Dodaj do ulubionych

Co w Dahab ?

01.11.06, 10:58
Hej
Za 2 tyg bede w Dahab. Co mozecie tam polecic ? Jaka baza nurkowa ? Jakas
szczegolna knajpka ? Baza windsurfingowa ? Bede wdzieczny za kazda sugestie.
Pozdrawiam wszystkich podroznikow o podrozniczki.
maciek
Obserwuj wątek
    • scorpio1956 Re: Co w Dahab ? 01.11.06, 12:50
      Cicha ,spokojna mieścinka.Miejsce spotkań nurków z wielu krajów.

Dużo o Dahab dowiesz się na:
      www.planetdivers.com/dahab/pl/windsurfing.html
      Pozdrawiam
      • 5bella Re: Co w Dahab ? 01.11.06, 13:46
        W Dahab polecam baze nurkowa Planet Drivers (www.planetdrivers.com). Znajduje
        sie po lewej stronie na koncu deptaka. Prowadzi ja Polak na spolke z Czechem.
        Fajne chlopaki. Ceny nurkowan sprawdz na ich stronie, bo sie zmieniaja co kilka
        dni. Dobra wiadomosc - ostatnio polecialy w dol.
        A co do knajpek, to na deptaku jest tyle fajnych, ze nie ma sensu polecac.
        Chociaz ja najbardziej lubie knajpke Friends. Moze dlatego, ze jak mnie znowu
        widza w Dahab, to o nic nie pytaja, tylko od razy leca po mrozona czekolade dla
        mojego syna. Przygotowana wedlug jego scislych instrukcji sprzed kilku lat :)
        • maciek196520001 Re: Co w Dahab ? 01.11.06, 23:32
          Dzieki wielkie, wlasnie o Planten Divers myslalem w temacia "Dahab pod woda".
          Rozumiem ze nie mozna przegapic mrozonej czekolady ! Wiesz moze jaka jest
          normalna stawka za dowoz do Blue Hol z miasteczka ?
          i pozdrawiam oczywiscie
          maciek
          • kreola Re: Co w Dahab ? 02.11.06, 13:44
            Jesli bedziesz nurkowal z Planet Divers to dojazd na kazde z miejsc nurkowych
            jest w cenie nurkowania. Ja tam nurkowalam zawsze z nimi, wiec nie wiem ile sie
            placi za przejazd normalnie.
            • maciek196520001 Re: Co w Dahab ? 02.11.06, 22:57
              Dzieki za ta sugestie. A robiles u nich kurs PADI czy pojedyncze nurkowania ?
              i pozdr
              oczywiscie
              maciek
              • kreola Re: Co w Dahab ? 03.11.06, 12:11
                Kursu nie robilam, kupowalam zawsze pakiety nurkowe, takie na kilka dni.
                Powiem szczerze, ze nie pamietam juz ile kosztowaly, choc bylam nawet ostatniego
                lata. Tak czy inaczej baza jest pewna i chyba jedna z najtanszych, ma polskich
                instruktorow i divemasterow a to wazne - nawet jesli znasz dobrze obce jezyki.
                Poza tym ja lubie atmosfere tego szalonego miejsca, nawet jesli sie z czyms
                spoznia, albo lekuchno nawala, to posiedzenie i pogadanie z ludzmi rekompensuje
                wszystkie niedogodnosci. Trzeba tez pamietac, ze oni w wielu sprawach sa zalezni
                od miejscowej ludnosci (zwanej beżowymi) a to jak wiadomo zawsze jest powodem
                problemow i trzeba do tego przywyknac. Tak czy inaczej jest fajnie. Fajnie tez
                sie u nich mieszka, tanio nie jest ani luksusowo, ale blisko;-)
                Jesli chcesz zrobic kurs to z pewnoscia znajdzie sie wolny instruktor.
                I poniwaz wiem jak chlopcy tam na miejscu tesknia za polskimi smakolykami to od
                razu sugeruje zabranie ze soba jakiegos specjalu - jakas kielbaska albo inna
                dobra wedlinka pakowana prozniowo, polskie ogorki kiszone albo konserwowe,
                polskie slodycze, ze juz o polskiej wodce nie wspomne (egipska nadaje sie do
                mycia podlog w szpitalach). Taki drobny prezent z pewnoscia zrobi z Ciebie ich
                przyjaciela na wieki :)
                Milego nurania!
              • kreola Re: Co w Dahab ? 03.11.06, 12:14
                Macku, jeszcze jedna rzecz tytulem wyjasnienia - PADI to organizacja nurkowa,
                kurs podstawowy w PADI nazywa sie OWD (open water diver) a pisze to wylacznie po
                to, zeby sie nie nasmiewali rozni madrale, bo duzo tu takich :-/
                • maciek196520001 Re: Co w Dahab ? 03.11.06, 22:52
                  Hej I wielkie dzieki za wszystko co napisals. Rozumiem ze "woda ognista" rodem
                  z polski uczyni mnie "klientem tygodnia" w bazie Planetowcow. Bardzo dobry
                  tips ! No wlasnie- ja tez myslalem o takim pakiecie nurkowym bo kurs OWD /
                  wyrazajmy sie profesjonalönie oczywiscie !! /prawde mowiac nie jest mi
                  niezbedny do zycia, najbardziej zalezy mi na "powloczeniu" sie pod woda w jak
                  najwiekszych ilosciach w mozliwie jak najwiekszej ilosci miejsc w okolicach
                  Dahab.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka