Dodaj do ulubionych

egipt objazdowka?

13.09.05, 10:51
chce w pazdzierniku pojechac na 2 tyg. do egiptu. zamierzam wybrac sie na
objazdowke jednak nie wiem z jakim biurem. pomozcie dokonac dobrego wyboru.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kinga Re: egipt objazdowka? IP: *.devs.futuro.pl 13.09.05, 12:35
      Polecam Program Wzdłuż Nilu Rainbow Tours - rejs statkiem po Nilu,15 dni,
      program bardzo atrakcyjny,ma wszystko to co najważniejsze dla tych, którzy
      lubią zwiedzać i dużo zobaczyć.Porównywałam oferty z Alfą Star i Eximem,
      Triadą.Rainbow ma jako jedyne biuro przychylne opinie internautów.
      Ja płynę z mężem w podróż poślubną 29.09. - 13.10. Może ktoś jeszcze wybiera
      się w tym terminie ?
      • Gość: nilhi Re: egipt objazdowka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 12:41
        Byliśmy z mężem (także w podróży poślubnej;)) w zeszłym roku na objazdówce z
        Eximem, program Tutanhamon. REWELACJA!!! Przede wszystkim - niesamowici
        przewodnicy, archeologowie Polacy, mówiący biegle po arabsku. Najfajniejszy -
        Fabian - jest archeologiem i doktorantem Uniwersytetu w Kairze, pracuje w
        Polskiej Misji Archeologicznej na Sakkarze i właziliśmy z nim w takie mysie
        dziury, w jakie nie wleźlibyśmy z nikim innym. A przewodnicy to naprawdę
        superważna rzecz. Program - 7+7. Przewodniczka Karolina - na naszą prośbę -
        załatwiła nam najlepszy hotel w Hurgadzie - Coral Beach, choć nie mieliśmy go w
        umowie. MIODZIO!:)
    • miriam_73 Re: egipt objazdowka? 13.09.05, 14:30
      Zobacz też ewentualnie objazdówkę Sigmy Travel. Mają ciekawy, dobry program i
      jak dotąd mieli bardzo dobrego pilota na Egipt.
      • Gość: ekos Re: egipt objazdowka? IP: *.chello.pl 13.09.05, 17:06
        Popieram wypowiedż na temat Rainbow Tours.Byłam w sierpniu,bardzo udana
        impreza,urozmaicona,sprawna organizacyjnie.Polecam
        • Gość: annie2003 Re: egipt objazdowka? IP: *.wawzh.rdsas.com / 213.17.173.* 13.09.05, 18:26
          dorzuce swoje 5 groszy :)) znajomi rodzicow byli na rejsie + pobyt z Triada i
          byli zachwyceni. Dobre warunki, program i organizacja - calosc malo meczaca (w
          porownaniu do autokaru). Wbrew powszechnej opinii, Triada za ta impreze zbiera
          bardzo pochlebne komentarze. Sama chetnie sprobuje za 2 lata :)) Osobiscie z
          obslugi w/w biura jestem zadowolona - poki co :)) Pozdrawiam!
    • iwomaz Re: egipt objazdowka? 15.09.05, 12:49
      a co sądzicie o Alfa Star?czy warto z nimi jechac- czy jest to zbyt duze
      ryzyko???
      • kadrom Re: egipt objazdowka? 15.09.05, 21:07
        Byłem z Alfastar w sierpniu tego roku.
        Nie wiem o jakim ryzyku mówisz ?
        Proponuję abys przeczytała mój opis:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=28277192
        Jeśli masz jakieś pytania - odpowiem.

Pozdrawiam i przyjemnego urlopu !
        • marchefka27 Re: egipt objazdowka? 17.09.05, 16:35
          ja bylam na 7+7 autokarem (od Asuanu do Kairu + Hurghada) z Triadą.
          Przewodniaczka- Magda Hałas bardzo sympatyczna i z porządną wiedzą. Duzo
          zwiedzania, czasem tylko minusem jest masówka i tempo.
          • Gość: SYSIA Re: egipt objazdowka? IP: *.lodz.mm.pl 17.09.05, 23:04
            Popieram marchewkę tez byłam z Triada i było bardzo fajnie.Dodatkowo zwiedzasz piramidę schodkową i Tell al Amarna czego w większości biur nie ma w ofercie. Pozdrawiam i życze dobrych wyborów.
            • deoand Re: egipt objazdowka? 18.09.05, 10:22
              Niezależnie od aż dziwnego zatrzęsienia negatywnych głosów o Triadzie akurat
              na 7 +7 nie można narzekać ....
              Jest dokładnie wszystko co masz w programie ale trzeba czytac co masz w umowie
              tzn . płacisz w kraju powiedzmy 2000 pln ale mówią Tobie że jeszcze masz
              dopłacić teraz to chyba 120 $ / za moich czasów 98 $ / + ewentualne fakultety a
              circa 15 $ oprócz Abu - Simbel -było 35 $ ...
              Jak to wszystko dodasz to wyjdzie ci prawidłowa cena i możesz ją porównać z
              innymi ...
              Triada gwaratuje ,że zobaczysz to za co zapłaciłeś ...
              a , że może 3 dolary za wizę na lotnisku ... bywa - to sobie stań w kolejce
              gdzie jest wiza za 15 $ ... a , że po powrocie z objazdu np. od 16 do 22
              dostaniecie jeden pokój jako grupa -oraz oczywiście dostęp do łazienki w
              oczekiwaniu na wylot do W-wy był o godzinie 2.05 ... tak tez bywa a mało
              tego tak w Triadzie jest i pewno będzie ....

Czy to akurat tak strasznie przeszkadza ... czy ja wiem idziesz na plaże i
              opalasz się i tyle a 2,5 godziny od 20 ... do 22.30 albo 23 .00 bo o tej
              porze był wyjazd na lotnisku to jakos przeklincujecie ....

pzdr .deo pogody ducha

Po to jest konkurencja ofert aby wybrac sobie najbardziej
              odpowiadającą .... a jak będziesz miał pecha
              to trudno widać ześ Jonasz ...
              • Gość: annie2003 Re: egipt objazdowka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 10:49
                wystarczy czytac katalog, nie ma zadnych ukrytych doplat, o pakiecie za
                zwiedzanie i przewodnika wszedzie mozna preczytac, a trudno by fakultety byly w
                cenie. a ja mialam wylot o 3 w nocy i nie bylo zadnego koczowania,
                wykwaterowali nas po polnocy i od razu zabrali na lotnisko, przy czym dodam
                bylo to gratisowe przedluzenie ze strony Triady, bo dla hotelu to liczylo sie
                jako kolejna doba hotelowa, dali nam nawet sniadanie na droge. rzeczywscie
                akurat na 7+7 nie mozna narzekac, a przy takiej iloci biur w Polsce chyba mozna
                znalezc cos dla siebie, by potem nie narzekac i krecic nosem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka