Dodaj do ulubionych

PB Alfa Star z Radomia

12.01.07, 19:27
Przestrzegam potencjalnych klientow chcacych wybrac to BP,ponoc
"specjalizujace" sie w Egipcie.Niby piekna impreza-pt.Egipt starozytny,ale...
Juz przed wylotem ALFA STAR skutecznie zniechecilo nas do korzystania z ich
uslug w przyszlosci - otoz bezpardonowo zmienia i to pare razy w ciagu 3
tyg.godziny wylotu do i z Hurghady.Najbardziej oszukani czujemy sie po
ostatniej zmianie-tam i spowrotem lecimy w srodku nocy i "okrojono" oferte o
de facto caly dzien,z 7 zrobilo sie 6 a placilismy niemalo za opcje All
inclusive.Arogancja BP ALFA STAR!-nawet nie odpowiadaja na wszelkie proby
kontaktu.Klient jest dla nich wazny dopoki nie zaplaci,potem maja go w nosie.
My - juz nigdy z ALFA STAR z Radomia!!!
Obserwuj wątek
    • ddb2 Re: PB Alfa Star z Radomia 12.01.07, 19:53
      Godziny wylotu zmienia przewoznik, z ktorym biuro ma umowe. Biuro nie ma na to
      zadnego wplywu.
      • janusz.amir Re: PB Alfa Star z Radomia 12.01.07, 20:01
        Uważam że jest to najlepsze biuro na polskim rynku, przynajmniej jeśli chodzi o
        Egipt. Sądzę że trochę przesadzacie z tą opinią. Ja spędziłem z nimi prawie 2
        lata non stop.
        Pozdrawiam.
        Janusz
      • mariawika1 Re: PB Alfa Star z Radomia 13.01.07, 10:16
        ...wiem,ale jesli tak zmieniono na niekorzysc oferte to szanujace sie BP ma
        spory asortyment zrekompensowania tego znacznego zubozenia oferty.Placimy taka
        sama cene,tylko ze de facto jestesmy na miejscu 6 dni a klienci odlatujacy z
        innego lotniska - 8 dni.Sprawiedliwe...? I jeszcze aroganckie unikanie kontaktu
        przez prac.ALFA STAR w Radomiu... Never more!
    • mariawika1 Re: PB Alfa Star z Radomia 13.01.07, 19:15
      jak reagowac na takie znaczne zmiany lotow - do HRG zamiast o 8.45 jest
      22.15,wiec wiadomo...,a spowrotem zamiast 0 16 czy 17.00 ma byc 3.00.pierwszego
      i ostatniego dnia w ogole nie ma...!
      • janusz.amir Re: PB Alfa Star z Radomia 13.01.07, 22:52
        To ja Ci szczerze współczuję. To jednak długo jak na tak krótki wypad.
        Proponuję porozmawiać z kimś z zarządu Alfy. Jest to naprawdę firma z tradycjami
        i znam wiele przypadków załatwienia podobnych spraw na korzyść klienta.
        W najgorszym razie porozmawiaj z Regency w Hurghadzie. Jest to egipski partner
        Alfy. Sadzę jednak że rozmowa z kompetentną osobą tu na miejscu da pożądany
        efekt a wyjazd będzie udany i pełen wrażeń.
        Pozdrawiam.
        Janusz
        • jmsjms Re: PB Alfa Star z Radomia 13.01.07, 22:58
          hm...
          nam też zmieniono godzinę wylotu: zamiast o 9 rano to o 4 rano( a dojazd do
          lotniska z taby do sharmu to jakieś 3H)wiec opuściliśmy hotel o 229 nie mówiąc
          już o tym, że bys podjechał o 23.30 a w naszych pokojach już byli nowi goście-
          oj powiedziałem he he.
          niezbadane są wyroki Allaha!

pozdr
          jms
          • spienionynadwudziestke Alfa Star to nie era, wszystkim nie dogodzi 15.01.07, 10:29
            A i tak najlepsze biuro na rynku. An jeśli ktoś nie chce opuszczać pokoju o
            12.00 i siedzieć na plaży czy w lobby do 22-23.00 to niech do 20$ w recepcji i
            ma pokój do chwili opuszczenia hotelu. A jak się jest skrobidupą, na wszystkim
            się chce oszczędzać i wszędzie wietrzyć podstęp to niech się w domu siedzi a
            nie na wypoczynek pcha. Nawet gdyby lektyką nosić to nie pasuje bo buja....
            • jmsjms Re: Alfa Star to nie era, wszystkim nie dogodzi 15.01.07, 22:29
              > A i tak najlepsze biuro na rynku. An jeśli ktoś nie chce opuszczać pokoju o
              > 12.00 i siedzieć na plaży czy w lobby do 22-23.00 to niech do 20$ w recepcji i
              > ma pokój do chwili opuszczenia hotelu. A jak się jest skrobidupą, na wszystkim
              > się chce oszczędzać i wszędzie wietrzyć podstęp to niech się w domu siedzi a
              > nie na wypoczynek pcha. Nawet gdyby lektyką nosić to nie pasuje bo buja....
              hm...
              chyba nie zrozumiałeś.
              nie pisałem w tonie obrazonego, zirytowanego klienta, bo nim nie jestem.
              naskoczyłeś na mnie jakbys był conajmniej szwagrem szefa Alfa Star, którym
              raczej nie jesteś, bo z tego co wiem, nie ma szwagra.

jesli przychodzi do mnei informacja, że wyjazd z hotelu jest o 22, to spokojnie
              biorę zonę, dziecko ( już półprzytomne, bo śpiące) i idę zdać pokój.
              Potem dowiaduje się, ze bus bedzie za jakieś półtorej godziny, to mam Swięte
              prawo czuć pewiem rodzaj dyskomfortu. czy się mylę?

pisałeś o siedzeniu na plaży w godzinach 22-23? Zaskoczyłeś mnie po prostu( ale
              jesteś spieniony, to tłumaczy), więc polecam ci posiedzieć z małym dzieckiem pod
              koniec grudnia na plazy.

wuażam też, ze zbyt czybko wyciągasz wnioski-chodzi o "skrobidupę"- smieszne
              określenie,ąle znów: spienieni widocznie tak mają.

pozdrawiam Ciebie spienionunadwudziestkę, a Ty pozdrów ode mmnie Alfa Star!

rozbawiony Twoją wypowiedzią
              jarekmarek soabański
    • hahu Re: PB Alfa Star z Radomia 18.01.07, 10:14
      z tego co zdążyłam się zorientować - niestety po fakcie - w przypadku Alfa Star
      jest to powszechnie stosowana pułapka na klienta - podawanie porannych godzin
      wylotu a na dzień lub dwa przed wylotem przesuwanie ich o kilkanaście godzin.
      My mieliśmy wylecieć o 6.30 a wylecieliśmy o 19.30.... A co do jakości
      oferowanych usług przez to biuro wystarczy sobie poczytać komentarze :
      www.komentuj.pl/strona.php?plugin=&site=www.alfastar.com.pl
      • krrk Re: No, Alfa się rozhuśtała 18.01.07, 11:21
        i olewa klientów.Ale oni często mają czy mieli po 6, nie 7 noclegów
    • joan98 Re: PB Alfa Star z Radomia 18.01.07, 17:42
      A ja jadę z nimi już 3 raz w tym roku - byłam już 2 razy i nie mam zastrzeżeń -
      nie zmienili godzin lotów , hotelu też nie (można sprawdzić w wybranym hotelu
      czy jest rezerwacja na podane nazwisko) i generalnie polecam !!!. Na ostatnim
      wyjeździe zaoszczędziliśmy 2.700zł w porównaniu z ofertą TUI - nic więcej nie
      dodam :-)
      Pozdrawiam
    • bracek1 Re: PB Alfa Star z Radomia 18.01.07, 20:25
      Caloksztalt wycieczki reguluje Umowa. Jezeli sa od niej odstepstwa, wystarczy
      postraszyc UOKiK a kiedy to nie pomoze - zlozyc pozew do sadu. Mnie osobiscie
      smieszylo narzekanie Polakow, ktos nie chcial zaplacic okreslonych umowa 15 usd
      napiwkow na statku, komus nie podoba sie widok z pokoju itp. Istna paranoja.
      Ludzie, chcac miec rajskie wakacje organizujcie je sami,kupcie konkretny pokoj
      przez net`a, kupcie konkretne miejsce w konkretnym samolocie, zamowcie sobie
      kreatywnych animatorow.... ale wtedy kwota zaboli. Uwazam,ze jak za takie
      pieniadze AlfaStar organizuje swietne wycieczki. Bylem raz, mam porownanie z
      innymi biurami i lokalizacjami i pojechalbym z nimi raz jeszcze w ciemno.
      Ponazekac mozecie jedynie na brak swojej zaradnosci,nie od dzis wiadomo,ze
      czasem trzeba wreczyc kilka dolcow komustam aby dostac lepszy pokoj, ze mowi sie
      tam z reguly po angielsku itd. Uczcie sie zatem i przestancie w koncu marudzic.
      Udanych wakacji. pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka