maciek196520001 01.11.06, 10:58 Hej Za 2 tyg bede w Dahab. Co mozecie tam polecic ? Jaka baza nurkowa ? Jakas szczegolna knajpka ? Baza windsurfingowa ? Bede wdzieczny za kazda sugestie. Pozdrawiam wszystkich podroznikow o podrozniczki. maciek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scorpio1956 Re: Co w Dahab ? 01.11.06, 12:50 Cicha ,spokojna mieścinka.Miejsce spotkań nurków z wielu krajów. Dużo o Dahab dowiesz się na: www.planetdivers.com/dahab/pl/windsurfing.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
5bella Re: Co w Dahab ? 01.11.06, 13:46 W Dahab polecam baze nurkowa Planet Drivers (www.planetdrivers.com). Znajduje sie po lewej stronie na koncu deptaka. Prowadzi ja Polak na spolke z Czechem. Fajne chlopaki. Ceny nurkowan sprawdz na ich stronie, bo sie zmieniaja co kilka dni. Dobra wiadomosc - ostatnio polecialy w dol. A co do knajpek, to na deptaku jest tyle fajnych, ze nie ma sensu polecac. Chociaz ja najbardziej lubie knajpke Friends. Moze dlatego, ze jak mnie znowu widza w Dahab, to o nic nie pytaja, tylko od razy leca po mrozona czekolade dla mojego syna. Przygotowana wedlug jego scislych instrukcji sprzed kilku lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciek196520001 Re: Co w Dahab ? 01.11.06, 23:32 Dzieki wielkie, wlasnie o Planten Divers myslalem w temacia "Dahab pod woda". Rozumiem ze nie mozna przegapic mrozonej czekolady ! Wiesz moze jaka jest normalna stawka za dowoz do Blue Hol z miasteczka ? i pozdrawiam oczywiscie maciek Odpowiedz Link Zgłoś
kreola Re: Co w Dahab ? 02.11.06, 13:44 Jesli bedziesz nurkowal z Planet Divers to dojazd na kazde z miejsc nurkowych jest w cenie nurkowania. Ja tam nurkowalam zawsze z nimi, wiec nie wiem ile sie placi za przejazd normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek196520001 Re: Co w Dahab ? 02.11.06, 22:57 Dzieki za ta sugestie. A robiles u nich kurs PADI czy pojedyncze nurkowania ? i pozdr oczywiscie maciek Odpowiedz Link Zgłoś
kreola Re: Co w Dahab ? 03.11.06, 12:11 Kursu nie robilam, kupowalam zawsze pakiety nurkowe, takie na kilka dni. Powiem szczerze, ze nie pamietam juz ile kosztowaly, choc bylam nawet ostatniego lata. Tak czy inaczej baza jest pewna i chyba jedna z najtanszych, ma polskich instruktorow i divemasterow a to wazne - nawet jesli znasz dobrze obce jezyki. Poza tym ja lubie atmosfere tego szalonego miejsca, nawet jesli sie z czyms spoznia, albo lekuchno nawala, to posiedzenie i pogadanie z ludzmi rekompensuje wszystkie niedogodnosci. Trzeba tez pamietac, ze oni w wielu sprawach sa zalezni od miejscowej ludnosci (zwanej beżowymi) a to jak wiadomo zawsze jest powodem problemow i trzeba do tego przywyknac. Tak czy inaczej jest fajnie. Fajnie tez sie u nich mieszka, tanio nie jest ani luksusowo, ale blisko;-) Jesli chcesz zrobic kurs to z pewnoscia znajdzie sie wolny instruktor. I poniwaz wiem jak chlopcy tam na miejscu tesknia za polskimi smakolykami to od razu sugeruje zabranie ze soba jakiegos specjalu - jakas kielbaska albo inna dobra wedlinka pakowana prozniowo, polskie ogorki kiszone albo konserwowe, polskie slodycze, ze juz o polskiej wodce nie wspomne (egipska nadaje sie do mycia podlog w szpitalach). Taki drobny prezent z pewnoscia zrobi z Ciebie ich przyjaciela na wieki :) Milego nurania! Odpowiedz Link Zgłoś
kreola Re: Co w Dahab ? 03.11.06, 12:14 Macku, jeszcze jedna rzecz tytulem wyjasnienia - PADI to organizacja nurkowa, kurs podstawowy w PADI nazywa sie OWD (open water diver) a pisze to wylacznie po to, zeby sie nie nasmiewali rozni madrale, bo duzo tu takich :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
maciek196520001 Re: Co w Dahab ? 03.11.06, 22:52 Hej I wielkie dzieki za wszystko co napisals. Rozumiem ze "woda ognista" rodem z polski uczyni mnie "klientem tygodnia" w bazie Planetowcow. Bardzo dobry tips ! No wlasnie- ja tez myslalem o takim pakiecie nurkowym bo kurs OWD / wyrazajmy sie profesjonalönie oczywiscie !! /prawde mowiac nie jest mi niezbedny do zycia, najbardziej zalezy mi na "powloczeniu" sie pod woda w jak najwiekszych ilosciach w mozliwie jak najwiekszej ilosci miejsc w okolicach Dahab. Odpowiedz Link Zgłoś