bazuka3 14.01.07, 21:56 bedziemy nowozencami jadac na wczasy takze moja przyszla zona nie zalatwi w tydzien paszportu z nowymi danymi,czy na lotnisku beda robic problemy a moze jest jakis okres na dzialanie starych dokumentow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zofijaz Re: ślub a dokumenty 14.01.07, 22:51 Ty to masz problem... Prawdziwy problem to mam ja: Nie działa mi dekoder telewizji TRWAM dzwonię do Radia, nie moge się dodzwonić, ciągle zajęte w "Rozmowach Niedokończonych"... ja chyba zwariuję Odpowiedz Link Zgłoś
siwonaa Re: ślub a dokumenty 14.01.07, 23:19 Żona musi mieć paszport na nazwisko takie jak na podpisanej z biurem umowie, wg takiego wystawiane są bilety lotnicze i vouchery hotelowe, a po prostu wszystko musi się zgadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
sruba29 Re: ślub a dokumenty 14.01.07, 23:26 Ja jestem już 4 lata po ślubie i jeszcze mam paszport na panieńskie nazwisko. Jutro lecimy z mężem do Egiptu i bilet mam wystawiony na panieńskie nazwisko tak jak w paszporcie. Zaraz po ślubie też byliśmy w Tunezji i nie ma z tym żadnego problemu. W BP trzeba tylko podać panieńskie nazwisko i wszystko będzie ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bazuka3 Re: ślub a dokumenty 15.01.07, 00:16 dziekuje za pomoc powiem szczerze ze sie uspokoilem Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: ślub a dokumenty 15.01.07, 12:35 Chyba Cię pogięło. A co ma wspólnego paszport z Twoim stanem cywilnym? Możesz lecieć z kochanką a nawet z czterema. To nikogo nie interesuje z kim mieszkasz i sypiasz. Cztery żony możesz mieć oficjalnie. To jest Egipt. Pozdrawiam Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
wmk75 Re: ślub a dokumenty 15.01.07, 23:32 Ja podobnie, ale do tego urzędu "paszportowego" strasznie mi nie pod drodze i odkładam wymianę paszportu z roku na rok a kiedy zbliżają się wakacje wolę nie wymieniać, bo mogę nie zdążyć z odbiorem. I tak w kółko od paru lat... Poza tym w obecnym paszporcie mam kilka fajnych pieczątek i wolę go jeszcze poużywać:) Fakt czasami może być uciążliwe pamiętanie, żeby wszedzie podać panieńskie nazwisko. A "bazuce" życzę udanej i owocnej;) podróży poślubnej:) ------------------ Wioletta mama Tomka 3l. Odpowiedz Link Zgłoś
bazuka3 Re: ślub a dokumenty 15.01.07, 23:07 niezapominaj ze wylatujemy z Polski a u nas jest wszystko mozliwe ,wole sie upewnic dlatego pytam,dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś