Dodaj do ulubionych

Hurghada - wróciłam!!!:-)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 11:31
Witajcie,

Kilka dni temu wróciliśmy z Egiptu (wyjazd z biurem Exim Tours) - mieszkaliśmy
w hotelu Palma De Mirette w Hurghadzie.
Polecam ten hotel bo jest kameralny i dość dobrze wyposażony - położony w
małej zatoczce, przy której znajduje się rafa koralowa (pływając z maska i
rurka można ogladądać rafę i ryby), są małe restauracje - rybna, pizzeria,
grill oraz bar przy basenie. Na miejscu dwa baseny, wypożyczalnia sprzętu
wodnego, boisko do siatkówki - oczywiście leżaki do plażowania. Oczywiście
weźcie poprawkę, że arabskie 4,5 gwiazdki to nie to samo, co w Europie ...
Jest tam bardzo fajna ekipa animacyjna - (pozdrowienia dla Omara, Sziszego i
Suzany) w dzień zabawy na plaży (niestety malutkiej) - gimnastyka, tańce
arabskie i "opa-opa", wieczorem imprezki (muzyka "na żywo", tańce, pokazy
tańców arabskich, etc). Jedzenie jest całkiem smaczne - my korzystaliśmy ze
śniadań i obiado-kolacji.
Hotel jest położony poza centrum (co, uważam, jest wielką zaletą) - z dala od
zgiełku i bałaganu centrum. Przejazd busem (za 1 funtaod osoby) do nowej
Hurghady zajmuje 5 minut.
Tuż obok znajduje się Sunrise El Palacio (ze sztuczna laguną wewnątrz) - ale
to dużo większy hotel i dla mnie zbyt tłoczny.
W hotelu sporo Polaków (nawet osoby z małymi dziećmi - na miejscu jest
śietlica z opiekunką dla dzieci), rosjanie, sa także francuzi i turysci z
krajów beneluksu.
Co do wycieczek to podstawą jest nie kupowanie ich od rezydentów! My na
wszystkie jechaliśmy z jednym z miejscowych biur, to jest z Kay i było
rewelacyjnie!Naprawdę nie sądziłam, że są tam tacy ludzie, właściciel biura -
Egipcjanin mówiący po polski, był świetny; bardzo uczynny, zaradny...
Cały wyjazd oceniam na 5+ i wszystkim z czystym sumieniem polecam ten hotel.

Pozdrawiam
Karolina
Obserwuj wątek
    • magda.e Re: Hurghada - wróciłam!!!:-) 05.02.06, 11:37
      Witaj. Mam pytanko. W marcu lecimy do siostrzanego Sunrise Mirette z dzieckiem 2 lata i 10 mieś. Może orientujesz się, czy ta świetlica dla dzieci jest z opiekunkami mówiącymi po polsku? I jescze jedno: czy poza sezonem (tak jak Ty byłaś i będziemy my) ciężko jest na plaży o leżaki? Czy trzeba wcześnie rano je rezerwować czy można spokojnie o 9-10? Pozdrawiam
      • Gość: Karolina Re: Hurghada - wróciłam!!!:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 11:49
        Oj niestety ale nie wiem czy jest tam polska opieka...ale dzieci nawet jak nie
        bedą rozumiały to i tak nie przeszkodzi im to w świetnej zabawie - "zabawa" to
        język uniwersalny:-) A co do leżaków to nie masz co się martwić - plaża nie jest
        za wielka ale spokojnie idac tak ok 10-11 na plaże znajdziesz jakiś wolny więc
        nie ma sensu z samego rana kombinować!
        Pozdrawiam i życze miłego wypoczynku!!!
        • magda.e Re: Hurghada - wróciłam!!!:-) 05.02.06, 13:08
          Dziekuję Ci bardzo za informację.
    • monjan Re: Hurghada - wróciłam!!!:-) 06.02.06, 09:17
      hej!
      napisz prosze jaka pogoda bylo? przywiozlas opalenizne?
    • Gość: danieli77 Re: Hurghada - wróciłam!!!:-) IP: 217.97.146.* 06.02.06, 13:28
      Cześć!Możesz podać ceny wycieczek z Kay i gdzie go znaleźć?
      • Gość: Karolina Re: Hurghada - wróciłam!!!:-) IP: *.wzserwis.pl 06.02.06, 14:14
        Hejka!
        Pogoda była super - tylko wieczorami chłodnawo ale nie bardziej niz u nas
        podczas naszego normalnego lata w nocy i nie raz troszke zachmurzone niebo. W
        dzień ponad 20 stopni i spokojnie mozna było sie opalać - za parawanami było
        nawet goraco:-)Co do Kay - ja podam szczegóły a admin wypociny moje wywali z
        forum:-)Powiem tylko tyle, że biuro baaardzo polecam, ceny maja przynajmniej o
        połowe niższe niż od rezydentów a kontakt najlepiej przez sms-sa(nazwa hotelu,
        ktoś od nich się zjawi)Podam tylko strone, tam masz wszystko:www.egipt-hurghada-
        wycieczki.pl
        Pozdrowiontka
        Karolina
        • pc_maniac No tak,ale na forum hotele nie chciało się napisać 06.02.06, 14:53
          No tak, ale lenistwo już nie pozwolio napisać słów kilka o tym hotelu na forum
          Egipt-hotele?!
          Wiecie, ze jeszcze rok temu to było największe forum o hotelach w Egipcie w
          całym internecie?
          Tylko, że było, a już nie jest, bo bardzo stare wpisy są archiwizowane, a
          forumowicze z premedytacją bojkotują pisanie i odpowiadanie na pytania tam,
          śmiecąc z przyjemnością pytaniami o hotele tutaj.
          • Gość: Karolina Re: No tak,ale na forum hotele nie chciało się na IP: *.wzserwis.pl 06.02.06, 15:02
            Zaraz nad robie zaległości:-)A jeszcze odnosnie kay to polecam forum na
            wakacje.pl - tam jest sporo o tym biurze, wystarczy w wyszukiwarce wpisać kay i
            gotowe:-)Ja tak zrobiłam przed wyjazdem i nie żałuje:-)
            Pozdrawiam i zaraz skopiuje na forum o hotelach.
            • Gość: Karolina Re: No tak,ale na forum hotele nie chciało się na IP: *.wzserwis.pl 06.02.06, 15:09
              A i okazuje sie, że chyba juz wiem dlaczego tam tak mało wpisów - trzeba się
              logować:-(Chyba jednak i ja kiedy indziej to uczynie...dziwnie to zrobili.Co
              się odwlecze to nie uciecze:-)
              Pozdrawiam
              Karolina
              • pc_maniac Przecież jest do diaska login uniwersalny 06.02.06, 15:30
                login: egipt-hotele
                hasło: turysta

Czy wpisanie tych 19 literek to taki wielki problem?

Miejscie pretensję o logowanie do admina forów Gazety. Już od półtora roku
                słyszałem w kółko, że ten wymóg będzie na wszystkich forach, również na forum
                Egipt.
                • Gość: Sandra Re: Przecież jest do diaska login uniwersalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 15:23
                  Mam pytanie - jak jest z rafą przy tym hotelu? Można tam coś fajnego w wodzie
                  zobaczyć?
                  Pozdrawiam
                  • Gość: sloneczko Re: Przecież jest do diaska login uniwersalny IP: 217.54.151.* 07.02.06, 15:48
                    a ja sobie wlasnie sedze w kafejce w sakkali i juz zapomnialem co to zima .
                    Jerst bardzo cieplutko , opalenizna piekna , woda w morzu 21 stopni ( na Giftun
                    jeszcze cieplejsza ) , rybki kolorowe - po prostu zajefajnie . Szkoda tylko ze
                    juz w niedziele trzeba wracac :-). Co do wycieczek polecam www.luksor.pl . Ja
                    tam jestem zadowolony . Pozdrawiam ze slonecznej Hurghady .
                    • Gość: AAgata Re: Przecież jest do diaska login uniwersalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 18:36
                      Nie wiem jak jest na wycieczkach ,ale strona mi się podoba www.luksor.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka