Dodaj do ulubionych

Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 12:39
Do tych co byli i w Sharm i Hurgadzie gdzie są ładniejsze plaże, nie pytam o
rafę ale o czysty piasek i łagodne szerokie zejście do wody .

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • dunia77 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? 20.04.05, 13:22
      W Hurghadzie masz o wiele wieksza szanse na taka plaze.
      W Sharm to raczej wyjatek.
      • Gość: Bernadeta Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:54
        Ula zdecydowanie HURGHADA jeśli chodzi o plaże. W Sharmie są okropne plaże
        często gruzowiska, z brzegu płytko lub zaraz okropna głębia,plaże poprostu
        syfiate i tyle.( widziałam w Sharmie z 18 plaż hotelowych) Dlatego do Hurghady
        wrócę jeszcze, natomiast do Sharmu nigdy w życiu. Polecam Alibaba hotel i
        Alladyn, śliczną plażę ma hotel Jasmin Village- drobniutki piasek, piękne
        zejście łagodniutkie do morza, poprostu rewelacja!
        • Gość: ula Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 14:26
          Serdeczne Dzięki, z wcześniej przeczytanych postów byłam wręcz przekonana że
          jest odwrotnie, ale coś mnie tknęło aby zapytać .

Pozdr.
          Ula
          • Gość: Bernadeta Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:02
            Ula zapomniałam dopisać iż w Sharmie w hotelach w dzielnicy Hadaba nie ma fal
            wiec czujesz sie jak byś była nad jeziorem, a w lato woda ma 40
            stopni......przez płyciznę fale nie dochodzą do brzegu tylko kończą sie 400 m w
            głąb morza.
            • apia2 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? 20.04.05, 15:06
              Byłam i tu i tu i zdecydowanie Sharm.Większość plaż w Hurgadzie jest mała,
              woda "stoi" w malutkich zatoczkach. Sharm ma w zależności od hotelu piekne rafy
              lub zejście do morza. Jak adla mnie w skali 10 pkt Sharm 10 rewelacje a Hurgada
              zależy jak trafisz 2-5.
              • dunia77 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? 20.04.05, 15:27
                >Jak adla mnie w skali 10 pkt Sharm 10 rewelacje a Hurgada
                >
                > zależy jak trafisz 2-5.

Przeciez Bernadeta pisala o lagodnym wejsciu do morza... ile hoteli w Sharm
                takie ma ?
                A tak w ogole to dziwna ta Twoja skala, bo skoro Sharm to max, to gdzie wstawic
                chocby Majorke, nie mowiac juz o Malediwach ? ;)
              • Gość: Bernadeta Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:30
                W centrum Hurghady sa brzydkie małe,plaże ale ładne szerokie plaże zaczynają
                się ok 8 km od centrum od hotelu Grand, Beatch Albatros, Alibaba, Coral Beatch,
                Desert Rose, Sunrise select Garden, Golden5, i dalej
                Piekna plaża ma hotel Hilton Long Beatch, i ładne plaze są w dzielnicy Makadi
                Bay.W Sharmie widziałam sporo plaż zazwyczj małe ukryte gdzieś w zatoczkach,
                przypominaja często urwiska hałdy.... jeśli trafisz na fajną to i tak nie ma
                mozliwości kąpieli zazwyczaj jest rafa albo płycizna lub wejście tylko z molo i
                koło sie zamyka.Ja rok temu też zadawałam na forum takie pytanie ale niestety
                nikt mnie nie poinformował i wakacje miałam do du.........
                • Gość: eb Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:33
                  wlasciwie Bernadetta potwierdzila moje informacje. Pozdrawiam!!!
                  • Gość: ada Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 20.04.05, 21:18
                    a może wy nie potraficie plywac, takie wazne jest zejscie do morza, ze glabia.
                    Mine bardziej interesuje, czy jest rafa
                    • Gość: eb Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 23:40
                      ja i maz z plywaniem nie mamy problemu, w tym przypadku chodzi o 2,5 letnie
                      dziecko maly niestety nie umie jeszcze plywac, a i ladna plaza na ktorej bedzie
                      mogl pobiegac nie przeszkadzajac innym bylaby wskazana:) Pozdrawiam!!!
                    • dunia77 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? 21.04.05, 08:17
                      > Mine bardziej interesuje, czy jest rafa

I oczywiscie caly swiat musi interesowac to, co Ciebie :-\
              • Gość: eb do Apia2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:30
                a co powiesz na plaze przy hotelu Hilton Long Beach (lece za miesiac) -
                wybralam go bo podobno ma ladna plaze 1100m (z reszta wekszosc hoteli poza
                centrum ma podobno ladne plaze), w ubieglym roku bylam w Seagull i potwierdzam
                ze centrum Hurghady ma male plaze, ale nie takie zle (w Seagull jedna
                rzeczywiscie byla w zatoczce ale druga -hotel posiada dwie plaze - ma wyjscie
                na morze). Natomiast interesuje mnie jaka Ty masz opinie o Long Beach bede
                wdzieczna za info. Pozdrawiam!
                • Gość: Bernadeta Re: do Apia2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:33
                  Eb- nie masz się czym martwić Long beatch ma piękną plażę!!!
                  • Gość: eb Re: do Apia2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:34
                    :))) Dzieki!!! Pozdrawiam!!!
                    • apia2 Re: do Apia2 20.04.05, 15:52
                      Bedę w Hiltonie w maju więc zobaczymy. Podobno ma rafę i mam nadzieję, że to
                      prawda. Nie było juz niestety lotów do Sharmu z Katowic. Wybraliśmy mniejsze
                      zło. W Hurgadzie byłam w Sułtanie plaża dramat i Safirze plaża malutka w
                      zatoczce i odgrodzona linami od morza. Oczywiscie zalezy kto co lubi. Jeśli
                      ładna plaża ma mieć tylko dużo piasku, równo, płytko zero skał to nie jest to
                      mój faworyt.
                      • Gość: eb Re: do Apia2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 16:09
                        a ktorego maja my 25.05.-08.06 jesli w tym terminie to do zobaczenie na
                        miejscu!!! Pozdrawiam!!!
                        • apia2 Re: do Apia2 20.04.05, 16:14
                          Ja 25 maja już wracam do Polski. Mam nadzieję, że hotel jest taki jak go sobie
                          wymyśliłam.
                          Udanych wakacji.
                          Apia
    • Gość: kasia Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 20.04.05, 19:43
      Czy w Hurghadzie mozna korzystać z hotelowych plaż jeśli nie jest sie klientem
      hotelu? Chcę wykupić pobyt w tańszym hotelu i korzystać z plaż w jadniejszych
      hotelach.
      • Gość: ella19 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 21.04.05, 08:36
        Jesli chodzi o Shram..To moze ktos mi polecic jakis fajny hotel 4 lub 5* z
        ladna plaza?Rafa nie musi byc,choc moze:)Bardziej jednak zalezy mi na ladnej
        plazy i lagodnym zejsciu do morza.Fajnie,gdyby dno byli piaszczyste,chociaz na
        poczatku.
        • Gość: ella19 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 21.04.05, 08:38
          Mialo byc oczywiscie 'Sharm' a nie Shram i 'bylo' a nie byli. ;)
        • Gość: Ada Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:52
          Zdecydowanie Club Farana , przeczytaj sobie opinie na temat tego hotelu

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8529475
          • madzia112 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? 21.04.05, 19:49
            Polecam 5* Pyramisę w Sharm ( Sharks Bay ) - hotel ma aż 3 plaże, z czego
            jedna, największa jest piaszczysta i ma takie właśnie łagodne zejście do morza.
            Dla amatorów nurkowania polecam pozostałe dwie plaże - z pomostami i naprawdę
            piękną rafą.
            • Gość: ella19 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 21.04.05, 20:30
              Dzieki wielkie za odp:)Pyramisa podobala mi sie juz wczesniej i jesli w tym
              roku w koncu zdecyduje sie na Sharm a nie na Hurghade jak do tej pory,to chyba
              wlasnie tam pojade:)Pozdrawiam!
      • Gość: ela Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 10:54
        Nie ma takiej możliwości. Właśnie wróciłam z Hurghady. Sprawdzają wszystkich
        gości wchodzących na plaże hotelowe
    • Gość: muniek Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: netsystem4.netsystem* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 12:36
      trudno powiedzieć jak lubisz nurkować na rafah to polecam Sharm a zwłaszcza
      zatoke Shark Bye tylko daleko od miasta zejśćie do wody pomost plaża mała sporo
      kamieńi rafy zaczynajom się od brzegu ładnom plaże w Hurgadzie ma hotel Hilton
      Resort piaszczysta
    • kora231 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? 24.04.05, 15:08
      Ja polecam Hurghade, nie mam moze duzego porównania z innym hotelami, zaledwie
      dwa w których byłam i osobiście polecam hotel Magawish ktróry ma piękną,
      dwukilometrową plaże piaszczystą. Co do Sharm, u nas w hotelu akurat plaża była
      mała, a zejście do wody prosto na głębinę z takiego niby- mola. Jednak
      wszystkie te niedogodności rekonpensowały piękne rafy blisko hotelu. Jeśli nie
      zależy Ci na nurkowaniu to polecam Hurghadę
      • Gość: kama Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 15:18
        Zgadzam się z korą - hotel Magawish ma piękną i dużą plażę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka