maysarah 28.09.06, 12:40 Odpowiem na pytania dotyczące tego hotelu, byłam 1,5 miesiąca temu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rymal Re: Hotel Sea Life Resort - Sharm El Sheikh 28.09.06, 12:52 Kochana,ja jade tam za niecale 2 tyg.prosze opisz jaki ten hotel jest,jaka obsluga,jakie pokoje,jedzenie itd.jestem ciekawa i bede wdzieczanza WSZELKIE informacje,sugestie,porady.slyszalam cos o remoncie??to nasza podroz poslubnai mam nadzieje,ze bedzie fajnie.Pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
19r20 Re: Hotel Sea Life Resort - Sharm El Sheikh 28.09.06, 14:28 ja tam jade za miesiac i mam takie pytania: 1) jak wygląda plaża - jest piaszczysta czy od razu jest rafa 2) czy na rafę schodzi się z pomostu? 3) czy na plaży są prysznice ze słodką wodą, żeby się spłukać z soli? 4) no i jaka jest rafa? Dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
19r20 Re: Hotel Sea Life Resort - Sharm El Sheikh 28.09.06, 14:31 aha i może napisz coś jeszcze o jedzeniu, czy jest zróżnicowane, czy są dania lokalne czy bardziej europejskie, czy są napoje do śniadania, kolacji dodatkowo płatne czy w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
breskva Re: Hotel Sea Life Resort - Sharm El Sheikh 28.09.06, 18:03 Jedzenie mnie raczej rozczarowalo, ale jestem bardzo wybredna. Wieczorki tematyczne, wloski, francuski, hiszpanski itp. Wybor bardzo duzy ale co z tego jak smakuje srednio. Wyjatkiem byl wieczor arabski, pyszne miesa z grilla, mutabal, tahini, humus no i rewelacyjne desery (baklava, ciasto z kaszy mannej z syropem), ktore w inne dni byly raczej pozbawione smaku. Ale zawsze mozna bylo sobie cos zjadalnego wybrac z show cooking, dobre owoce (melony i malutkie banany) Napoje do kolacji platne, piwo ok 12 funtów, wino 15, soki i napoje 7-10 funtow. na 2 tyg. warto więc all wykupic. Sniadanie codziennie takie same, ja jadlam omlety i nalesniki, calkiem ok. Napoje sa-rozrzedzone soki z podajnika, kawa, herbata. Swieze soki platne 10 funtow, espresso 13 funtow. Chyba lepsze jedzenie jest w drugim, mniejszym skrzydle-Life Club, odkrylismy to dopiero pod koniec, moze warto tam sie stolowac a nie w Sea Clubie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaasia101 Re: Hotel Sea Life Resort - Sharm El Sheikh 28.09.06, 23:36 Ja bylam w sierpniu w Sea Life i bardzo mi się podobało... Nie zgadzam się z poprzedniczką, dla mnie i moich znajomych jedzenie było smaczne i zróżnicowane.Śniadania owszem takie same, ale u licha co może być więcej...Nie wierzę że każdy je codziennie wystawne śniadania. Ja mam czas ledwo na jogurt rano przed pracą,więc tam uważam że można się najeśc...no ale są tacy którzy zawsze narzekają. Nie zgadzam się również że opłaca się all...Dopłata jest 600zł za 2tyg od osoby. Ja byłam z mężem 2 tygodnie, nie oszczędzaliśmy.Kupowaliśmy napoje, czasem pizze, frytki i wydalismy ok 170 dolarów na 2 osoby za 2 tygodnie, all sie nie opłaca..no chyba ze sie pije 10 piw dziennie to proszę bardzo.Woda w miescie tania 1,5l za 1,5f czyli 0.9groszy, coca cola 1,5 za 5 funtow w Naama Bay.(W hotelu dobra pizza na plazy np. margeritta za 20funtów inne ok 24 funtów , frytki droższe bo około 8 zł wychodziły ale są bardzo smaczne i spora porcja). Jedzenie na kolację jest troszke bardziej urozmaicone w Sea Club ale to zalezy od dnia. Śniadania sa takie same, wiec nie warto chodzic do sea Club,ale kolacje...proponuje chodzic i tu i tu:)). Do Sea Club najlepiej ok 19 nie ma tłumów jeszcze, potem ok 20 zaczynaja schodzić się Włosi. Hotel gorąco polecam. Na pewno tam odpoczniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
breskva Re: Hotel Sea Life Resort - Sharm El Sheikh 28.09.06, 17:45 Plaża piaszczysta (nawieziony piasek) Bardzo płytko-kostki-kolana, snorkowac ciezko ale warto bo duzo ryb na plyciznie Do rafy schodzi sie z pomostu (wpuszczaja po 16 jak uspokoja sie fale), rafa a przy niej spadek ok. 15 m. Rafa przepiekna, widzialam przy niej lion fishe, napoleon fishe, unicorny i mnostwo innych. Korale tez bardzo ladne. Tylko w bardziej wietrzny dzien trzeba uwazac, snorkowanie wtedy raczej dla tych pewnie czujacych sie w wodzie. Sa prysznice, przy plazy i oczywiscie przy basenach. Hotel fajny, na pewno nie bedziesz zalowac. pozdr i zazdroszcze Odpowiedz Link Zgłoś
maysarah Re: Hotel Sea Life Resort 05.10.06, 14:46 1.Plaza- piaszczysta, niezbyt duza.Lezaki, parasole, bezplatne.Po zakwaterowaniu dostaniecie takie bloczki na ktore wydawane sa reczniki na plaze. Dostepne prysznice na plazy. 2.Morze- od razu rafa, jest plytko,w zalenosci od tego czy jest przyplyw czy odplyw glebokosc sie zmienia. Najplycej- woda byla po kostki , najglebiej- siegala mi do pasa prawie ( warto zaznaczyc ze jestem dosyc niska :) Na glebsza wode mozna zejsc ze znajdujacego sie niedaleko pomostu, glebokosc tam od 15- 20 m. Nie zawsze pomost jest otwarty. Warto tam posnorkowac bo mozna spotkac naprawde ladne rybki :)Piekna rafa znajduje sie jakies 10 minut drogi od naszej plazy (na prawo ) Charakterystycznym punktem jest rozbita łodka która osiadla na rafie. Warto sie tam wybrac gdyz zwykle jest tam nieco glebiej. Odpowiedz Link Zgłoś
maysarah Re: Hotel Sea Life Resort 05.10.06, 14:55 3.Basen - troche mnie zaskoczyl bo na zdjeciach wydawal sie wiekszy. Na basenie znajduja sie prysznice, toaleta,bar. 4. Pokoje- standardowe wyposazenie, wlasciwie nie wiem co mam napisac.Moze przemalowalabym sciany na inny kolor ale to kwestia gustu :) W lazience znajduje sie suszarka, mydlo w plynie , reczniki wymieniane codziennie. W pokoju barek, mala kanapa, pojemna szafa, telefon, TV z TV POlonia plus kilkanasie obcojezycznych kanalow, klimatyzacja sterowana indywidulanie. 5. Obsluga-bez zarzutu, zawsze usmiechnieci i pomocni. w porownaniu z hotelami w Hurghadzie mniej natretni. Odpowiedz Link Zgłoś
maysarah Re: Hotel Sea Life Resort 05.10.06, 15:07 6. Jedzonko ( sniadania) - codziennie to samo ale naprawde duzy wybor. Codziennie byly nalesniki z dodatkami, omlet, jajka na twardo, duzy wybor ciastek, drozdzowek , pieczywa, pare rodzajow jogurtow, dwa rodzaje serow, dwa rodzaje wedliny , jakies warzywa, dzemy, miod , platki do mleka, kilebaski na goraco ,pieczone pomidory i pare innych ale nie przypominam sobie teraz :) Soki niedobre - jakies takie rozcienczane, mozna zamowic sobie sok, ze swiezych owocow za 10f. 7. Obiadokolacje- tematyczne wieczorki ( jedzonko wloskie , arabskie , europejskie) Zawsze duzy wybor salatek , prawie codzinnie byl makaron i do tego sosy ( duzy procent gosci hotelu stanowia Wlosi :) Napoje do obiadokolacji odplatne. Odpowiedz Link Zgłoś
maysarah Re: Hotel Sea Life Resort 05.10.06, 15:13 Do centum Naama Bay kursuje bezplatny bus hotelowy. Jeden rano ,drugi po poludniu. Mozna bez ograniczen korzystac z uslug sasiadujacego z Sea Life hotelu Sea Club. Hotel otoczony zielenia , wszedzie czysto. To wszystko co wydalo mi sie w miare istotne , jesli macie jeszcze jakies pytania chetnie odpowiem, moge wyslac jakies fotki :) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
monia816 Re: Hotel Sea Life JAKI JEST? 25.10.06, 12:54 WYBIERAMY SIE Z MEZEM W LISTOPADZIE Na OBJAZDOWKE+ TYDZIEN WYPOCZYNKU W SEA LIFE, SPECJALNIE DOPLACILISMY, ZEBY MIEC HOTEL LEPSZEJ JAKOSCI. cHCEMY MIESZKAC W BUNGALOW. I MOJE PYTANIE KTOS MIESZKĄŁ W BUNGALOW? Odpowiedz Link Zgłoś
maysarah Re: Hotel Sea Life JAKI JEST? 25.10.06, 14:47 Nie rozumiem pytania , hotel składa sie tylko z bungalowów, wlasciwie nazywaja to willami,w kazdej jest po 6 pokojow, wszyscy goscie sa w nich kwaterowani. Odpowiedz Link Zgłoś
monia816 Re: Hotel Sea Life JAKI JEST? 25.10.06, 15:03 aaa tego nam nie powiedzieli w Triadzie, choć zadawałam bardzo konkretne pytanaia,za to powiedzieli, że jest hotel i bungalowy. Wiec my wybraliśmy bungalow. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek9619 Re: Hotel Sea Life JAKI JEST? 26.10.06, 11:58 jakie znowu bungalowy ?? zarówno sea life jak i sea club składa się z kilku części osobno wolno stojące budynki z ok 15 pokojami na parteże i 15 na piętrze.. hotel jest zajebisty , pod każdym względem coprawda pokoje moim zdaniem w naszych warunkach mogły by liczyc conajwyżej na słabe 3 gwiazdki ale i tak bardzo czyste i przyjemne.. Nie wiem co to bungalowy ale nie kojarzy mi sie to dobrze ... to nie sa raczej zadne bungalowy to duże budynki 1-no pietrowe. Hotel polecam, naprawde super... można z tamtad nie wyłazić i jest co robić... wiem że na tym forum to tylko club farana kruluje haha ale sea life/club jest chyba lepszy ... chyba bo nie byłem w clubie sugeruje sie tylko zdjeciami z neta... Odpowiedz Link Zgłoś
monia816 Re: Hotel Sea Life JAKI JEST? 26.10.06, 16:14 Bungalow nie oznacza syfu, czesto wręcz przeciwnie kosztuja wiecej od hotelu, bo sa wolnostojące. Ja tez ogladałam zdjecia, wyglada przyzwoicie i ma własną plażę. Podobno ma 5 * ale przekładając na europejskie standardy to będa dobre 3* Odpowiedz Link Zgłoś
lolek9619 Re: Hotel Sea Life JAKI JEST? 27.10.06, 10:16 jeśli chodzi o standart tego hotelu to moge powiedziec tak : plaża , baseny, recepcja, obsługa, wyżywienie , ogród i wygląd hotelu to 5 gwiazdek jak nic , jeśli chodzi o wygląd pokoi to 3 gwiazdki przekładając na nasze standarty ... poprostu mnie rażą takie rzeczy jak krzywo położone flizy w łazience hyhy nie lubie niedokładności i tyle... , a jak pojade jeszcze do sharm to nie zaryzykuje żadnego innego hotelu już.. a z tego co widzialem wzasadzie tylko z daleka (i wystarczy) to niektóre hotele polecane na tym forum to niestety tragedia :/ Odpowiedz Link Zgłoś
maysarah Re: Hotel Sea Life JAKI JEST? 26.10.06, 22:27 lolek9619 napisał: > jakie znowu bungalowy ?? zarówno sea life jak i sea club składa się z kilku czę > ści osobno wolno stojące budynki z ok 15 pokojami na parteże i 15 na piętrze.. > hotel jest zajebisty , pod każdym względem coprawda pokoje moim zdaniem w naszy > ch warunkach mogły by liczyc conajwyżej na słabe 3 gwiazdki ale i tak bardzo cz > yste i przyjemne.. Nie wiem co to bungalowy ale nie kojarzy mi sie to dobrze .. > . to nie sa raczej zadne bungalowy to duże budynki 1-no pietrowe. Hotel polecam > , naprawde super... można z tamtad nie wyłazić i jest co robić... wiem że na ty > m forum to tylko club farana kruluje haha ale sea life/club jest chyba lepszy . > .. chyba bo nie byłem w clubie sugeruje sie tylko zdjeciami z neta... Pewnie w Triadzie mowili moni816 o bungalowach, stad uzyla takiego nazewnictwa a wiadomo ze chodzi o osobne budynki i tyle. Uzywajmy slowa wille i bedziemy wszyscy zadowoleni :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maysarah Re: Hotel Sea Life JAKI JEST? 28.10.06, 15:07 Oj bez przesady, jest dużo bardzo dobrych hoteli w Sharm. Odpowiedz Link Zgłoś