chomibea 01.02.07, 15:25 Czy to rzeczywiscie kiepski wybór ? Kto byl i może opoisac szczegóły ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwona500 Re: Prima life Makadi Resort & Spa 01.02.07, 20:29 ...chyba tak ale w zasadzie zależy za ile,my byliśmy tydzień temu za 1300 z groszami za tydzień i jakos uszło ale ponad 2 tys to przesada ,oficjalnie otwarty od 10 dni i dopiero sie uczą,all słabe,kuchnia bardzo uboga,żadne ultra,brak mini baru,Jedna poważna zaleta to pachnie nowościa,czysto,wspaniałe łóżka,kołdry,pościel.Maleńka plaża,ładne baseny,siłownia.I ciekawostka -wylot mieliśmy o 3 rano i recepcja wg cennika chciała za pokój po 50 usd od osoby-to nie żart,taki maja cennik,pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
chomibea Re: Prima life Makadi Resort & Spa 01.02.07, 21:46 A to ciekawe 50$ to sporo. Zwykle wystarczało 10-15 $. A na czym stanęło, rzeczywiście zapłaciliscie te 50$ ? A jak tam SPA- działa, czy tez się uczą ? Myślisz,że można zmienic hotel u rezydentki. Czy to jakaś operatywna osoba ? Rozumiem,że nie działaja jeszcze te tematyczne knajpki, które sa w ofercie? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
metysska Re: Prima life Makadi Resort & Spa 01.02.07, 21:53 ja tez sie wlasnie wybieram do tego hotelu i jestem coraz bardziej przerazona... nie natrafilam na ani jedna pozytywna opinie :( do tego prognozy pogody tez coraz gorsze... mam takie pytanie: czy jest tam gdzie schronic sie przed wiatrem? i czy to prawda ze w basenie nie jest podgrzewana woda??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaaaa22 Re: Prima life Makadi Resort & Spa 03.02.07, 01:06 I nie przejmuj sie, hotel naprawde nie jest tragiczny , jest ladny, nowy, choc dla mnie ma zbyt nowoczesny styl, np. hol przy recepcji ze wzgledu na swoja nowoczesnosc jak dla mnie jest zbyt "zimny". Odpowiedz Link Zgłoś
iwona500 Re: Prima life Makadi Resort & Spa 02.02.07, 13:19 ...za 20 usd do 21.00 a następnie na kanapach koło recepcji do 02.45 oczywista bez all bo George z recepcji uprzedił bar że mamy tylko all do 21.00.Trafił się jeden pan co zapłacił i ma wystapić do eximu o zwrot kasy he he.Rezydentka z eximu Pani Jola jest wg mnie jedna z najlepszych rezydentek w Hurghadzie.Kiedyś nam zamieniała bez problemu.SpA działa czyli masaż ,sauna i wanna ale to przecie żadne spa.Góra jest nie gotowa a na dole nawet kibelka jeszcze nie ma.Rest tematycznych nie widziałem.Basen jeden ma ciepła wodę .Baseny bardzo ładne i ogólnie cała architektóra hotelu jest bardzo ciekawa i przemyślana.Widać ręke dobrego projektanta!!!Jak nie trafisz na pokój od strony sześcio metrowego muru to bedziesz zadowolona.Nam dali od muru ale za 20 usd zamienili na pok z cyfra poczatkowa 7 od str wewn obiektu.Kolega po czterech monitach dostał lepszy pokój.Ogólnie ok 30%pokoi ma okna od strony ściany.pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaaaa22 Re: Prima life Makadi Resort & Spa 03.02.07, 01:04 Witam.Bylam w tym hotelu i dzieki swojemu rezydentowi go zmienilam, poniewaz inny spodobal mi sie bardziej. Hotel naprawde nie jest zly! choc w zimie zdecydowanie wolalabym pojechac do innego hotelu. Basen podgrzewany wydaje sie jak by nie byl podgrzewany. W innym hotelu basen podgrzewany ma ok.27st., a ten w Prima Life jest o odrobine cieplejszy od zwyklego. Napewno jest w tym hotelu przyjemnie latem, ale zima to nie ma co tam robic. Pokoje sa naprawde ladne. Zmienialam pokoj i nic nie musialam placic, dawac zadnego bakszyszu czy tez pieniedzy w paszport. Poprostu powiedzialam ze mi sie nie podoba i chce pokoj z oknem na baseny a nie na mur i lozko jedno - dwuosobowe. Nie bylo problemu, zmienili. Trzeba zawsze o swoje walczyc i nie trzeba placic. Odpowiedz Link Zgłoś
metysska Re: Prima life Makadi Resort & Spa 04.02.07, 18:00 a my jestesmy w hotelu od dwoch dni i po przeczytaniu tych wszystkich negatywnych komentarzy balismy sie bardzo ale jest super :) zwlaszcza jedzonko i plaza :)))) mozna jechac spokojnie!!!!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaaa22 Re: Prima life Makadi Resort & Spa 04.02.07, 19:16 Nikt bedac tylko w Prima Life nie moze tak naprawde dobrze ocenic tego hotelu, nie majac porownania z innymi:) Odpowiedz Link Zgłoś
metysska Re: Prima life Makadi Resort & Spa 05.02.07, 16:51 tak się składa, że mamy już porównanie z paroma innymi hotelami od el gouny, przez sharma po tabę i w tej kategorii cenowej to jest po prostu luksus ;) hotel był oddany do użytku niedawno, więc przypuszczam że jakość świadczonych usług zmienia się szybciutko i jak najbardziej na plus :) fakt fakt, hotel jest urządzony w stylu bardzo "nowoczesnym" i zimnym, na początku trochę było dziwnie, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia :) a i tak klimat tworzą ludzie, a nie budynki :) cieplutkie pozdrowienia, M> Odpowiedz Link Zgłoś
iwona500 Re: Prima life Makadi Resort & Spa 04.02.07, 20:41 Jedzenie sprawa względna ale chyba lekka przesada z tą plażą.Mały spacerek w lewo do makadi palace lub w prawo do arabeski lub ciut dalej do sun rice.Przecie ta plaza ma niecałe 80 m szerokości a jej największa atrakcja na dzis jest chyba ekipa budujaca bar obok toalety. Odpowiedz Link Zgłoś
maja30101 Re: Prima life Makadi Resort & Spa 07.02.07, 22:38 Czy w pobliżu tego hotelu znajdują sie jakieś sklepy? Czy dla dzieciaków są jakies animacje? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1815 Re: Prima life Makadi Resort & Spa 04.04.07, 13:50 cześć mam pytanie nt plazy czy wejscie jest dobre-piaszczyste i jak jest długa-chodzi mi o mozliwość spacerów wzdluz plaży ,sama szerokość mi nie przeszkadza,że tylko 80 metrów, jak jedzenie czy na plaży jest jakaś restauracja,czy można jeść na dworze,jak wieczorami -jakaś nastrojowa muzyczka itp, proszę napisz troszke więcej mam do pilnego wyboru ten hotel lub Le Merideen pozdr kasia Odpowiedz Link Zgłoś
iwonabw Re: Prima life Makadi Resort & Spa 06.04.07, 13:09 Kopiuję co napisałam na forum hotele: Zastanowiłbym się nad tym hotelem. Własnie stamtąd wróciliśmy i gdybym miała jeszcze raz wybierać, wybrałabym zdecydowanie inny hotel. Hotel zasługuje najwyżej na 4*, nie na 5*. Hotel jest nowy, ale ciągle w trakcie budowy, co nie jest podane w opisie hotelu. Z pokojów obok dobiegają odgłosy remontu. Plaza ma ładne dojście do morza i rafy niedaleko, natomiast w porównaniu do plaż hoteli znajdujących się obok wypada słabo. Leżaki poustawiane ciasno, małe parasole. Mało leżaków przy basenach, co w sezonie może być dość dużym problemem. Słabo wyposażony i moim zdaniem niebezpieczny plac zabaw dla dzieci. Z ziemi przy huśtawkach, zjeżdżalni wystają urządzenia nawadniające. Jedzenie dobre, ale mały wybór (porównuję z innym hotelem 4* w którym byłam parę lat temu w Egipcie). Brak zieleni, kwiatów (oczywiście zdaję sobie sprawę, że to Egipt i pustynia, ale hotele obok wygladaja w porównaniu jak rajskie wyspy :), tu nie ma nic).Jedyne co mi się tam podobało, to baseny. Bardzo duże 2 baseny, w tym jeden z podgrzewaną wodą, brodzik dla dzieci ze zjeżdżalniami, mini aqua park. Odpowiedz Link Zgłoś
medzaj Re: Prima life Makadi Resort & Spa 09.02.07, 16:09 Włśnie wysłałem córkę z babcią ,jeszce są w powietrzu i już zaczynam się martwić o ich pobyt . Po niektórych komentarzach mam wątpliwości o słuszności wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
medzaj Re: Prima life Makadi Resort & Spa 26.02.07, 15:32 He,he dobre ,odpowiadam na własne pytanie ,dziewczyny zachwycone ,"czyścutko ,przemiła obsługa,plaża piaszczysta ,można spacerować kilometrami, niestety część hotelu w budowie a i jeszcze super animatorzy " Odpowiedz Link Zgłoś