Dodaj do ulubionych

Egipt z Selectursem to nieporozumienie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 19:09
Jesli chcecie spędzic beztroskie wakacje bez niespodzianek , nie wykupujcie
wakacji organizowanych przez Selecturs,możecie byc bardzo zaskoczeni i
rozwscieczeni już przed planowanym wyjazdem,zmieniaja godziny wylotów i
przylotów tak ze autentyczny czas pobytu to jest 13 dni anie 14 lub 15 jak
jest w ofertach zawarte przed właceniem pieniędzy i podpisaniem umowy,ponadto
zmieniajadni wylotu np. o 2 dni ( tak jest w przypadku naszych przyjaciół)a
dodatkowo powiadomiono ich ze samolot nie startuje z Poznańia lecz musza
dotrzec sobie na własna ręke do W-wy i Pani w Selectursie mówi przez telefon
że jak sie im niepodoba to mogą zrezygnowac całkiem ( bo tych dodatkowych
kosztów przejazdów niepokrywają) czarna rozpacz,niestety musimy już lecieć
nie możemy zrezygnować bez strat finansowych , ale ostatni raz z tym biurem,
a nie wiem czy mi przez to nie obrzydna wogóle podróże.Lecimydo Hurgady 1.09.
tylko nikt jeszcze nie wie o której bo z trzech źródeł są inne sprzeczne
informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: jan Re: Egipt z Selectursem to nieporozumienie IP: *.aster.pl 18.08.05, 19:53
      Ciekawe zwyczaje tego biura. Exim też odwołał wyloty z Poznania, zmienił na W-wę
      ale pokrywa koszty podróży koleją w obie strony, II kl posp.
      • gacek36 Re: Egipt z Selectursem to nieporozumienie 18.08.05, 19:58
        Zaskoczyła mnie twoja informacja Jan, oni stwierdzili że na 14 dni przed
        wylotem maja prawo zmienic miejsce wylotu bez ponoszenia żadnych kosztów
        • Gość: jan Re: Egipt z Selectursem to nieporozumienie IP: *.aster.pl 18.08.05, 20:02
          Mam podpisany aneks z zobowiązaniem Eximu do wypłaty 80zl/dorosły i
          60zl/dziecko. Koszt biletów w obie strony wg PKP - sam nie sprawdzałem.
          Pozdrowienia
          • gacek36 Re: Egipt z Selectursem to nieporozumienie 18.08.05, 20:17
            Dzięki za info Jan, może jeszcze coś wskuramy ale ręce nam opadają, i
            wściekłosć ogarnia,smiejemy sie ze tylko jeszcze nam hotelu nie zmienili,reszte
            tak nawet z cena wakacji włacznie ale jeszcze to przed nami, jak wylądujemy to
            sie wyjaśnia nasze wątpliwości
    • gacek36 Re: Egipt z Selectursem to nieporozumienie 18.08.05, 19:56
      Kolego potwierdzam twoje słowa, do bani z nimi
    • colin1974 Re: Egipt z Selectursem to nieporozumienie 18.08.05, 20:26
      Byłem z nimi i było ok a jesli chodzi o zmiany godz wylotu to selectours lata
      tym samym charterem co exim,itaka i inni tak wiec nie tylko oni zmieniają godz
      wylotu tylko wszyscy ,a samolot lata od 2 lat ten sam AMC-airlines airbus a-320
      • gacek36 Re: Egipt z Selectursem to nieporozumienie 18.08.05, 20:36
        Cześc Colin, pozmieniali lecimy Ficherem ale lepiej chyba niż tym Air Cairo,
        tylko weź sobie w srodku nocy z małym dzieckiem przejedz z Poznania do Wawy i
        to wściekły za własne dodatkowe pieniądze, mają cie za nic jak wykupisz
        wycieczke
    • Gość: alku Re: Egipt z Selectursem to nieporozumienie IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 19.08.05, 07:50
      ne najezdzajcie na selectoursa bo to wszystkie biura odwolaly wyloty do egiptu
      z poznania a to z przesunieciem o dwa dni to tez wszystkie biura bo poprostu
      zlikwidowali samolot we wtorki a za zmiany godzin odlotow nie odpowiada biuro
      tylko linie lotnicze i tak jest we wszystkich biurach bo wszysttkie leca tym
      samym samolotem i tyle.....Mogles zapalcic wiecej i wykupic w triadzie a tak
      samo by ci pozmieniali wiec nie marudz i cisz sie ze nie pokrywasz zadnych
      kosztow przy ewentualnej rezygnacji, poprostu rezygnuj i szukaj unnego biura
      tylko pamietaj zadne nie ma wylotow z poznania! Powodzenia.
      • pc_maniac Re: Egipt z Selectursem to nieporozumienie 19.08.05, 08:16
        > zlikwidowali samolot we wtorki a za zmiany godzin odlotow nie odpowiada biuro
        > tylko linie lotnicze ...

Nie całkiem. Wycieczki do Egiptu nie są organizowane samolotami rejsowymi.
        Jeśli BP wykupuje czarter to linie lotnicze muszą zapewnić wykonanie usługi i
        koniec.

W zeszłym roku mieliśmy podobną sytuację z BP Alfa Star. Skrócili nam pobyt na
        początku o 14 godzin i na końcu o 12.
        Wracając z Hrg. rozmawialiśmy ze stewardessami, które same stwierdziły, że cały
        personel lotniczy jest niesamowicie zmęczony, gdyż ich lot miał odbyć się
        następnego dnia, ale biuro zdecydowało o połączeniu 2 grup turystów w jedną, by
        zaoszczędzić pieniądze na przelotach.

Obawiam się, że w Waszym wypadku również doszło do połączenia 2 lotów w jeden.
        A to oznacza, ze jest to decyzja biura, a nie linii lotniczych, dla których
        więcej lotów to większy zarobek.
        • lum1 Re: Egipt z Selectursem to nieporozumienie 19.08.05, 08:32
          Wszystkie biura tak robią, rok w rok więc nie ma się co dziwić. 01.09 z
          Warszawy wylot jest około 10. - sprawdź na stronie selectoursa. A jeżeli chodzi
          o zwrot pieniędzy za dojazd do Warszawy to zalezy od umowy (niestety ustawa
          tego nie precyzuje). Skoro nie zrezygnowaliście a mogliście odzyskać 100% i
          polecieć gdzieś indziej, to podjęliście ta decyzję świadomie jak wiele innych
          osób i nie jęczcie tak bardzo. Jeżeli wam to aż tak nie pasuje to zrezygnujcie.
          • Gość: alku Re: Egipt z Selectursem to nieporozumienie IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 19.08.05, 08:39
            lum1 masz calkowita racje niech sie ciesza ze mogli bez zadnych kosztow
            zrezygnowac, nie zrezygnowali to i ch sprawa. Ludzie kupuja wycieczki jak
            najtaniej a potem chca zeby ich traktowano jak krolow. ja tez lece z
            selectoursem, zminili date wylotu na termin ktory nam nie pasowal, wiec
            poprosilismy o przelozenie wylotu z pocztku na koniec wrzesnia, chociaz ten
            drugi termin byl o 300 zl drozszy, zrobili to i nie wizieli zaddnej dodatkowej
            oplaty, zapalcilismy jak ze ten termin tanszy ktory mielismy ustalony na
            poczatku. Moze ich uslugoi nie sa na najwyzszym poziomie to poki co zachowuja
            sie fair i mam nadzieje ze sie nie rozczaruje
    • Gość: Adrianna Re: Egipt z Selectursem to nieporozumienie IP: 213.25.23.* 19.08.05, 08:38
      A ja wykupiłam wyjazd z selesctoursa, bez problemu na dzień dobry dostałam
      informacje od Pani w lokalnym biurze, że wyloty będa tylko z Wawy lub Katowic (
      i to wclae nie jest zależne od selectourska tylko od Pan w lokalnym biurze,
      które są uczciwe wobec swoich klientów). Wylot mam w czwartek i nie mam
      przesunieć w dniach . Zmieniła mi sie tylko godzina wylotu z 8.00 na 13.45 -
      ale nie zaliczam tego to tragedii. Nie narezkam bo też jade prawie 600 km
      pociągiem do Warszawy. Widzę, że dla wielu turystów najlepiej by było jakby
      samolot stratował z pod domu.... a po zatym jak się chce leciec z Wrocławia czy
      Poznania to owszem ale tylko środku sezonu. W Polsce sezon urlopowy zamiera na
      koniec sierpnia - dzieciaki idą do szkoły , trzeba kupic wyprawki, i prawda
      jest taka że naprawdę mało osób decyduje się na urlop na koniec sierpnia albo
      na wrzesień. My w naszej Firmie ( Spora Firma ) jesteśmy jako
      ostanii!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ela Re: Egipt z Selectursem to nieporozumienie IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 19.08.05, 09:49
        Coś mi sie wydaje ze te osoby które tak krytycznie odbieraja tych
        którzy krytykuja biuro to chyba dzieci nie maja.My wykupilliśmy
        wakacje z selectoursu juz na koniec marca zalezało nam na tym zeby
        z Poznania leciec bo mamy małe dziecko. jakoś przełkneliśmy to ze
        zmieniono nam dzień wylotu z wtorku na czwartek i ze tak naprawde
        skroconao nam pobyt o jedna noc.No trudno ,ale tydzień temu dzwoniłam
        i pytałam czy mimo tego iz juz w sojej ofercie nie maja wylotów z
        Poznania my napewno polecimy z Poznańskiej ławicy pani zreszta bardzo
        zaspana i nieuprzejma powiedziała ze tak napewno.Wiec nie dziwcie sie
        ze ludzie majacy małe dzieci sa zdenerwowani faktem ze nocami
        musza targac sie z tobołami dzieckiem i wozkiem pciągiem i to na
        swoj koszt.Nie chodzi o to za ile sie wykupiło wkacje tylko o to ze
        niektóre biura i to wcale te nie najdroższe maja klase i potrafia
        zwrocić koszty przejazdu pociągiem.Widać ze zależy im na klientach
        Selectours ma totalny olew tak naprawde to nawet nie wiedza o której
        bedzie ten wylot i jak tu wykupic bilet z miejscówką? moze okazać
        sie ze przyjedziemy na lotnisko i bedziemy koczować tam niewiadomo
        ile godzin.Wiem juz napewno ze jest to ostatnia moja wyprawa z tego
        biura i napewno nikomu go nie polece.CO do tego końca sezonu to
        chyba raczej tak nie jest bo w zeszłym roku lecielismy do SHS z
        Poznaia pod koniec wrzesnia i samolot był pełen.Jasne ze mozna
        bezkosztowo zrezygnowac ale zwrot kasy trzeba czekać a nie zawsze
        mozna przełożyć sobie urlop tym bardziej jak jest on zaplanowany od
        marca.
        • Gość: tigi Re: Egipt z Selectursem to nieporozumienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 13:44
          Witajcie-ja miałam taką samą sytuację.Wakacje wykupiłam w marcu - chyba jedne z
          droższych zresztą i jak tylko się dowiedziałam o tym,że zostały odwołane wyloty
          z Poznania zadzwoniłam do selectoursa i pani przez telefon zapewniała mnie,że
          na 1000% polecę z Poznania.Jednakże niestety!Dwa dni później otrzymałam
          informację o zmianie miejsca wylotu.Dowiadywałam się czy jest szansa dokupić
          samolot z Poznania - tak owszem 355zł/osobę ale samoloty nie pasują tak więc
          trzeba by siedzieć na lotnisku około 4godz.Bardzo mnie to zaskoczyło,gdyż w
          zeszłym roku dopłacałam 100zł/osobę i leciało do W-wy pół samolotu,a tam doszła
          pozostała część pasażerów.Tak więc podjęłam decyzję!ok lecę z W-wy same
          pociągi+taxi około 600-700zł-2 osoby! ale pierwszy i ostatni raz z
          selectoursem!!! Polecam biuro abc z Poznania w panoramie(hala górecka).Latałam
          z nimi 6 lat i nie wiem co mnie pokusiło na zmianę biura!!!Pozdro
          • Gość: alku do tigi IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 29.08.05, 14:34
            Nie przesadzaj za co ty chcesz zaplacic 600-700 zł?? Chyba za pierwsza klase i
            przejazd taxi po całej warszawie.
            My jesteśmy w takiej samej sytuacji mielismy leciec z Poznania a lecimy z
            warszawy, zdecydowaliśmy sie ze do warszawy pojedziemy samochodem i zostawimy
            go na parkingu (160zł) i tyle nas to nie bedzie kosztowało co ciebie wiec nie
            przeginaj.
            No ale fakt niefajnie ze mielenili miejsce wylotów tyle ze zadne biuro nie leci
            z Poznania do Hurgardy, bo odwołali wszystkie samoloty!!!
            • Gość: tigi Re: do alka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 19:35
              hm dobra rada,tylko ja niebardzo znam W-wę i naprawde nie wiem gdzie porzucić
              mój wspaniały wozik.Mam się zastanawiać czy jeszcze będzie po dwóch tygodniach?
              czy jest jakiś taki super parking przy lotnisku?a zostawiałeś tam kiedyś
              samochód?
              • Gość: alku do tigi - parking IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 30.08.05, 07:37
                wpisz w wyszuliwarce parkingi okęcie a bedziesz miał kilka możliwosci, ja
                dzisiaj rezerwuje miejsce na tym parkingu www.parking-lotnisko.pl
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=27819360&a=27819360
    • Gość: Adrianna najlepiej nigdzie nie jechac bo wszyscy są do du.. IP: 213.25.23.* 19.08.05, 11:02
      Z zamieszczanych na forum wypowiedzi wszystkie biura podróży sa do
      kitu!!!!!!!!!
      - zmieniają godziny lotu, zmieniają miejsca wylotu, rezydent ignorant, w
      katalogu jest cos innego niz na miejscu, jedzenie do kitu, morze
      daleko, .......
      co tu zrobić??? nalepiej nigdzie i z nikim nie jechać.... Ale ja mam zamiar
      spędzić cudowane wakację i jedyne co mogę to wszystkim
      pozyczyc jak najbardziej udanych wakacji - tylu ladowań ile startów, usmiechu i
      wspaniałego wypoczynku :-) no i niezmienionych miejsc wylotu....

Hihihih i zaczynam sie pakować :-)

Motto dnia " uśmiech zawsze czyni o jeden cud więcej..." Pamiętajmy o tym
      wszyscy.....

Pzdr
      • Gość: web Re: najlepiej nigdzie nie jechac bo wszyscy są do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 11:08
        - wszystkie biura wycofały się z lotów do egiptu z lotnisk WRO i POZ
        - jak wycofuje się chocby jeden większy gracz, inne biuro musialoby podołac
        kosztom całego charteru
        - w wawie jest fajny parking - 170zł za 2 tygodnie, transfer taxi do hali
        odlotów wliczony w cenę, poproście biuro o rezerwację.
      • Gość: gość Re: najlepiej nigdzie nie jechac bo wszyscy są do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 11:13
        Gość portalu: Adrianna napisał(a):
        w
        > katalogu jest cos innego niz na miejscu, jedzenie do kitu, morze
        > daleko, .......

najlepiej zrobiś tak jak niektórzy na tym forum, np. Pc_maniac, wykupić tani
        pobyt w Hurghadzie i udać sie na samodzielne zwiedzanie Egiptu. Wtedy nie
        obchodzi sie jakość hotelu i ew. niezgodności z katalogiem.
        Ale jeżeli chodzi o zmiany terminu to wiekszy problem bo nie zawsze mozna
        przekladac urlop. Zmiana miejsca wylotu tez moze byc denerwujaca jezeli wlasnie
        dlatego kupilo sie wycieczke bo jest z miejscowego lotniska. Dla osob z
        Warszawy to moze wydac sie malo wazne ale gdyby np. musieli do samolotu
        dojechac np. do Szczecina to moze zmieniliby zdanie.
        • Gość: Adrianna Re: najlepiej nigdzie nie jechac bo wszyscy są do IP: 213.25.23.* 19.08.05, 11:19
          No prawda takie przemieszczanie sie jest uciazliwe, no ale jak trzeba....

Ja też muszę się z Dolnego Śląska ( 60 km za Wrocławiem) dostac do Warszawy, a
          fajnie by było z Wrocka leciec.. :-(. Myslę jednak że wielu z nas może jeszcze
          zakceptowac zmiane miejsca wylotu no ale zmiana całkowita terminu.... to juz
          jest problem...

Pzdr

• rszalc Re: najlepiej nigdzie nie jechac bo wszyscy są do 19.08.05, 11:48
            Jeszcze raz napisze ,że z Wrocławia lata co tydzien Alfa Srar do SSH
            • Gość: kris Re: najlepiej nigdzie nie jechac bo wszyscy są do IP: 195.136.125.* 19.08.05, 15:36
              i do Hurghady Alfa tez z Wrocławia i Szczecina lata.
              Z poznania do Sharmu latają.
              Pozdr
    • Gość: Agnieszka Z TRIADĄ też nie lećcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 17:27
      Z TRIADĄ też nie lećcie:
      na lotnisku w Hurghadzie nie było mowy o przejściu do innego okienka- bo tylko
      jedno otwarte
      specjalnie do TRIADy z wizami w cenie 18 $, choć oficjalna cena to 15.

A na koniec miłego pobytu zamaiast lecieć do Katowic- zgodnie z naszą umową
      lecieliśmy do POZNANIA- a dlaczego? Bo w samolocie brakło miejsc.
      A dowiedzieliśmy się 2 dni prędziej- pismo było włożone pod drzwi, że śmiło
      mogliśmy go nie zauważyć!

A dlaczego wybrali nas-Pani rezydenka nie umiała odpowiedzieć, zmysliła coś o
      późnej dacie rezerwacji, a my wycieczkę na 11.08 zakupiliśmy 13.01.2005!

A z Poznania, wg pani rezydenki, mieliśmy jechać autkarem do Wrocławia,Opola,
      Tarnowskich Gór, Katowic i Gliwic, a z tamtąt do Rybnika mieliśmy dojechoć po 10
      godzinach, przy czym lot trwał 3,5 godz.
      Na szczęście w nieszczęściu jechaliśmy autokarem tylko 6 godzin, bo mineliśmy
      Tarnowskie Góry, aKatowice zostawił Pan kierowca na koniec!

Sama rozkosz!!!!!!!!!!!!!!!Oczywiście bez dodatkowego wyżywienia, bo po co!
      • Gość: annie2003 Re: Z TRIADĄ też nie lećcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 12:05
        triada uslugi pocztowe wziela na siebie? i zamknela pozostale okienka na
        lotnisku? chyba w swoim rozgoryczeniu posunelas sie troche za daleko.. dobrze
        ze was na lotnisku nie zostawili, bo mogli, patrzac na praktyki selectoursa..
        • alex359 a Sun&Fun? 29.08.05, 15:36
          na lotnisku przy odbiorze biletów zapytałam sie gdzie jest jakieś info o moim
          wykupionym dodatkowym ubezpieczeniu (ze względu na chorobę), przedstawiciel
          Sun&Fun powiedział, że wszystko jest napisane w umowie, którą powinnam ze sobą
          zabrać, a jeśli jej nie wziełam to nie jestem ubezpieczona. Za 30 min słychać
          było kłótnie turystów z Panią z odprawy bagażowej, która kazała zapłacić za
          nadwagę walizki. Nikt z BP nam klientom nie powiedział, że mamy spakować sie do
          15 kg... A wracając do umowy, to co było w niej zawarte dostałam dopiero po tym
          jak sama wykłóciłam sie z kierownikiem hotelu.
          Wyżej opisane sprawy są naprawdę błache, moja reklamacja dotyczy o wiele
          poważniejszych rzeczy, ale nie będę o tym pisała bo poprostu chcę o tym
          zapomnieć...
          Jakby nie patrzył- Triada, AlfaStar, EximTours, Sun&Fun, Itaka itp., niby
          porządne biura a poszły na ilość nie na jakość...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka