Dodaj do ulubionych

Hurgada czy Sharm el Sheikh?

17.07.06, 22:17
Co wybrać na wczasy rodzinne? Dzieci w wieku 16, 10 i 4. Słyszałem, że w
Sharm przy plaży same rafy i nici z kąpieli w morzu. Czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • mariuszgr Re: Hurgada czy Sharm el Sheikh? 18.07.06, 08:14
      Trudno odpowiedziec jednoznacznie.To zalezy co chcecie robic i czego
      oczekujecie.Dwa zupelnie inne miejsca.W Sharm przy plazach nie ma samych raf i
      mozna poplywac.Jesli chodzi jednak o typowo rodzinne wczasy to rozwaz jeszcze
      El Goune.
      • kellys16 Re: Hurgada czy Sharm el Sheikh? 18.07.06, 09:03
        Dzięki za info. Z tymi plażami to może chodzi o miejsce? Słyszałem od jednej
        osoby, że rafa jest od razu i jest głęboko. Ja jeszcze nie wiem do jakiego
        hotelu jadę bo mam tzw. "traf hotelowy", a podobno każdy hotel ma swoją
        prywatną.
        • mariuszgr Re: Hurgada czy Sharm el Sheikh? 18.07.06, 09:33
          Sa rozne plaze i rozne rafy.Na jednych trzeba troche "przejsc" po wodzie zeby
          dojsc do rafy na innych rafa jest zaraz przy brzegu.A z jakiego biura jedziesz?
          bo traf to mi pachnie Triada a wlasnie dzis sie wybieram do tego biura
          rezerwowac wakacje i tez zdaje sie na traf.
          • kellys16 Re: Hurgada czy Sharm el Sheikh? 18.07.06, 09:52
            Masz rację! Mam zamiar jechać z TRIADY. Prawdopodobnie od 8.08 wylot z
            Wrocławia.
            • mariuszgr Re: Hurgada czy Sharm el Sheikh? 18.07.06, 09:57
              Ja tez 8, wylot z Katowic.Objazdowka Syria+Jordania a pozniej /a moze wczesniej-
              oby nie/ pobyt w Sharm.Modle sie tylko by nie tarfic na Zouare, bo choc tego
              hotelu nie ma w katalogu to Triada pakuje tam spora czesc osob.Juz wolalbym
              Country.
    • andro1 Re: Hurgada czy Sharm el Sheikh? 18.07.06, 09:45
      Byłem w Hurghadzie i Sharm z dwójką dzieci 15 i 6 lat. W hurghadzie plaże są
      piaszczyste z łagodnym zejściem do morza i czasem jest jakaś rafa. W Sharm są
      plaże kamieniste i piaszczyste w zależności jaki hotel. Ja byłem w hotelu
      Country Club (hotel opisałem w innym wątką), plaża hotelowa niewielka, ciasna z
      łagodnym zejściem do wody, ale spokojnie można się kąpać, 50 m od brzegu są
      piękne rafy do snurkowania (150m od plaży jest pomost do przejścia nad rafami,
      korzystał z tago mój 6-letni syn). Wybór należy do Ciebie, chetnie odpowiem (w
      miarę możliwości) na inne pytania.
      Pzdr Andro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka