betina02 16.08.05, 09:44 piszecie ze zero pieczywa. to co mam jesc? jakie pieczywo? dodam ze nie mam czasu noi zapału do pieczenia chleba. bo ciagle chce mi sie spac i słaba jestem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homeopatkaqq Re: co zamiast chleba 18.08.05, 15:37 powiem tylko tyle, ze wafle ryzowe sa tez slodkie(zrobione z bialego ryzu) i mozna sie ofgraniczyc do zjedzenia 1-2 sztuk na dobe, bo jak wiecej to juz niedobrze.Ja zjadlam kiedys 6 naraz i wiecie co? Zaraz mnie tylek swedzial! Odpowiedz Link
fiska1 Re: co zamiast chleba 16.08.05, 11:18 To jednak Wasę można jeść? Myślałam, że w I fazie, żadnego pieczywa? A jeżeli można to ile kromek dziennie? I na śniadanie też można? Odpowiedz Link
betina02 Re: co zamiast chleba 16.08.05, 11:26 i co to juz człowiek skazany jest całe zycie na takie jedzenie?!!!! koszmar. zeby w XXI wieku przy medycynie tak dobrze rozwinietej nie byłolekarstwa na kandydoze. Przepraszam ale nadal nie moge w to uwierzyc Odpowiedz Link
fiore24 Re: co zamiast chleba 16.08.05, 11:30 Mi Pani Dr zalecila pieczywo chaber (zielone opakowanie) i wafle ryzowe. Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: co zamiast chleba 18.08.05, 15:43 bettina, bo kandydoza to choroba wyjalowionego organizmu, pozbawionego naturalnych bakterii, naszpikowanego chemia i sztucznymi barwnikami. Musimy wrocic do korzeni medycyny naturalnej i zaczac zyc i sie odzywiac jak nasi przodkowie. Nasz uklad trawienny nie przeszdl ewolucjii w stosunku do ukl. trawiennego ludzi pierwotnych. Mamy takie same jelita , ktore nie dadza sie przeksztalcic na inne.Musimy wiec jesc wiecej warzyw,korzonkow, naturalnych przetworow,miesa- tak jak czlowiek pierwotny. Oni tez by chorowali, gdyby za ich zycia szpikowano ich antybiotykami, zle dobranymi jak to czesto bywa, w jedzeniu samymi polepszczami i wystawiano na stresy jak nas dzisiaj . Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: co zamiast chleba 18.08.05, 15:38 wydaje mi sie , ze wszystko co zrobione jest z maki powinno byc spozywane w skapych ilosciach. Ogranicz sie do 1-2 kromek Wazy dziennie. Odpowiedz Link
shagra Re: co zamiast chleba 26.08.05, 15:02 A ja dziś sobie kupiłam wafle ryżowe firmy Goog Food (pisze ze naturalne ) Informacja na opakowaniu mówi, że produkowane są z najwyższej jakości australijskiego ryżu brązowego. Bez dodatko barwoników, cukru, substancji smakowych i konserwantów. zawierają na 1 wafelek (dość cienki): białko - 0,5g, tłuszcze - 0,2g, węglowodany 5,2g (czy to dużo waszym zdaniem?), błonnik 0,5g, sód - 2,3 mg. Cholesterol i gluten - 0. A kupiłam je w albercie. A co do WASY to wydaje mi się, że lepsze od zielonych są, czerwone, bo żytnie, co myślicie? Odpowiedz Link
limanda Re: co zamiast chleba 26.08.05, 16:17 Chaber zielone, Wasa czerwone. Jedno i drugie żytnie. Odpowiedz Link
limanda Re: co zamiast chleba 26.08.05, 16:18 I mam nadzieje, że obydwa można jeść po trochu. Odpowiedz Link
ape80 Re: co zamiast chleba 26.08.05, 16:52 Ale Wasa czerwona - żytnia, ma chyba więcej błonnika - więc jest lepsza. Odpowiedz Link
limanda Re: co zamiast chleba 26.08.05, 18:46 I bardzo dobrze, bo moim zdaniem, jest też smaczniejsza Odpowiedz Link
artur737 Re: co zamiast chleba 26.08.05, 19:19 Dr. Janus niby zezwala jesc troche pieczywa na zakwasie sporzadzonego z pelnego ziarna, ale ja uwazam, ze lepiej jednak nie jesc bo moze to znaczaco przedluzyc okres leczenia. W pierwszym miesiacu leczenia lub az do uzyskania znaczacej poprawy nalezy polegac jezeli chodzi o energie na gotowanym brazowym ryzu ewentualnie krotko gotowanych innych nasionkach (moga byc troche pokruszone) takie jak proso, siemie lniane, grube platki owsiane, ale tez lepiej jesc je tylko raz dziennie. Wafle z brazowego ryzu bez dodatkow typu cukier byc moze sa tez do wytrzymania, ale rowniez doradzam ostroznosc. Odpowiedz Link
ape80 Re: co zamiast chleba 26.08.05, 20:01 Do Artura >>> ile można zjeść gramów białka dziennie aby nie zabiałczać przesadnie organizmu. Odpowiedz Link
palinodia Re: co zamiast chleba 27.08.05, 19:19 ja się zastanawiam, o jakim "czerwonym WASA" mówicie, bo ja sobie kupiłam żytnie pieczywko WASA i jest raczej biało-niebieskie to opakowanie?? A w składzie ma : - mąka żytnia (53%) - mąka pszenna - odtłuszczone mleko w proszku - woda - ekstrakt słodowy - cukier - sól - olej roślinny - suchy zakwas. I teraz to przeczytałam dopiero! Przeciez nie można mąki pszennej, ani cukru, ani oleju roslinnego, ani żadnych sztucznych ekstraktów słodowych?? Więc o co chodzi z tą WASĄ ? Przyznam, że dzisiaj rano zjadłam 2 kawałki tej WASY, a wczoraj to nawet więcej, bo chyba w sumie z 5. Jeść, czy nie jeść WASĘ żytnią light ? Odpowiedz Link
sylviane Re: co zamiast chleba 27.08.05, 21:25 to nie ten rodzaj pieczywa WASA kupiłaś. Idz do sklepu gdzie jest klika jego odmian. W tym "czerwonym" jest tylko pełnoziarnista mąka żytnia, woda i sól. Odpowiedz Link
shagra Re: co zamiast chleba 31.08.05, 07:29 Moje pytanie trochę od chleba odbiegnie. Gdzies ktoś podawał, że można jeść gołabki robione z ryzu dzikiego lub brązowego z dużą ilościa ceuli i mięsem mielonym. Ale czy tego ryżu nie jest tam za dużo? w końcu ryz ma dużo węglowodanów? A co z solą, bo zazwyczaj się dodaje soli? Chyba lepiej ich nie jeść? Ale w takim razie jak często i w jakich ilościach można jeść te ryże? mówię o 1wszym etapie leczenia. A bigos? Tam tez jest sól chyba... Odpowiedz Link