Dodaj do ulubionych

Hurghada na wlasna reke

18.03.05, 01:05
Witam !

W listopadzie po raz pierwszy odwiedzilam Egipt.Wiadoma sprawa zakochalam
sie.Ciagnie mnie z powrotem strasznie.W maju planuje ponowny wypad tym razem
jednak ma to byc wizyta bardziej prywatna niz turystyczna.Pomijajac kwestie
czy to bezpieczne czy nie (bo nad tym sama sie musze zastanowic)bede
wdzieczna za wszelkie rady (poczynajac od tego gdzie i za ile kupic bilet
lotniczy, co powiedziec na lotnisku az do kwestii ubezpieczenia i tego typu
spraw)

Pozdrawiam
Claudine
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Hurghada na wlasna reke ?! 18.03.05, 08:39
      O ile mogę zrozumieć wyjazd do Egiptu by zwiedzić go na własną rękę (sami tak z
      żona zwiedzaliśmy), o tyle wyjazd na własną rękę do Hurghady to nonsens.
      Czemu? Ponieważ cena wykupienia samego przelotu jest wyższa niż cena wykupienia
      najniżeszej wycieczki wraz z przelotem i na miejscu odpuszczenie sobie hotelu.
      • Gość: Kriss Re: Hurghada na wlasna reke ?! IP: 213.212.204.* 18.03.05, 11:20
        Hej !!!

Dlaczego myslisz ze wyjazd na wlasna reke to nonsens ???

Wszystko zalezy od tego na jak dlugo wybierasz sie do Hurghady. Oczywiscie
        jesli na tydzien czy dwa to lepiej wykupic wycieczke last minute. Jesli
        wybierasz sie na dluzej to mozesz wykupic sobie sam przelot np w ecco holdays
        maja tam oferty specjalne na przeloty i czasami na jeden dzien porzed odlotem
        mozna trafic bilet za 100pln plus taxy. Tutaj na miejscu jest kilka niedrogich
        hoteli ok 10 - 15 dol doba BB a jesli chcesz zatrzymac sie dluzej mozesz
        wynajac sobie mieszkanie za ok 150 dol miesiecznie.

Jesli bedziesz miala jakies konkretne pytania to wal.
        Aha w Egipcie jest bardzo bezpiecznie wiec nie musisz sie obawiac wyjazdu na
        wlasna reke..
        Jest jeszcze jedna sprawa . Jesli spedzisz Egipcie dluzej niz miesiac to nie
        mozesz wracac samolotem charterowym. Sa jednak tanie regularne linie ktore
        lataja dwa razy w tyg z Berlina (AIR Berlin , Air Germany)

Jesli bedziesz miala jakies konkretne pytania to wal.

Pozdr

Kriss
        • pc_maniac Do Kriss 18.03.05, 11:44
          Tak, jeśli ma to być wyjazd na długi termin lub trafi na super okazję to masz
          rację.
          Ja przyjąłem sytuację, gdy ktoś chiałby pojechać do HRG na 7-14 dni urlopowania.
          Nie wiem jak wygląda to w Ecco, ale w większości innych BP, gdzie próbowaliśmy
          zasięgnąć informacji o przelocie ich czarterami oferowano nam bilety po ok.
          1200-1300 zł. To w sytuacji gdy wycieczkę na 2 tygodnie z przelotem, w 3*
          hotelu i z 2 posiłkami dziennie w cenie 1150zł sam widzisz, że mijało się z
          celem. A zawsze to taniej i masz jednak lokum i papu zapewnione.
          • kkaminska Re: Do Kriss 18.03.05, 12:18
            A gdzie Ty widziales taka cene za wycieczke ? Ja we wszystkich biurach w
            ktorych bylam slyszalam ceny , ktore mnie odstraszaly.Poza tym kwestia pracy.
            Pracuje wg wczesniej ustalanego grafiku i nie moge sobie pozwolic na last
            minute z prostego powodu ,ze nie moge wziasc urlopu od tak sobie. Poza tym lece
            sama wiec gdybym chciala leciec z biura doliczyliby mi jakies bezsensowne
            koszty zamieszkiwania pokoju jednoosobowego.A w hotelu nie mam zamiaru
            przebywac. W eccoholiday zaproponowali mi cene 1100 za przelot w obie strony z
            wszystkimi oplatami, wiec chyba wycieczki w tej cenie nie kupie prawda?

Pozdrawiam
            Claudine
            • pc_maniac Re: Do Kriss 18.03.05, 12:29
              kkaminska napisała:

> A gdzie Ty widziales taka cene za wycieczke ?

Nie wiem czy tem post napisany był do mnie, bo w tytule był nick Krissa?!
              Ale jeśli do mnie, to odpowiadam: wycieczkę wykupiliśmy u pośrednika w Łodzi.
              Była to wycieczka organizowana przez Alfa Star i nie była ona wcale wykupiona z
              jakiejśc tam promocji. (Hotel Ambassador).
              • kkaminska Re: Do pc_maniac 18.03.05, 13:00
                Do Ciebie do Ciebie :)
                Widzisz wszystko pieknie (bo i ja jestem z Lodzi wiec moglabym sie udac do tego
                samego posrednika) ale...no wlasnie...dwa najwieksze ale. Po pierwsze kwestia
                urlopu , po drugie singla. Kwestia nie do przejscia. Poprzednim razem jak
                lecialam z biurem to srednia doplata do singla na 14 dni to bylo ok 800 zl.

Pozdrawiam
                Claudine
                • pc_maniac Re: Do pc_maniac 18.03.05, 13:04
                  Pośrednikiem było BP Turysta na Piotrkowskiej(naprawdę bardzo uczciwa firma
                  dzięki której w zeszłym roku nie umoczyliśmy na zbankrutowanym BP, z którym
                  tydzień wcześniej mieliśmy lecieć do Egiptu-opisywałem tą historię rok temu).
                  Zaś co do singla - rzuć hasło na forum, że chcesz z kimś wykupić wycieczkę, a
                  pokój zostawiasz im. Ktoś kto chciałby pojechać z dzieckiem w ramach tzw.
                  dostawki, gdzie na miejscu zamiast dostawki mieliby pokój do własnej dyspozycji.

Ale jeśli proponuja Ci z Ecco po takiej cenie, jaką napisałaś, to chyba nie
                  warto się zastanawiać?!
                  • kkaminska Re: Do pc_maniac 18.03.05, 13:23
                    Dzieki za namiar na biuro, jak bede planowala podroz w jakies inne strony to na
                    pewno zajrze :)
                    W Ecco musze sie zdecydowac jak najszybciej (w sumie to dzis ew. jutro) dlatego
                    raczej nie ma czasu na szukanie kogos kto ze mna poleci.
        • kkaminska Re: Hurghada na wlasna reke ?! 18.03.05, 13:28
          Narazie lece tylko na dwa tygodnie. Pozniej planuje duzo dluzszy pobyt w
          Egipcie ale najpierw musze w Polsce pozalatwiac kilka spraw .Do maja nie zdaze.
          Tak jak juz pisalam last minute nie wchodzi w gre z uwagi na prace.Pozostaje
          Ecco. Tylko teraz pytanie. Miales jakies doswiadczenie z przelotem z ta firma ?
          Masz namiar na te tanie linie lotnicze o ktorych piszesz?
          A z kwestii praktycznych to zastanawiam sie np czy na lotnisku nie wymagaja np
          konkretnego okreslenia celu pobytu badz adresu pod jakim sie bedzie mieszkac.
        • ania_b-ca Re: Hurghada na wlasna reke ?! 22.03.05, 17:18
          Pytanko : czy są jakieś dokładniejsze namiary na mieszkania do wynajecia w
          Hurghadzie?
          Bardzo mi zalezy na tym.
          Pozdrawiam
          Ania
        • ania_b-ca Re: Hurghada na wlasna reke ?! 22.03.05, 17:20
          Pytanko : czy są jakieś dokładniejsze namiary na mieszkania do wynajecia w
          Hurghadzie?
          Bardzo mi zalezy na tym.
          Pozdrawiam
          Ania
    • clavdia Re: Hurghada na wlasna reke 18.03.05, 12:45
      Egipt nie jest tak niebezpieczny jak niektórzy o nim piszą. Mnie zdarzyło się
      nawet podróżować autostopem, jak mi ichni PKS uciekł. Było miło i dojechałam
      gdzie chciałam cała i zdrowa. Polecam kontakt z Gają (sirocco.turystyka.net) w
      sprawie tanich lotów do Egiptu. Ona jest tak przemiła, że stanie na głowie i
      znajdzie to, czego potrzebujesz. Pozdr.cl
    • clavdia Re: Hurghada na wlasna reke 18.03.05, 12:49
      17 marca na dwa tygodnie do Hurghady tylko za 974PLN- HB!
      • kkaminska Re: Hurghada na wlasna reke 18.03.05, 13:01
        Super tyle ze nie ma szans zebym tak szybko dostala urlop :( TAkie sa minusy
        pracy w systemie grafikowym.Musze sie starac o urlop przed ulozeniem grafika.I
        last minute odpada :(

Pozdrawiam
        Claudine
        • clavdia Re: Hurghada na wlasna reke 18.03.05, 13:06
          Jest też superoferta na wrzesień. Tak czy inaczej sprawdź kontakt. Polecam.
          • kkaminska Re: Hurghada na wlasna reke 18.03.05, 13:19
            Jasne.Juz z nia rozmawiam.Dzieki za namiary :)
            • Gość: Kriss Re: Hurghada na wlasna reke IP: 213.212.204.* 18.03.05, 22:05
              Hej !!!

Ostatnio tj. we wrzesniu lecial znajpomy z ecco . Zaplacil 800pln . Jak dobrze
              poszukasz powinnas znalezc bilety w obie strony ponizej 900 pln. Jesli chodzi o
              lotnisko w kwestionariuszu po prostu wpisz Hurghada - Hotel. Nikt sie wogole
              tym nie interesuje...

Pozdrawiam

Kriss

• kkaminska Re: Hurghada na wlasna reke 18.03.05, 22:28
                W Ecco maja cene 899 + oplaty lotniskowe.Wychodzi 1101zl taniej nie znalazlam,
                a nie bardzo mam pomysl gdzie jeszcze szukac.
                • Gość: Sonia Re: Hurghada na wlasna reke IP: *.chello.pl 18.03.05, 22:30
                  www.tui.pl

850 z oplatami
                  • kkaminska Re: Hurghada na wlasna reke 18.03.05, 23:19
                    Wielkie dzieki, ale powiedz mi gdzie Ty na stronie widzisz taka cene. Albo
                    jestem gapa albo juz jestem bardzo zmeczona bo mimo, ze sie bardzo staram nie
                    moge znalezc ofery na przelot do Hurghady :(
                  • kkaminska Re: Hurghada na wlasna reke 19.03.05, 10:46
                    Przed chwila dzwonilam do biura TUI i babeczka wyliczyla mi cene 1101 zł z
                    opłatami lotniskowymi i powiedziała ,że nie chce wyjść taniej :(
                    Bardzo Cie w takim razie prosze o informacje skad taka dobra cena.
                    • Gość: Kriss Re: Hurghada na wlasna reke IP: 213.212.204.* 19.03.05, 13:42
                      ...kolezanka ktora przyleciala tutaj kilka tygodni temu mowila mi ze bilet
                      kupila w ecco za 960 pln z taxami. Jesli szukasz blietu na tydzin swiateczny to
                      oczywiste jest ze cena bedzie wyzsza. Ponoc niezla agencja znajduje sie w
                      Alejach Ujazdowskich w Warszawie "Anna Travel" . Mozna zadzwonic a oni
                      przedstawia ci kilka propozycji a ty wybierzesz najansza.

Adresu poszukaj w internecie

Pozwodzenia

Kriss
                      • Gość: Sonia Re: Hurghada na wlasna reke IP: *.chello.pl 19.03.05, 18:19
                        TUI i szukaj w last......sam przelot
                        • kkaminska Re: Hurghada na wlasna reke 19.03.05, 19:06
                          Kurde no zaczynam sie juz irytowac. Chyba korzystamy z innego internetu albo
                          juz nie wiem co. Wlasnie bylam na stronie www.tui.pl w zakladce Last minute.
                          Cena za lot z data 27-04-2005 2 tygodnie 1 163 zł >Kontaktowalam sie z
                          babeczka z biura TUI i na maj najnizsza cena to 1101 zl. Skad wiec wy bierzecie
                          te ceny ??

Chce leciec po 10 maja wiec juz po weekendzie majowym.Nigdzie (a obdzwonilam
                          juz wiele miejsc) nie oferuja biletow ponizej 1000 zl (najtaniej jak narazie w
                          Orbisie ok 325 dolcow ale babka cos krecila ze musi miec zgode warszawy)
                          Kurcze ludzie moze mi ktos dokladnie wskazac konkretna oferte czy mowiecie
                          tylko na zasadzie "slyszalem ze kolezanka mojej kolezanki.." Sorki za nerwowy
                          ton ale to naprawde deprymujace gdy ktos mowi o czyms czego ja znalezc nie
                          moge :(
                          • Gość: poganka Re: Hurghada na wlasna reke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 19:21
                            spróbuj skontaktować się z Gają - na forum Kraje Arabskie lub
                            sirocco.turystyka.net/
                            tam jest jej nr gg - może ona Ci pomoże w znalezieniu taniego przelotu do
                            Egiptu?
                            • kkaminska Re: Hurghada na wlasna reke 19.03.05, 21:09
                              Kontaktowalam sie juz.Niestety byla w stanie zaproponowac jedynie cene normalna
                              bez promocji 1250PLN. Powiedziala,ze ceny naprawde okazyjne trafiaja sie blisko
                              terminu odlotu, z tym ze nie ma zadnej pewnosci czy beda miejsca czy nie
                              zostana wykupione z wycieczkami :(
                              • Gość: poganka Re: Hurghada na wlasna reke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 22:14
                                www.bilety.eccoholiday.com/?page=1&month=05&dest=Egipt+-+Hurghada&flight_type1=1&search=Szukaj
                                sprawdź jeszcze to
                                • Gość: poganka Re: Hurghada na wlasna reke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 22:21
                                  ale jak doliczysz opłaty lotniskowe - to pewnie będzie to ta sama oferta, o
                                  której już wiesz. I chyba niestety nic lepszego już nie znajdziesz :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka