sish 31.07.06, 10:55 Nie wiecie czasem, czy Triada ogranizuje wyjazd 7+7 z zakwaterowaniem na wypoczynek w Sharm el Sheikh ? Wszędzie widzę tylko Hurghade. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariuszgr Re: Triada: 7+7 i Sharm el Sheikh 31.07.06, 12:21 Organizuje.Chyba 2 najlepsze programy Izrael+Egipt i Syria,Jordania + Egipt. Odpowiedz Link Zgłoś
brygidka05 Re: Triada: 7+7 i Sharm el Sheikh 31.07.06, 12:23 Jasne że organizuje. W tym sezonie są to dwie opcje: 1) 7 dni pobytu w Sharm + 7 dni objazdu po Jordanii i Syrii (impreza szeroko opisywana na tym forum), 2) 7 dni pobytu w Sharm + 7 dni objazdu po Izraelu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lizol1 Re: Triada: 7+7 i Sharm el Sheikh 03.08.06, 15:35 Właśnie wczoraj wróciłem z 7+7 z Triadą. Izrael + 7 dni pobytu w Sharm el - Sheikh, w hotelu Hostmark Oriental Resort. Generalnie bardzo fajnie! Może poza podróżą liniami Fisher Air. Odpowiedz Link Zgłoś
staniwaw Re:do lizol1 03.08.06, 22:44 Napisz dlaczego nisko oceniasz linie lotnicze Fischer,do niedawna uchodziły za dobre.Pozatym lecimy niebawem i dobrze jest wiedzieć "co w trawie piszczy". Odpowiedz Link Zgłoś
brygidka05 Re:do lizol1 03.08.06, 23:01 Witam Panie Stanisławie! Jak tam przygotowania do podróży? Proszę zajrzeć na załączony link do wątku, w którym toczy się dyskusja na temat, czy trzeba zabrać do biura Triady paszport. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=46289309 Może dorzuci Pan coś od siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
staniwaw Re:do brygidka05 04.08.06, 22:04 Witam. Owszem wczoraj czytałem ten wątek ale czekałem aż się rozwinie.Szanujące klienta biuro podróży jakkolwiek by się nazywało powinno spojrzeć do paszportu zwłaszcza gdy wysyła klienta np.do Syrii,która mocno przestrzega aby turysta nie posiadał "śladów izraelskich"w paszporcie i trąbi się o tym w katalogu , więc robi to w trosce o klienta.Skoro biuro robi cokolwiek dla mnie dobrego,to nie "cuduję" obawiając się ,iż nie ochroni moich danych osobowych.Bez przesady.A już gdybym miał się obawiać,że to biuro może posłużyć się kserowanymi dokumentami do zakupu telefonu komórkowego...chyba jakaś obsesja trapi autora tego postu.Z pewnością napiszę co mnie spotkało miłego w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
lizol1 Re:do lizol1 04.08.06, 02:13 Rzędy foteli w ich 2 (dwóch) samolotach są tak ściśnięte, że ledwo się da ruszyć. Do Egiptu dostałem miejsce w ostatnim rzędzie. Fotel był docisnięty do ściany tak, że rozłożenie go nie wchodziło w rachubę. Co gorzej - oparcie było nawet lekko przechylone do przodu w stosunku do normalnej pozycji fotela (takiej, jaka musi być przy starcie i lądowaniu). I teraz wyobraź sobie prawie cztery godziny lotu do Egiptu. Po prostu super :-/ Dlatego przy "check in" wystrzegaj się miejsc w ostatnim rzędzie (rząd 37) i w rzędzie przed toaletami (prawdopodobnie 27, lub 28 - o ile dobrze pamietam). Jeśli chodzi o drogę powrotną, to odlot z Sharmu do W-wy miał być planowo o 4.20 (rano) i dlatego z hotelu zabrali nas o 1.40. Niestety - faktycznie samolot odleciał około 6-tej. Czyli czekaliśmy prawie 2 godziny dodatkowo w nocy, bez snu, w zimnej i "przytulnej" hali lotniska w Sharm. Oczywiście - spóźnienia się zdarzają, ale z tego co wiem to samo było tydzień wcześniej. A co ciekawsze - gdy odbierałem kartę pokładową tuż po przybyciu na lotnisko (około 2-ej w nocy), to był już na niej wydrukowany czas odlotu 5.55. A więc wyglada na to, że te nocne opóźnienia mają systemowy charakter. Nie wiem tylko czemu to ma służyć i dlaczego Triada zabiera ludzi z hotelu w środku nocy o 2 godziny wcześniej. Dlatego pamietaj, że jeśli wracasz z Sharmu do W-wy - czeka cie prawdopodobnie "upojna" noc na lotnisku. Ubierz siecieplej i przygotuj w hotelu kanapki (w cafeteriach na lotnisku kanapka, albo kawałek pizzy kosztuje ponad 30 funtów egipskich). Pomijam już fakt, że catering na pokładzie jest pełnopłatny. Ale to już kwestia ich kontraktu z Triadą. Odpowiedz Link Zgłoś
rambus11 Re:do lizol1 04.08.06, 08:10 Mam pytanie - odnośnie Hotelu Hostmark Oriental Resort w Sharmie -jak ci sie on podobał - moze powiedz swoje zdanie , gdyz wybieram sie tam niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
lizol1 Re:do lizol1 04.08.06, 16:41 Nie chce mi się powtarzać :-))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=46324367&v=2&s=0 Jeśli masz jakieś szczegółowe pytania, to bardzo proszę. Ja jestem bardzo zadowolony. Co ważniejsze - moja żona też, a to naprawdę maruda :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lizol1 Re:do lizol1 04.08.06, 17:13 Jeśli czytasz po angielsku, to tutaj masz sporo opinii o Oriental Resort. Jest również link do 41 zdjęć. www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297555-d316683-Reviews-Hostmark_Oriental_Resort-Sharm_el_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html Odpowiedz Link Zgłoś