Gość: ula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 12:39 Do tych co byli i w Sharm i Hurgadzie gdzie są ładniejsze plaże, nie pytam o rafę ale o czysty piasek i łagodne szerokie zejście do wody . Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dunia77 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? 20.04.05, 13:22 W Hurghadzie masz o wiele wieksza szanse na taka plaze. W Sharm to raczej wyjatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernadeta Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:54 Ula zdecydowanie HURGHADA jeśli chodzi o plaże. W Sharmie są okropne plaże często gruzowiska, z brzegu płytko lub zaraz okropna głębia,plaże poprostu syfiate i tyle.( widziałam w Sharmie z 18 plaż hotelowych) Dlatego do Hurghady wrócę jeszcze, natomiast do Sharmu nigdy w życiu. Polecam Alibaba hotel i Alladyn, śliczną plażę ma hotel Jasmin Village- drobniutki piasek, piękne zejście łagodniutkie do morza, poprostu rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 14:26 Serdeczne Dzięki, z wcześniej przeczytanych postów byłam wręcz przekonana że jest odwrotnie, ale coś mnie tknęło aby zapytać . Pozdr. Ula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernadeta Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:02 Ula zapomniałam dopisać iż w Sharmie w hotelach w dzielnicy Hadaba nie ma fal wiec czujesz sie jak byś była nad jeziorem, a w lato woda ma 40 stopni......przez płyciznę fale nie dochodzą do brzegu tylko kończą sie 400 m w głąb morza. Odpowiedz Link Zgłoś
apia2 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? 20.04.05, 15:06 Byłam i tu i tu i zdecydowanie Sharm.Większość plaż w Hurgadzie jest mała, woda "stoi" w malutkich zatoczkach. Sharm ma w zależności od hotelu piekne rafy lub zejście do morza. Jak adla mnie w skali 10 pkt Sharm 10 rewelacje a Hurgada zależy jak trafisz 2-5. Odpowiedz Link Zgłoś
dunia77 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? 20.04.05, 15:27 >Jak adla mnie w skali 10 pkt Sharm 10 rewelacje a Hurgada > > zależy jak trafisz 2-5. Przeciez Bernadeta pisala o lagodnym wejsciu do morza... ile hoteli w Sharm takie ma ? A tak w ogole to dziwna ta Twoja skala, bo skoro Sharm to max, to gdzie wstawic chocby Majorke, nie mowiac juz o Malediwach ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernadeta Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:30 W centrum Hurghady sa brzydkie małe,plaże ale ładne szerokie plaże zaczynają się ok 8 km od centrum od hotelu Grand, Beatch Albatros, Alibaba, Coral Beatch, Desert Rose, Sunrise select Garden, Golden5, i dalej Piekna plaża ma hotel Hilton Long Beatch, i ładne plaze są w dzielnicy Makadi Bay.W Sharmie widziałam sporo plaż zazwyczj małe ukryte gdzieś w zatoczkach, przypominaja często urwiska hałdy.... jeśli trafisz na fajną to i tak nie ma mozliwości kąpieli zazwyczaj jest rafa albo płycizna lub wejście tylko z molo i koło sie zamyka.Ja rok temu też zadawałam na forum takie pytanie ale niestety nikt mnie nie poinformował i wakacje miałam do du......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eb Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:33 wlasciwie Bernadetta potwierdzila moje informacje. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 20.04.05, 21:18 a może wy nie potraficie plywac, takie wazne jest zejscie do morza, ze glabia. Mine bardziej interesuje, czy jest rafa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eb Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 23:40 ja i maz z plywaniem nie mamy problemu, w tym przypadku chodzi o 2,5 letnie dziecko maly niestety nie umie jeszcze plywac, a i ladna plaza na ktorej bedzie mogl pobiegac nie przeszkadzajac innym bylaby wskazana:) Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dunia77 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? 21.04.05, 08:17 > Mine bardziej interesuje, czy jest rafa I oczywiscie caly swiat musi interesowac to, co Ciebie :-\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eb do Apia2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:30 a co powiesz na plaze przy hotelu Hilton Long Beach (lece za miesiac) - wybralam go bo podobno ma ladna plaze 1100m (z reszta wekszosc hoteli poza centrum ma podobno ladne plaze), w ubieglym roku bylam w Seagull i potwierdzam ze centrum Hurghady ma male plaze, ale nie takie zle (w Seagull jedna rzeczywiscie byla w zatoczce ale druga -hotel posiada dwie plaze - ma wyjscie na morze). Natomiast interesuje mnie jaka Ty masz opinie o Long Beach bede wdzieczna za info. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernadeta Re: do Apia2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:33 Eb- nie masz się czym martwić Long beatch ma piękną plażę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eb Re: do Apia2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:34 :))) Dzieki!!! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
apia2 Re: do Apia2 20.04.05, 15:52 Bedę w Hiltonie w maju więc zobaczymy. Podobno ma rafę i mam nadzieję, że to prawda. Nie było juz niestety lotów do Sharmu z Katowic. Wybraliśmy mniejsze zło. W Hurgadzie byłam w Sułtanie plaża dramat i Safirze plaża malutka w zatoczce i odgrodzona linami od morza. Oczywiscie zalezy kto co lubi. Jeśli ładna plaża ma mieć tylko dużo piasku, równo, płytko zero skał to nie jest to mój faworyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eb Re: do Apia2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 16:09 a ktorego maja my 25.05.-08.06 jesli w tym terminie to do zobaczenie na miejscu!!! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
apia2 Re: do Apia2 20.04.05, 16:14 Ja 25 maja już wracam do Polski. Mam nadzieję, że hotel jest taki jak go sobie wymyśliłam. Udanych wakacji. Apia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 20.04.05, 19:43 Czy w Hurghadzie mozna korzystać z hotelowych plaż jeśli nie jest sie klientem hotelu? Chcę wykupić pobyt w tańszym hotelu i korzystać z plaż w jadniejszych hotelach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella19 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 21.04.05, 08:36 Jesli chodzi o Shram..To moze ktos mi polecic jakis fajny hotel 4 lub 5* z ladna plaza?Rafa nie musi byc,choc moze:)Bardziej jednak zalezy mi na ladnej plazy i lagodnym zejsciu do morza.Fajnie,gdyby dno byli piaszczyste,chociaz na poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella19 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 21.04.05, 08:38 Mialo byc oczywiscie 'Sharm' a nie Shram i 'bylo' a nie byli. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:52 Zdecydowanie Club Farana , przeczytaj sobie opinie na temat tego hotelu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8529475 Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? 21.04.05, 19:49 Polecam 5* Pyramisę w Sharm ( Sharks Bay ) - hotel ma aż 3 plaże, z czego jedna, największa jest piaszczysta i ma takie właśnie łagodne zejście do morza. Dla amatorów nurkowania polecam pozostałe dwie plaże - z pomostami i naprawdę piękną rafą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella19 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 21.04.05, 20:30 Dzieki wielkie za odp:)Pyramisa podobala mi sie juz wczesniej i jesli w tym roku w koncu zdecyduje sie na Sharm a nie na Hurghade jak do tej pory,to chyba wlasnie tam pojade:)Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 10:54 Nie ma takiej możliwości. Właśnie wróciłam z Hurghady. Sprawdzają wszystkich gości wchodzących na plaże hotelowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: netsystem4.netsystem* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 12:36 trudno powiedzieć jak lubisz nurkować na rafah to polecam Sharm a zwłaszcza zatoke Shark Bye tylko daleko od miasta zejśćie do wody pomost plaża mała sporo kamieńi rafy zaczynajom się od brzegu ładnom plaże w Hurgadzie ma hotel Hilton Resort piaszczysta Odpowiedz Link Zgłoś
kora231 Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? 24.04.05, 15:08 Ja polecam Hurghade, nie mam moze duzego porównania z innym hotelami, zaledwie dwa w których byłam i osobiście polecam hotel Magawish ktróry ma piękną, dwukilometrową plaże piaszczystą. Co do Sharm, u nas w hotelu akurat plaża była mała, a zejście do wody prosto na głębinę z takiego niby- mola. Jednak wszystkie te niedogodności rekonpensowały piękne rafy blisko hotelu. Jeśli nie zależy Ci na nurkowaniu to polecam Hurghadę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Ładane plaże -Sharm czy Hurgada ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 15:18 Zgadzam się z korą - hotel Magawish ma piękną i dużą plażę. Odpowiedz Link Zgłoś