynkowych, zazwyczaj sa to chlopcy z
        wiosek ktorzy musza pracowac na swoje utrzymanie i nie stac in na studia a
        europejka jest dla nich jedynym wyjsciem na zabawe tudziez zrodlem utrzymania
        (taka prawda, bo nie raz z nimi o tym rozmawialam, i przyznaja sie do tego,
        oczywiscie Wam tego nie powiedza... ).
        I nie wyciagajcie wyrwanych z kontekstu urywkow z Quranu o biuciu zony, bo nie
        tak do konca jest do dozwolone. Prorok (Pokoj z Nim) NIGDY nie podniosl reki
        ani nie udezyl zadnej ze swych zon, a przeciez jego sunna (tradycja) jest dla
        nas jedna z wazniejszych wytycznych.
        Z tym rozwodem tez nie jest tak pieknie dla faceta, i z dziedziczeniem nie tak
        zle. Aby to wszystko zrozumiec nie wystarczy przeczytac kilku artykulow i
        jednej ksiazki.
        Bog jest jeden, i chwala tym ktorzy o tym wiedza, niestety jednak poprzednie
        religie ktore zostaly objawione poprzednim prorokom(judaizm, chrzescijanstwo)
        zostaly znieksztalcone przez ludzi i dlatego ludziom zostal objawiony Quran. My
        wierzymy w istnienie wszystkich poprzednich prorokow, Mojzesza, Noego,
        Abrahama, Ismaila i Jezusa oraz wielu wielu innych. Ale nie sa oni dla nas
        synami Bozymi ani kims do kogo sie modlimy, Jezeli Wy modlicie sie do ludzi a
        nie do Boga, to czemu nie bedziecie sie modlic do jakiejs babci czy wujka??
        to nie ma sensu
        nie chce nikogo obrazac tutaj, i mam nadzieje ze tego nie zrobilam.
        w razie jakichkolwiem pytan postaram sie tutaj zagladac.
        Pozdrawiam
        Salam
        • patrykkk Re: !!! I S L A M !!! 18.02.05, 15:52
          Gdybyś urodziła się np. w Arabii Saudyjskiej czy Iranie, inaczej byś śpiewała -
          nie miałabyś nawet praw wyborczych. Tak, zaraz napiszesz: "W Iranie mogą
          głosować." Owszem. Z zakrytymi włosami.
          Jako konwertytka pysznisz się swoją wiarą, negując to wszystko, do czego doszła
          i co stworzyła Europa przez te wszystkie wieki: postęp, demokrację, wolność,
          prawa kobiet etc., etc. Długo by wypisywać, że mimo wojen, faszyzów, dyktatorów
          nasza cywilizacja ma w sobie coś z Odysa - POSZUKUJE. Muzułmanie z kolei
          twierdzą, że już ZNALEŹLI. I to jest najgorsze w twojej religii, ta pewność
          siebie, ta pycha, drwina i dążenie do zespolenia organizmu państwowego z
          religią.
          Islam jest najbardziej wszeteczną religią, jaka powstała na tej planecie. Taki
          stek bzdur mógł stworzyć tylko pastuch z pustyni. Grecy, Rzymianie, Żydzi - dla
          nich świat nigdy nie przedstawiał się tak prosto jak dla ludzi z pustyni.
          Islam jest religią totalitarną, nieludzką; relacje z Allahem nie są
          partnerskie, są niewolnicze. To nie empatia, jaka cechuje nauki Chrystusa. Czy
          dążenie do pogodzenia/zespolenia się ze światem, typowe dla buddystów.
          Nie miejsce tu na dywagacje teologiczno-filozoficzne. Zresztą dla islamu nie
          istnieje filozofia, która w swej oświeceniowej odsłonie stoi w sprzeczności z
          islamem.
          Można mieć tylko nadzieję, że Zachód opamięta się i nie dopuści do
          rozprzestrzenienia się tej mentalnej zarazy - przynajmniej na naszym
          kontynencie.
    • Gość: ČEŠI Re: !!! I S L A M !!! IP: *.kkcable.cz 19.02.05, 16:41
      NEJEZDĚTE S EXIMEM!!!TO JSOU NEJVĚTŠÍ PODVODNÍCI A NEJHORŠÍ CESTOVNÍ KANCELÁŘ V
      ČESKÉ REPUBLICE!!!!!DAJÍ VÁS DO JINÝCH HOTELŮ, NEŽ JSTE SI OBJEDNALI!!!

• Gość: ČEŠI Re: !!! I S L A M !!! IP: *.kkcable.cz 19.02.05, 18:47
      THE WORST TRAVEL AGENCY IS´EXIM TOUR´DONT CHOOSE THEM!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka