Dodaj do ulubionych

Ważność paszportu

IP: 213.192.80.* 21.03.05, 12:33
Czy faktycznie przestrzegana praktycznie jest zasada, że paszport musi być
ważny min. 6 mies. po wylądowaniu w Egipcie (czy jest to sprawdzane i
przestrzegane)?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marco Re: Ważność paszportu IP: *.magnussonlaw.com 21.03.05, 12:45
      Po wpisaniu w wyszukiwarkę słowa PASZPORT otrzymujemy 61 wyników:

szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=paszport&ile=10&orderby=data_od+desc&spojnik=and&tag=622&poz=0&tagSz
      ukaj=temat&zywe=2&x=18&y=6
      • Gość: Jersuk Re: Ważność paszportu IP: *.portgdansk.pl 22.03.05, 10:06
        Ale mnie nie chodzi o "teorię" - tylko o "praktykę" kontroli paszportowej na
        lotniskach w Egipce!
        • corrina_f1 Re: Ważność paszportu 22.03.05, 10:15
          Chyba nieuważnie czytałeś, przecież tam ludzie odpowiadają na identyczne jak
          Twoje pytania.

pzdr
        • boomer Re: Ważność paszportu 22.03.05, 11:35
          Ja nie mialem 6 miesiecznego terminu i mnie puscili nawet nie zerkneli a date.
          Jesli jedziesz z biurem podrozy i masz bilet w obie strony i vouchery na hotel
          to nie powinno byc problemow. Jesli jedziesz na wlasna reke to moze byc problem
          przy kupowaniu wizy ale z tym doswiadczenia juz nie mam
          • obser Re: Ważność paszportu 22.03.05, 12:55
            Jeszcze nie spotkałem się,żeby sprawdzali vouchery na lotnisku,albo robili
            jakiekolwiek problemy przy kupowaniu wizy.Jeśli jedziesz na własną rękę,to
            wpisz byle jaki hotel.Co do ważności paszportu to byłbym ostrożny.Nieraz mogą
            wyłapać to i jak trafisz na ambitnego-mogą być problemy.Większość ich
            pograniczników nie zna języka pisanego naszego i porównuje wpisy na karcie z
            paszportem na zasadzie obrazków.Choć jak im coś nie pasuje to nabazgrolą coś po
            swojemu i jest ok.
            • Gość: ania Re: Ważność paszportu IP: *.jasfbg.com.pl / 213.25.194.* 22.03.05, 14:14
              miałam ważny paszport 4 miesiące i nie miałam żadnego problemu. MOżesz mieć
              jedynie problem jak bedzie ważny mniej niż 3 miesiące. Też bałam się w tamtym
              roku i w biurze Alfy powiedziano mi, że 6 miesięcy na bank, ale jak się
              okazało - nie. dowiadywałam się dalej i była mowa tylko o 3 miesiącach.
              • Gość: obser Re: Ważność paszportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 14:35
                Paszport musi być ważny 4 miesiące po lądowaniu (30 dni wiza i 3 miesiące po
                upływie wizy)
                www.msz.gov.pl/start.php
                • Gość: obser Re: Ważność paszportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 14:37
                  www.msz.gov.pl/start.php?page=1110200000
                • Gość: Grzesiek Re: Ważność paszportu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 13:20
                  Ludzie! Teoria swoje, praktyka swoje! Leciałem na wariata do Egiptu 18-25
                  marca, a paszport (stary, niebieski) kończy mi się 15 maja i na dodatek jest w
                  fatalnym stanie! Nikt, powtarzam NIKT nie miał do mnie pretensji, a Egipcjanom
                  chodziło tylko o to, abym kupił znaczek wizowy!!! Tak że nie ma się co
                  przejmować! Powodzenia!
                  Grzesiek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka