monias1978 05.07.05, 00:13 Czy ma ktos opinie pozytywne lub negatywne na temat wycieczek z Triada 7+7? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: deo Re: wycieczki z Triada IP: *.devs.futuro.pl 05.07.05, 00:49 Prawie cale forum jest o Triadzie .... opinie .. od najgorszych po bardzo dobre ... Biuro przez poniektórych wyklęte ale ludziska jadą ... bo chyba jedno z tańszych .... Odpowiedz Link Zgłoś
annie2003 Re: wycieczki z Triada 05.07.05, 08:06 ja mam wrazenia pozytywne - w zeszlym roku zaliczylam turcje - wspaniala sprawa! jedyny mankament (przynajmniej dla mnie i osob siedzacych w poblizu) - to troche kiepski autokar, ktory jednak pozniej nam w koncu wymieniono. bardzo ciekawy program zwiedzania, forsowny (+/- 3000km jazdy), ale naprawde warto. przewodniczki - polska i turecka - bardzo mile, dowcipne i z duza wiedza "z glowy". przed kazdym zwiedzanym miejscem pytaly kto wchodzi a kto rezygnuje. kazdy dostawal bilety do reki i wiedzial co ile kosztuje a pod koniec objazdu nadwyzki z pakietu za zwiedzanie byly zwracane. hotel w alanyi - kleopatra dreams beach - chyba najlepszy w ofercie triady - nowiutkie 4*, czysto, ladnie, zielono, spokojnie, mila obsluga, ladne pokoje, plaza kleopatry po drugiej stronie ulicy, czysta i zadbana. w tym roku jade na egipt + izrael i mam nadzieje, ze wyjazd bedzie rownie udany jak zeszloroczny! polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: wycieczki z Triada IP: *.ar.wroc.pl 05.07.05, 08:10 Tak byłam w maju Egipt Jordania. Bardzo zła organizacja. Przeprawa przez 3 granice wlokąc walizki. skandal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: wycieczki z Triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 08:13 Triada jest stosunkowo tanim biurem i powinno brać się to pod uwagę.Ja jezdziłam z Triadą dwwukrotnie i z wyjazdów byłm zadowolona.Nie miałam zadnych problemów, nieprzyjemności czy przykrych niespodzianek.Nadmieniam,ze zawsze kupowałm oferty katalogowe a nie TRAF czy Last M. Nad tym to bym się chyba zastanowiła. Bo można różnie trafić, a uważam że nie warto psuć sobie urlopu za paru groszy pseudooszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paris Re: wycieczki z Triada IP: *.imgw.gdynia.pl 05.07.05, 09:06 A ja sie nie zgadzam. Bylam z Triada 2 razy i na te 4 tygodnie tylko 1 mi sie nie udal. Zaplacilam malo ale za to biore ze soba duzo kasy i tam szaleje. W Egipcie wydalam sama na siebie 560 dolców. Nie mialabym tyle gdybym kupila drozsza wycieczke bo po prostu nie stac mnie na to. Za wycieczkę płace w Triadzie jakies 2000zł za 1500 biore ze soba i zawsze wydam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: wycieczki z Triada IP: 195.205.73.* 05.07.05, 11:09 ja bylem izrael+egipt wrocilem 2 tyg temu, wszystko bylo ok bylem na 3 wycieczkach w sharmie, jedna byla nieudana ze wzgledu na panienke ktora byla zwykla debilka pozostale 2 ok generalnie biuro oceniam pozytywnie i nie bede mial oporow skorzystac jeszcze raz wiem co za okreslana cene moge dostac i to sie dla mnie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYSIA Re: wycieczki z Triada IP: *.lodz.mm.pl 05.07.05, 21:38 Ojej bardzo mnie wszyscy podbudowaliście bo już myślałam że to okropne biuro i choc nie mam zwyczaju sie zrażać opiniami na forum bo wiem z doświadczenia że zazwyczaj złe opinie wydają osoby które za małe pieniądze chcą miec luksusy to już troszkę sie zaczęłam obawiać Wy jednak mnie uspokoiliście lecę pod koniec lipca i już nie moge sie doczekaćgoracej plaży i piramid. Dziękuję...dziękuję...dziękuję... Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: wycieczki z Triada 05.07.05, 21:53 Oj,różne opinie.Poczytaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=24642343 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=25642434&a=25687658 www.markom.krakow.pl/~egipt/ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=25969398 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=25975428 Ja się z TRIADY wyleczyłem,nie na moje nerwy.Pierwszy i chyba ostatni raz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: wycieczki z Triada 06.07.05, 13:56 w ubiegłym roku wahałam się nad wyborem Triady na wyjazd do Egiptu, zwyciężyło inne biuro, ale z Triadą byłam w Austrii i nie mam zastrzeżeń do organizacji wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: wycieczki z Triada 06.07.05, 14:26 Dzisiaj rano na Okęciu rzecznik Triady się gęsto tłumaczył przed kamerą TVN 24. Zobaczymy co powiedzą wieczorem w serwisie informacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
annie2003 Re: wycieczki z Triada 06.07.05, 16:45 a z czego tak się tłumaczył? niestety dzis wiadomości nie obejrzę a bardzo mnie temat ciekawi, bo sama jadę z nimi w sierpniu i już zaczęłam małą wojnę podjazdową :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: wycieczki z Triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 18:55 Kilka dnie temu wróciłem z rejsu i jestem bardzo zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYSIA Re: wycieczki z Triada IP: *.lodz.mm.pl 06.07.05, 21:50 Napisz cos wiecej i powiedz w jkim hotelu mieszkałeś podczas pobytu w hurghadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: wycieczki z Triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:56 Napisałem, że jestem bardzo zadowolony z rejsu statkiem AKHNATON. Pobyt z założenia jest mniej ciekawy. A ponadto na zadowolenie z pobytu standard hotelu nie ma decydującego wpływu. Do hotelu przychodzi się tylko nocować. Ważniejsze, aby hotel miał ładną plażę najlepiej z rafą i był blisko centrum. Ja mieszkałem w hotelu Aloha 3*. Najpierw zakwaterowano mnie do pokoju, któremu nie dał bym żadnej *, poźniej rezydentka wywlczyła przeniesienie do pokoju, który zasługuje na 3* lub więcej. Ładny widok z okien obu pokoi sypialni i dziennego oraz tarasu na morze i basen. Wyżywieni słabe najwyzej na 2*.Dwie plaże jedna ładna, druga mniej, ale z rafą. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: wycieczki z Triada 07.07.05, 14:31 Tłumaczył się z kwaterowania ludzi poniżej standardu - chodziło m. in. właśnie o hotel Zouara, o którym wspominałam w innym wątku i dostałam opie... od pewnego miłego forumowicza, który nie był, nie widział ale wie lepiej i dostałam dobra radę, żeby sobie wybierać konkretne hotele albo jeździć z TUI. Po prostu nie tylko ja (lecz w sumie ok. 90 osób) wylądowaliśmy w Zouarze i krótko mówiąc nie wszyscy byli tym faktem uszczęśliwieni - zwłasza w przypadku pokoi z malowniczym widokiem na śmietnik i rozgrzebane budowy dookoła. Poza tym poszło tez o to, że jeden człowiek z naszego turnusu został obok tego "hotelu" napadnięty i okradziony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: wycieczki z Triada IP: 195.205.73.* 07.07.05, 15:51 nie przesadzaj zaden opie..to nie byl, a jesli tak to odebralas to sorry ja tylko napisalem ze z moja grupa tez byli ludzie w tym hotelu i nikt nie narzekal dlatego wydala mi sie twoja opinia dosyc dziwna, wyraznie zaznaczylem ze swoje zdanie opieram na relacji innych ale kilku osob ktore wczesniej poznalem natomiast chyba nikt nie czepial sie biura ze kogos napadli na ulicy? to moze zdarzyc sie wszedzie ja bylem w hotelu 5* i za plotem tez trwala rozbudowa sasiedniego hotelu i co z tego, przeciez w informatorze byla informacja ze ten hotel jest na zadupiu jednym to pasuje innym nie ale zawsze trzeba czytac Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: wycieczki z Triada 07.07.05, 17:15 Mariusz, rzecz w tym, że Triada w umowie zagwarantowała mi hotel 4* W SHARM a nie ponad 30 km poza Sharmem, bez braku mozliwości dojazdu do centrum SSH w sposób bezpieczny i normalny miejscową komunikacją, a jedynie słono płatnym busem hotelowym (przypominam - 1,5 km do najbliższej uczęszczanej drogi, przez wykroty i pomiedzy budowami - tam właśnie został napadnięty jeden z turystów - w biały dzień!!!). Hotel jest położony na szczerej pustyni (mogę Ci podesłać "piękne" zdjęcia) wyłącznie w otoczeniu budów i smietników (czasem jak wiatr zawiał z niewłaściwej strony można było to bardzo mocno odczuć). Dodatkowo ani rezydent ani hotel nie posiadają ŻADNYCH dokumentów potwierdzających kategoryzację (a pamiętaj, że normą w Egipcie jest że taka informacja jest dostępna) zaś tak jak pogrzebałam w serwisach włoskich i brytyjskich, w wielu pojawiają się niestety 3*. Ja naprawdę nie jestem upierdliwa, ale znam Sharm, bywałam wcześniej w hotelach 4 i 5*, wiem czego można się spodziewać. Być może ludzie z Twojego wujazdu byli zadowoleni, ale pytanie - jakie mieli porównanie, na ile orientują się w Sharmie? Na pewno jeśli ktoś siedzi cały dzień na basenie lub na plaży taplając sie w płytkiej wodzie całkowicie bez raf no to no problem. Pewnie można być zadowolonym. Natomiast ja po prostu uważam, że Triada nie dotrzymała warunków kwaterując poza Sharmem i poniżej uzgodnionej kategoryzacji. Z dodatkowych kwiatków - panna rezydentka kategorycznie zakazała recepcji wydawania lunch boxów jesli nie jedzie sie na fakultety z Triadą (czytaj: kara za umiejętność liczenia - Triada ma stawki o 30% wyższe niż biura w Naamie) oraz wmawiała ludziom, że nie maja na takich wyjazdach ubezpieczenia co jest oczywistą nieprawdą. Rzecz w tym, że przeciętny turysta, zwłaszcza będąc w Egipcie po raz pierwszy o tym nie wie a Triada po prostu ordynarnie żeruje na niewiedzy. Ja nie miałabym takich pretensji do nich gdybym miała wybór kupując wyjazd w Polsce albo gdyby chociaż te panny w biurze nie zapewniały że Triada zachowa się rozsądnie tzn. nie zakwateruje samotnej kobiety na takim pustkowiu jak Zouara. Dla porównania - równoczesnie oferowana w ramach trafu 4* Gardenia leży przy (przed jadąc od Naamy) lotnisku, vis-a-vis hotelu Al Diwan, jest blisko do Peace Road i bez problemu można za 3 funty dojechać na Old Market lub za 2 funty do Naamy. Odpowiedz Link Zgłoś