Dodaj do ulubionych

Hotel Club Faraana!!

IP: 213.76.173.* / *.lokietek.wolbrom.pl 12.01.06, 23:08
Jestem na etapie rezerwowania pobytu w tym hotelu ale gdzieś na forum jest
post kogoś kto był tam w sierpniu i opisuje że tragedia -pół hotelu w
remoncie,fatalne jedzenie itp.Hotel ten cieszył się dotąd b.dobrą opinią.Czy
był tam ktoś niedawno??Planuję wyjazd 3lipca jaki to sezon w Sharm?Bo podobno
jeśli trafi się na małą liczbę gości to hotel bierze się za remonty i ma
gdzieś klientów,szczególnie jeśli nie ma wsród nich Włochów.A Włosi mają
urlopy w sierpniu
Obserwuj wątek
    • madzia112 Re: Hotel Club Faraana!! 12.01.06, 23:33
      I tak powstaje plotka ;)
      Nie PÓŁ hotelu w remoncie, tylko jeden z trzech basenów ( ten mniejszy ) i
      restauracja przy plaży. A remonty to były już w lipcu, tylko jakoś nikt ( w tym
      także ja ) nie odczuwał tego szczególnie. Jak w co drugim egipskim hotelu -
      ciągle coś modernizują, odnawiają, rozbudowują.
      Jedzenie podobno było gorsze w sierpniu, ale to wszystko miało ścisły związek z
      zamachami - zaraz po tych wydarzeniach większość gości hotelowych wróciła a
      rezta porezygnowała. Do tej pory sytuacja napewno wróciła do normy.
      • Gość: iit Re: Hotel Club Faraana!! IP: 213.76.173.* / *.lokietek.wolbrom.pl 13.01.06, 10:54
        Napewno??A był tam ktoś np w pażdzierniku listopadzie a może grudniu?
        • Gość: andrzej Re: Hotel Club Faraana!! IP: 83.168.106.* 13.01.06, 11:20
          my byliśmy we wrześniu. remonty widać tylko po drodze do plaży. w żaden sposób
          nie wpływa to na komfort wypoczynku w pozostałej części hotelu.
          zresztą jeżeli jedziecie tam w lipcu, to już będzie prawdopodobnie po remoncie.
          przy okazji budują tam drewnianą pizzerię na klifie z pięknym widokiem na morze.
          temperatura w lipcu świetna, w dzień 35-37 w cieniu, w nocy ok. 30.
          woda ok. 28.
          pzdr
          • Gość: Anka Re: Hotel Club Faraana!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:03
            Ja wróciłam 10.01 z tego hotelu. Budowane sa tylko nowe domki i basen blisko
            plaży. W żaden sposób nie wpływa to na wypoczynek. Chyba, że ktoś dostanie
            pokój naprzeciwko budowy basenu (ale zawsze można zamienić). Jedzenie super,
            zarówno snack a ta pełna wersja to już luksus. Polecam ten hotel.
    • pc_maniac Jest to najlepiej opisany hotel na forum 13.01.06, 13:03
      Jest to najlepiej opisany hotel na forum Egipt-hotele. Właśnie po to by
      gromadzić wiedzę turystów o hotelach, ale również po to by nie zakładać wątkó o
      hotelach na forum ogólnym o Egipcie, gdyż właśnie tutaj wszelkie informacje o
      hotelach bardzo szybko umykają, wątki spadają na inne strony, a turyści "w koło
      Macieja" pytają o to samo, czasem nawet co tydzień.

oto adres do wątku o tym hotelu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8529475
      • Gość: iit Re: Jest to najlepiej opisany hotel na forum IP: 213.76.173.* / *.lokietek.wolbrom.pl 13.01.06, 15:04
        Przeczytaem wszystko co można o tym hotelu.Pytanie dotyczyło tylko tej
        konkretnej sytuacji, a tutaj zamieściłem bo liczyłem,że tu prędzej uzyskam
        odpowiedż:)
        • Gość: iit2 Re: Jest to najlepiej opisany hotel na forum IP: 213.76.173.* / *.lokietek.wolbrom.pl 13.01.06, 17:49
          czy ktoś może mi wyjaśnić czy Club El Faarana i El Faarana Reef to ten sam
          hotel, ta druga nazwa stoi w niemieckim katalogu, czy jeżeli to jest ten sam
          hotel to jest on podzielony na jakieś części (np.starszą i nowszą) czy jest to
          tylko nazewnictwo różnych biur.dziękuję za odpowiedż.
          • madzia112 Re: Jest to najlepiej opisany hotel na forum 13.01.06, 21:24
            To dokładnie ten sam hotel. Podobną nazwę ma hotel będący w bliskim
            sąsiedztwie - Iberotel Club Fanara - ludzie często myślą, że chodzi o jeden
            hotel ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka