Dodaj do ulubionych

Megawish czy Desert Rose - pomóżcie wybrać.

06.09.06, 09:41
Wybieram się do Egiptu - pierwszy raz i ciężko mi zdecydować się na hotel.
Jeżeli ktoś był w hotelach, które wskazałam i chciałby podzielić się swoimi
wrażeniami i cennymi uwagami to byłabym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • olga811 Re: Megawish czy Desert Rose - pomóżcie wybrać. 07.09.06, 10:44
      zdecydowanie desert rose!!! Rozwożąc turystów z lotniska mielismy okazję
      zobaczyć Megawish, co prawda z zewnątrz, ale to w końcu najwazniejsze wrażenie.
      No i po tym wrażeniu wydaje nam się że hotel nie jest zbyt czysty... No a potem
      potwirdzili to turyści :) My mieszkaliśmy w desert rose i byliśmy baaaaardzo
      zadowoleni!!
      • ewano2 Re: Megawish czy Desert Rose - pomóżcie wybrać. 07.09.06, 11:25
        Nieprawda!
        Byłam w Magawisch, jest czysty, z ulicy W OGÓLE go nie widać, tylko ogrodzenie
        i budkę strażnika, nie pamiętam czy jest czysta, ale gratulacje jeśli ktoś
        wziął ją za hotel! Wszystkie domki są położone w głębi, nad morzem. Są śliczne,
        odremontowaen, dużo przestrzeni, śliczne alejki spacerowe pomiedzy domkami,
        urokliwe zwłaszcza wieczorem oświetlone lampami. Jedzenie najlepsze jakie
        kiedykolwiek w jakimkolwiek hotelu jadłam. Prywatna plaża, kilka kilometrów,
        bardzo szeroka, największa i njapiękniejsza w Hurghadzie (a mam porównanie).
        Centrum sportów wodnych.
        Zdecydowanie Magawish!
        • platynka.iw Do moniq 07.09.06, 11:29
          No masz problem... ;-)
          Zerknij ne gore "opinie o hotelach" i "ranking hoteli" moze to Ci pomoze podjac
          decyzje?
          I.
          • max19640904 Re: Do moniq 07.09.06, 20:40
            A z jakim biurem byliście?Tyle sie naczytalam że niektóre biura mają stare
            niewyremontowane bungalowy.A sam charakter hptelu bardzo by mi odpowiadal.Czy w
            listopadzie mozna tam pojechać czy jednak poczekac do wiosny?Ich ofertę
            znalazłam na wakacje pl czy można skorzystać z ich oferty?Nigdy nie byłam w
            Egipcie i bardzo chciałabym by były to udane wakacje.
            • ddb2 Re: Do moniq 07.09.06, 22:00
              Ja bylam w Egipcie w lecie, teraz jade 28 pazdziernika wlasnie do Desert Rose.
              Od tej daty hotel przechodzi na opcje all nclusive za bardzo atrakcyjna cene.
              Ma byc cieplo, morze 25 stopni i zamierzam super odpoczac.
            • moniq252 Re: Do moniq 08.09.06, 11:31
              Ja już zdecydowałam. Wybieram sie do Megawish z Alfastar i mam zamiar super się
              bawić i odpocząć. Pozdrawiam wszystkich jadących do Egiptu!!!!
              • ewano2 Re: Do moniq 08.09.06, 11:39
                To świetna decyzja Moniq! Na pewno bedzie super! Sama bym chetnie tam wróciła...
                Wspaniałego wypoczynku!
                • max19640904 Re: Do moniq 08.09.06, 11:55
                  Baw się dobrze.Po powrocie liczę na Twoją opinię.Czy Alfa ma tam opcję AL czy
                  tylko 2 posiłki?
                  • jupik7 Re: Do moniq 08.09.06, 12:34
                    A czy w ogóle jest w Magawish opcja All, lub choćby dodatkowy obiad ??
                    • cle_oo Re: Do moniq 08.09.06, 12:46
                      Nie ma opcji all w hotelu Magawish, są tam bary w których możesz sobie kupić
                      coś do zjedzenia.
                      • ewano2 Re: Do moniq 08.09.06, 12:51
                        Ale podczas posiłków jest tyle do jedzenia i taki wybór, że mozna pęknąć! W
                        zasadzie nie ma mozliwości żeby czuć głód.
                      • caysee Re: Do moniq 08.09.06, 14:03
                        cle_oo napisała:

> Nie ma opcji all w hotelu Magawish, są tam bary w których możesz sobie kupić
                        > coś do zjedzenia.

A jakie ceny? Tak mniej wiecej, np. po ile hamburger, pizza albo cos takiego.
                        Jade do Magawish za 2,5 tygodnia :) O ile ja wytrzymam bez obiadu, to maz juz
                        raczej nie, bo jest przyzwyczajony do sporego lunchu o 12 i jakby mial czekac na
                        obiadokolacje, to by pewnie skrecalo go z glodu :) A nie chce zeby mi schudl, bo
                        i tak chudy jest.
                        • max19640904 Re: Do moniq 08.09.06, 14:32
                          Na www.wakacje.pl znalazłam hotel Megawish z opcją ALL I lub HB i dlatego pytam
                          czy Alfa St ma takową ofertę lub inne biuro
                          • cle_oo Re: Do moniq 08.09.06, 15:04
                            Alfa napewno nie ma w Magawishu all, sprawdź czy to nie jest pomyłka z tym www.
                            wakacje.pl bo jak myśmy byli to nie zauważyłam nikogo z opaskami na ręce, ani
                            też aby ludzie w porze obiadowej opuszczali plaże.
                            • tomba33 Re: Do moniq 08.09.06, 16:14
                              Na pewno był all (trzy lata temu), nie był sprzedawany w polskich biurach, ale
                              można było dokupić na miejscu, Rosjanie, Niemcy i inni mieli opaski. MOże i
                              teraz jest tak samo?

t33
                        • cle_oo Re: Do moniq 08.09.06, 14:59
                          Niewiele Ci pomogę bo byłam w maju ubiegłego roku i cen dobrze nie pamiętam,
                          pizza wtedy kosztowała około 25-30 funtów.
                          • max19640904 Re: Do moniq 08.09.06, 15:21
                            Czytałam tu na forum,ze tam potrafią nakręcic z cenami i widocznie z ofertą
                            też.Czy na plaży leżaki są płatne?
                            • cle_oo Re: Do moniq 08.09.06, 15:33
                              Na plaży, przy basenie leżaki i parasole są bezpłatne, dostaniesz też karteczke
                              dzięki której możesz pobierać ręczniki plażowe. Zajrzyj na tą stronkę możesz
                              umilić sobie czas oczekiwania na wyjazd :)

www.magawish.prv.pl/
                              • caysee Re: Do moniq 08.09.06, 15:49
                                Dzieki za stronke! :) Juz sie nie moge doczekac :)
                                • max19640904 Re: Do moniq 08.09.06, 17:19
                                  Jedzcie obadajcie teren a potem poproszę o szczegółową relację.Ciężko mi
                                  namówić mężą na Egipt i dlatego szukam optymalnej oferty.Zależy mi na
                                  bungalowach i ladnej plaży cena jest mniej istotna mają to być super wakacje
                                  choc z naszymi biurami nigdy człowiek niczego nie może byc pewny do
                                  końca.Pozdrawiam
    • herkules1 Re: Megawish czy Desert Rose - pomóżcie wybrać. 12.09.06, 11:01
      W czerwcu byłem wraz z żonką i dzieckiem ( 11 lat ) w Desert Rose , hotelik
      super , tylko ceny na miejscu w barach troszkę zawyżone , no , ale to niby 5 *
      więc trzeba się dostosować . Magawish widzieliśmy tylko z okien autokaru
      zabierając gości na wycieczki więc nie wiele mogę o nim powiedzieć . A co
      przemawia za Desert Rose ?? Otóż , z tego hotelu po przejściu przez ulicę jest
      dość spory kompleks parterowych sklepików i z napojami i z pamiątkami , tylko ,
      że sprzedawcy bardziej natrętni i beszczelni niż ci w centrum . Po wyjściu z
      Magawish masz PUSTYNIĘ i nic więcej , tylko busikiem albo centrum stare albo
      nowo powstałe , kilka minut jazdy , ich jazdy ( po..i ludzie ) ile mam tyle
      pojadę :-))więc wybieraj , którą bramkę chcesz :-)) . Oba hotele są przy
      plaży , tylko , że teren jest tak rozległy , że dojście może chwilkę zabrać ,
      hehehehehehe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka