Dodaj do ulubionych

Magic Life Sharm - 12.11.2006

16.10.06, 23:21
Witam.
12 listopada jedziemy całą rodziną do Magic Life w Sharm. Czy ktoś się także
tam wybiera??? A może już był i skrobnie kilka słów o pobycie? Będę wdzięczna.
Jest to nasz pierwszy wyjazd dlatego wszelkie uwagi będą mile widziane. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • truda740216 Re: Magic Life Sharm - 12.11.2006 18.10.06, 17:40
      No nie, czy nikt nie był w tym hotelu??? Czy to takie "egzotyczne" miejsce?
      Powoli w to wierzę...
      • jot23 Re: Magic Life Sharm - 12.11.2006 25.10.06, 20:50
        Wypas na maksa, to i mało rodaków...
        • truda740216 Re: Magic Life Sharm - 12.11.2006 25.10.06, 22:21
          Ale się rozpisałeś... Szkoda, że tak mało rodaków, bo liczyłam na jakieś
          towarzystwo...
          • jot23 Re: Magic Life Sharm - 12.11.2006 26.10.06, 14:31
            Nie rozpisywałem się, bo w nim nie mieszkałem. Byłem kilka hoteli dalej, a ten
            obejrzałem sobie tylko przy okazji spacerków na rafę. Jest imponujacy, na pewno
            jeden z najlepszych w Nabq Bay a może i całym Sharmie. A co do braku rodaków, to
            dla mnie plus. Tak czy owak, zazdroszczę.
            • truda740216 Re: Magic Life Sharm - 12.11.2006 26.10.06, 19:17
              O! To już coś. Skoro teren już spenetrowałeś to możesz mi powiedzieć, czy jest
              tam w okolicy jakaś kafejka internetowa, bo na mapie Sharmu nie widać wiele
              oprócz hoteli i dwóch sklepów w okolicy... No i baraaaardzo interesuje mnie
              delfinarium - gdzieś na forum wyczytałam, że są dwa, min. jedno w okolicach
              lotniska, ale na mapie jest tylko jedno. Plizzzz, wszelkie informacje będą na
              wagę złota.
              Btw dzisiaj kupiłam maskę do snurkowania. Właśnie trenujemy na sucho :-))))))
              • jot23 Re: Magic Life Sharm - 12.11.2006 27.10.06, 09:38
                Jeśli chodzi o internet, to w takim hotelu nie będzie problemu. Co do atrakcji
                innego typu /sklepy, knajpy itd./ to trzeba jeździć do centrum. Nabq Bay to poza
                hotelami pustkowie. Przejażdżka busem, lub taksówką jest atrakcją samą w sobie,
                polecam :). Co do delfinów, to nie korzystałem, więc się nie orientuję. Jest
                taka stronka goredsea.com, są tam fajne mapki i sporo innych informacji, może Ci
                się na coś przyda.
                • truda740216 Re: Magic Life Sharm - 12.11.2006 28.10.06, 23:39
                  Dzięki za link, już sobie poszperałam. Codziennie, jak jakaś uzależnina,
                  zaglądam na forum po newsy. Już się nie mogę doczekać wyjazdu, chociaż boję się
                  zemsty i innych nieoczekiwanych "atrakcji"
                  pozdrawiam
                  T
                  • li1210 Re: Magic Life Sharm - 12.11.2006 29.10.06, 01:07
                    Po powrocie opisz ten hotel-w przyszłości będzie łatwiej.Udanego wypoczynku.
                    • truda740216 Re: Magic Life Sharm - 12.11.2006 29.10.06, 08:32
                      Zamierzam tak zrobić, bo nie ma go w rankingu hoteli na tym forum. W ogóle nic
                      nie ma ponad to, co oferuje TUI w swoim katalogu. Dlatego tak cenne były
                      wszelkie informacje o nim od ludzi, którzy byli. Jak wiadomo, że sprzedawca
                      zawsze zachwala swój towar o minusach nie wspominając.
                      "Ciśnienie" rośnie z każdym dniem, jeszcze tylko 2 tygodnie.
              • truda740216 Re: Magic Life Sharm - 12.11.2006 22.11.06, 15:00
                Już po wszystkim. Osobiście spenetrowałam teren. W hotelu jest terminal
                internetowy za free, ma jednak jedą zasadniczą wadę: rzadko jest na chodzie, a
                jak już działa to dużo chętnych, więc lepiej udać się do Mora internet cafe ze
                200m w prawo od hotelu (buduje się coś na kształt centrum handlowego). Tam
                wszystko jest w jak najlepszym porządku. Kamerki internetowe, słuchaweczki z
                mikrofonem i inne gadżety :-) Za godzinkę zapłaciłam 4$. Nie wiem czy to dużo
                czy mało, ale nie żałuję, bo w spokoju wreszcie sprawdziłam pocztę i wysłałam
                masę smsów. A tak przy okazji - smsy z internetu (gg, sieci orange) dochodzą w
                mig i bez żadnych problemów w obie strony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka