Dodaj do ulubionych

Lot balonem nad Luksorem

02.08.05, 21:44
Kto byl?? Kto ma jakies info?? Kto organizuje, jakie ceny, kiedy i jak sie
umawiac...
Bede wdzieczna za wszelkie info.
Pozdrawiam cieplutko :-)
Iwonka
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Lot balonem nad Luksorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:10
      znalazłam taką ofertę - lot balonem na stronie firmy reklamującej się na forum
      w miejscu przeznaczonym na reklamy.
      Oto link:
      www.hanyalibaba.com/wycieczki.php?wid=12
      • platynka.iw Re: Lot balonem nad Luksorem 02.08.05, 22:16
        Bardzo dziekuje!! :-)
        Tylko jest jeden problem. To jest wyciaczka 2 dniowy Luksor+lot. A ja luksor
        bede miala w ramach rejsu...a na lot balonem sama chcialam wyskoczyc....
        Iwonka
        • Gość: Anka Re: Lot balonem nad Luksorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:48
          Ale może zapytaj czy jest możliwość wykupienia samego przelotu balonem. Nawet
          jeśli nie u nich to może podpowiedzą, gdzie szukać 'baloniarzy'.
    • platynka.iw Re: Lot balonem nad Luksorem 03.08.05, 09:26
      Czy naprawde nikt nie lecial balonem?? Ej, odezwijcie sie ludzie...
      Iwonka
      • Gość: Anka Re: Lot balonem nad Luksorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 11:15
        Spróbuj dowiedzieć się czegoś w firmie Hod-Hod Soliman /tel./fax 095/370116/
        lub BOE / tel. 095/376515/. BOE ma przedstawiciela też w hotelach Isis i Nile
        Hilton.
        • platynka.iw Re: Lot balonem nad Luksorem 03.08.05, 11:55
          Dziekuje Aniu :-) Jestes naprawde przemila :-)
          Mnie chodzi raczej o kontakt z kims kto byl na takim przelocie-wiesz, mam
          pytania na zasadzie jak sie ubrac, czy dawac w kieszen by zobaczyc wiecej
          itp.... W biurze mi pewnie tego nie powiedza.
          Iwonka
          • corrina_f1 Re: Lot balonem nad Luksorem 03.08.05, 12:01
            Iwonko, nie wiem, czy to pomoże, ale może chociaż cokolwiek przybliży.
            Ja dowiadywałam się niedawno o loty balonem co prawda w Polsce, miałam
            zorganizować coś takiego dla naszej firmy. Rozmawiałam z właścicielem firmy od
            balonów i powiedział mi, że z technicznego punktu widzenia loty powinny się
            odbywać albo o 6:00 rano, albo o 18:00 wieczorem. Związane jest to z wiatrami,
            ciśnieniem i czymś tam jeszcze. Nie mam pojęcia oczywiście, jak to wygląda w
            Egipcie.
            Sądzę również, że trzeba wziąć ze sobą coś do zarzucenia, sweterek itp, bo
            jednak to jest wysokość.
            buziaki
            Kasia
            • platynka.iw Re: Lot balonem nad Luksorem 04.08.05, 08:37
              Hej Sloneczko!!!
              No to ja bym wolala ten poranny lot.... :-)
              Ciekawe jaki jest program przelotu.... bardzo bym chciala zobaczyc Doline
              krolow i Karnak z gory.... i ciekawe jak wysoko sie wznosi i czy-maja jakies
              patenty?? Przeglady techniczne?? :->
              A cena jest zajefajna-podobno 100E od osoby....
              Iwonka
          • Gość: Anka Re: Lot balonem nad Luksorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:06
            No cóż, ja nie korzystałam jeszcze z tej atrakcji, z tego co wiem, to jeden lot
            jest wcześnie rano - przed wschodem słońca, więc chyba jakiś sweterek się
            przyda, bo na górze wieje. I podczas tego porannego lotu serwują śniadanko.
            Trasa przelotu jest nad Luksorem i Zachodnim Brzegiem.
          • Gość: Anka Re: Lot balonem nad Luksorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:13
            Jeszcze jedno - te loty są organizowane od października do maja 2 albo 3 razy
            dziennie - dane z ulotki jaką znalazłam wsród starych biletów wstępu z Egiptu.
            Pozdrawiam :)
            • platynka.iw Re: Lot balonem nad Luksorem 04.08.05, 08:38
              od pazdziernika do maja?? Czyli teraz nie?? -dziwne....
              Sniadanko?? w balonie?? hmmm....
              Dziekuje Aniu za info!!
              Iwonka
              • Gość: Anka Re: Lot balonem nad Luksorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 09:29
                Ulotka jest z zeszłego roku. Cena jest 250$ od osoby / wliczone śniadanie +
                szampan/.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka