Gość: rybka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:12 Proszę odezwijcie się ,kto leci w tym terminie?Jak tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rybka Re: Sunrise Royal Mkadi Bay 27.04.06 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:06 Czy nikt tam nie leci?Czy będziemy tam sami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: Sunrise Royal Mkadi Bay 27.04.06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:07 Byłam tam w styczniu. Hotel jest super:) Ogolnie miejscowosc Makadi Bay jest piekna, gdyz nie ma tam tego halasu jak w Hurghadzie. Jest to zupelnie co innego. Hurghada jako miasteczko typowo turystyczne zawiera ten typowy a zarazem nizwykly urok, ktory jest czyms nowym dla Europejczykow. Makadi Bay jest o wiele mniejsze i bardziej upodabniajace sie do Sharm. Jesli chodzi o hotel Sunrise Royal Makadi Bay to powiem tak:bardzo duzy teren, przestronny, czysciutko, swieze jedzenie (bylam w kuchni i widzialam jak przygotowywuja posilki), obsługa tez sympatyczna. Hotel wysokiej klasy, gdyz jest nowiutki. Jeszcze w styczniu nie bylo za duzo roslinnosci w okolicach budynku rodzinnego, ale mysle, ze juz to uleglo zmianom. Jest plac dla dzieci, basen z podrzewana woda, snack bary, dyskoteka, miejsce do palenia fajek, salon do gry w bilarda i mnostwo pieknych miejsc, ktore warto dostrzec. Niedaleko hotelu idac plaza mozna spotkac plywajace przy brzegu piekne, kolorowe rybki :) Serdecznie polecam ten hotel i sama miejscowosc Makadi Bay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Sunrise Royal Mkadi Bay 27.04.06 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 21:51 Cieszę się ,że ktoś się odezwał.Myślałam,że nikt tam nie był!Uspokoiłaś mnie,ciągle mam wątpliwości,czy dobry hotel wybrałam?Proszę podpowiedz mi ,które pokje są najbliżej morza?Z których widać morze?Jak zdobyć ten dobry pokój?(bardzo dużo pisze się na forum o dawaniu pieniędzy za wszystko w Egipcie) Jadę pierwszy raz do Afryki,jestem pełna obaw,ale to jedyne m-ce gdzie leci się 4 godziny i mamy ciepło o tej porze roku.Opinie są różne na temat Egiptu,stwierdziłam,że muszę sama to ocenić.POdpowiedz mi jak najlepiej wykorzystać możliwości tego hotelu.Pozdrawiam rybka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Sunrise Royal Mkadi Bay 27.04.06 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 15:15 czy ten hotel jest tak mało popularny?Czy tam wogóle nie będzie polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sunrise Royal Mkadi Bay 27.04.06 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 10:32 ja lecę z Wa-wy 15.05 z Ecco bo braku informacji na polskich forach zastanawiam się czy Polacy w ogóle latają do SRM. Jężeli ktoś bu\ył niech chociarz trochę opiszę ten hotel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Sunrise Royal Mkadi Bay 27.04.06 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:59 Opiszę go po powrocie,04.05.06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sunrise Royal Mkadi Bay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:58 Czekam.Chyba będziesz pierwszą Polką w tym hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: Sunrise Royal Mkadi Bay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 18:23 Cóż... tak się sklada, że ja juz tam byłam. Opisywałam go wcześniej. Pokoje... hmmm... jezeli jedziesz z dzieckiem to dobre sa w budynku dla rodzin, gdyz tam jest basen z podgrzewana woda, zjezdzalnie, barek, plac zabaw i budynek gdzie sa zajecia z Animatorami. Jezeli chodzi o bakszysz... najlepiej jest go dawac, ale z tego co zauwazylam z Rodzina w lutym to wola oni Euro niz funty egipskie.Dlatego daje sie kelnerom po 1Euro i masz spokoj. Hotel zadbany. Wejdz na strone internetowa. Przesylam link www.sunrisehotels-egypt.com Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Sunrise Royal Mkadi Bay 28.04.06, 20:20 > z tego co zauwazylam z Rodzina w lutym to wola oni Euro niz funty egipskie.D > latego daje sie kelnerom po 1Euro i masz spokoj. Co ile dajesz 1 Euro?! Bo chyba nie codziennie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: Sunrise Royal Mkadi Bay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 09:50 Jesli chodzi o sprzataczy (bo tam sami faceci sie tym zajmuja- byc moze od lutego cos sie zmienilo) to tak co 2 albo 3 dni sie dawało (funty egipskie). Jak dalismy raz 6 funtów egipskich kelnerowi, to był chyba oburzony, że nie w Euro. Pozniej dawalismy tylko tym, ktorzy naprawde na to zasluzyli (w Euro). Juz sie tak przyzwyczaili, że dostają napiwki... nie zdają sobie (niektórzy) sprawy, że trzeba wykazać się uprzejmością, szybka obsługą... w sumie to może i sobie zdają sprawę, ale czasem wykorzystują sytuację, tym bardziej jak wiedzą, że ktos jest pierwszy raz w Egipcie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Sunrise Royal Mkadi Bay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 17:01 Wróciłam! Hotel jest bardzo dobry!Cisza ,spokój i plaża.Każdy ma inne potrzeby,jeżeli chcesz dyskoteki(jest w hotelu,ale zawsze pusta),sklepy,egipski zgiełk-to odpuść sobie ten hotel!!!!Do wypoczynku w hotelu są super warunki- nowy Ladny ,ogromny kompleks.Piękne ogromne baseny,plaża dobra,mogłaby być na otwartym morzu,ale to zatoka.Niedaleko są dobre rafy do oglądania,Latwo dostępne,przypływają tam statki z nurkami z Hurgady.Jedzenie znakomite,wybór ogromny.Pokoje są różne ,ja za 20$ zmieniłam sobie pokój na większy bliżej plaży.Leżki ,parasole,ręczniki na plaży dobre.Miałam opcję ultra all inclusiv,potrafią wmawiać,że egipska wiskey-to szkocka,masaże,fryzjer,nurkowanie w pakiecie to bzdura-2-5 minut,jeżeli chcesz normalne zajęcia zapłać.Obsługa dobra,datki dawliśmy sprzątającemu,wyjątkowo miłym kelnero(tylko wieczorem )Ale nikt się nie dopomina żadnych pieniędzy,jak mu dasz chętnie weżmie.Jestem zadowolona z hotelu,bo jest bardzo ładny,najładniejszy w Makadi bay,bardzo dobry jest jeszcze Grand Makadi,natomiast cała reszta to bzdura!!!,a totalna pomyłka to hotel Le Meridian,koszmar.Polecam,myśmy przez tydzień nie wychodzili z hotelu i wcale nie było nudno. Odpowiedz Link Zgłoś