Dodaj do ulubionych

Jestem zażenowana...

14.10.06, 23:54
Witam serdecznie,

Od mniej więcej dwóch miesięcy zaglądam na to forum w poszukiwaniu
użytecznych informacji oraz ciekawostek na temat Egiptu. Jako że wybieram się
tam po raz pierwszy i chciałabym, aby wyjazd ten był wspaniałą przygodą dla
mnie i dla mojej córki, staram się przygotować jak najlepiej skorzystać z
doświadczeń innych. Tymczasem wśród wątków obecnych na forum coraz trudniej
znaleźć ciekawą informację lub życzliwą radę wśród kłótni, lejącego się
jadu, a nawet wyzwisk.... Bardzo proszę, nie zaśmiecajcie tego miejsca
niepotrzebnymi i jałowymi dyskusjami, to nic nikomu nie daje a sprawia, że
coraz mniej się chce tu zaglądać. O ile się orientuję, to forum służy do
wymiany informacji i dzielenia się wiedzą, a nie jako ring. I niech tak
lepiej zostanie, z pożytkiem dla wszystkich.

Pozdrawiam,
Ewa
Obserwuj wątek
    • marialech3 Re: Jestem zażenowana... 15.10.06, 10:07
      Niestety,albo "stety",zgadzam sie z Tobą.Na forum jestem od sierpnia i
      przyznaje ,ze niektóre wątki czytałam z zapartym tchem i to wlasnie dzieki
      wspaniałej atmosferze panujacej na nim zostałam prawdopodobnie miłośniczką
      Egiptu.Dwa tygodnie temu wrócilam z wpaniałych wczasów,ale podzielić sie
      wrażeniami chyba się nie odważę.Z CIEPŁYMI pozdrowieniami.Maria
    • marialech3 Re: Jestem zażenowana... 15.10.06, 10:11
      Ale dzieki wątkowi "nowy program",a właściwie zdjęciom,piękne wspomnienia
      wróciły
      • deoand Re: Jestem zażenowana... 15.10.06, 11:41
        Błąd Mariolech ... im więcej jest nowych tekstów o starym Egipcie
        i im więcej jest nowych autorów tym lepiej ...
        ... ponieważ automatycznie starzy egiptomaniacy gotowi głównie do
        swarów i sprzeczek będą w mniejszości ....

i nie bedą wyznaczali linii forum ...

Pisz pisz - każda uwaga jest cenna i ta na och i ach i ta na
        nie też

pzdr deo
        • anuulka Re: Jestem zażenowana... 15.10.06, 15:44
          Deo. Pragne zauwazyc ze pierwszym gotowym do swarow i sprzeczek jestes Ty
          wlasnie. Skoncz z tymi swoimi zlosliwosciami a i starzy i nowi egiptomaniacy
          napewno chetniej beda sie wypowiadali. Uparles sie na wszystkich ktorzy maja
          cos do powiedzenia i kreujesz sie na jedynego madrego i sprawiedliwego tego
          forum.
      • li1210 Re: Jestem zażenowana... 15.10.06, 13:42
        Wiem ,że dużo osób wyjezdza do E a tak mało wspomnień po powrocie.Opisać hotel
        to zaczyna być problem.I tak jest do następnego wyjazdu ,potem szybko
        poszukujemy aktualnych danych na temat hotelu denerwujemy się itp,bo chcemy
        wiedzieć coś aktualnego o hotelu,okolicy.Bardzo często wspomnienia innych
        pomagają nam podjąć decyzję.Wszyscy mamy prawo do opisu hotelu ,rejsu do
        podzielenia się swoimi spostrzeżeniami z innymi.Dziękuję Wam wszystkim,bo
        dzięki tym opisom i Waszej pomocy podejmowałam właściwą decyzję.Zachęcam
        Przedmówczynię do opisania wspomnień.Dziękuję
        • scorpio1956 Re: Jestem zażenowana... 15.10.06, 14:19
          Bardzo słusznie piszesz li1210.I o to chodzi.
          Ja po kilku pobytach bardzo obszernie opisałem swój każdy wyjazd do
          Egiptu,byłem jednym z pierwszych którzy zrobili i opisali objazd do
          Izraela.Również wielu z Was poinformowalem o tym,że nie trzeba wykupywać wizy
          jadąc do Sharmu.Opisałem też dokładnie każdy hotel w którym byłem.
          Denerwujące jest tylko to,że pewne niezrównoważone i zazdrosne osobniki typu
          deo,odbieraja ochotę do pisania czegokolwiek.Uważając ,że to co
          napisał "dinozaur" z góry jest beee.
          Człowiek o nicku deo oprócz pieniactwa nie wniósł do tego forum ŻADNYCH
          informacji.Zresztą jakie może wnieść informacje człowiek ,który był raz w
          Egipcie i dość dawno temu.Niestety ja tez uległem emocjom,wdając się w głupią
          polemikę z człowiekiem nie wartym tego,za co Was przepraszam.
          Nie było mnie tu kilka dni,ale po przeczytaniu kilku postów,widzę ,że nie tylko
          ja tak odbieram tego gościa.
          P.S
          To już prywatnie do deo.
          Wróciłem z objazdu dużej częśći Europy.
          (Budapeszt,Wiedeń,Paryż ,Monachium).Zrobilem sobie taki prywatny wyjazd"złota
          jesień w Europie"(choć we Francji to już późna jesień ,lało jak cholera).Tak
          dla Twojej informacji,że nie jestem "ograniczony" do Egiptu.
          Aha,jak w końcu napiszesz donosik na mnie(jak mi obiecywałeś)do Urzędu
          Skarbowego,to dolicz ten wyjazd też.O następnych wyjazdach na pewno również
          niezwłocznie Cię poinformuję.
          • jooasiaa Noo:) 15.10.06, 15:19
            Scorpio wrzucaj szybko zdjecia na web chetnie ogladne zwłaszcza Wiedeń:)
            • voy5 Jestem zażenowany i to jeszcze bardziej .... 15.10.06, 18:21
              jestem zażenowany i kto wie czy nie bardziej niz autorka tematu jaka
              nienawiśc przemawia przez ciebie scorpio do nicka deoand ...

Przedstawienie swoich zasług jakże wielkich w twoim mniemaniu -
              służy w dalszej częsci postu tylko i wyłacznie atakowi na deo ...
              pytam się po co .... lepiej się czujesz ... że pochwaliłeś się na
              forum gdzie byłeś ... ktoś ci pozazdrości .. akurat wątpię czy to
              będzie ów deo ... udowodnisz swoją wielkośc i wszyscy padną przed toba
              na kolana ... ?????????????

chcesz to pisz - nie chcesz to nie pisz ....
              żelazna zasada każdego forum ...
              myslisz , że to jest inne forum ... lepsze ... tylko prywatne twoje
              scorpio ???????????
              Żartujesz chyba ...............

to że Ty wraz ze swoją grupą zaprzyjaźnionych osób jak derduch ,
              platynka , anuulka , szkolenie / ? / usiłujesz zawłaszczyć forum i
              sprowadzic go do rynsztoka cytuję twoich przyjaciół z różnych ich
              postów : cham - prymityw - olej go - wal sie - po h ..j / z błędem
              ortograficznym mimo że to szkolenie / i niezliczona ilośc epitetów pod
              adresem nicka adudi .... to twoja sprawa .... ale nie idzie ci to
              tak sprawnie o czym świadczą rozliczne jednak głosy przeciwne ...

i nie przejdzie ... drogi scorpio .....

bezgraniczne popieranie niejakiego nicka derduch-a dla którego mottem
              i wizytówką jest rozebrane zdjęcie jego żony
              skocz.pl/awhl/

to nawet nie żenada ... to absolutne dno ....

to po prostu wstyd ..................

nie chwal się tak bardzo scorpio tym gdzie byłes w tym roku ...

po prostu opisz swoja wyprawe .. wstaw zdjęcia jak masz ...
              i tyle ... to jest rola forum turystycznego ...

a nie wymagaj od kogoś aby ci zazdrościł ... a jak był tam tez ..
              to co ??????????

z Urzedem podatkowym to uważaj jednak ... oni pewno tez czytaja
              takie fora ... a nikt / nie myśl sobie / nie jest anonimowy w
              necie ...

i nie potrzeba żadnego donosu .. sam donosisz na siebie hahahahahaha

i nie wracaj może łaskawie o bajek o komunistach - sekretarzach PZPR

to nie nadaje się na forum turystyczne ... to bajka DINOZAURÓW ...
              .. nikogo to nie obchodzi ....

Może zrozumiesz to wreszcie ....... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i rzeczywiście jak nadal będziecie grupo egiptomaniaków ....
              .... pisali posty na zasadzie jeden napisał - następni muszą go
              poprzeć i napaśc na tego który Egipt widzi inaczej to faktycznie
              nie wiele nowych osób zechce coś napisać ....

mimo że było w Egipcie i chciałoby sie podzielić swym zdaniem ..

ale po co .... aby zostać zastraszonym i zwymyślanym od
              najgorszych ...

a pytac się po co vide pytanie elsalwador o mieszkanie ...
              gdzie od razu dwa bezsensowne posty szkolenia i derducha ...

dobrze , że ktoś jeden sensownie odpowiedział ...

reasumują szkoda , że powróciliście na forum ... a było tak spokojnie
              i turystcznie bez was grupo wzajemnej adoracji nazywająca siebie
              egiptomaniakami ...

ale trudno .....

w końcu każdy jak chce to pisze jak chce to nie .................

PS ...
              Scorpio
              To śmieszne i dziecinne jak dorośli ponoc ludzie nie czytaja postów
              innych nicków - ukrywaja je gdzieś tam aby były niewidoczne i piszą
              ni z gruszki ni z pietruszki upajając się własnym pismem ......

Zastanów sie troche scorpio ....

a , że byłes w tym roku w Europie a nie tylko w Egipcie to akurat
              Tobie chwała ......

pzdr twój voy5

• elsalvador1 Re: Jestem zażenowany i to jeszcze bardziej 15.10.06, 18:29
                Witam i popieram.Niedlugo bede mieszkancem Hurghady i bede mial do czynienia z
                tymi dobrymi jak i zlymi aspektami zycia tam ale jednak...Pozdrawiam.R.
              • scorpio1956 Re: Jestem zażenowany i to jeszcze bardziej 15.10.06, 18:38
                Deo jestes niesamowity.
                Zmieniłeś nick i bronisz sam siebie.
                To już jest chore,że takiej pomocy potrzebujesz.
                Daj sobie juz spokój z prywatna wojną ze mną,bo to nie ma sensu.
                Ja obiecuję,że już się Ciebie nie będę czepiał,ale daj spokój mnie też.
                Dla dobra tego forum.
              • abirka Re: Jestem zażenowany i to jeszcze bardziej 15.10.06, 19:05
                Nie wiem, czy jestes nowym uczestnikiem forum, czy jak przypuszczam, starym
                bywalcem pod zmienionym nickiem. Jesli to drugie to wiesz, że ja też jestem na
                tym forum od kilku lat. Lubię Egipt i jeżdzę do Sharm co roku od 5 lat, czyli
                jestem egiptomaniaczką. Ale to absolutnie nie odbiera mi realizmu i krytycznego
                spojrzenia na wiele spraw. Kiedyś zabierałam głos dość często. Obecnie
                sporadycznie, prawie wcale. Dlaczego? Bo opinie, które nie są peanami na cześć
                Egiptu, wyrażanie własnego, szczególnie krytycznego, zdania nie jest zbyt mile
                widziane. Ale mylisz się twierdząc, że to starzy egiptomaniacy krytykują tych
                nowych i niezachwyconych. Nieubliżając nikomu i nie licząc stazu na forum
                wymienione przez ciebie osoby: Platynka, Szkolenie (szczególnie), Cameltravel
                to nie sa wcale Ci starzy pierwotni Egiptomaniacy. W przeciwieństwie właśnie do
                Scorpia. I najwyraźniej złość m.in. na niego przesłania Ci zdolność rozumienia
                tego co czytasz i czytałeś. Bo Scorpio, jak nikt inny, przenigdy nikomu nie
                ubliżał i opisywał wyjazdy takimi jakie były z ich blaskami i cieniami. I
                własnie dlatego, że jak niewiele osób, jest BARDZO BARDZO BARDZO zasłuzony dla
                tego forum ma prawo powiedzieć to co osobie powiedził. I nie były to żadne
                przechwałki tylko zwykłe wyjasnienie i odpowiedź na Twoje chore zarzuty. W
                kwestiach komputerowych i netowych jak wiem, jest lepszy od Ciebie.
                Domyslam się, że zaraz zostane zaliczona przez ciebie do dinozaurów
                odstraszających forumowiczów. Mam to w nosie, dyskutowac nie będę z kimś kto
                saczy w postach jad i nienawiśc. I zgadzam się, że zachowania pseudo "starych
                bywalców" niby zawsze pomocnych innym w stosunku do Adudi były chamskie,
                prostackie i prymitywne. Nie tylko w moich oczach zdyskredytowały kompletnie te
                dwie główne "opluwaczki". Wiem na pewno, że gdybym miała o cokolwiek zapytać,
                poprosić o pomoc, to z pewnością żadnej z nich. Ku Twojej informacji: takie sa
                poglądy starych dinozaurów forumowych, którzy nigdy nie dyskutują tutaj o
                partiach politycznych i nie rozliczją nikogoz przynalezności partyjnej bo to
                jest prywatna sprawa każdego, tak samo jak wyznanie.
                Pozdrawiam wszystkich prawdziwych egiptomaniaków, którzy nie obrzucaja innych
                błotem i potrafia mówić przepraszam.
                • elsalvador1 Re: Jestem zażenowany...WOW 15.10.06, 19:31
                  abirka napisała:

> Nie wiem, czy jestes nowym uczestnikiem forum, czy jak przypuszczam, starym
                  > bywalcem pod zmienionym nickiem. Jesli to drugie to wiesz, że ja też jestem
                  na
                  > tym forum od kilku lat. Lubię Egipt i jeżdzę do Sharm co roku od 5 lat, czyli
                  > jestem egiptomaniaczką. Ale to absolutnie nie odbiera mi realizmu i
                  krytycznego
                  >
                  > spojrzenia na wiele spraw. Kiedyś zabierałam głos dość często. Obecnie
                  > sporadycznie, prawie wcale. Dlaczego? Bo opinie, które nie są peanami na
                  cześć
                  > Egiptu, wyrażanie własnego, szczególnie krytycznego, zdania nie jest zbyt
                  mile
                  > widziane. Ale mylisz się twierdząc, że to starzy egiptomaniacy krytykują tych
                  > nowych i niezachwyconych. Nieubliżając nikomu i nie licząc stazu na forum
                  > wymienione przez ciebie osoby: Platynka, Szkolenie (szczególnie), Cameltravel
                  > to nie sa wcale Ci starzy pierwotni Egiptomaniacy. W przeciwieństwie właśnie
                  do
                  >
                  > Scorpia. I najwyraźniej złość m.in. na niego przesłania Ci zdolność
                  rozumienia
                  > tego co czytasz i czytałeś. Bo Scorpio, jak nikt inny, przenigdy nikomu nie
                  > ubliżał i opisywał wyjazdy takimi jakie były z ich blaskami i cieniami. I
                  > własnie dlatego, że jak niewiele osób, jest BARDZO BARDZO BARDZO zasłuzony
                  dla
                  > tego forum ma prawo powiedzieć to co osobie powiedził. I nie były to żadne
                  > przechwałki tylko zwykłe wyjasnienie i odpowiedź na Twoje chore zarzuty. W
                  > kwestiach komputerowych i netowych jak wiem, jest lepszy od Ciebie.
                  > Domyslam się, że zaraz zostane zaliczona przez ciebie do dinozaurów
                  > odstraszających forumowiczów. Mam to w nosie, dyskutowac nie będę z kimś kto
                  > saczy w postach jad i nienawiśc. I zgadzam się, że zachowania
                  pseudo "starych
                  > bywalców" niby zawsze pomocnych innym w stosunku do Adudi były chamskie,
                  > prostackie i prymitywne. Nie tylko w moich oczach zdyskredytowały kompletnie
                  te
                  >
                  > dwie główne "opluwaczki". Wiem na pewno, że gdybym miała o cokolwiek zapytać,
                  > poprosić o pomoc, to z pewnością żadnej z nich. Ku Twojej informacji: takie
                  sa
                  > poglądy starych dinozaurów forumowych, którzy nigdy nie dyskutują tutaj o
                  > partiach politycznych i nie rozliczją nikogoz przynalezności partyjnej bo to
                  > jest prywatna sprawa każdego, tak samo jak wyznanie.
                  > Pozdrawiam wszystkich prawdziwych egiptomaniaków, którzy nie obrzucaja innych
                  > błotem i potrafia mówić przepraszam.

Wow !!!!,dziewczyno ale mocna krytyka.Podobaja mi sie poglady wszystkich
                  forumowiczow jezeli nie wychodza poza kanony dobrych manier,przyzwoitosci i nie
                  sa chamskie i wulgarne/zdazaly sie niestety/.Kazdy w tych wszystkich
                  sprzeczkach moze jednak wyciagnac jakis moral i zobaczyc o wiele wiecej niz
                  jest w stanie bedac tam dwa,trzy tygodnie lub miesiac.Takie spory jakkolwiek
                  nie brzmia daja obraz "Nowym" na to co Ich moze spotkac wiec kazdy post wedlug
                  mnie jest pozyteczny.Ale moze jednak pora skupic sie BARDZIEJ na pytaniach
                  innych niz prowadzic prywatne wojny.Pozdrawiam.Robson.
                  • abirka Re: Jestem zażenowany...WOW 15.10.06, 19:52
                    Radę odnosnie pytań rozumiem, że kierujesz do siebie. Bo ja odpowiadam, jak mam
                    czas, ochotę albo inni nie potrafią odpowiedzieć. A prywatne wojny jak widać w
                    ostatnich postach prowadzi Voy5/deo oraz prowadziły Platynka i Cameltravel.
                    Insynuujesz coś czego nie ma, zważywszy na obecnie moje baaardzo sporadyczne
                    zabieranie głosu. Pouczaj zatem siebie. Bo skoro wszystkie niechamskie posty sa
                    potrzebne to te zawierające krytykę(widzianą przez ciebie tylko, bo to był po
                    prostu głos w dyskusji) również.
                    • elsalvador1 Re: Jestem zażenowany...WOW 15.10.06, 20:03
                      abirka napisała:

> Radę odnosnie pytań rozumiem, że kierujesz do siebie. Bo ja odpowiadam, jak
                      mam
                      >
                      > czas, ochotę albo inni nie potrafią odpowiedzieć. A prywatne wojny jak widać
                      w
                      > ostatnich postach prowadzi Voy5/deo oraz prowadziły Platynka i Cameltravel.
                      > Insynuujesz coś czego nie ma, zważywszy na obecnie moje baaardzo sporadyczne
                      > zabieranie głosu. Pouczaj zatem siebie. Bo skoro wszystkie niechamskie posty
                      sa
                      >
                      > potrzebne to te zawierające krytykę(widzianą przez ciebie tylko, bo to był po
                      > prostu głos w dyskusji) również.
                      Skoro tak twierdzisz nie mamy o czym dyskutowac i nie mam zamiaru sie z Toba
                      zprzeczac bo masz prawo miec takie a nie inne zdanie lecz ZAUWAZ,iz niczego nie
                      insynuuje tylko stwierdzam fakty.Pozdrawiam.R.
                      • elsalvador1 Re: Jestem zażenowany...WOW 15.10.06, 20:04
                        ...i mysle,ze jasno odnioslem sie do chamskich postow-poczytaj.
              • anuulka Re: Jestem zażenowany i to jeszcze bardziej 15.10.06, 19:35
                Dobre dobre.. naleze do osob co probuja zawlaszczyc forum.. i w dodatku jestem
                zaprzyjazniona ze scorpio z ktorym sie nigdy nie widzialam, nie slyszalam, nie
                dyskutowalam... Drogi Voy-u jak juz kogos o cos oskarzasz przynajmniej wykaz
                troche inicjatywy i najpierw sprawdz co mowisz...
                Btw forum nie opuszczalam i nigdy o tym nie mowilam nie pisalam...
                • anuulka Re: Jestem zażenowany i to jeszcze bardziej 15.10.06, 19:40
                  Zeby byla jasnosc. Uwazam ze Scorpio ma ogromne zaslugi dla tego forum.. Sama
                  czytalam jego porady jadac pierwszy raz do Egiptu i jestem mu bardzo za nie
                  wdzieczna.
                  • amat1 Re: Jestem zażenowany i to jeszcze bardziej 15.10.06, 20:22
                    Hi, hi, znowu się dali sprowokować. Deo, trzeba przyznać, jesteś w tym mistrzem.
                    Już dajcie spokój . To wszystko już było.
    • marialech3 Re: Jestem zażenowana... 15.10.06, 21:44
      Powtórka z rozrywki.....Ale to już było........Wracam za dwa tygodnie,może
      nadchodzące zimno ostudzi Wasze temperamentyi zrobi się cieplej i przyjemniej?
      Pozdrowionka,Maria.
      • deoand Re: Jestem zażenowana... 15.10.06, 22:59
        Daj sobie juz spokój z prywatna wojną ze mną,bo to nie ma sensu.
        Ja obiecuję,że już się Ciebie nie będę czepiał,ale daj spokój mnie też.
        Dla dobra tego forum.
        • scorpio1956 Re: Jestem zażenowana... 15.10.06, 23:52
          Cieszę się bardzo.
          Na forum mamy sie dzielić uwagami,nie wojować.
          Nie podbijajmy tego wątku więcej,sam jutro spadnie.
          I się zapomni.
          Pozdrawiam
          • obser Re: Jestem zażenowana... 16.10.06, 08:10
            Tak trzymać Panowie,to mi się podoba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka