Dodaj do ulubionych

Prima life Makadi Resort & Spa

01.02.07, 15:25
Czy to rzeczywiscie kiepski wybór ?
Kto byl i może opoisac szczegóły ?
Obserwuj wątek
    • iwona500 Re: Prima life Makadi Resort & Spa 01.02.07, 20:29
      ...chyba tak ale w zasadzie zależy za ile,my byliśmy tydzień temu za 1300 z
      groszami za tydzień i jakos uszło ale ponad 2 tys to przesada ,oficjalnie
      otwarty od 10 dni i dopiero sie uczą,all słabe,kuchnia bardzo uboga,żadne
      ultra,brak mini baru,Jedna poważna zaleta to pachnie nowościa,czysto,wspaniałe
      łóżka,kołdry,pościel.Maleńka plaża,ładne baseny,siłownia.I ciekawostka -wylot
      mieliśmy o 3 rano i recepcja wg cennika chciała za pokój po 50 usd od osoby-to
      nie żart,taki maja cennik,pozdr
      • chomibea Re: Prima life Makadi Resort & Spa 01.02.07, 21:46
        A to ciekawe 50$ to sporo. Zwykle wystarczało 10-15 $.
        A na czym stanęło, rzeczywiście zapłaciliscie te 50$ ?
        A jak tam SPA- działa, czy tez się uczą ?
        Myślisz,że można zmienic hotel u rezydentki.
        Czy to jakaś operatywna osoba ?
        Rozumiem,że nie działaja jeszcze te tematyczne knajpki, które sa w ofercie?
        Pozdr.
        • metysska Re: Prima life Makadi Resort & Spa 01.02.07, 21:53
          ja tez sie wlasnie wybieram do tego hotelu i jestem coraz bardziej przerazona...
          nie natrafilam na ani jedna pozytywna opinie :(
          do tego prognozy pogody tez coraz gorsze...

mam takie pytanie: czy jest tam gdzie schronic sie przed wiatrem?
          i czy to prawda ze w basenie nie jest podgrzewana woda???
          • wiktoriaaaa22 Re: Prima life Makadi Resort & Spa 03.02.07, 01:06
            I nie przejmuj sie, hotel naprawde nie jest tragiczny , jest ladny, nowy, choc dla mnie ma zbyt nowoczesny styl, np. hol przy recepcji ze wzgledu na swoja nowoczesnosc jak dla mnie jest zbyt "zimny".
        • iwona500 Re: Prima life Makadi Resort & Spa 02.02.07, 13:19
          ...za 20 usd do 21.00 a następnie na kanapach koło recepcji do 02.45 oczywista
          bez all bo George z recepcji uprzedił bar że mamy tylko all do 21.00.Trafił się
          jeden pan co zapłacił i ma wystapić do eximu o zwrot kasy he he.Rezydentka z
          eximu Pani Jola jest wg mnie jedna z najlepszych rezydentek w Hurghadzie.Kiedyś
          nam zamieniała bez problemu.SpA działa czyli masaż ,sauna i wanna ale to
          przecie żadne spa.Góra jest nie gotowa a na dole nawet kibelka jeszcze nie
          ma.Rest tematycznych nie widziałem.Basen jeden ma ciepła wodę .Baseny bardzo
          ładne i ogólnie cała architektóra hotelu jest bardzo ciekawa i
          przemyślana.Widać ręke dobrego projektanta!!!Jak nie trafisz na pokój od strony
          sześcio metrowego muru to bedziesz zadowolona.Nam dali od muru ale za 20 usd
          zamienili na pok z cyfra poczatkowa 7 od str wewn obiektu.Kolega po czterech
          monitach dostał lepszy pokój.Ogólnie ok 30%pokoi ma okna od strony
          ściany.pozdr!
          • wiktoriaaaa22 Re: Prima life Makadi Resort & Spa 03.02.07, 01:04
            Witam.Bylam w tym hotelu i dzieki swojemu rezydentowi go zmienilam, poniewaz inny spodobal mi sie bardziej. Hotel naprawde nie jest zly! choc w zimie zdecydowanie wolalabym pojechac do innego hotelu. Basen podgrzewany wydaje sie jak by nie byl podgrzewany. W innym hotelu basen podgrzewany ma ok.27st., a ten w Prima Life jest o odrobine cieplejszy od zwyklego. Napewno jest w tym hotelu przyjemnie latem, ale zima to nie ma co tam robic. Pokoje sa naprawde ladne. Zmienialam pokoj i nic nie musialam placic, dawac zadnego bakszyszu czy tez pieniedzy w paszport. Poprostu powiedzialam ze mi sie nie podoba i chce pokoj z oknem na baseny a nie na mur i lozko jedno - dwuosobowe. Nie bylo problemu, zmienili. Trzeba zawsze o swoje walczyc i nie trzeba placic.
            • metysska Re: Prima life Makadi Resort & Spa 04.02.07, 18:00
              a my jestesmy w hotelu od dwoch dni i po przeczytaniu tych wszystkich
              negatywnych komentarzy balismy sie bardzo ale jest super :) zwlaszcza jedzonko i
              plaza :)))) mozna jechac spokojnie!!!!!!! pozdrawiam
              • wiktoriaaa22 Re: Prima life Makadi Resort & Spa 04.02.07, 19:16
                Nikt bedac tylko w Prima Life nie moze tak naprawde dobrze ocenic tego hotelu, nie majac porownania z innymi:)
                • metysska Re: Prima life Makadi Resort & Spa 05.02.07, 16:51
                  tak się składa, że mamy już porównanie z paroma innymi hotelami od el gouny,
                  przez sharma po tabę i w tej kategorii cenowej to jest po prostu luksus ;)
                  hotel był oddany do użytku niedawno, więc przypuszczam że jakość świadczonych
                  usług zmienia się szybciutko i jak najbardziej na plus :)
                  fakt fakt, hotel jest urządzony w stylu bardzo "nowoczesnym" i zimnym, na
                  początku trochę było dziwnie, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia :) a i tak
                  klimat tworzą ludzie, a nie budynki :)
                  cieplutkie pozdrowienia, M>
              • iwona500 Re: Prima life Makadi Resort & Spa 04.02.07, 20:41
                Jedzenie sprawa względna ale chyba lekka przesada z tą plażą.Mały spacerek w
                lewo do makadi palace lub w prawo do arabeski lub ciut dalej do sun
                rice.Przecie ta plaza ma niecałe 80 m szerokości a jej największa atrakcja na
                dzis jest chyba ekipa budujaca bar obok toalety.
                • maja30101 Re: Prima life Makadi Resort & Spa 07.02.07, 22:38
                  Czy w pobliżu tego hotelu znajdują sie jakieś sklepy? Czy dla dzieciaków są
                  jakies animacje?
                • kasia1815 Re: Prima life Makadi Resort & Spa 04.04.07, 13:50
                  cześć
                  mam pytanie nt plazy czy wejscie jest dobre-piaszczyste i jak jest długa-chodzi
                  mi o mozliwość spacerów wzdluz plaży ,sama szerokość mi nie przeszkadza,że
                  tylko 80 metrów,
                  jak jedzenie czy na plaży jest jakaś restauracja,czy można jeść na dworze,jak
                  wieczorami -jakaś nastrojowa muzyczka itp,
                  proszę napisz troszke więcej mam do pilnego wyboru ten hotel lub Le Merideen
                  pozdr
                  kasia
                  • iwonabw Re: Prima life Makadi Resort & Spa 06.04.07, 13:09
                    Kopiuję co napisałam na forum hotele:
                    Zastanowiłbym się nad tym hotelem. Własnie stamtąd wróciliśmy i gdybym miała
                    jeszcze raz wybierać, wybrałabym zdecydowanie inny hotel. Hotel zasługuje
                    najwyżej na 4*, nie na 5*. Hotel jest nowy, ale ciągle w trakcie budowy, co nie
                    jest podane w opisie hotelu. Z pokojów obok dobiegają odgłosy remontu. Plaza ma
                    ładne dojście do morza i rafy niedaleko, natomiast w porównaniu do plaż hoteli
                    znajdujących się obok wypada słabo. Leżaki poustawiane ciasno, małe parasole.
                    Mało leżaków przy basenach, co w sezonie może być dość dużym problemem. Słabo
                    wyposażony i moim zdaniem niebezpieczny plac zabaw dla dzieci. Z ziemi przy
                    huśtawkach, zjeżdżalni wystają urządzenia nawadniające. Jedzenie dobre, ale
                    mały wybór (porównuję z innym hotelem 4* w którym byłam parę lat temu w
                    Egipcie). Brak zieleni, kwiatów (oczywiście zdaję sobie sprawę, że to Egipt i
                    pustynia, ale hotele obok wygladaja w porównaniu jak rajskie wyspy :), tu nie
                    ma nic).Jedyne co mi się tam podobało, to baseny. Bardzo duże 2 baseny, w tym
                    jeden z podgrzewaną wodą, brodzik dla dzieci ze zjeżdżalniami, mini aqua park.
    • medzaj Re: Prima life Makadi Resort & Spa 09.02.07, 16:09
      Włśnie wysłałem córkę z babcią ,jeszce są w powietrzu i już zaczynam się martwić
      o ich pobyt . Po niektórych komentarzach mam wątpliwości o słuszności wyboru
      • medzaj Re: Prima life Makadi Resort & Spa 26.02.07, 15:32
        He,he dobre ,odpowiadam na własne pytanie ,dziewczyny
        zachwycone ,"czyścutko ,przemiła obsługa,plaża piaszczysta ,można spacerować
        kilometrami, niestety część hotelu w budowie a i jeszcze super animatorzy "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka