Gość: Jersuk IP: 213.192.80.* 21.03.05, 12:33 Czy faktycznie przestrzegana praktycznie jest zasada, że paszport musi być ważny min. 6 mies. po wylądowaniu w Egipcie (czy jest to sprawdzane i przestrzegane)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marco Re: Ważność paszportu IP: *.magnussonlaw.com 21.03.05, 12:45 Po wpisaniu w wyszukiwarkę słowa PASZPORT otrzymujemy 61 wyników: szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=paszport&ile=10&orderby=data_od+desc&spojnik=and&tag=622&poz=0&tagSz ukaj=temat&zywe=2&x=18&y=6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jersuk Re: Ważność paszportu IP: *.portgdansk.pl 22.03.05, 10:06 Ale mnie nie chodzi o "teorię" - tylko o "praktykę" kontroli paszportowej na lotniskach w Egipce! Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Ważność paszportu 22.03.05, 10:15 Chyba nieuważnie czytałeś, przecież tam ludzie odpowiadają na identyczne jak Twoje pytania. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
boomer Re: Ważność paszportu 22.03.05, 11:35 Ja nie mialem 6 miesiecznego terminu i mnie puscili nawet nie zerkneli a date. Jesli jedziesz z biurem podrozy i masz bilet w obie strony i vouchery na hotel to nie powinno byc problemow. Jesli jedziesz na wlasna reke to moze byc problem przy kupowaniu wizy ale z tym doswiadczenia juz nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
obser Re: Ważność paszportu 22.03.05, 12:55 Jeszcze nie spotkałem się,żeby sprawdzali vouchery na lotnisku,albo robili jakiekolwiek problemy przy kupowaniu wizy.Jeśli jedziesz na własną rękę,to wpisz byle jaki hotel.Co do ważności paszportu to byłbym ostrożny.Nieraz mogą wyłapać to i jak trafisz na ambitnego-mogą być problemy.Większość ich pograniczników nie zna języka pisanego naszego i porównuje wpisy na karcie z paszportem na zasadzie obrazków.Choć jak im coś nie pasuje to nabazgrolą coś po swojemu i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ważność paszportu IP: *.jasfbg.com.pl / 213.25.194.* 22.03.05, 14:14 miałam ważny paszport 4 miesiące i nie miałam żadnego problemu. MOżesz mieć jedynie problem jak bedzie ważny mniej niż 3 miesiące. Też bałam się w tamtym roku i w biurze Alfy powiedziano mi, że 6 miesięcy na bank, ale jak się okazało - nie. dowiadywałam się dalej i była mowa tylko o 3 miesiącach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obser Re: Ważność paszportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 14:35 Paszport musi być ważny 4 miesiące po lądowaniu (30 dni wiza i 3 miesiące po upływie wizy) www.msz.gov.pl/start.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obser Re: Ważność paszportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 14:37 www.msz.gov.pl/start.php?page=1110200000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Ważność paszportu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 13:20 Ludzie! Teoria swoje, praktyka swoje! Leciałem na wariata do Egiptu 18-25 marca, a paszport (stary, niebieski) kończy mi się 15 maja i na dodatek jest w fatalnym stanie! Nikt, powtarzam NIKT nie miał do mnie pretensji, a Egipcjanom chodziło tylko o to, abym kupił znaczek wizowy!!! Tak że nie ma się co przejmować! Powodzenia! Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś