iwomaz 13.09.05, 10:51 chce w pazdzierniku pojechac na 2 tyg. do egiptu. zamierzam wybrac sie na objazdowke jednak nie wiem z jakim biurem. pomozcie dokonac dobrego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kinga Re: egipt objazdowka? IP: *.devs.futuro.pl 13.09.05, 12:35 Polecam Program Wzdłuż Nilu Rainbow Tours - rejs statkiem po Nilu,15 dni, program bardzo atrakcyjny,ma wszystko to co najważniejsze dla tych, którzy lubią zwiedzać i dużo zobaczyć.Porównywałam oferty z Alfą Star i Eximem, Triadą.Rainbow ma jako jedyne biuro przychylne opinie internautów. Ja płynę z mężem w podróż poślubną 29.09. - 13.10. Może ktoś jeszcze wybiera się w tym terminie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nilhi Re: egipt objazdowka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 12:41 Byliśmy z mężem (także w podróży poślubnej;)) w zeszłym roku na objazdówce z Eximem, program Tutanhamon. REWELACJA!!! Przede wszystkim - niesamowici przewodnicy, archeologowie Polacy, mówiący biegle po arabsku. Najfajniejszy - Fabian - jest archeologiem i doktorantem Uniwersytetu w Kairze, pracuje w Polskiej Misji Archeologicznej na Sakkarze i właziliśmy z nim w takie mysie dziury, w jakie nie wleźlibyśmy z nikim innym. A przewodnicy to naprawdę superważna rzecz. Program - 7+7. Przewodniczka Karolina - na naszą prośbę - załatwiła nam najlepszy hotel w Hurgadzie - Coral Beach, choć nie mieliśmy go w umowie. MIODZIO!:) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: egipt objazdowka? 13.09.05, 14:30 Zobacz też ewentualnie objazdówkę Sigmy Travel. Mają ciekawy, dobry program i jak dotąd mieli bardzo dobrego pilota na Egipt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekos Re: egipt objazdowka? IP: *.chello.pl 13.09.05, 17:06 Popieram wypowiedż na temat Rainbow Tours.Byłam w sierpniu,bardzo udana impreza,urozmaicona,sprawna organizacyjnie.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie2003 Re: egipt objazdowka? IP: *.wawzh.rdsas.com / 213.17.173.* 13.09.05, 18:26 dorzuce swoje 5 groszy :)) znajomi rodzicow byli na rejsie + pobyt z Triada i byli zachwyceni. Dobre warunki, program i organizacja - calosc malo meczaca (w porownaniu do autokaru). Wbrew powszechnej opinii, Triada za ta impreze zbiera bardzo pochlebne komentarze. Sama chetnie sprobuje za 2 lata :)) Osobiscie z obslugi w/w biura jestem zadowolona - poki co :)) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
iwomaz Re: egipt objazdowka? 15.09.05, 12:49 a co sądzicie o Alfa Star?czy warto z nimi jechac- czy jest to zbyt duze ryzyko??? Odpowiedz Link Zgłoś
kadrom Re: egipt objazdowka? 15.09.05, 21:07 Byłem z Alfastar w sierpniu tego roku. Nie wiem o jakim ryzyku mówisz ? Proponuję abys przeczytała mój opis: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=28277192 Jeśli masz jakieś pytania - odpowiem. Pozdrawiam i przyjemnego urlopu ! Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka27 Re: egipt objazdowka? 17.09.05, 16:35 ja bylam na 7+7 autokarem (od Asuanu do Kairu + Hurghada) z Triadą. Przewodniaczka- Magda Hałas bardzo sympatyczna i z porządną wiedzą. Duzo zwiedzania, czasem tylko minusem jest masówka i tempo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYSIA Re: egipt objazdowka? IP: *.lodz.mm.pl 17.09.05, 23:04 Popieram marchewkę tez byłam z Triada i było bardzo fajnie.Dodatkowo zwiedzasz piramidę schodkową i Tell al Amarna czego w większości biur nie ma w ofercie. Pozdrawiam i życze dobrych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: egipt objazdowka? 18.09.05, 10:22 Niezależnie od aż dziwnego zatrzęsienia negatywnych głosów o Triadzie akurat na 7 +7 nie można narzekać .... Jest dokładnie wszystko co masz w programie ale trzeba czytac co masz w umowie tzn . płacisz w kraju powiedzmy 2000 pln ale mówią Tobie że jeszcze masz dopłacić teraz to chyba 120 $ / za moich czasów 98 $ / + ewentualne fakultety a circa 15 $ oprócz Abu - Simbel -było 35 $ ... Jak to wszystko dodasz to wyjdzie ci prawidłowa cena i możesz ją porównać z innymi ... Triada gwaratuje ,że zobaczysz to za co zapłaciłeś ... a , że może 3 dolary za wizę na lotnisku ... bywa - to sobie stań w kolejce gdzie jest wiza za 15 $ ... a , że po powrocie z objazdu np. od 16 do 22 dostaniecie jeden pokój jako grupa -oraz oczywiście dostęp do łazienki w oczekiwaniu na wylot do W-wy był o godzinie 2.05 ... tak tez bywa a mało tego tak w Triadzie jest i pewno będzie .... Czy to akurat tak strasznie przeszkadza ... czy ja wiem idziesz na plaże i opalasz się i tyle a 2,5 godziny od 20 ... do 22.30 albo 23 .00 bo o tej porze był wyjazd na lotnisku to jakos przeklincujecie .... pzdr .deo pogody ducha Po to jest konkurencja ofert aby wybrac sobie najbardziej odpowiadającą .... a jak będziesz miał pecha to trudno widać ześ Jonasz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie2003 Re: egipt objazdowka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 10:49 wystarczy czytac katalog, nie ma zadnych ukrytych doplat, o pakiecie za zwiedzanie i przewodnika wszedzie mozna preczytac, a trudno by fakultety byly w cenie. a ja mialam wylot o 3 w nocy i nie bylo zadnego koczowania, wykwaterowali nas po polnocy i od razu zabrali na lotnisko, przy czym dodam bylo to gratisowe przedluzenie ze strony Triady, bo dla hotelu to liczylo sie jako kolejna doba hotelowa, dali nam nawet sniadanie na droge. rzeczywscie akurat na 7+7 nie mozna narzekac, a przy takiej iloci biur w Polsce chyba mozna znalezc cos dla siebie, by potem nie narzekac i krecic nosem Odpowiedz Link Zgłoś