platynka.iw 02.08.05, 21:44 Kto byl?? Kto ma jakies info?? Kto organizuje, jakie ceny, kiedy i jak sie umawiac... Bede wdzieczna za wszelkie info. Pozdrawiam cieplutko :-) Iwonka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: Lot balonem nad Luksorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:10 znalazłam taką ofertę - lot balonem na stronie firmy reklamującej się na forum w miejscu przeznaczonym na reklamy. Oto link: www.hanyalibaba.com/wycieczki.php?wid=12 Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Lot balonem nad Luksorem 02.08.05, 22:16 Bardzo dziekuje!! :-) Tylko jest jeden problem. To jest wyciaczka 2 dniowy Luksor+lot. A ja luksor bede miala w ramach rejsu...a na lot balonem sama chcialam wyskoczyc.... Pozdrawiam cieplutko :-) Iwonka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Lot balonem nad Luksorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:48 Ale może zapytaj czy jest możliwość wykupienia samego przelotu balonem. Nawet jeśli nie u nich to może podpowiedzą, gdzie szukać 'baloniarzy'. Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Lot balonem nad Luksorem 03.08.05, 09:26 Czy naprawde nikt nie lecial balonem?? Ej, odezwijcie sie ludzie... Iwonka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Lot balonem nad Luksorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 11:15 Spróbuj dowiedzieć się czegoś w firmie Hod-Hod Soliman /tel./fax 095/370116/ lub BOE / tel. 095/376515/. BOE ma przedstawiciela też w hotelach Isis i Nile Hilton. Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Lot balonem nad Luksorem 03.08.05, 11:55 Dziekuje Aniu :-) Jestes naprawde przemila :-) Mnie chodzi raczej o kontakt z kims kto byl na takim przelocie-wiesz, mam pytania na zasadzie jak sie ubrac, czy dawac w kieszen by zobaczyc wiecej itp.... W biurze mi pewnie tego nie powiedza. Pozdrawiam cieplutko :-) Iwonka Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Lot balonem nad Luksorem 03.08.05, 12:01 Iwonko, nie wiem, czy to pomoże, ale może chociaż cokolwiek przybliży. Ja dowiadywałam się niedawno o loty balonem co prawda w Polsce, miałam zorganizować coś takiego dla naszej firmy. Rozmawiałam z właścicielem firmy od balonów i powiedział mi, że z technicznego punktu widzenia loty powinny się odbywać albo o 6:00 rano, albo o 18:00 wieczorem. Związane jest to z wiatrami, ciśnieniem i czymś tam jeszcze. Nie mam pojęcia oczywiście, jak to wygląda w Egipcie. Sądzę również, że trzeba wziąć ze sobą coś do zarzucenia, sweterek itp, bo jednak to jest wysokość. buziaki Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Lot balonem nad Luksorem 04.08.05, 08:37 Hej Sloneczko!!! No to ja bym wolala ten poranny lot.... :-) Ciekawe jaki jest program przelotu.... bardzo bym chciala zobaczyc Doline krolow i Karnak z gory.... i ciekawe jak wysoko sie wznosi i czy-maja jakies patenty?? Przeglady techniczne?? :-> A cena jest zajefajna-podobno 100E od osoby.... Pozdrawiam cieplutko :-) Iwonka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Lot balonem nad Luksorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:06 No cóż, ja nie korzystałam jeszcze z tej atrakcji, z tego co wiem, to jeden lot jest wcześnie rano - przed wschodem słońca, więc chyba jakiś sweterek się przyda, bo na górze wieje. I podczas tego porannego lotu serwują śniadanko. Trasa przelotu jest nad Luksorem i Zachodnim Brzegiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Lot balonem nad Luksorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:13 Jeszcze jedno - te loty są organizowane od października do maja 2 albo 3 razy dziennie - dane z ulotki jaką znalazłam wsród starych biletów wstępu z Egiptu. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Lot balonem nad Luksorem 04.08.05, 08:38 od pazdziernika do maja?? Czyli teraz nie?? -dziwne.... Sniadanko?? w balonie?? hmmm.... Dziekuje Aniu za info!! Pozdrawiam cieplutko :-) Iwonka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Lot balonem nad Luksorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 09:29 Ulotka jest z zeszłego roku. Cena jest 250$ od osoby / wliczone śniadanie + szampan/. Odpowiedz Link Zgłoś