Dodaj do ulubionych

Piloci Alfa Star Sharm

IP: 81.6.129.* 22.09.05, 14:34
Jade z tym biurem i pierwszy raz do Sharm. Nie chce info o rezydentach bo to
wszystko juz wiem tylko o pilotach wycieczek fakultatywnych, czy sa
zorientowani w temacie i ogolnie czy warto.
Obserwuj wątek
    • Gość: henek Re: Piloci Alfa Star Sharm IP: *.artvox.pl / *.artvox.pl 22.09.05, 15:12
      Wróciłem z Sharm tydzień temu.Biuro rewelacyjne.Piloci i rezydenci prowadzą
      wycieczki super profesjonalnie.Ja byłem w Jerozolimie pilot Włodek super
      gość.Na dzień dobry kazał muwić sobie po imieni a jak komuś nie pasowało to po
      hebrajsku/można język zlamać/.Druga wycieczka to góra Mojżesza pilot Mirek
      pięknie opowiada o histori a jeszcze lepiej o gwiazdach których nie brak idąc w
      nocy na górę Mojżesza
      • aarcanaa Re: Piloci Alfa Star Sharm 22.09.05, 17:46
        Bylam na wycieczce jednodniowej do Kairu... Pojechal z nami rezydent z Alfa
        Star - Mohamed Khalel (albo jakos tak),a w Kairze zajal sie nami Mariusz
        (mieszka od 7-8 lat w Kairze, organizuje wyprawy na Sahare) --> rewelacja!!!
        posiada olbrzymia wiedze, ciekawie i smiesznie opowiada... nie ma pytania, na
        ktore nie umialby odpowiedziedz... chce sie sluchac... mimo ze pogoda nie
        sprzyjala ;) ... A Mohamed... sprawia wrazenie osoby, ktora chce mowic, ale w
        domu nikt mu na to nie pozwala i na wycieczce ma pole do popisu... po kilku
        godzinach drogi do Kairu przestalam zwracac uwage na jego polski ;) (ci co byli
        wiedza o co chodzi) tylko na informacje/ciekawostki, ktore chcial przekazac i
        jego poczucie humoru ;)
        Zycze udanego pobytu :)
      • bleue Re: Piloci Alfa Star Sharm 22.09.05, 19:39
        Henek, mam zapytanie o wycieczke do Jerozolimy. o ktorej byl wyjazd, co
        zwiedzaliscie w Jerozolimie,o ktorej powrot, jakim transportem, i ile kosztuje -
        dziekuje z gory.
        • Gość: henek Re: Piloci Alfa Star Sharm IP: *.artvox.pl / *.artvox.pl 23.09.05, 09:26
          Dla bleu Do Jerozolimy to wycieczka "życia".Masz na wyciągnięcie ręki żywą
          historię.Jeśli jesteś wierzący to przeżycie do potęgi n-tej.Cena wycieczki
          autokarowe wynosiła 160$ ale spadła do 140$/kupujesz na miejscu u rezydenta/Na
          mieście w Nama jest polskie biuro i podobno kosztuje 120$.Jeśli chodzi o wyjazd
          z Alfą to masz gwarancję super opieki i fachowości ze strony Włodka.Kąpiel w
          morzu Martwym to wrażenia do końca życia.Na granicy z Izraelem Włodek pomaga
          wypełnić formularz wizowy,jest dużo pozycji w których można się pogubić.Czas
          trwania wycieczki to 24-27 godz.Ja wyjechałem z hotelu o1 w nocy a powróciłem 1
          godz.4 następnego dnia.Bardzo miłym akcentem mojego pobytu e ziemi Świętej był
          certyfikat pobytu otrzymany od Włodka na zakończenie wycieczki.Polecam JEDŹ
          • bleue Re: Piloci Alfa Star Sharm 23.09.05, 20:15
            Henek, wielkie dzieki. ja jade wlasnie z Alfa i po przeczytaniu twoich wrazen z
            podrozy jestem na 99% zdecydowana ze pojade. z tego co piszesz wyjazd jest o 1
            w nocy i powrot o 1 w nocy nastepnego dnia - i jest to czas wycieczki
            autobusem? czy tak?
            czytalam tez ze sa opcje powrotu samolotem,ale z tego co piszesz to twoja byla
            autobusem w dwie strony.

czy mozesz mi jeszzzce napisac co zwiedzacie w jerozolimie.
            ile czasu byliscie w samym miescie?
            czy wszystkie wycieczki obsluguje pilot Wlodek?
            i w jakie dni tygodnia sa wyjazdy ?
            z gory dziekuje. moj email: bleue@gazeta.pl
            • Gość: ciekawski Re: Piloci Alfa Star Sharm IP: 81.6.129.* 23.09.05, 22:46
              Moze henek napisze na forum wszelkie info, to dosc powtarzajace sie pytanie.Z
              jakich wycieczek ponad to kozystałes?
              • Gość: henek Re: Piloci Alfa Star Sharm IP: *.artvox.pl / *.artvox.pl 24.09.05, 09:53
                Cześć jeśli chodzi o wycieczki fakultatywne to kupiłem Jerozolimę i górę
                Majżesza od Aly dostałem gratis wyjazd na pokaz do delfinarium.W ubiegłym roku
                byłem w Hurghadzie i tam zwiedzałem luksor Kair,safari itp.Dlatego będąc w
                Sharm wybrałem te wycieczki , które mnie interesowały.Jeszcze raz podkreślam ,
                że jestem pod ogromnym wrażeniem.Same spedzanie wolnego czasu na plaży i przy
                hotelowym basenie to mnie nie rajcowało.Jeśli ktoś chce dotknąć kultury
                Arabskiej i ich mentalności to musi wypuścić się np.do Old marketu /część
                handlowa Nama Bay Ogolnie jest spoko zrobił na mnie jedynie rozwalony
                hotel/aktualnie jest w remoncie/Egipcjanie sobie żartują mówiąc no bomb jeśli
                nie chcesz wejść do środka na ich zaproszenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka