Dodaj do ulubionych

Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:17
Uwaga, piszcie wszyscy nazwy według was najlepszych hoteli!!! Pod koniec
tygodnia zliczymy i ogłosimy zwycięzcę!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Betty Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:18
      InterContinental!!!
      • Gość: Maber Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:19
        Aida Verdi
      • Gość: Gira Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:33
        A co powiesz na to mądralo?
        www.happytours.com.pl/hotele/lastminute/Egipt/Hurghada/Intercontinental/hotel,664.html
        3* taak? Słabe masz informacje, a na dodatek jaka złośliwa...
    • Gość: Ania Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:29
      Betty Inter...coś tam to jest 3* więc jak może być najlepszy? Może
      najciekawszy? Najsympatyczniejszy? (jeżeli chodzi o obsługę)Najtańszy? Ale nie
      najlepszy!! W jednym jedynym hotelu dziecina była zagranicznym i się zachwyca
      no bo przecież w domu nie ma taaakiego basenu, palm...łojojoj ale super....
      • Gość: Maber Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:36
        Sorki Ania, ale ja byłem w hotelu Aida Verdi i naprzeciw był hotel
        InterContinental... Jeśteś w wielkim błędzie... Hotel InterContinental ma klase
        *****+ i jest jednym z najbardziej luksusowych hoteli w Hurghadzie... Ma o pół
        gwiazdki wiecej niż Golden 5... Jeśli dokładnie nie wiesz o czym mówisz to
        lepiej nie wypowiadaj sie... Ja nieraz chodziłem tam do znajomych oraz by
        wymienic pieniądze i powiem że takiej klasy to jeszcze nie widziałem w
        Hurghadzie...
        • Gość: Maber Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:39
          I nie wymądrzaj sie tak, bo Ci to na dobre nie wyjdzie... I wiedz dobrze, ze
          Intercontinental napewno nie jest najtanszym hotelem... Tydzien all.inc.
          kosztuje ok. 4,000 zł albo i więcej...
          • Gość: eva2412 Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.nat.renicom.pl 09.07.05, 22:48
            Powiedzcie mi jaki sens ma wybieranie " najlepszego" hotelu? To co podoba się
            jednym nie musi drugim. Jakie mają być kryteria wyboru: położenie, obsługa,
            jedzenie? I jak można porównywać hotele jeśli nie było się w większości z nich?
            Zresztą trudno o obiektywizm, jeśli już na początku się kłócicie.
      • lilypons Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... 09.07.05, 22:48
        Mówisz, że Intercontinental ma tylko trzy gwiazdki? Od 5 lat tam jeżdżę, ale
        nie miałam pojęcia, że w tym Egipcie tak oszukują biednego turystę. Wmawiali
        mi, że ma 5*. Chyba się przeniosę do Sheraton Soma Bay :)))))

PS.Mam nadzieję, że mówimy o tym samym hotelu.
        www.ichotelsgroup.com/h/d/ic/1/en/hd/hrgha?irs=null
        • hofff Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... 10.07.05, 08:46
          intercontinental podobnie jak sheraton soma bay maja 5*. w niemieckim katalogu
          o dziwo nie obnizono im kategorii, jak to czesto bywa. pozostawili tak jak w
          lokalnej kategoryzacji 5 sloneczek. a to juz cos. SWIETNE HOTELE!!!
          • Gość: ciekawska Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 14:49
            Sheraton Soma Bay
            • Gość: humor Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 18:27
              EL DIVAN-he,he
    • Gość: sofia_g Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: 82.129.153.* 10.07.05, 09:48
      Grand Hotel jest super
    • Gość: eva Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 16:14
      Fort Arabesque - tylko niemcy i wlosi, polacy trafiaja tam na szczescie
      sporadycznie przez Neckermana
      • aarosa Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... 10.07.05, 17:55
        Polecam: Iberotel makadi beatch
        • Gość: Maber Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 18:03
          Przepraszamy aarosa... Jego głos został pominiety... Tak wiec 3 miejsce zajmuje
          rowniez hotel Iberotel makadi beach...
          P.S Dalej głosujmy na najlepsze hotele, a zwycięzca zostanie ogłoszony za
          tydzien o godzinie 18.00 :)

A NARAZIE POLECAMY HOTEL INTERCONTINENTAL
      • Gość: Maber Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 17:59
        W związku z zainstniała sytuacja, ze autorki watka juz nie ma, pozwole sobie
        dokończyc jej pomysł... Zwycięzcą tego dość krótkiego tygodnia okazał sie...
        INTERCONTINENTAL... Cieszył sie on najwieksza liczba pozywywnych głosów...
        1.InterContinental- 3 głosy
        2.Sheraton Soma Bay- 2 głosy
        3.Aida Verdi, Grand Hotel, Fort Arabesque- 1 głos
        P.S Czekamy na kolejnego zwyciezcę w następnym tygodniu, wiec jak wam sie nudzi
        to głosujcie :)
    • Gość: Aga Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 18:33
      InterContinental gdzie ty wydzisz 3 głosy na niego? Poprostu ludzie pouczali
      niedouczoną forumowiczkę, więc przestań oszukiwać. Głosuję na Sea Star Beau
      Rivage.
      • Gość: Maber Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 18:53
        Nie wydaje mi sie bym oszukiwał... Na InterContinental głosowała Betty, hoff
        (twierził że hotel ma 5* i napisał, ze sa to świetne hotele), Lilypons
        (twierdził, ze jeździ tam 5 lat i hotel jest naprawde dobry)... Mimo, ze hofff
        i lilypons nie zasugerowali dosłownie swojego glosu na dany hotel, myślałem ze
        ich pozytywne opisnie na temat hotelu w jakims stopniu głosami... Gdybys
        bardziej wczytała sie w mój tekst, ktory mówił o wynikach głosowania,
        zauważyłabyś, ze napisałem: Hotel InterContinental został zwyciezcą, gdyz
        cieszył sie największa liczba POZYTYWNYCH głosów... Nie wiem po co te nerwy,
        zapewniam Cie, ze twój os bedzie brany pod uwage przy następnych wynikach :D
        • anuulka Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... 10.07.05, 19:07
          Durniejszego konkrursu to juz chyba nie mozna bylo wymyslic. Ludzie czy Wy za
          dlugo siedzieliscie w Egipcie na sloncu czy to nasze polskie takie szkodliwe?
          Niech ktos z pomyslodawcow wytlumaczy po pierwsze jaki ma to sens? Ja nie widze
          najmniejszego sensu a durna licytacje nic nie wnoszaca.
          • Gość: Maber Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 20:23
            Pomysłodawca była Betty... Mi osobiscie spodobał się ten pomysł, fajnie
            zovbaczyc co sadza o różnych hotelach inni i do którego warto sie wybrać...
            Jeśli Betty już nie ma, ja chetnie doprowadze go do konca, bo nudze sie przy
            kompie... :D
          • Gość: eva2412 Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.nat.renicom.pl 10.07.05, 22:01
            A juz myślałam,że tylko mi ten konkurs nie przypadł do gustu.Pozdrawiam
            podobnie myślącą Anuulkę.
        • cameltravel Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... 10.07.05, 19:20
          To jeszcze nic - wczoraj kupiłam SHAPE'a i znalazłam tam info o możliwości
          noclegu w 3* hotelu w Hurghadzie hotel nazywa się HILTON - czytałam 3 razy.
          Czasem zdarzają sie błędy drukarskie ale myślę, że różna ilość gwiazdek zależy
          od kryteriów wg których dane biuro je ocenia lub miejsca w hotelu np budynek
          głowny czy bungalowy np: Alfa daje Sham Holiday 4* a Selectours już tylko 3
          czasem i w Koperniku dają mu 3. Zdarza się też że hotel jest podzielony na kilka
          części jedna ma 5 druga 4 a trzecia np 3 gwiazdki - Ale moim zdaniem
          najfajniejszy jest:
          1 desert rose za wygląd i położenie pokoii
          2 alladin za plażę i jedzenie
          3 golden five za projekt, jedzenie i plażę

w tej kolejności
          Ewa
          • Gość: Jarek Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 10.07.05, 19:46
            Desert Rose Resort - bardzo chetnie bym tam wrocil.
            • Gość: Martqa Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 11:06
              O tak Desert Rose Resort. Byłam tam ze znajomymi, bajeczka poprostu :)
              • Gość: sarah Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:21
                ja tez bylam w desert zaraz po otarciu bajka jest naprwde super dla mnie to nr
                1
          • Gość: Maber Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 20:24
            A jaki głos mamy brac pod uwage?? Napisz może jaki uwazasz ogólnie za najlepszy
            z twjego doswiadczenia... :)
          • dekar Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... 11.07.05, 11:40
            Byłem w Golden 5, mogę się zgodzić z opinią, ale tylko pod warunkiem, że
            bierzemy pod uwagę część 5*. Część 4* to po prostu koszmarek architektoniczny
            (okna z widokiem na ścienę w odległości 2-3 m z oknem sąsiada, pokoje na
            parterze przy podjeździe dla autobusów i przy głównych trasach
            komunikacyjnych), no i o fatalny poziom obsługi.
            • Gość: dara Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: 213.227.111.* 23.08.05, 23:32
              nie zgadzam sie z toba co do golden 5 4* bylo super
              • dekar Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... 24.08.05, 11:55
                Z czym konkretnie się nie zgadzasz? Hotel przebudowali i nie ma już tych klitek
                dla ekshibicjonistów? Obsługa nie wciska już Polakom tych najgorszych pokoi?
                Nie kłamie, że pokój jest na piętrze podczas gdy jest w przyziemiu? Boye nie
                zasuwają tak szybko z walizkami, że wyginają im rączki?
                Może bardziej konkretnie byś się wypowiedziała?
        • lilypons Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... 10.07.05, 22:31
          Maber, czytasz chyba między wierszami. Gdzie napisałam, że to dobry hotel?
    • zbyszek100 Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... 10.07.05, 20:57
      Tylko Coral Beach **** i to dobre. Plus fantastyczna rafa koralowa
    • Gość: Habibi Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:10
      SAFIR w Sakkali i MENAVILLE w Safadze! Byłam w molochu Sun Rice el Palacio -
      never! (5*). Never ...
    • Gość: snow Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:33
      iberotel saraya suits resort - polecam
      • Gość: olinn Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 11:01
        Golden 5
    • eb_13 Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... 10.07.05, 21:55
      Byłam tylko w dwóch Sea gull i Hilton Long Beach. Każdy ma swoje wady i zalety,
      jednak ja osobiście bardziej polecałabym Hilton Long Beach pomimo, iż jest
      położony 20km od centrum (chociaż i to można uznać za zaletę:))) Pozdro!
    • Gość: Aga Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 00:01
      heheh Maber poprostu chce mieć dziką satysfakcje, że jeździ do naj naj
      najlepszego hotelu w Hurghadzie! Każdy post w którym wspomniany jest jego
      UKOCHANY hotel uznaje za głos. Jakbym w wątku o naj hotelu w Wawie
      powiedziała, że Marriott to nędzny hotel ze szczurami i karaluchami w pokojach
      to myślę, że ogromna większość czytelników forum zarzuciła by mi głupotę
      niejako broniąc "dobrego" imienia tegoż hotelu, co wcale nie znaczy, że to ich
      ulubiony. Za głos osobiśćie uznawałabym (heh ale to zabrzmiało) zdanie: Stawiam
      na/oddaje głos/jestem za hotelem X.
      • Gość: Maber Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 11:04
        Jesli zauważyłaś dobrze, to w nowym głosowaniu nie wziąłem udzialu, więc nie
        wiem czemu miałbym miec jakąś satysfakcję... :/
    • rp.babler Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... 11.07.05, 10:42
      BELLA VISTA oczywiście SUUUPEER!!! wróciłam 07.07
      • Gość: Maber Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 11:09
        Dobra koniec konkursu... Są na świecie ludzie, którzy w ogóle nie maja poczucia
        humoru i wyrozumiałości... Niewiem po co tu zaglądacie, jesli wam sie nie
        podoba... Lepiej skończyc ten konkurs, zanim powstanie nowa bezsensowna
        kłótnia, która u was jest juz na porzadku dziennym... No bo trzeba codziennie
        komus dowalić, nie?? Rozpiera was energia?? Idźcie na wesołe miasteczka... Moge
        teraz ogłosić ostateczne wyniki, bo konkurs juz nie będzie prowadzony...
        1.Desert Rose- 3 głosy
        2.GOLDEN 5- 2 głosy
        3.Sea Star Beau Rivage, Alladin, Coral Beach, Safir, MenaVille, Iberotelsaraya
        resort, Hilton Long Beach, Bella Vista- 1 głos :) Narazie!!
        • kwest Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... 11.07.05, 11:31
          Najlepszym hotelem w Hurgadzie jest Oberoi Sahl Hasheesh
          www.oberoisahlhasheesh.com/sahl.asp?hotelcode=TXL-OB-HBHRGOB&hl_id=1
          Ciekawe natomiast, który zasługuje na miano #2.
        • Gość: Kaja Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:57
          Niestety taki ranking jest mało wiarygodny bo większość Polaków nie jeździ do
          tych najlepszych hoteli.
          • cleopathre Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... 25.08.05, 12:38
            Przecież nie chodzi o to by wybrać ogólnie najlepszy hotel, bo każdy wie,że są
            takie gdzie tydzień kosztuje 5 tysięcy i są magiczne. Jednak nie o to tu chyba
            chodzi...Po prostu spróbujmy wybrać optymalnie taki hotel, na który nas stać.
            Dla mnie jest to okolica 3000 zł za pobyt 2 tygodniowy.Najlepiej z wersją all
            inc.

Przykro mi droga Kaju,że nie stać większości Polaków na najdroższe hotele..ale
            ja wspólnie z mężem zarabiam około 3500 zł miesięcznie na ręke( ja pracuje na
            pół etatu - 1 tys a mąż 2,5 tys ).Wycieczke będziemy spłacać pół roku...i
            dodam,że nie jesteśmy wyjątkiem.

Pozdrawiam
            • Gość: Kaja Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 17:34
              Masz rację, w tym rankingu powinno chodzić o porównanie dobrej relacji cenowej
              do jakości pobytu (nawet niezależnie od ilości gwiazdek) co nie było od razu
              takie oczywiste.
    • Gość: iwka Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: 217.11.140.* 24.08.05, 13:44
      DESERT ROSE *****!!!
      za piękne pokoiki i 3 ogomniaste baseny i ogromny teren.
    • gacek36 Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... 24.08.05, 20:46
      Byłem juz w Egipcie 3 razy, zdecydowanie polecam Grand Azur,super fajny hotel,5
      restauracji,jedna w tym przy plazy ze nie trzeba do budynku głownego na obiad
      latac, super kameralna na wieczory restauracja włoska nad zatoką, jedyny minus
      dość wysoka cena
    • Gość: ola Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.catv.net.pl 24.08.05, 21:14
      SUNRISE SELECT GARDEN!!!!!!
      • Gość: IRA36 Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 26.08.05, 14:16
        Jeżdże do Egiptu minimum raz, dwa w roku. ( to tak zamiast polskiego Bałtyku) 4
        osobowa rodzina 2 chłopaków 10 i 13 lat. Zaczełam od Ambasadora brrrrrrrr.
        Potem róznie i objazdówki i rejs po Nilu i 14 dniowe pobyty i 7 dniowy
        wypoczynek. Dużo już wiem i umiem prównać. Hotele w centrum i na tzw "pustyni"
        Sun Rice Select Garden Beach to raj na ziemii. Pod warunkiem, że nastawiło się
        na byczenie w hotelu, bo szkoda wydać na niego kasę i jeżdzić na wycieczki.
        Pozdrawiam
        • Gość: juuss Sunrise Garden Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 19:54
          Sunrise Garden Beach !! Jak juz IRA36 napisala, raj - nic dodac, nic ujac
    • Gość: fivestarplus Wybieramy hotel w ktorym bylo.... IP: *.ipt.aol.com 27.08.05, 10:38
      ...najwiecej ludzi z tego forum. Najlepszego hotelu nie da sie wybrac, bo w
      najlepszych hotelach prawie nikt z Was nie byl. Taki naj kosztuje okolo 300-400$
      nie za tydzien lecz za jeden dzien, wiec najlepszego i tak nie uda Wam sie wybrac.
      Uda Wam sie jedynie odpowiedziec gdzie juz byliscie. Ze byly to Wasze jedyne
      wakacje w Egipcie to wiadomo ze Wasz hotel byl naj.
      Pozdrawiam i zycze powodzenia w szukaniu najlepszego hotelu w.....
      Jedyne hotele w calym Egipcie ktore zasluguja na miano 5*+ to sa hotele Four
      Seasons.
    • zdzisek99 Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... 27.08.05, 21:15
      Santa Maria - bez wątpienia najlepszy hotel w całym Egipcie - a może i na
      świecie. Oddam jeszcze ze 100 razy głos na ten hotel pod różnymi nickami - na
      pewno będzie zwycięzcą tego rankingu.
      A tobie radzę zacząć leczyć się na głowę...
    • Gość: m_kop Re: Wybieramy najlepszy hotel w Hurghadzie... IP: 83.238.70.* 28.08.05, 08:16
      Słuchajcie .......GRAND MAKADI przebija wszystkie!!!!! ktoś potrzebuje info
      niech daje znać, myli się ten kto mówi, że są lepsze!
      wynik@Poczta.fm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka