moniq252 06.09.06, 09:41 Wybieram się do Egiptu - pierwszy raz i ciężko mi zdecydować się na hotel. Jeżeli ktoś był w hotelach, które wskazałam i chciałby podzielić się swoimi wrażeniami i cennymi uwagami to byłabym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga811 Re: Megawish czy Desert Rose - pomóżcie wybrać. 07.09.06, 10:44 zdecydowanie desert rose!!! Rozwożąc turystów z lotniska mielismy okazję zobaczyć Megawish, co prawda z zewnątrz, ale to w końcu najwazniejsze wrażenie. No i po tym wrażeniu wydaje nam się że hotel nie jest zbyt czysty... No a potem potwirdzili to turyści :) My mieszkaliśmy w desert rose i byliśmy baaaaardzo zadowoleni!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewano2 Re: Megawish czy Desert Rose - pomóżcie wybrać. 07.09.06, 11:25 Nieprawda! Byłam w Magawisch, jest czysty, z ulicy W OGÓLE go nie widać, tylko ogrodzenie i budkę strażnika, nie pamiętam czy jest czysta, ale gratulacje jeśli ktoś wziął ją za hotel! Wszystkie domki są położone w głębi, nad morzem. Są śliczne, odremontowaen, dużo przestrzeni, śliczne alejki spacerowe pomiedzy domkami, urokliwe zwłaszcza wieczorem oświetlone lampami. Jedzenie najlepsze jakie kiedykolwiek w jakimkolwiek hotelu jadłam. Prywatna plaża, kilka kilometrów, bardzo szeroka, największa i njapiękniejsza w Hurghadzie (a mam porównanie). Centrum sportów wodnych. Zdecydowanie Magawish! Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Do moniq 07.09.06, 11:29 No masz problem... ;-) Zerknij ne gore "opinie o hotelach" i "ranking hoteli" moze to Ci pomoze podjac decyzje? I. Odpowiedz Link Zgłoś
max19640904 Re: Do moniq 07.09.06, 20:40 A z jakim biurem byliście?Tyle sie naczytalam że niektóre biura mają stare niewyremontowane bungalowy.A sam charakter hptelu bardzo by mi odpowiadal.Czy w listopadzie mozna tam pojechać czy jednak poczekac do wiosny?Ich ofertę znalazłam na wakacje pl czy można skorzystać z ich oferty?Nigdy nie byłam w Egipcie i bardzo chciałabym by były to udane wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Do moniq 07.09.06, 22:00 Ja bylam w Egipcie w lecie, teraz jade 28 pazdziernika wlasnie do Desert Rose. Od tej daty hotel przechodzi na opcje all nclusive za bardzo atrakcyjna cene. Ma byc cieplo, morze 25 stopni i zamierzam super odpoczac. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq252 Re: Do moniq 08.09.06, 11:31 Ja już zdecydowałam. Wybieram sie do Megawish z Alfastar i mam zamiar super się bawić i odpocząć. Pozdrawiam wszystkich jadących do Egiptu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewano2 Re: Do moniq 08.09.06, 11:39 To świetna decyzja Moniq! Na pewno bedzie super! Sama bym chetnie tam wróciła... Wspaniałego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
max19640904 Re: Do moniq 08.09.06, 11:55 Baw się dobrze.Po powrocie liczę na Twoją opinię.Czy Alfa ma tam opcję AL czy tylko 2 posiłki? Odpowiedz Link Zgłoś
jupik7 Re: Do moniq 08.09.06, 12:34 A czy w ogóle jest w Magawish opcja All, lub choćby dodatkowy obiad ?? Odpowiedz Link Zgłoś
cle_oo Re: Do moniq 08.09.06, 12:46 Nie ma opcji all w hotelu Magawish, są tam bary w których możesz sobie kupić coś do zjedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewano2 Re: Do moniq 08.09.06, 12:51 Ale podczas posiłków jest tyle do jedzenia i taki wybór, że mozna pęknąć! W zasadzie nie ma mozliwości żeby czuć głód. Odpowiedz Link Zgłoś
caysee Re: Do moniq 08.09.06, 14:03 cle_oo napisała: > Nie ma opcji all w hotelu Magawish, są tam bary w których możesz sobie kupić > coś do zjedzenia. A jakie ceny? Tak mniej wiecej, np. po ile hamburger, pizza albo cos takiego. Jade do Magawish za 2,5 tygodnia :) O ile ja wytrzymam bez obiadu, to maz juz raczej nie, bo jest przyzwyczajony do sporego lunchu o 12 i jakby mial czekac na obiadokolacje, to by pewnie skrecalo go z glodu :) A nie chce zeby mi schudl, bo i tak chudy jest. Odpowiedz Link Zgłoś
max19640904 Re: Do moniq 08.09.06, 14:32 Na www.wakacje.pl znalazłam hotel Megawish z opcją ALL I lub HB i dlatego pytam czy Alfa St ma takową ofertę lub inne biuro Odpowiedz Link Zgłoś
cle_oo Re: Do moniq 08.09.06, 15:04 Alfa napewno nie ma w Magawishu all, sprawdź czy to nie jest pomyłka z tym www. wakacje.pl bo jak myśmy byli to nie zauważyłam nikogo z opaskami na ręce, ani też aby ludzie w porze obiadowej opuszczali plaże. Odpowiedz Link Zgłoś
tomba33 Re: Do moniq 08.09.06, 16:14 Na pewno był all (trzy lata temu), nie był sprzedawany w polskich biurach, ale można było dokupić na miejscu, Rosjanie, Niemcy i inni mieli opaski. MOże i teraz jest tak samo? t33 Odpowiedz Link Zgłoś
cle_oo Re: Do moniq 08.09.06, 14:59 Niewiele Ci pomogę bo byłam w maju ubiegłego roku i cen dobrze nie pamiętam, pizza wtedy kosztowała około 25-30 funtów. Odpowiedz Link Zgłoś
max19640904 Re: Do moniq 08.09.06, 15:21 Czytałam tu na forum,ze tam potrafią nakręcic z cenami i widocznie z ofertą też.Czy na plaży leżaki są płatne? Odpowiedz Link Zgłoś
cle_oo Re: Do moniq 08.09.06, 15:33 Na plaży, przy basenie leżaki i parasole są bezpłatne, dostaniesz też karteczke dzięki której możesz pobierać ręczniki plażowe. Zajrzyj na tą stronkę możesz umilić sobie czas oczekiwania na wyjazd :) www.magawish.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
caysee Re: Do moniq 08.09.06, 15:49 Dzieki za stronke! :) Juz sie nie moge doczekac :) Odpowiedz Link Zgłoś
max19640904 Re: Do moniq 08.09.06, 17:19 Jedzcie obadajcie teren a potem poproszę o szczegółową relację.Ciężko mi namówić mężą na Egipt i dlatego szukam optymalnej oferty.Zależy mi na bungalowach i ladnej plaży cena jest mniej istotna mają to być super wakacje choc z naszymi biurami nigdy człowiek niczego nie może byc pewny do końca.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
herkules1 Re: Megawish czy Desert Rose - pomóżcie wybrać. 12.09.06, 11:01 W czerwcu byłem wraz z żonką i dzieckiem ( 11 lat ) w Desert Rose , hotelik super , tylko ceny na miejscu w barach troszkę zawyżone , no , ale to niby 5 * więc trzeba się dostosować . Magawish widzieliśmy tylko z okien autokaru zabierając gości na wycieczki więc nie wiele mogę o nim powiedzieć . A co przemawia za Desert Rose ?? Otóż , z tego hotelu po przejściu przez ulicę jest dość spory kompleks parterowych sklepików i z napojami i z pamiątkami , tylko , że sprzedawcy bardziej natrętni i beszczelni niż ci w centrum . Po wyjściu z Magawish masz PUSTYNIĘ i nic więcej , tylko busikiem albo centrum stare albo nowo powstałe , kilka minut jazdy , ich jazdy ( po..i ludzie ) ile mam tyle pojadę :-))więc wybieraj , którą bramkę chcesz :-)) . Oba hotele są przy plaży , tylko , że teren jest tak rozległy , że dojście może chwilkę zabrać , hehehehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś